Bilder från helgen:


Vi är ju bara SÅÅÅÅ snygga osminkade med röda hjälmar! haha!


Lördag:

  
1. Vår mat som ser ut som något som varit ner och vänt...
2. Vin på Södermalm
3. Jag

   
1. Ask us about our favorite lipgloss ;-)
2. Patricia
3. På Patricia

Söndag;

  
1. Julmarknad på Gröna Lund
2. En lykta
3. Skridskoåkning

Slutet på en toppenhelg...


Har t.o.m. julpyntat lite idag :)

Har verkligen haft en jätterolig helg! Kunde inte blivit bättre. AK kom hit igår så vi lagade lite mat och drack lite vin. Sedan blev det ett besök på Patricia vilket var kul men musiken kunde varit roligare...

Idag har vi varit på julmarknad på Grönan. Fick ÄNTLIGEN åka skridskor! Har inte gjort det på flera år... Det blev även en sväng till Gamla stan innan AKs buss gick. Så mysig!

Nu ska jag tända första ljuset i min adventsstake, dricka glögg och lyssna på julmusik.

Går förresten inte att ladda upp bilder (förutom den ovan av någon konstig anledning). Bilderna från helgen kommer när de kommer...


Grymt kul gårdag!

Cliff Barnes igår. Ett helt gäng blev vi. Hur kul som helst och ASBRA musik. Dom spelade t.o.m min favoritlåt med Chicago som sista låt :)
Enda minuset var att vinet inte var särskilt gott...

Idag blev det fotbollsspelande för hela slanten. Var dock inte riktigt i form vilket kanske var ganska förståligt ;-) haha!

Snart kommer AK så det blir en till vild kväll. Ska bli jätteroligt...

  
1. Emma och jag
2. Anna och Tim
3. Dans

   
1. Bill, Anna, Ola och Sofie
2. Tim och jag
3. Emma och Tim

Äntligen helg!

- Gick upp kl 9
- Joggade 5 km
- Åt gröt och drack kaffe
- Såg på tv
- Åkte till Huddingehallen och simmade 35 min = 1,25 km
- Köpte vin till imorgon
- Köpte tandtråd och hårgelé
- Åt kycklinggryta
- Fick tråkigt så nu sitter jag här och knattrar på tangenterna...

Ikväll blir det party. Ska bli skoj! Men jag ska försöka att hålla mig i skinnet så att jag:
1. Orkar spela fotboll imorgon
2. Orkar festa med A-K imorgon (längtar!)



En gång i tiden...


Elva dagar ledigt från och med imorgon :)

Nu har jag pluggat oavbrutet i två dagar och jag måste säga att jag är hyfsat nöjd med resultatet. Alla inlämningsuppgifter är nu klara och hemtentan är klar vilket alltså innebär LEDIGT i hela ELVA DAGAR! (bortsett från två timmar seminaruim på måndag).

Det ni! Elva underbara lediga dagar utan skola! :) Känns som om jag borde göra något roligt...

Vill ha jul


Julen 2006

De och dem

Sitter och surfar runt lite och läser bloggar. Häpnadsväckande många har problem att skilja mellan de och dem. Är det verkligen så svårt? Jag menar, man hör ju vilket som är rätt (uppenbarligen gör inte alla det dock).

Okej, nu har jag stor press på mig att aldrig skriva fel själv. Jag ska göra mitt bästa...

Funny times :)

Jag är SÅ dålig på att blogga nu för tiden känner jag. Det ska bli skärpning, jag lovar. Måste bara stöka undan lite skolarbete först...

