Livet är svårt ibland..

Från roliga saker till tråkiga saker...

Som vanligt vill jag för mycket. Jag vill både ha kvar kakan och äta upp den. Ni som känner mig vet att jag varken äter kakor eller känner något starkt behov av kakor så kanske är det så att jag egentligen inte vill ha den jäkla kakan inom räckhåll... Men som sagt, det är svårt att veta vad man vill ibland. 

Stundvis saknar jag honom så mycket att jag får anstränga mig för att inte börja gråta. Skulle ge nästan vad som helst för att få känna hans armar runt mig just nu. Ibland fnyser jag, rycker på axlarna och omger mig med tankar på hur mycket jag har fått/får uppoffra för honom. Hur mycket jag har när jag inte har honom. Varför kan man inte få allting? Åtminstone ett tag så att man kan bestämma sig.. veta att man väljer rätt...

Kanske vill jag bara ha någon som älskar mig... Är jag en svag människa då?



Imorgon får jag iaf reda på huruvida jag ska tro på karma eller inte.. Hoppas inte!

Roliga saker :)

Hittade lite roliga grejer på nätet. Enjoy!

American Idol-mikrofon
Här kommer äntligen en produkt som kan få ännu fler tondöva människor utan självbevarelsedrift att våga dra duschdraperiet åt sidan och göra bort sig i internationell TV - American Idol Shower Radio.

Lyckligtvis förstärker den inte ljudet på något sätt - det är egentligen bara en duschradio formad som en mikrofon.


Choklad som tar bort finnar!

Strikt avhållsamhet från njutningar som choklad är ett vanligt råd till personer som lider av acne.
BORBA, ett företag som inriktat sig på att skapa hudprodukter som verkar inifrån, har lanserat en chokladkaka med helt omvända egenskaper.

BORBA Clarifying Chocolate Bar ska - enligt dem - göra huden ren och fin samt förhindra framtida utslag och rodnader.

Vill man vara fin får man dock lida ekonomiskt pin - chokladkakorna kostar mastiga åtta bucks styck.



Skor med fem tår

Vibram FiveFingers
är ett par schyssta dojjor som ger dig instant sommarfötter - barfotafrihet klädd i skyddande gummi. De här borde fungera prima oavsett om man surfar, paddlar kajak eller bara försöker stappla sig ut över vassa strandstenar för ett morgondopp.


Hej!

Måndag - igen! Men det är lugnt... Jag har (för tillfället) ett roligt jobb med roliga människor så jag lider inte nämnvärt av att det är en hel lång vecka kvar till nästa helg...

 Ute börjar det klarna upp efter morgonens regnskurar. Skönt! Fick en sådan genomträngande lust att begrava näsan i en diktsamling av min favoritpoet Mr Felin. Tror det får bli en sväng till sthlm SNART så jag kan plocka med mig lite poesi till Ludvika.

Skriver mer sen! Är på jobbet så jag ska väl vara lite produktiv även om det inte finns speciellt mycket att göra för tillfället...

Slutigen ville jag bara säga TACK till alla mina underbara vänner som sätter guldkant på tillvaron. Älskar er!

Lyckad kväll :)

En oerhört lyckad gårdagskväll måste jag säga... nog den roligast kvällen i Ludvika på flera år :)

Förfest hos Anna-Karin (och Jon). Blandade massa drinkar - vissa goda, vissa mindre goda..
Ida och Anni kom vid åtta-tiden. Jon byggde en vattenpipa... haha!

Ner på stan vid halv 12 och lyssna på Pumpbolaget. Dom spelade Magnus Uggla vilket gjorde mig helt lyrisk :) Lite vin på Akropolis och sedan ett besök på Trädgårn..

.. vilket var helt kanon! Sist jag var till Trädgårn lovade jag mig själv att aldrig gå tillbaka dit (vilket jag lovat de senaste tre åren). Men denna kväll alltså... Gratis drinkar ;-) Mycke äldre folk (tack och lov). Gamla ragg, gamla cirkuskompisar, gamla klasskompisar! You name it! Helt underbar musik också vilket inte hör till vanligheterna. Så till er Ludvikabor som missade Trädgårn denna helg säger jag bara - otur!

Blev tyvärr inte så supermånga bilder eftersom min kamera dog (som vanligt). Men nu ska jag beställa en ny!

  
1. Visst har jag gjort ett fint fruktfat?
2. Mat: Min guacamole (stavning?) och A-K:s goda kalkonröra
3. A-K ;-)

  
1. En av våra tjusiga drinkar: "Isbjörn" (vodka, blue curacao, sprite zero)
2. Jon med sin hemgjorda vattenpipa som faktiskt funkade... ett tag iaf ;-)
3. A-K:s korkskruv som ser ut som en ängel. Vi hittade en man till henne när vi vände på spisskrapan. Hahahahaha!

  
1. Anni :-)
2. Anni, Ida, Jon och A-K som gömmer sig bakom
3. Var bara tvungen att ta kort på det här hustet. Jag har alltid tyckt att det är så likt Morran i Mumintrollen! Haha!

