Glad och besviken

Först och främst vill jag säga att jag är oerhört besviken på vissa. Ibland duger man bara när det inte finns något/någon bättre och det gör mig SÅ arg!

Dock är jag glad, så himla glad, merparten av mina vänner är underbara! Hade en väldigt trevlig kväll igår med Ida och Anni. Insåg att sommaren börjar närma sig slutet och någon mer partyhelg tillsammans blir det tyvärr inte då Ida drar iväg till Peru och Anni jobbar :(

Idag ska vi ut och käka med jobbet. Emmis sista dag! Ska bli kul :)


Hemsk natt

Vaknade vid tvåtiden inatt av att jag hade så fruktansvärt ont i magen. Jag kunde inte röra mig utan att det kändes som om tusen knivar skar inuti mig. Lyckades ta mig upp och ut till medicinskåpet där jag svalde en värktablett. Jag var helt inställd på att tvingas sjukskriva mig idag. När jag vaknade på morgonen så var värken borta. Klev ur sängen, tränade lite och gick till jobbet. Det var en hemsk natt!

Underbar helg i underbara Stockholm

Helgen har varit kanon (som ni kan utläsa av rubriken). Vi anlände kl 11 på lördag och satte igång med att spendera pengar. Dessvärre var det ganska utplockat i affärerna vilket resulterade i en shoppingrunda med ganska dålig utdelning. Köpte iaf fyra par skor så på den fronten är jag mer än nöjd :) Självklart blev det även en tur till YOGHURTSHOPEN!

Vid tretiden tog vi pendeln hem till mig. Lägenheten stod kvar och såg precis ut som när jag lämnade den :) Hade även fått en otrevlig räkning från radiotjänst... suck... 

Marinerade kött, hackade grönsaker, blandade sås, sköljde av jordgubbar, duschade och snyggade till oss. Därefter följde en av de trevligaste kvällarna denna sommar bjudit på hittills :)

  
1. Utsikt från berget i Tantolunden där vi grillade
2. A-K
3. Våran mat som faktiskt blev väldigt lyckad :)

  
1. A-K på berget
2. Jag
3. Cider, vindruvor och jordgubbar. Kan knappast bli bättre!

  
1. Cider med jordgubbe i. Kul kort va? ;-) haha
2 & 3. Mellanlandade på en bar på söder efter att ha gått över 2 km i högklackat från Tanto till Medis. Skapligt svettigt vilket syns ganska bra på mitt hår. haha! Idag har jag två stora blåsor på båda fotsulorna.

  
1. Mosebacke: Nöden har ingen lag. Kisspaus i ett buskage. Det var knepigt att trassla sig ut därifrån ;-)
2. A-K, Emma och Emmas kompis som jag inte minns namnet på.
3. Tim och jag tar kort på varandra

  
1. Väntar på tunnelbanan
2. Jag vet, jag har aldrig haft normala vänner ;-)
3. Avslutade med pizza (inte jag, men dom)

Äntligen fredag!

Gud va skönt att det är helg! Den är välbehövlig för min hjärna har varit överhettad av tankeverksamhet i flera dagar nu. Inte blir det bättre av att det är kanonväder ute och jag måste sitta inne och jobba! Men det ska det bli ändring på nu...

Efter jobbet var jag med mamma och pappa och badade. Första gången i år faktiskt. Känns skönt att kunna säga att jag använt min nya bikini åtminstone en gång :)

Funderade ett tag på att följa med Ida och Anni ut ikväll, men jag insåg tillsist att jag inte skulle orka. Ska upp kl 6 imorgon för då bär det av till Sthlm med Anna-Karin :) Ska bli så himla roligt!!! Så istället är jag hemma ikväll. Har nyss käkat sushi och njutit av ett glas vin. Ska lägga mig tidigt...


Dagens lunch på jobbet. Tacosoppa. Blev smygfotad av Tobias eftersom han tyckte att jag såg så rolig ut med min "haklapp" av papper som jag hade för att jag inte skulle spilla på min vita klänning :)

Fint väder!