Har pluggat hela dagen idag. Jätteroligt faktiskt. Håller på med en flashpresentation om papperslösa och jag kan knappt slita mig... Kom hem från gympan kl 00.00 igår och satte mig och pluggade till kl 3. Känns som om motivationen börjar återvända... YES! :)

Köpt lite julklappar har jag gjort också. På dressman som hade halva priset på allt i butiken igår. Det gäller att vara smart. Mer för pengarna liksom :)

Och slutligen till det bästa: Det kommer att bli en UNDERBAR helg, det känner jag på mig. Fick ett oväntat sms igår av Anna-Karin som ville komma och hälsa på på lördag. Ska bli så himla roligt! Utgång på fredag också för den delen så det var nog bra att jag var hemma förra helgen.

...Men det allra bästa blir nog julmarknad på Grönan på söndag :)


Vill så mycket...

Jag vill göra något. Något roligt! Har så mycket som jag vill göra för tillfället men jag vet att inte ens hälften kommer att bli av... Jag vill:

- Gå på julmarknad på Grönan (det ska ABSOLUT bli av i år)
- Ha en rolig nyårsafton
- Hyra en lokal någonstans och ha en stoooor fest för alla mina vänner
- Åka på kryssnig
- Sjunga karaoke

Framför allt är det kryssning jag inte får ur huvudet. Någon som vill åka med?

Bjuder på en bild så blir inlägget lite roligare ;-)

En välbehövlig (men ack så tråkig) helg

Denna helg bestämde jag mig för att vara hemma, vara nykter, vara duktig och PLUGGA eftersom skolan för tillfället ger mig någon mildare form av panikångest. Efter en del tjat om fest från min omgivning (som jag hade karaktär nog att stå emot) så satte jag mig på fredagen och skulle plugga. Det gick sådär. Det blev en tur till Huddingehallen istället där jag simmade 1,25 km. Jätteskönt!

På lördagen åkte jag och spelade fotboll vilket resulterade i att nästan hela dagen försvann. Kvällen å andra sidan blev SÅ tråkig! Hade nog inte varit dumt med lite fest iaf.. Det enda positiva är att jag mår bra idag och kunde gå upp tidigt och göra klart min hemtenta. Känner mig riktigt stolt faktiskt :)

Helgen har sammanfattningsvis varit ganska seg men ganska så skön. Jag behöver ensamma helger ibland för att orka vara social. Jag behöver tid för mig själv. Är faktiskt ganska glad över att jag inte är en sådan som måste ha folk omkring mig hela tiden för det måste vara ganska jobbigt.

Men nästa helg... då jävlar! ;-)

Nostalgi

Sitter och tittar på gamla cirkuskort. Blir verkligen så himla nostalgisk av sånt. Kan man inte vrida tillbaka klockan lite grann? Bara lite... och bara en kort stund...


Köln år 2003


Clownfestival i Köpenhamn år 2003


Washington år 2000


Washington år 2002

Ludvika = trygghet

Ludvika by night

Om jag sa att hjärtat inte slår lite extra hårt och stegen ökar takten en aning de kvällar jag är på väg hem från pendeln - ja, då skulle jag ljuga. Därmed inte sagt att jag fortfarande tror att varje person jag möter är en kallblodig mördare som när som helst kommer dra fram en kniv ur rockärmen och sticka ner mig. Nej, lite insikt i Stockholmslivet har jag allt fått under de två år jag har bott här. Helt trygg kommer jag dock aldrig att känna mig.

Annat är det med lilla Ludvika. Staden där jag tillbringat över 20 år av mitt liv. Den där lilla pricken på kartan som jag känner lika bra som min egen jackficka. Bilden ovan är tagen förra lördagen på väg hem från krogen. Det var en mycket angenäm promenad vill jag lova. Lagom kallt, bra musik strömmande ur ipoden och en kamera som helt plötsligt fick för sig att hoppa upp ur väskan och dokumentera min hemstad. Det tog tid innan jag kom hem den natten. Jag njöt verkligen att vara ute i ett bäcksvart mörker och ändå känna mig helt trygg. Det är sällan jag upplever det nu för tiden.

Ibland saknar jag verkligen småstadslivet...