Bukfetma av fruktos!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2779779.ab
Jajamensan, nu blir man fet av fruktos också. Att dom aldrig kan ge sig! Ska jag sluta dricka juice nu? Nej inte en chans!
Men ändå... jag som nyligen upptäckt hur god Bob:s sockerfria apelsinmarmelad är! Damn också ;-)

I dag är det dock åt helvete med alla kalorier :-) Ludvikafesten går inte på sin tredje och sista dag. Ska hem till A-K och Jon om några timmar och äta mat och dricka vin... Ska bli trevligt.

Sedan blir det nog till att bänka sig i något öltält och bara njuta av stämningen. Klockan 24 spelar Pumpbolaget! Då ska jag vara yr och glad och dansa arslet av mig :-)


Stadsfest i Ludvika

Festdag nr 2. Eller tja, nr 1 för oss ordentliga människor som prioriterade jobb framför festande under gårdagen.

Kvällen har varit trevlig. Började hemma hos Parre med singstar och groggande. Jag och AK höll oss dock till cider (vi sparar oss till imorgon). Kl 22 gick vi ut på stan och tittade på "Noice". Dom var sådär...

Vin på Akropolis uteservering. "Pain" kl 24 :) Det roliga med Ludvikafesten är att ALLA är ute. Stora som små. Stan var knökfull och ändå tycker jag att det var mindre folk än tidigare år...

Nytt för i år är det obligatoriska inträdet på 20 spänn. Känns liter knäppt att betala för att få vara på stan, men jag stödjer mer än gärna vår lilla folkfest :)

Lite bilder från ikväll:

  
Vår parkering ockuperas av Axels nöjesfält          Ida och AK äter pizza

   
Patricia                             Singstar                             Alla utom Anni

  
Sanna och Layna            Noice på uppträder        Sanna, Layna och Parre

  
Jag och Parre                  Vin på Akropolis               Tivoli by night


Ingen bra dag idag...

Nej, verkligen inte!

Skiter i Ludvikafesten ikväll... Ska gå och träna ut lite frustration efter jobbet, köpa en ask vindruvor och sedan cykla hem, krypa upp i soffan och titta på "Förtrollad"

Imorgon smäller det!


Den efterlängtade Ludvikafesten är här. Årets höjdpunkt (eller tja, iaf Ludvikas). Dock blir det inge festande för mig imorgon då jag jobbar på fredag. Hade iof varit skoj att gå och se BWO men precis ALLA jag känner jobbar kväll imorgon... Ska köra hårt på fredag och lördag istället :)

Förövrigt fick jag indirekt skäll från nattcheften uppe i Falun idag. Det var inte alls kul, hon måste tycka att jag är jätteslarvig vilket jag inte alls är. Det blev bara ett litet missförstånd :( Tycker hon borde ta hänsyn till att jag inte har jobbat mer än tre dagar alldeles själv. Men men, som pappa säger: jag har två månader på mig att visa vad jag går för med start redan imorgon :)

Lunchrast

Nu har jag lunch. Det är tråkigt. Vet inte vad jag ska göra. Tänkte ladda ner msn men så kom jag på att det förmodligen inte går eftersom jag sitter vid en mac-dator. Haha!

Har nyss käkat taco-soppa som mamma har gjort. Det var gott..

Ikväll ska jag och Ida se på "Sex and the city". Länge sedan jag var på bio... Hoppas den är bra. Har aldrig sett något avsnitt av serien  tidigare så jag vet egentligen inte vad det handlar om... men, men :)


På väg hem från jobbet...

  
1. Junibacken - min gamla skola där jag spenderat hela sju år! (dagis-sexan) Dalarnas längsta träbyggnad (var det på den tiden iaf, nu har det säkert byggts längre)
2. Min cykel. Gul och fin :)
3. Jag

   
1. Jag som inte kan sikta ;-)
2. Gamla lekplatsen. När jag var liten stod det även en rutschkana där men den åkte vi sönder. Haha!
3. Fotbollsplanen som görs om till en hockeyrink på vintern. Håller på att förfalla tyvärr :(

På jobbet...

Har gått bra idag, tror jag iaf (märker väl om någon börjar klaga på tidningen).


Mitt skrivbord. Är bara tvungen att visa det för jag har aldrig haft ett skrivbord
på en riktig arbetsplats förut så det känns faktiskt lite coolt ;-) haha!


Lakanet med tidningssidorna. Idag har jag alltså gjort 6 sidor
(Morgondagens tidning var en tunn sådan)

Shopping



Idag åkte jag en sväng till Borlänge med mor och far - pappa skulle handla kläder. Eftersom jag för tillfället är fattig (får ju inte lön förrän sista JULI) så fick det bli en "billig" shoppingrunda. Tur att det är så mycke rea nu :)

Det plagget jag är mest nöjd med är skinnjackan jag hittade för halva priset på MQ. Hade tänkt köpa en skinnajacka i höst men tänkte att det var lika bra att passa på nu ;-) And I love it!!

