10 brandmän och en stång

Det blev en tidig morgon idag. Väckarklockan ringde 5.45 och sedan var det bara att gå upp och göra sig iordning. Mikaela var sjuk så tillsammans med Daniel bar det av till Skeppsbron i Gamla stan där Sveriges Reservofficiersförbund skulle hålla presskonferens angående de besparingar som Försvarsmakten ska genomföra genom att utbilda fler reservofficierare.

Vi anlände halv 9 vilket innebar 1 ½ timme för tidigt (Ibland är det rätt illa att vara tidspessimist.) För att fördriva tiden gick vi på runvandring i Gamla stan (bland annat blev det en tripp till slottet så nu har jag fått min kulturella dos för denna vecka)

Längs strömmen vid skeppsbron hände något märkligt. "Shit" hör jag Daniel säga för att sedan tvärstanna och rikta blicken mot kajkanten. När jag vänder huvudet åt samma håll ser jag en man skynda fram och dra upp något ur vattnet. Det visar sig vara en cyklist som sekunden innan kört över kanten rakt ner i vattnet! I sådan lägen är det tur att det finns handlingskraftiga och sympatiska människor i närheten. Det hade kunnat sluta illa annars.

Förundrande stannar vi kvar och ser på när ambulans anländer tätt följd av en polisbil och brandbil (som förövrigt håller på att meja ner oss när vi går över övergångsstället till andra sidan vägen).

Brandmännen tar fram en lång stång som de sänker ner i vattnet. Poliserna och ambulansföraren tittar på med händerna i jackfickorna. Ganska fascinerande att det krävs ett så stort räddningspådrag för att dra upp en cykel!!! Dagens läsarbild i Expressen/Aftonbladet kanske? Synd att kameran blev kvar hemma.

Tycker denna händelse illustrerar ett alldeles utmärkt exempel på det Reservofficiersförbundet med Viktor Phalèn som frontfigur vill motverka, vilket framgick av deras persskonferens: slöserier från statens sida med skattebetalarnas pengar!

Märkliga sammanträffande sker ibland :)


Kommentarer
Postat av: Patricia

haha, häftigt! synd du inte hade kameran med dig som sagt! och tack för att man äntligen kan kommentera!

2008-02-20 @ 22:54:16
URL: http://parris.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0