My house


Stressad

Måste skynda mig! Mindre än tre timmar innan dagens uppgift ska lämnas in. Måste duscha! Måsta klä på mig och borsta tänderna! Måste ut och fotografera.... Jag har inte tid att sittta här och knattra på tangentbordet!

Duktig Frida :)

Idag var jag kvar i skolan till kl 18 fastän vi slutade kl 14. Jag hann klart med min flashuppgift till hemtentan så nu har jag bara en enda liten fjuttig fråga kvar :) När jag kom hem satte jag mig och gjorde klart kollage-uppgiften till fotokursen. Den var knepig men jag lyckades tillsist. Visst blev den ganska fin? ;-)



Nu börjar Greys Anatomy. Så nu är det färdigpluggat för idag :)

Toabesök?

Davids bidrag till uppgiften porträttfotografering. Ser ut som om jag sitter på toa! Eller som om jag är en dvärg... hahahaha! Men bilden i sig är ju fin... synd på motivet bara ;-)


Beslutsångest

Denna vecka har vi foto i skolan. Superkul! Dagens uppgift var porträttfoto. Inlämning kl 17 men jag kan inte bestämma vilken bild jag ska lämna in! Vilken tycker ni?






Fryser ihjäl snart!



Fick en lapp i brevinkastet här om dagen där det stod att värmen skulle vara avstängd 17 och 18 november kl 8-16 pga "arbete i huset" (vilket inte direkt hör till ovanligheterna). Nu är klockan 20.37, elementet är kallt som is och jag sitter här i t-shirt, tjock tröja, morgonrock och halsduk och håller på att frysa ihjäl! Ska det verkligen få va på det här viset?!

Grattis bejb :)

Tusen rosor till underbara Anni som blir 22 år idag. <3




Underbar kväll



Hade så sjukt obeskrivligt roligt igår tillsammans med de allra bästa vännerna man kan ha. Kvällen startade 16.30 då jag mötte upp AK vid hemköp för att handla mat. Därefter gick vi hem till henne och Jon lagade wook (stavning?) åt oss. Jättegott blev det.

Lite senare kom Ida och Anni och vi spelade Buzz, rökte vattenpipa och dansade. Själva krogupplevelsen som alltid brukar vara en besvikelse visade sig bli hur kul som helst. Gamla Grand var omgjord till nya nattklubben SOLO och lokalen hade fått sig en rejäl ansiktslyftning. Den söta DJ:n spelade t.o.m. Magnus Uggla när jag bad honom och det händer då inte varje gång man är ut...

Sammanfattningsvis en helt underbar kväll med underbart sällskap. Kommer leva på detta länge..

Kvällens citat:
Rökpaus på balkongen.
AK: Frida, kan du stänga dörren, det är kallt!

  
  
  

Guess what?

DET SNÖAR!!!! :)

.. synd bara att jag ska åka "hem" om två timmar..

Partytajm :)

Har nyss kommit hem efter att spenderat 2½ timme med Ida på Engel. Fick höra allt om hennes australiensare ;-) Fick också en jättefin sjal från Bolivia... tack tack

Längtar till ikväll! Ska bli så himla kul! Anni ringde. Hon hade missat tåget (som vanligt) så hon kommer lite senare. Nej, nu ska jag gå och duscha och sedan bär det av ner på stan för att träffa AK och Jon. Hoppas dom varit kreativa och tänkt ut någon bra maträtt att laga för det har nämligen inte jag. haha!

Ludvika (oktober 2008)


Pappas vinterbilder är underbara! Önskar att allt detta legat kvar nu när jag äntligen är hemma.. men icke...

Längtar till ikväll!

... men först fika med Idus :)

En effektiv fredag

Idag har jag hunnit med en hel del känns det som. Och dagen har varit till belåtenhet :)

Vaknar 9.00 av att en smått panikslagen lillebror kommer in och undrar om jag kan skjutsa honom till skolan eftersom han försovit sig. Som den snälla systern jag är tänker jag att jag självklart ska masa mig upp ur sängen och köra honom men sedan inser jag (till min stora lättnad faktiskt) att det inte finns någon bil hemma. Haha, tack Gud!