   Skinnjacka, MQ, 800 kr  (0rd pris 1600 kr)

Blev även tre toppar från H&M. Kors i taket! Jag som hatar H&M ;-) haha!

     
Top, H&M, 149 kr  Linne, H&M, 98 kr  Tröja, MQ, 79 kr     Linne, H&M, 79 kr

Godisbussen!

Okej, nu ska ni få se något riktigt roligt/fånigt/skrattretande/onödigt: En äkta godisbuss!

Någon som har sett en sådan förut? Själv fick jag en chock när denna bil stannade utanför vårt hus igår. Jag menar, alla har väl hört talas om glassbilen, men en GODISBUSS!

Finns detta fenomen på andra orter eller är det något vi är själva med här i lilla Ludvika?


Midsommarafton

Det visade sig bli en väldigt trevligt midsommarafton. Var hemma och åt mat. Anni kom vid nio-tiden. Vid 12 drog vi ner på stan. Besökte Trädgårn där det bara sprang runt massa "lammkött" (dvs smågrabbar som nyss fyllt 18). Hittade dock Teo vid black-jack-bordet :) Det var ett tag sedan...

Vid två när det stängde gick vi hem till Anni. Där blev jag kvar till halv 6 på morgonen. Tror nog det var min första efterfest någonsing!! Jag vet, det låter jätteknäppt men faktum är att jag brukar banga alla efterfester för jag är vanligtvis helt död när krogen stänger och vill bara hem och sova. Men igår var jag faktiskt ovanligt pigg :)

Lite bilder från gårdagen:

       
Trollet sover                         Wilma var också trött        Pappas fina paraplydrinkar

        
Ulla och Björn                    Sjöng gjorde vi också        Sill, potatis och nubbe

        
Silltårta                                Mera mat                               Mamma och Ulla

         
Jag och Anni                       Jag och Anni igen              Pappa och Björn leker...

        
...med sina kameror!         Efterrätt                                Wilma fick också smaka

Julianne Moore

Fick höra igår att jag är lik Julianne Moore... Vet inte om det var menat som en komplimang eller förolämpning. Vad anser ni?


Glad midsommar!



Idag är det midsommarafton. Jag passade på att sova ut så jag vaknade inte förrän Johan gick upp vid halv tolv-tiden. Sover jag längre än honom så är det illa. Var ut och sprang en runda i regn och solsken. Vädret är verkligen knäppt idag!

Förövrigt så känns det inte som midsommar. Ingen jag känner verkar ha något särskilt planerat och det har inte jag heller. Gudmor med sambo kommer ikväll så jag blir nog hemma och äter och dricker lite. Dom brukar alltid vara roliga att umgås med :) Funderar på att gå på krogen med Anni senare... men är det verkligen folk ute på midsommarafton?

Som Anni sa igår så skulle det vara kul att fira en riktig midsommar någon gång. Precis som i filmer. Ett stort sällskap ute i skärgården med sill, nubbe, jordgubbar dans runt midsommarstång etc. Men liver är ju tyvärr inte som på film. Sill, nubbe och jordgubbar blir det ikväll iaf, var så säker :)

Ni "utbölingar" tror säkert att vi dalfolk firar midsommar med dunder och brak. Så är det inte. Visst, det är säkert fullt pådrag i Leksand, Rättvik, Mora och liknande men vem orkar åka dit? Här i Ludvika är det iaf rätt dött. Så nu vet ni det :)

Glad midsommar allihopa! Vi hörs imorgon!
kram


Tacken för att man är snäll och hjälper till!

Idag har jag jobbat min första dag på egen hand. Det gick faktiskt väldigt bra måste jag säga :) Stressigt som sjutton eftersom måndagstidningen skulle påbörjas samtidigt som fredagstidningen skulle knåpas ihop. Dessutom skulle jag göra två nöjessidor till del 2. Dom har en liten annorlunda layout än övriga tidningen så det var en utmaning men jag tror jag grejade det hyfsat bra...

Dessutom var jag med i tidningen idag! En stor bild över nästan hela sida 7. Therese skrev om vandalisering på offentliga toaletter och jag gjorde misstaget att ställa upp som statist på en bild som blev allt annat än bra (eller tja, bra bild med dåligt motiv). Hur mycket jag än tjatade så ville dom inte gå med på att ta en annan bild. Dock kunde jag redigera bort det mesta av mig (min finne på hakan exempelvis) innan det gick i tryck...

... Men tydligen så var dom dumma och lade ut den på webben också! Hela bilden! Det var pinsamt. Dom bara skrattade. Där fick man för att man är snäll och hjälper till! ;-) Så nu när skadan redan är skedd så kan jag ju lika gärna visa bilden för er också.. haha

 <--- Skitbilden

Och här kan ni läsa artikeln: http://www.dt.se/nyheter/ludvika/article323223.ece

Vi har alla varit nybörjare..

Människor i dagens samhälle kan vara så jäkla oförstående och omänskliga ibland! Råkade ut för en liten incident idag på Hemköp när jag skulle handla lunch.