Idag är det helt underbart väder och vad gör jag? Just det, jobbar! Tur att man har flexibla tider iaf :) I brist på annat gick jag och köpte mig lite vattenmelon och satte mig ute i solen. Jätteskönt! (och jättegott)

Hoppas verkligen att det bli lika fint väder i helgen då jag och AK åker till Sthlm!

Önskar det var fredag. Då skulle jag köpa en vinflaska, en engångsgrill och lite kött och tvinga med mina vänner till Skuthamn... Men det är bara torsdag än så länge...

... Så ikväll blir det Engel-fika med Ida och Anni. Det är ju nästan lika bra :)

Återseende

Kaosartat på jobbet idag då nyhetschefen var borta... Men jag tyckte det löste sig rätt bra ändå :)

Halv 6 bar det av till Engel för att träffa Sofie - en gammal kompis från gymnasiet som jag inte haft kontakt med på över två år. Tiden bara flög iväg och hela fyra timmar satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord.
Jag tror jag slog mitt fikarekord :)


Jag och sofie. Teaterfestival i Hedemora ca år 2001


Nytt försök...

Visst blir det bättre och bättre.. haha! Gud va roligt det skulle vara att vara riktigt duktig i photoshop.. Någon som har lust att lära mig?


Ordeigerad            Första försöket     Andra försöket

Mr Right Now

Det är knepigt det där med kärlek. Jag har hittills alltid varit väldigt målmedveten och vetat precis vad jag vill ha men nu är det massor med känslor i omlopp, känslor som jag inte riktigt kan kontrollera eller ens orkar försöka förstå. Jag är förvirrad! Minst sagt... vill så mycket men jag har ingen aning om vad jag vill mest..

Jag har iaf en sak klar för mig: Jag ska sluta leta efter Mr Right. Från och med nu är det Mr Right Now som gäller :)
(Undra vart jag läste det någonstans? Klokt låter det iaf)

Fredrik smygfotade mig och Johanna:


Smärta

Vi låg där och tittade in i varandras ögon. Jag grät lite, kunde inte låta bli. Du berättade vad du saknade - jag saknar jag också. Saknar massor...
Sedan sa du saker. Saker som jag väntat i över fem år på att få höra.
Livet är bra ironiskt ibland...

Det gör ont!

Borta :)

Okej, det kanske inte blev helt optimalt men ändå...



Mamma Mia

först vill jag bara säga följande: JAG HATAR FINNAR! Har lyckats få en dum jäkel jättenära ögat som ömmar och värker så jag kan knappt blunda!!! Det enda positiva är att det är en perfekt finne att öva på att ta bort i Photoshop. Thomas har visat hur man gör :) Ska prova imorgon...



Var och såg Mamma Mia ikväll med mamma och Johan. Hela Ludvika hade bestämt sig för att göra samma sak för det var kö långt ut på gatan. Tror dock inte att det var någon film för Johan. Han muttrade följande i örat på mig: "Tur att hon är snygg iaf!" (syftade på tjejen som hade huvudrollen).  Filmen var underbar även om skådespeleriet var lite överdrivet.

Btw så har jag kommit på varför så många killar har läst Jenna Jamesons självbiografi "Att älska som en porrstjärna". Den är nämligen fullsmockad med porrbilder!!!!!

Partybilder med äckelvarning!

Hade jättekul igår! Även om det tyvärr inte blev så mycke dansande... Ida kom hit vid sjutiden (mina föräldrar var bortbjudna så vi hade huset för oss själva). Satt på altanen och pimplade vin och spelade TP. Jag förlorade faktiskt inte! ;-)

Åkte ner på stan kl 24. På Trädgårn var det rätt lagom mycke folk så det var trevligt :) Vi fastnade dock på en toalett där vi pratade strunt och drack insmugglad cider.

Träffade på Sofie, min vapendragare från gymnasiet. Eftersom vi inte haft någon kontakt på över två år så var det jättekul att prata med henne. I två timmar efter stängning stod vi och återupplevde gamla minnen... :-)

Lite bilder kommer här. Passar på att varna känsliga läsare för diverse osmakligheter...