Myser lite med vovvarna som sover sött på varsin sida om mig. Dom är så sjukt underbara när dom är trötta. Så mjuka, avslappnade och varma på något sätt. Går inte att beskriva riktigt.

Går upp. Cyklar 1,5 mil på motionscykeln eftersom regnet inte tillåter någon joggingrunda, men det gör ingenting för då kan jag läsa lite samtidigt.

Går ut med vovvarna i regnet. Mamma kommer och hämtar mig. Vi åker och simmar. Så himla skönt. Borde verkligen göra det oftare. När jag bodde i Ludvika simmade jag med mamma en gång i veckan. Nu blir det typ en gång i kvartalet. Dåligt av mig faktiskt....

Träffar Björn en timme. trevligt. Fika med mamma. Lyxfika! Baguette och latte. Det unnar jag mig bara när jag slipper betala själv ;-)

Går till cirkusen och tränar. Jätteskoj faktiskt.

Nu är jag hemma och ska plugga lite. Mamma lagar mat. Pappa är på väg hem från Landskrona, stackarn. Erik är hos tjejen. En myskväll med mamma väntar. Mat, film och Idol. Underbart! :)

PARTY IMORGON med världens bästa tjejer! (... och Jon. haha)

En lyckad torsdag

Gårdagen blev i princip optimal. Jag hann med :
* Plugg
* Engel-fika med underbara Anna-Karin
* China town med Björn (bläckfisk i sojabönssås, min favorit! mums!)
* Filmkväll hos Stefan

Kort och gott: nytta, nöje och kära återseenden :) Livet är bra härligt ibland...

Hos Stefan. Vi såg en jättekass film med Brad Pitt där han såg ut som en liten tolvåring. Se inte den (tyvärr minns jag inte vad den hette)


Betyg:
  
1. Frida: ... dildostolen var iof ganska rolig...
2. Stefan: fem av tio...
3. Björn: Bland det menlösaste jag sett!

Morgonmys :)

Fattar ni att jag hade svårt att komma ur sängen imorse? ;-)


Ludvika...

... idag! Ska bli SÅ kul! Ser fram emot att träffa familjen, Björn, AK och Ida. Mest AK och Ida faktiskt eftersom jag inte träffat någon av dem sedan i somras = en hel evighet!

Fest på lördag :) Ska bli skoj...

Claes ringde igår och säkrade min julklappsshopping. Tre dagars redigering på NLT i jul = tillräckligt med pengar till detta ändramål. Underbart! Hade gärna jobbat mer. Ångrar lite att jag sa nej till reportervikariatet över hela jul, men jag behöver vara ledig lite känner jag. Skolan tar på krafterna...

Nu börjar lektionen...


Är det verkligen november?


Tisdagar suger!

Egentligen är det rätt logiskt att hata tisdagar. Säg någon som inte gör det? Det är början av veckan minus den där lilla extra energin som måndagarna berikas med tack vare helgledigheten. Tisdagar suger. Verkligen! Och av någon anledning så har jag alltid haft otur med tisdagar. Jag minns att jag hade denna diskussion med en kompis redan i mellanstadiet. Tisdagar var alltid mardrömsdagarna som var schemalagda 8.30 - 15.00. Tror ni det blivit bättre med åren? Nope... Snarare värre.

Mina tisdagar:
* Föreläsning och seminarium 9-16
* Fotokurs 16-19
* Träning 20-22

Sammanfattning: Imorgon kommer jag att gå upp kl 6.30 och köra yoga. Gå hemifrån ca 8.45 och komma hem 23.30. Jippi! Eller inte...