I kassan satt en liten vilsen gröngöling som säkerligen inte jobbat där någon längre tid. Bredvid honom låg olika frukter som någon kladdat dit nummer på med märkespenna för att stackaren skulle veta vad han skulle slå in som vad (en liten kul parantes bara)

När det var min tur att betala slog han in mina varor. Jag reagerade på att summan blev så pass hög som den blev men ville inte krångla utan betalde och kollade sedan kvittot. Det visade sig att jag hade betalt 35 spänn för en avokado (!)
Jag gick tillbaka och sa till. Killen blev knallröd i ansiktet och visste inte vad han skulle göra. Han tittade sig omkring efter någon mer rutinerad kollega att be om hjälp, men han hittade ingen. Kön till kassan växte och växte. Människor stampade med fötterna och tittade irriterat på klockan.

Jag blev också irriterad efter att ha stått där i ett antal minuter. Kände hur min lunchrast rann iväg som sand mellan fingrarna. Då drog jag mig till minnes hur jag kände mig de första dagarna på mitt sommarjobb och med ens riktades all min irritation från killen i kassan bort till folkmassan i kön med sina griniga blickar och ljudliga, demonstrativa suckar.

Jag tyckte så synd om honom! Nervösare för varje minut som gick och för varje tillkommen kund i kön. Försökte le lugnande mot honom. Tillsist fick han hjälp och jag fick mina 26 kronor. En halvtimme kvar av lunchen. jag borde varit lika sur som resterande lunchkunder, men det var jag inte. Alla har vi varit nybörjare någongång! Kom ihåg det!


Nya filmer!

Idag när jag kom hem från jobbet fick jag en glad överraskning. Mina filmer har äntligen kommit!

   

Så nu har vi filmer till på lördag, Anna-Karin :) Bra va?

Snart ska jag och B2 åka hem till Björn och grilla och kolla på fotboll. Blir nog trevligt. Något som hade varit ännu trevligare har varit ett par cider men tyvärr jobbar jag ju imorgon. Men på fredag så...

Min blogg suger

Okej, för tillfället innehåller min blogg inte speciellt rolig läsning, jag vet! Vad jag dock inte vet är vad jag ska göra åt det! Har total idétorka!

Imorgon är det fotboll! Den ska självklart avnjutas (på något vis, någonstans). Går vi vidare är det Holland på lördag och det är nästan så att jag hoppas att vi åker ut eftersom jag ska ha filmkväll med A-K då (= ingen fotboll). Men va fan, inte kan man ställa in en dejt med sin bästa vän pga en fotbollsmatch. Det går verkligen inte för sig :)

Imorgon röstar även riksdagen igenom FRA-lagen (även om man kan hoppas att de låter bli men chansen är väl inte särskilt stor)

Jobbet går framåt. Jag börjar känna att jag har koll. Ska bli läskigt den första tiden utan Andreas, men jag kan. Jag vet att jag kan! Så det så :)

För er som inte har märkt det så är jag smajlgubbe-missbrukare ;-)

Har nyss ätit mat och firat Erik på hans 16-årsdag. Kan inte fatta att min lilla lilla lillebror blir hela 16 år gammal!

...bla bla bla

Världens underbaraste!


Massa kärlek!


Dagens:

...konstaterande:
- Jag tycker det är KUL att gå till jobbet på morgonen (fastän det är måndag)

... Tur
- Såg av en tillfällighet (på facebook) att Erik fyller år imorgon. Oops! Lillkillen blir 16 bast! Det blev till att springa upp på stan och köpa present efter jobbet.

...long time ago
- När jag kom ut från Hemköp stötte jag ihop med min föredetta "högra hand" (min, under gymnasietiden, siamesiska tvilling) som jag inte träffat på nästan två år. Det var lite chockerande eftersom det inte var väntat. Hon var sig lik :)

... Måste ha
- Digitalkamera (Sony)!!!


Hittade! :)

Mamma har hittat mina dollar! En sådan oerhörd lättnad!


Den som gapar efter mycket...

... oh yes! Det stämmer!

När jag var i Kina år 2004 fick jag 603 dollar i prispengar. Dum som jag var så väntade jag med att växla in dem för jag trodde de skulle stiga i värde.

Nu - 4 år senare - är dollarn nere i 6 kr (när jag fick dem var de värda 8 kr) och ikväll tog jag beslutet att växla in dem iaf...

Men vart är dem? Jag vill minnas att mamma tog hand om dem åt mig, men enligt henne har jag dem själv.

Slutsats: Mina dollar är alltså BORTA! Flera underbara tusenlappar som  inte längre finns :(
Det lönar sig inte att vara girig... FAN OCKSÅ!

Tjejfest (med Jon) och Stockholmsvisit

Helgen har bjudit på en hel del smått och gott. Vissa saker blev som jag tänkt, andra inte - men det slutade väldigt lyckat ändå :)

Fredagskvällen tillbringades hos Anna-Karin på högberget. Alkohol, popcorn, jordgubbar, vindruvor och rostade kikärtor och väldigt trevligt sällskap (Ida, Anni, Mia, A-K och Jon). Vid 24-tiden drog vi ner en vända på stan och drack lite på Selmas. En sammanfattningsvis väldigt trevlig kväll.