  
1. Varför ser jag alltid ut som en död jäkla fisk på kort?
2. Ida var väldigt röd
3. vin!

  

Vi var så upptagna av vårt sällskapsspelande att vi glömde släppa ut hundarna :( Trollet har alltid haft dålig mage och om man inte är aktsam så kan det gå som på bilderna. Ida hade dessutom oturen att kliva i det ;-)

   
1. Wilma
2. Titta va lila och fina vi är :)
3. Ida och Trollet

Äntligen lördag!

Idag sov jag länge (för att vara jag alltså). Skippade springturen pga ösregn och cyklade istället 1,5 mil. Sedan åkte jag ner till cirkusen och tränade lite. shit vilken katastrf jag är! det känns att jag inte tränat på någon månad. Flickisarna är sega och spliten är inte vad den borde vara... suck... Skyller på att det är tråkigt att träna själv..

Parre ställde in vår utgång pga förkylning. Istället träffades vi på Engel över en fika och uppdaterade varandra angående våra liv. Trevligt... Synd att hon inte hamnar i Sthlm i höst :(

Sitter och väntar på Ida. Solen börjar titta fram... underbart! Ska gå och snygga till mig snart... Ikväll ska vi dansa häcken av oss! :)

Sist men inte minst: familjens bilder från semestern uppe i Luleå gjorde mig lite vemodig. Fatta att jag valde bort denna idyll till förmån för JOBB! Well, jag får ju pengar iaf..

  
1. Campingplatsen
2. stures nya båt
3. Farmor och farfars sommarstuga (numera faster och Stures)

  
1. Stugen
2. Lillebror Erik, mamma, kusin Erika, faster Karin
3. Erik

Slå en drill och få en "bill"

Idag gjorde jag hela åtta sidor på jobbet. Kände mig jätteduktig :)

På lunchen var vi till Coco thai och käkade, jag, Johanna och Emmi. Det var trevligt. Så trevligt att vi råkade komma 45 min för sent ;-) Men det gjorde inget...

Jag satte min bästa rubrik hittills idag. Synd bara att jag inte fick använda den :( Vi håller på med en sommarserie om vardagsbrott som man begår utan att tänka på det och dagens artikel handlade om vad som händer om man kissar utomhus på offentlig plats. Några av våra rubrikförslag:

- Slå en drill och få en "bill" (visst är den underbar!)
- Om du hänger ut den kommer snuten
- Knip igen och gör det sen


Sen minns jag inget mer. Men dom gjorde ett bra val när dom anställde mig som redigerare, eller vad säger ni? ;-)

När jag kom hem hade min familj kommit tillbaka från semestern. Var jättekul att träffa dom igen (speciellt mina underbara vovvar). Nu sitter jag här och längtar efter ett glas kallt vitt vin och tacos :)

Blir nog en hemmakväll. Jag är så jäkla trött. Får se om det blir party imorgon, Parre är ju sjuk stackarn :(

Min dag

På jobbet:
  
1. Fredrik är glad :)
2. Min maskot, Kurt.. visst är han söt? ;-)
3. Fredrik i pressväst och presshjälm. Han är också söt.. haha!

  
1. Bakifrån
2. Vem sa att jag inte kunde bli fotomodell.. hehe..
3. Passar jag inte rätt bra i presshjälm? ;-)

På engel med Ida och Anni:
  
1. Ida (som är osminkad och inte vill vara med på kort men hon är lika söt ändå)
2. Utsikt
3. Anni

Bla bla bla

Igår:
- Kom Johan hem! Äntligen slipper jag sova i huset själv (kanske låter fånigt men det är lite läskigt när det blåser för det låter som om någon står och slår på dörren)
- Rökte jag vattenpipa för första gången. Det var äckligt! Aldrig mer! (bör tilläggas att jag aldrig rökt någonting i hela mitt liv. Varken det ena eller andra)
- Fick jag sluta 45 min itidigare (det hör INTE till vanligheterna)

Idag:
- Jobbar jag (segt som vanligt, men rätt kul ändå)
- Ska jag fika med Anni (och kanske Ida)

Imorgon:
- Kommer familjen hem! Och bäst av allt: mina underbara vovvar!!! Jag längtar!