Söndag

Söndag. Ingen ångest inför veckan eftersom den kommer kännas kort i mitt fall. Ledig imorgon så jag ska försöka plugga lite och kanske städa. Skola tisdag och onsdag och på onsdag eftermiddag bär det av hem till Ludvika. Ska bli SÅ roligt! Hoppas jag iaf...

Sitter här och dricker kaffe och kollar på nyhetsmorgon. En kvinna som var med på Spanair-planet som kraschade i augusti berättar om sina upplevelser. Hon är en av 18 överlevande. Jättespännande och jättehemskt på samma gång. Tankarna går till pappa och bröderna som för tillfället är i Barcelona och ska flyga hem med spanair imorgon. Fy! Hoppas allt går bra...

Nej, nu måste jag nog slänga mig in i duschen så att jag kommer iväg in till stan. Annars får Anni fika själv ;-) Måste bara slita mig från tv:n först...

Tjejanpassad


Har ni någonsin sett en mer tjejanpassad toalett? Det har inte jag iaf. Det är nästan så att man skulle gå till denna restaurang med alla sina tjejkompisar bara för sakens skull liksom. Så jäkla praktiskt med två toaletter i en och samma. Äntligen någon som förstår vårt behov av att gå på toa samtidigt när vi är fulla ;-)

  

No more black

För en gångs skull ska jag gå ut i någonting annat än svart nämligen mitt rosa London-linne. Det ni ;-)


Slut...

Är helt slut och jag vet inte varför. Tror jag håller på att bli sjuk. Hoppas inte!

Ska snart iväg på föreläsning om papperslösa. Därefter blir det seminarium om "Forvirrede feature" eller va sjutton det nu hette. På norska! Men det kan behövas för att kunna göra tentan så det är väl bäst att jag går dit. Får simma en annan dag.

Ikväll blir det utgång (tror jag iaf om jag inte ändrar mig och stannar hemma och ser på Idol istället). Ska bli skoj! Jag är faktiskt riktigt danssugen...

Skolan ger mig för tillfället panik. Det är så mycket att göra som inte hänger ihop liksom. Ska iaf försöka klara av MINST två av tentafrågorna i helgen. Förhoppningsvis tre vilket skulle innebära att jag bara har två kvar :)

Nu ska jag borsta tänderna :)


Jag vill ha snö! Det här är inte normalt i november...

Sorry...

Nu har det här blivit en sån där tråkig blogg igen... Inte meningen men jag har inte direkt något kul att skriva om..

Idag var en trevlig dag. Pluggfika på söder och sedan myskväll med mig själv, bakad potatis och Greys anatomy. Imorgon är det skola hela dagen. Känns som om det är skola jämt nu för tiden... Dessutom har vi fått en extra föreläsning på fredag! jippi liksom... Jag som tänkte gå och simma...

Till helgen har jag ingenting planerat och det är SÅ skönt. Jag ska bara vara. Första helgen sedan jag kom tillbaka hit efter sommaren som gapar tom i kalendern. Helt underbart faktiskt... Jag kan göra precis vad jag vill. Får se vad som dyker upp...

Drömde en så hemsk dröm inatt. Vi lämnade bort Trollet av någon anledning för vi kunde inte behålla henne. Vaknade av att tårarna rann längs kinderna... fy va jobbigt det var! Men nu är det bara en vecka kvar tills jag får träffa henne, Wilma och alla andra för då bär det av hem till Ludvika om allt går enligt planerna. Ska bli så kul! Har inte träffat t ex AK sedan augusti vilket är helt sjukt länge sedan...


Photoshopade Wilma lite. Visst blev hon fin?

Bara höst och ingen vinter :(




Halloween 2008

Så jäkla lyckat! Här kommer ett urval av bilder:

   
  
  
  

Jag vill ha snö!


Vinterbilder

I Ludvika har vintern kommit. Här i storstan finns bara regn och slask... Håller tummarna för att denna vackra vinterdag kommer i repris vid mitt nästa besök hemma :)





Imorgon kommer bilder från gårdagens fest... Håll ut ;-)

Vi borde bry oss mer...