  
    
   

Kl 8 på lördag hoppade jag på Säfflebussen och åkte till Stokholm. Det första jag gjorde när jag kom fram var att gå till Gallerian och köpa yoghurtglass! Till min oerhört stora lycka hade de ananassmak denna helg! :))

Tog pendeln hem. Lägenheten stod kvar men jag kunde inte riktigt släppa känslan av att man var och hälsade på hos sig själv. Efter en liten joggingrunda, dusch och mejk åkte jag in till stan och träffade David och Johan vid Kungsträdgården där vi tänkt se på matchen. Till vårt stora förtret smälldes grindarna igen mitt framför näsorna på oss och en gring vakt sa: "Fullt!".

Hittade efter många om och men en sunkig liten pub där vi såg Sveriges fiasko mot spanien. En eloge till bartendern som förstod min kalorirädsla och blandade en drink med ramlösa och lime till mig :) När matchen var färdig gick vi till Café avenyn och käkade underbar sallad! mmm...

Drog med mig Johan till Hornstull där vi mötte Malin och lite andra akrofolk. Drack lite vin och spelade biljard. Jag blir bättre och bättre. Hahahahaha!

 

Idag blev det lite shopping och fika med Mikaela. Länge sedan jag träffade henne så det var trevligt. Buss hem kl 18. Lyckad helg. Mer sånt vill vi ha! Nu längtar jag till midsommar :)

Det klarnar :)

Nu börjar det klarna lite i huvudet på mig :) Det känns som om jag kommer att fixa jobbet även om det inte går lika snabbt som för Andreas, men det kan dom väl knappast förvänta sig heller.

Jobbarkompisarna är överlag de "gamla rävarna" som arbetade där när jag växte upp men även ett par nya yngre ansikten skymtades. På lunchen idag gick vi till China Town och åt. Hade väl egentligen inte riktigt råd men jag tyckte jag skulle ta chansen att vara lite social :)

Nu ska jag duscha (eller tja, det behövs kanske inte för jag är helt dyblöt av allt regn). Sedan ska jag äta tacos och övertala pappa att skjutsa mig hem till A-K. Även Annica hänger med ikväll! Underbart!

Nu har det inte blivit några bilder på ett tag. Trist, jag vet. Men på söndag kommer bilder från ikväll och lördag så håll ut lite till ;-)


Första dagen

Sådär, då var första arbetsdagen över. Ingenting att vara nervös för egentligen. Ska gå bredvid Andreas till onsdag nästa vecka och på torsdagen kommer en Johanna från Borlänge och "guidar" mig. Det är mycket att lära men det ska nog gå bra :) Men nu är jag nervös för den dagen då jag måste klara mig helt själv. Tänk om jag gör bort mig?!

Bra är iaf att arbetstiderna är 8.30-17.30 och inte 9-18 som jag trott. Att sluta en halvtimme tidigare är faktiskt inte så tokigt :)

Efter jobbet träffade jag Anna-Karin. Var och fikade (vad annars? ;-)) och sedan var jag med henne hem och kikade på hennes lägenhet som jag inte sett tidigare. Vi provsatt lite på balkongen där vi kommer tillbringa sommarkvällarna med en flaska vin :)

Imorgon blir det utgång med A-K, Ida och Jon. Ska bli jätteskoj! Hoppas Anni kan följa med också. På lördag bär det av till Sthlm. Yoghurtglassen HERE I COME! :) 

Hoppas yoghurtgubben inte hunnit gå i konkurs nu när jag inte varit där och handlat av honom på ett tag ;-)

Jobb imorgon!

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Jag är väldigt nervös! Eller pirrig är kanske ett bättre ord...
Får se hur det går.

Nu ska jag se på Djungel George (nostalgi på hög nivå) och kramas med vovvarna.
Vi hörs imorgon om jag överlever..

Bomull is the shit

När jag var 12 år var jag och shoppade med en kompis. Jag hittade en tröja som jag tänkte köpa. Min kompis tittade på tröjan och sa:

- Men det är ju 100% bomull i den ju! Den kan du inte köpa!
- Varför? undrade jag förvånat
- För att bomullskläder blir jätteuttänjda i tvätten...

Sedan dess har jag inte köpt ett enda plagg med 100% bomull i. Trodde jag iaf tills jag idag tittade inuti en av mina favorittröjor som faktiskt hängt med i några år. Gissa vad det var för material i den?

Okej, jag ger mig! Måste på något vis släppa den där jäkla fixidén som funnits i mitt huvud i nästan 10 år. Det GÅR att köpa kläder med 100% bomull i. Det är exakt samma sak med korv. Jag läste i en tidning för 6 år sedan att det var enormt mycket fett i korv och sedan dess äter jag inte korv. Min hjärna är rätt knäpp, det är bara att konstatera...


Ny nalle?