Heja New York!


Läste på Aftonbladets hemsida att alla caféer i New York numera MÅSTE kalorimärka sina bakverk... Låter lite småsjukt men jag gillar absolut idén, fanatisk som jag är ;-)

Det vore väl en ny lag för Sveriges regering att införa... Så att dom äntligen kan börja göra lite nytta! haha!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2916306.ab

Särskrivningar

Finns det någonting som jag är allergisk mot så är det särskrivningar. Men rätt skapligt kul kan man ha åt dem ibland :)


Såhär kul har jag på mitt jobb


Trött och uttråkad

Jag är så fruktansvärt trött fastän jag har sovit över åtta timmar i natt. Kanske kan det bero på att jag är sysslolös och bara sitter här framför datorn och rullar tummarna... Känns ju bra att få betalt för att göra ingenting... eller inte!

Läser Jenna Jamesons självbiografi: att älska som en porrstjärna. Den är bra men bilderna är lite väl extrema. Dessutom har jag inte lärt mig vad titeln utlovar ännu, men det kanske kommer. Jag har ju trots allt nyss börjat läsa... hahahaha!

Ikväll får jag besök av J. Vi ska se på film. Jag har köpt vattenmelon. Hoppas han tycker om det :)

Ska försöka klura ut nåt intressantare att skriva om till nästa inlägg. Med betoning på FÖRSÖKA ;-)

Godnatt-läsning

Nu ska jag sova. Sov inte mycke i natt. Här kommer lite godnatt-läsning i form av två av mina absoluta favoritdikter:
 
Jag fryser om dina händer
(Bo Bergman)
Jag fryser om dina händer,
när du ler blir jag varm av dig.
Du är glädjen som allting tänder
och ångesten på min stig.
Så rik är jag vorden och väger,
 en värld sen jag blivit din.
Så fattig att jag inte äger,
 en droppe blod som är min.

Inte ens
(Nils Ferlin)
Inte ens en grå liten fågel
som sjunger på grönan kvist
finns på den andra sidan
och det tycker jag nog blir trist.
Inte ens en grå liten fågel
och aldrig en björk som står vit
men den vackrast dagen
som sommaren ger
har det hänt att jag längtat dit

Fint och fult

 
Det här är ju bland det fulaste man kan göra! Har man ingen fin split ska man ge fan i detta trick...

 
Detta var rätt snyggt faktiskt. Borde inte vara så svårt... ska prova på onsdag...

Båda bilderna är från Sorin Sirkus (Finland)

Att välja

Hela livet är fullt av val – val som bara får mig att må dåligt! Varför måste man välja? Varför måste man leva efter alla jäkla regler och normer som råder i samhället när man skulle vara lyckligare av att få göra precis som man ville utan att behöva skämmas eller bli klassad som konstig.

I nästa liv kanske...


Sorry, dålig uppdatering!

Skriver mer ikväll... Är på jobbet nu...

Helgen var underbar!

Love in Manhattan

Kvällen började med en stor besvikelse faktiskt redan på eftermiddagen då jag upptäckte att Narnia inte gick på bio idag (förutom kl 17 då jag inte slutat jobba). Jag och A-K bestämde oss därför för att hyra film. Det var jättelänge sedan jag hyrde film faktiskt. Nu för tiden blir det mest köpa eller ladda ner (usch va kriminell jag är)

Med baguetter, keso, kalkon, vindruvor, jordgubbar och kallt te avnöjt vi "Love in Manhattan" - en mycket tragisk historia. Handlar om en karl som är döende i cancer som (märkligt nog) blir kär i en kvinna som också är döende i cancer. Precis, tragiskt var ordet :(

Mamma ringde och tjatade om sina blommor som jag såklart glömt att vattna. Jag lovar att jag kommer ha ihjäl dom innan nästa fredag då hon kommer hem! Inte för att jag glömmer att vattna dom utan för att jag vattnar för mycket (tror jag). Av någon anledning kommer jag inte riktigt överens med blommor...