I grund och botten är vi människor själviska varelser. Med få undantag så bryr vi oss egentligen inte om någon annan än oss själva. Rätta mig gärna om jag har fel (vilket jag önskar att jag hade). Ta till exempel diskoteksbranden i Göteborg för 10 år sedan. Över 50 ungdomars liv slocknade i lågorna. De låg på hög i i garderoben, i utgången. De hade alla i ren panik försökt klösa sig fram i trängseln för att ta sig ut i friheten. De som hade lyckats fällde många tårar över sina döda kamrater, men innerst inne var det överlyckliga över att de själva inte hade gått samma öde till mötes.
När det gäller att rädda våra egna skinn så är vi människor som djur: totalt hänsynslösa och instinktiva.

Igår råkade jag dock ut för en incident som fick mig att börja tro på mänskligheten igen. Det var ingen stor grej, men den etsade sig fast i mig. Jag vet inte om jag skrev om det men för några veckor sedan lyckades jag som vanligt somna på nattbussen och vaknade dessvärre i Vissättra (slutstationen). Den nattliga promenaden hem hade jag med glädje kunnat vara utan och jag grämde mig över att jag inte hade lyckats vakna i tid. Igår natt sov jag som vanligt men vaknade upp i Huddinge denna gång av att en tjej rörde min axel och berättade att vi var i Huddinge och frågade om jag inte skulle gå av (de flesta gick av i Huddinge). Jag tackade henne och sa att jag skulle åka en liten bit till. Om hon inte hade väckt mig så hade jag förmodligen sovit förbi min hållplats även denna gång.

Tjejen på bussen är ett gott föredöme för hur vi alla borde bete oss mot varandra. I vanliga fall är vi svenskar så rädda att röra vid varandra och prata med varandra såvida vi inte känner varandra. Påväg upp i hissen fick jag sällskap av en kille med utländskt påbrå som frågade om jag haft en trevlig kväll. Det hade jag och han gjorde kvällen fulländad genom att ställa en enda simpel liten fråga. Vi småpratade lite. Jag hade aldrig sett honom förut. När hissen stannade på sjuan så log han, sa godnatt och gick. Jag kommer förmodligen aldrig se honom igen men ändå verkade han uppenbart intresserad av om min kväll varit till belåtenhet.

Det är personer som dessa två som gör världen till en bättre plats. Tänk om vi alla kunde se det, förstå det och göra någonting åt våra egna egocentrerade personligheter. Vi borde dela med oss mer. Vi borde ha mer överseende. Vi borde sluta vara irriterade när någon åker på fel sida i rulltrappan. Vi borde inte springa omkull folk bara för att hinna i tid till tunnelbanan. Vi borde sluta vara så in i helvete giriga. Det finns mycket vi borde och inte borde... Men framför allt: Vi borde bry oss mer om varandra!

Kyrkogårdsbesök och festförberedelser


Såhär snygg är man när man inte har tvättat håret på fyra dagar! ;-)

Idag när vaknade sken solen. Det var en sån där underbar höstdag som man hoppas på när man planerat in en väderberoende aktivitet. Som idag till exempel: Ett besök på Skogskyrkogården stod på schemat.

I ca en timme promenerade vi runt bland gravstenarna, jag och Anni. Riktigt trevligt faktiskt. Tände ljus i kyrkan gjorde vi också. Men nog kändes det allt lite knäppt att på dagen besöka kyrkan och på kvällen klä ut sig till djävul! Hoppas Gud har lite överseende. Anni trodde det iaf. Hon sa att det nog är av större betydelse för hur man uppför sig än hur man ser ut. Okej, jag ska försöka låta bli att döda någon ikväll ;-)


Nu blir det lite taco-rester och Greys Anatomy. Underbart! Men först en skön dusch...


RSS 2.0