Tror det är dags att köpa en ny nalle till lillvovven ;-)

Denna fick jag av en kompis när jag fyllde 14 och sedan Wilma var valp har hon varit och slitit i den fastän hon inte har fått. Så när jag flyttade hemifrån fick hon den och hon har älskat den gränslöst i 4 år nu (som ni kanske ser! haha)

  



Nu är sommaren här - på riktigt!

Jag har alltid hävdat att det inte är riktig sommar förän småbröderna slutat skolan. Erik slutade nian idag. Tänk att han har blivit så stor. Han var så fin i sin kostym :)

Så snart ska vi ut och äta på restaurang med hans vänner och deras familjer. Ska bli trevligt. Och imorgon kommer Johan hem från Uppsala. Ska bli kul att träffa honom för det var ett tag sedan sist...

 
Min stora lilla bror

JAAAA!

Fan va bäst vi är!

Nu väntar Spanien på lördag. Kan nog bli riktigt spännande :)


Två dagar kvar av semestern...

Ja nu är det inte lång tid kvar tills jag börjar jobba. Ser faktiskt fram emot det :) Eller så är jag kanske mest glad över att slippa ogräset på Ludvika hem? Haha!

Idag blir det fika (som vanligt. Det är ju så vi umgås här i Ludvika. haha!) Denna gång med Patricia som jag inte träffat på hundra år! Därefter tänkte jag kika in en sväng på cirkusen och se om det är någon träning. Hoppas! Annars får jag träna ensam, men det är inte hela världen.

Först en promenad med vovvarna :)

Ikväll är det fotboll! HEJA SVERIGE!

Göteborg

Har tillbringat en alldeles underbar helg i Göteborg! En väldigt välbehövlig liten minisemester så nu är jag fit for fight och redo att ta itu med alla tidningsartiklar på torsdag :)

Fredag:
Vi anlände till Göteborg 16.30 efter fem olidligt varma timmar på tåget. Tog spårvagnen till vandrarhemmet som låg 150 m från Liseberg. Vi blev glatt överraskade. För 250 kr/pers/natt fick vi ett rum med sängar, soffa, tv, toalett och kylskåp. Dusch alldeles utanför dörren :)

  
På tåget                             Vårt fina rum


När vi fräschat till oss lite promenerade vi till avenyn. Yoghurtglass på 7 eleven, sallad på Hard rock dafé,  vin för 28/kr glaset på Diamond dog, drinkar på ett ställe som jag inte minns namnet på. Sedan gick vi hem. Lyckad kväll med andra ord :)

Sallad och vin på Hard rock café
  

Happy hour på Diamonde Dogs
   

Drinkar på en uteservering
   

Lördag
Natten var hemskt het och vi vaknade flera gånger av att svetten dröp om oss. Kl 8 gick vi iaf upp, åt frukost, duschade och tog en promenad till Nordstan där vi ägnade oss åt några timmars shopping. Jag hittade dock ingenting jag ville ha...

Sedan gick vi till vandrarhemmet, åt lite och styrde kosan mot Liseberg. Det visade sig bli en besvikelse.
Vi köpte varsit åkpass för 290 spänn och ställde oss i karusellkön. När karusellen startade upptäckte vi att vi blev illamående ville kliva av. Jag har alltid älskat att åka karusell men det var inte på långa vägar lika roligt som sist vi var där (dvs för 7 år sedan). Varför är allt så mycket roligare när man är liten? Vi åkte dock lite karusell för att få valuta för pengarna men höjdpunkten var helt klart den underbart goda maten som vi åt innan vi gick därifrån vid halv sju:)

Liseberg
  
Vår favoritkarusell - Pariserhjulet (stavning?)       AK vid jukebox

  
Vi åker jukebox               Maten! kycklingfilé & potatissallad! MUMS

  
Lisebergskaniner            Slänggungan                  Någon som minns min 
                                                                                       skumbanan? Hittade en
                                                                                       "släkting" till den? ;-)

Efter Liseberg gick vi tillbaka till vandrarhemmet, duschade och snyggade till oss. Drack lite cider/vin, åt naturgodis och spelade spel.

Cider på vandrarhemmet


Vid niotiden gick vi till avenyn och Diamond dogs för att dricka lite billigt vin :) Därefter tänkte vi mellanlanda på en pub och dricka lite mer innan vi gick ut och dansade, men det var så trevligt där att vi blev kvar hela kvällen :) Lyssnade på folk när dom sjöng karaoke. Jättekul!

På karaokebaren
   

Söndag
Gick upp kl 9. Städade och tog spårvagnen ner till stationen. Sedan gick vi och shoppade tills tåget gick kl 16. 