Nej, nu ska jag sova. Det är en dag imorgon också. En FREDAG (!) vilket innebär att det snart snart snart är helg! :)


What would I suppose to do without you?

En väldigt trevlig lunch :)

Har precis kommit tillbaka till redaktionen efter en helt underbara lunch i solskenet på restaurang Piren. Åt kallrökt laxsallad och det var det godaste jag ätit på lääääänge!

Mer sånt! :))


Ett folktomt och inte fullt så soligt Piren

Stockholm i helgen!

YOGHURTGLASS!

Kort till farmor

Blev till min stora förfäran tvingad att ställa upp på kort idag. Pappa ville promt ta en bild på mig och Johan och ta med upp till Luleå och visa farmor (som vi förövrigt inte träffat på två år). Hade hemskt gärna velat följa med, men tyvärr jobbar ju både jag och Johan :(


Svart-vit shopping

Tänkte leka lite fjortisbloggare och lägga in några bilder på helgens shoppingsfynd samt lite grejer jag köpt i veckan här i lilla Ludvika som har ännu mindre utbud än Uppsala ;-)

Det slog mig nyss att allting är antingen svart eller vitt. Haha!

En annan sak som också slog mig är att det är lite svårt att se vissa linnen pga vit bakgrund. Jag är så intelligent ibland ;-)

   
1. Väska, Åhléns, Bh *2, Åhléns/H&M, Bälte, Lindex
2. Kjol med hög midja, Lindex
3. Top (på tog för urringad enligt min mamma), Sisters

  
1. Linne, Sisters
2. Blommigt linne, Sisters
3. Klänning (hur många svarta klänningar har jag nu?!), Sisters


Saknad

Jag saknar Stockholm! Speciellt när det är fint väder... Måste åka dit snart. Planerar att dra med mig A-K sista helgen i juli..
Saknar yoghurtglassen i Gallerian
Saknar min lägenhet
Saknar allt folk!

Men det förstås, det finns fördelar med Ludvika också :) Fördelar som uttalas familj och vänner. Imorgon åker dock min familj till Luleå och blir borta över en vecka. Kommer sakna dem även om det ska bli jätteskönt att få vara själv...

... Vilket är ytterligare en sak jag saknar med Stockholm: Kvällarna i soffan framför en bra film med mig själv som enda sällskap :)

Idyll

Grusade löften
Förspillda drömmar
Är det så konstigt
Att hjärtat ömmar?
Idyllen som komplikationsfritt
Har prytt
Rasar med lyckan
Som vänt och som flytt

Jag har blivit fotograf

Idag hade jag ingenting att göra och Fredrik hade ingen tisdagsbild, såg jag lånade hans tegelsten till kamera och begav mig ut i ett regnigt Ludvika för att fotografera. Resultat? Tja, det kan ni se på sista sidan av NLT imorgon :)

Känns bra att äntligen få vara lite produktiv ;-)

Uppsala

Idag blev det som sagt en liten familjeutflykt till Uppsala. Måste då säga att Uppsalas shoppingutbud var rätt klent så fyra timmar på stan resulterade bara i tre par toppar, en tunika och en bh. Allt förutom Bh:n inhandlades på Sisters rea :) Bilder kommer sen...

Imorgon är det jobb igen. Sedan ska jag hem till Stefan och kika på film. Ska bli kul! Var länge sedan vi sågs...

Ida la upp en jättefin bild (eller inte!) på mig och A-K på facebook!! Förfest förra helgen då vi, lite smått överförfriskade, dansade popcorndansen :)
Enjoy!