                                                                                      


Min alldeles egna Knutsbo-idyll

image509

efter seminariet kom pappa och hämtade mig och mina hundra resväskor med kläder (såklart jag måste ha med allt jag äger och har! haha) På väg hem stannade vi vid en jättefin rastplats och åt kesomackor och drack jättemycke kaffe. Det var mysigt :)

Det kändes lite vemodigt att lämna Stockholm men jag har lovat mig själv att snart komma tillbaka. Väl hemma i kära gamla Ludvika släppte dock ångesten efter att jag hade packat upp och kramat mina underbaringar (vovvarna) lite. Jag insåg hur underbart det faktiskt var att bara kunna öppna dörren och gå ut i trädgården, sätta sig i en stol i solen och bara slappa. Sånt saknar jag verkligen med att bo i lägenhet. Jämfört med Flemingsberg är mitt barndomshem rena idyllen. Det kommer att bli en toppensommar :)

När mamma kommit hem från jobbet satte vi oss på altan medan pappa grillade och drack varsin drink. Mys! Ringde A-K och bestämde tid inför morgondagen. Nu ska vi äta jordgubbar, dricka mer vin och spela kort :)

Imorgon ja, då bär det av till Göteborg. Liseberg, shopping, vindrickande på avenyn... det kommer bli SÅ lyckat!

   
   

Sista kvällen i Sthlm

Om det inte varit för att jag fick träffa underbara Elias så skulle min sista kväll i sthlm varit helt bortkastad. Nu blev den bara delvis det.

När vi kom till affären (Adidas) var det SMOCKFULLT! Jag har aldrig varit i en affär med så mycket människor. Letade snabbat på Davids shorts och ställde mig i kön som ringlade sig som en lång orm i hela butiken - från kassan till andra änden av lokalen och tillbaka igen.

När jag stått i 30 min hade jag kommit ca tre meter framåt. Det var varmt, jag var trött och svimfärdig. Då gav jag upp, sa hejdå till Elias som hittat ett par skor som han envisades med att köpa :)

Mötte David på medis och bytte lite saker...

När jag kommer innanför dörren får jag ett sms från Elias. Han är framme i kassan! En timme efter att jag hade gått! Tur att jag inte stannade! Fast det förstås... jag har ju ändå missat hela Grey´s anatomy så det var väl skit samma ;-)

Nu måste jag packa... eller åtminstone skriva en lista så att jag kan packa snabbt imorgon :) Seminarium 9-12.30 och sedan kommer pappa och hämtar mig. Mamma har utlovat grillade jätteräkor till middag. Jag ÄLSKAR mammas mat! :)


Trött!

Nu börjar jag känna av att jag bara sov drygt 3 timmar inatt. Shit va orkeslös jag är!

Har städat hela lägenheten och nu ska jag bara lägga fram kläder jag ska ha med hem + packa lite annat småkrafs. Kan inte fatta att jag åker hem imorgon och ska vara där hela 3 månader! Både sorgligt och roligt på samma gång...

Nu ska jag in till stan. Jag och Elias ska shoppa på Adidas-affären på Kungsgatan/sveavägen. Frida från träningen jobbar där och nu har dom nå familje/kompiskväll med 40% rabatt på hela sortimentet (fast det kanska jag redan skrivit?) Det blir nog ingen shopping för min del iaf för jag ska spara pengar till Göteborg :) Eller jo, jag ska köpa shorts till David som han varit och provat ut.. gud va snäll jag är ibland :)

Hejdå yoghurtglassen :(

Idag har jag varit in till stan och tagit avsked av den underbara yoghurtglassen. Fattar inte hur jag ska överleva sommaren utan den!

Min hetskonsumtion (i ett försök att äta för de kommande tre månaderna också) har gjort att jag nästintill blivit stammis. Tydligen. Farbrorn bakom disken hälsade på mig med orden: "Hej igen!" Jag kände knappt igen honom så hur sjutton kunde han känna igen mig???

Dessutom: Kanske sista gången jag ser Elias! (Eller tja, jag ser ju honom ikväll också). Nej, så illa får det inte vara. En tripp till Paris i höst med andra ord :)



Uppvisning

Idag var det gympa/akro-uppvisning. Jag uppträdde med mitt repnummer för första gången på 3 år. Det var helt sjukt roligt!

              
Min lunch. Jättegott!               Publik                 Ola och Frida            Pyramid

Efteråt drack vi öl/vin/cider... Sedan åkte vi hem till Ola.

    
Jenny, Ola, Emma     Vissa knäppisar 
                                      gick och badade 
                                      mitt i natten. 
                                       Inte jag!

Nu är klockan 03.29. Jag borde nog sova. Imorgon är SISTA dagen i Stockholm. Gud va jag kommer längta tillbaka...

3 dagar kvar!

Då var biljetterna bokade och vandrarhemmet betalt. Det blev en dyr historia men om 3 dagar befinner jag mig i Göteborg med min A-K på vår välbehövda "before-work-trip"
Gud va underbart det ska bli!

image498
Jag och A-K på Liseberg för herrans många år sedan...
Snygg solbränna jag har va? ;-)


Ögonblick man aldrig glömmer...

(Okej, jag spottar ur mig inlägg idag men jag tvättar och har därför grymt tråkigt)

   
1. Show på Wolf Trap i Washington
2. Four dolls i Köln. Detta måste vara den bästa bilden på oss som någonsin tagits. Saknar den tiden ibland.
3. Danmark. Akrobatik i solnedgången
4. Jag vid Roosevelt-memorial (stavas det så?) En gång i tiden var jag inte alls så dålig på att stå på händer

Monte Carlo-festivalen 2004

Här har ni ett gäng bilder som jag aldrig har visat förut. Monaco 2004. Det var en speciell resa och ett helt underbart litet land. Får ni chansen: åk dit!

     
1. Jag i manegen
2. Prisutdelning. Jag är den lilla pricken som står i bildens mitt och vinkar
3. Jag och min ungerska vän Juri med våra priser
4. Jag på fest på prins Albert privats nattklubb
5. Prinsessan Stephanie med med barnaskara var där :)


 

Ibland får man faktiskt skryta lite..

GRATTIS GRUPPEN!
Idag fick vi ÄNTLIGEN vårt VG på B-uppsatsen inrapporterat!

Vi var SÅÅÅÅÅÅ värda det! :)

image484
Mikaela och Daniel påväg till Rinkeby för arbete med uppsatsen

David-dag :)

image476

* Idag har vi handlat badbyxor till David. Två par. Så nu kommer han vara livsfarlig på stranden i sommar :)
* Jag har ätit yoghurtglass (dagens höjdpunkt nr 1)
* Vi har sprungit omkring och lekt turister och tagit kort på allt!
* Vi har varit på bio: "Brudens bäste man" med läckra Patrick Dempsey! (Höjdpunkt nr 2. Fan va jag längtat efter att se den filmen) på SAGA, min absoluta favoritbiograf alla kategorier!

    
1. På en parkbänk på Kungsholmen
2. Vi
3. Stadshuset
4. Utsikt
5. David är mer mobilnörd än vad jag är!


    
1. Jag. Ful!
2. Kyrkan
3. Väntar på bion
4. Mitt biogodis. Torkade äckliga äppelringar
5. Inte svårt att förstå varför jag ÄLSKAR den här biosalongen va? Påminner lite om anslaget till Roy Anderssons "En kärlekshistoria"

Helgon

Jajamensan! Kolla in min gloria ;-)

 
Nej, nu ska jag gå ut i solen...

I wanna be BLOND!

Blondiner har inte roligare än brunetter. Det vet jag nu, även om jag aldrig trott något annat. Nu har jag varit mörkhårig ett tag, nu räcker det! Inte för att jag är mörk längre, nej färgen på mitt hår är snarare odefinierbar: en blandning mellan blond, ljusbrun och rött (det röda kom fram när den bruna färgen började släppa)

Hur som helst, nu vill jag bli blond igen! För det känns mest som mig. Hoppas att solen kommer hjälpa till i sommar.

   
        Före                Efter              Nu


Sista partylördagen i Stockholm!

Min sista lördagkväll i Stockholm blev lyckad, även om det kändes lite sorgligt på samma gång. Det var nämligen sista gången jag festade med Elias - NÅGONSIN! Det lilla underbarnet lyckades med konststycket att komma in på designskola i Paris som en av tre antagna av 500 sökande (!) så till hösten flyttar han (kanske innan jag kommit tillbaka från Ludvika)

Iaf, här kommer en liten resumé av gårdagen:

Kl 17.30 hoppade jag på bussen mot Fruängen. Anlände 18.00. Elias mötte mig och sedan spenderade vi några timmar på hans balkong :)

   
1. Elias dricker päroncider
2. Cider och kikärtor :)
3. Jag
4. Cider

   
5. Elias har satt på sig kvällens outfit
6. Elias lagar mat
7. Falukorv och snabbmakaroner
8. Gud va vi är snygga ;-)


Sedan tog vi tunnelbanan till Hornstull där vi hoppade på bussen mot Fridhemsplan

 
1. Elias väntar på bussen...
2. ... det gjorde jag också


Vid Fridhemsplan gick vi till "Blå", en liten bar som, enligt Elias, var invarderad av skabbiga människor ;-) Dom tog mina små tetravinpack (fick inte ens ha med min drickyoghurt in!)
Iaf så hade dom billigt vin och billig öl. Innan vi gick drog vi i oss varsin hallonshot och en "tandkrämsshot"

  
1. Elias dricker öl
2. Jag dricker vin
3. VI :)

Buss till Stora Essingen och Ola som hade födelsedagskalas. Himla trevligt :)

   
1. Anna och Elias. Tim i bakgrunden, han fick inte vara med
2. Men sen fick han ett eget kort istället :)
3. Olas rumpa (twisterspel)
4. Ola och någon mer som jag inte känner

   
5. Mat fick vi också :) Snällt!
6. Och paj
7. Anton äter paj
8. Folk

   
9. Sedan kom Emma..
10. ... och Malin
11. Malin, Anna, Emma och Emmas kompis
12. Folk

Sedan åkte vi hem. Här är mitt hus :)


Gud va jag är effektiv

Ikväll har jag hunnit med:
* Förfest på Elias balkong i Fruängen
* Shots och vin på Blåbar vid Fridhemsplan
* Födelsedagsfest hos Ola

Kom hem 01.30. Inte illa va? ;-)
Bilder kommer imorgon!


RSS 2.0