Lördag

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Träffade Björn på stan och socialiserade med honom några timmar innan han började jobba. Det var trevligt. Skulle åkt med A-K till Hallstahammar i kväll och sedan till Västerås på söndag och shoppa men det visade sig vara stängt på stan i Västerås så jag beslöt mig för att stanna hemma. Så imorgon blir det en familjeutflykt till Uppsala istället där vi ska städa lillebrors lägenhet (han har flyttat med några kompisar till en fyra). Självklart blir det en del shopping också :)

Fick äntligen tid att packa upp min kamera! Är helt lyrisk över skärpan som är hundra gånger bättre än på min gamla. Var ut en sväng och tog kort på precis ALLT :) Här har ni lite smakprov...

  
1. Det allra första kortet jag tog med min kamera
2. Trollet :)
3. Min bror som ser helt drogad ut.. haha!

   
Wilma!

  
1. Johans FULA cykel
2. Eriks moped
3. En blomma. Är helt fascinerad över att regndropparna syns!

  
Mera blommor...


Fredagkväll på Knutsbo

Jag har ont i benen. Tror jag har sprungit lite för mycket. Borde kanske vila, men nej! Min dagliga joggingrunda kan inte ruckas på ;-)

Kvällen har varit trevlig. När jag kom hem från jobbet åkte jag och lillebror till Lyviksberget. Köpte ett kamerafodral till min nya leksak på Elgiganten. Måste verkligen börja knäppa kort snart...

Sen grillade vi... Jättegott! Kyckling, flintastek, potatissallad, melonsallad, vin, jordgubbar.. mmm... Hela familjen var samlad bortsett från Erik. Det var skoj. Länge sedan Johan var hemma en fredagkväll (iof länge sedan jag också var hemma en fredagkväll).

Spelade kubb och kort. Jag och mamma förlorade i allt! Vi var jättekassa! haha!

Nu har jag ont i magen för att jag har ätit för mycke popcorn.... illa!

Jag är en dålig bloggare

Blir inte mycket bloggande nu av anledning att jag inte har tid helt enkelt. Det är väl nu då när jag sitter här och väntar på artiklar som jag hinner slänga ihop några rader..

Igår var en väldigt trevlig dag. Lunch på Thai med mamma. Jättegott! Efter jobbet var jag och träffade J. Det var också himla skoj ;-)

Idag är det fredag. Chefen har åkt hem och kopplat sin telefon till mig så det ringer folk hela tiden. Fattar inte hur han står ut! Snart lägger jag av luren! haha!

Ikväll blir det grillning och spel med familjen. Ska bli mysigt.

A-K frågade om jag ville med till Västerås och shoppa på söndag. Det tål att övervägas :)


8 rum på Östermalm

En åttarummare på Östermalm (Karlaplan) vore ju inte helt fel. Såg att bostadsförmedlingen annonserar ut en vilket är väldigt ovanligt enligt dem... Iof så skulle jag inte ha råd att betala en hyra på över 16000/mån men ändå... Fast om man går ihop 5-6 pers så kanske... då skulle man ju få ett rum var...

Hur som helst så var var intresseanmälningarna från folk som sått i kö sedan 1984! Så jag känner mig rätt chanslös.. haha...


Idag är en historisk dag..

Jag har äntligen växlat in mina dollar som jag vann i Kina år 2004. Nu är jag alltså 3 500 kr rikare :)
Lite irriterande är det dock att jag hade fått ca 1 500 spänn mer om jag växlat in dem för fyra år sedan. Det lönar sig inte att vara girig... 

Anyway, för mina nyförvärvade pengar köpte jag en digitalkamera vilket verkligen var på tiden:



På jobbet idag har jag inte gjort mycket. Inte för att jag är lat men det har inte funnits så mycket att göra. Nyhetstorka och det är nästan så att man får tvinga fram texter ur reportrarna.

För att återknyta till karma-snacket i tidigare inlägg så har jag ännu ingen klarhet i vad jag ska tycka eller tänka. Det får visa sig om några dagar. Jag håller tummarna hårt!

Nu ska jag käka kycklingsallad med mamma och pappa. Sedan blir det en sväng hem till A-K.

RSS 2.0