Usch för skolan!

Orkar inte med skolan och alla turer hit och dit. Hur jag än gör blir det fel känns det som. Trots att jag försöker vara snäll mot allt och alla så framstår jag bara som en egoistisk skitstövel. Alltid! Ibland undrar jag hur jag lyckas...

Helgen var iaf toppen. Vi var ute på Tims landställe och "spelade fotoll" (jag stukade foten så jag kunde inte spela så mycket)



  
  

Grisfesten






Redy to party!

...bort med alla sorger och bekymmer :)


Uppgiven!

Jag är uppgiven. Årets underdrift egentligen. Jag har lagt fram totalt ELVA idéer till ex-arbetet och fått alla ihjälslagna! Vad är det som krävs egentligen? Börjar känna mig dålig och otillräcklig. Vill bara lägga mig i sängen och äta upp täcket!

I dag har jag varit och simmat. Duktig Frida. Dock dök tanken upp om det är så smart att vistas i badhus i svininfluensatider? Kan ju vara något att hålla i minnet...

I kväll ska jag hem till Anni och partaja lite. Ska bli superkul! Var länge sedan vi festade i hop...


Kass dag!

Bättre dagar har jag skådat. Inte för att det var en helt igenom dålig dag, men ändå. Det dåliga hade några kilos övervikt om vi säger så...

På förmiddagen tvättade jag vilket som vanligt var ganska trist. Därefter begav jag mig till skolan för handledning (ex-arbetet) och då fick jag reda på att min arbetskamrat inte kan registera sig på kursen pga rester! Detta innebär kort och gott att jag kommer få jobba själv (!) vilket suger! Mitt arbete kommer att handla om... ja, vadå? Ingen aning eftersom alla våra idéer sågades i fotknölarna av läraren...

Eftermiddagen/kvällen blev dock lite muntrare. Vin- och grillpicknick i Rålis tills vi inte kunde se annat än stjärnorna där vi låg i en liten ormgrop på Lovisas filt. Tänk vilka underbara vänner jag har egentligen :)


Bild snodd av Eric


Fikadag

Dagens planer blev lite omkullkastade i går men det löste sig till det bästa i alla fall :) Ska snart in till stan och träffa Elias som jag inte sett röken av sedan före jul någon gång (kan ju ha att göra med att han bor i Paris men ändå).
Eftermiddagen är vikt åt Anni som jag verkligen längtar efter, så det ska bli kul!

I kväll börjar det där serien som AK tjatat om. Fundrar på att kika på den tillsammans med lite hemlagad sushi. Upptäckte precis att jag har i princip alla sushigrejer hemma förutom lax, avokade och crab-fish. Underbart!


Jag och Elias på träning...


En trevlig tisdag :)

I dag träffade jag Mikaela inne i stan. Har inte träffat henne på hela sommaren så det var trevligt :) Blev lite avundsjuk på att hon redan fått börja sin praktik och därmed slipper exarbetet. Vore inte helt fel...

Nu ska jag snart i väg och spela fotboll. Ska bli superkul eftersom jag inte spelat på flera månader. Under hur konditionen mår?

Ett litet smakprov från Rom

Ett litet urval av mina 280 bilder. Hade inte riiiiktigt ork att ladda upp alla ;-) Bilderna är klickbara och fler hittar ni på Facebook...

Starkaste Rom-minnena:
1. När vi hade picknick i Roms svar på Central Park och det stod en man i ett buskage några meter bort och runkade!
2. Allt promenerande. Elva blåsor + två skavsår!
3. När vi gick vilse i en gigantisk park i 40 graders solsken och inte hittade ut!
4. Det mysiga hotellet som serverade frukost på sängen :)


Cosmopolitan på en sypermysig vinbar med utsikt över Spanska trappan

  
1. Spanska trappan
2. Den berömda fontänen (som jag aldrig kan minnas namnet på!)
3. Jag vid fontänen

  
1. Snygg outfit ;-)
2. AK leker äkta italienare
3. Frukost på hotellrummet

  
1. På väg in i Vatikanmuseet
2. Smygfoto i Sixtinska kapellet
3. Colosseum

  
1. Picknick i parken. Till vänster står en runkande gubbe som inte fick vara med på bild! :)
2. På hotellet
3. Min underbara vän :)

  
1. Party party
2. Färsk apelsinjuice för 70 kr/glaset. Men det var det värt!
3. Staty i en park där vi gick vilse

  
1. AK har fått dadelhår :)
2. Hus i mardrömsparken
3. Petersplatsen by night

  
1. Supergod mat sista kvällen
2. På vinbaren vid Spanska trappan
3. Hästen som försökte bita AK. Det är därför hon ser så rätt ut ;-)

Hemma igen!

TIllbaka på svensk mark. Rom var underbart! Vi har sett jättemycket, gått jättemycket, ätit jättegod mat, druckit jättegott kaffe och även bott på ett jättefint hotell :)

Som sagt... gått har vi gjort. Undra hur många mil? Räknade ut att jag har elva blåsor på fötterna + två skavsår. Behöver jag nämna att det gör ont?!

Har precis dumpat AK vid cityterminalen. Nu ska jag vila lite och sedan ladda upp lite kort från resan :)


Resfeber

Jag kan flyga, jag är inte rädd! Jag vill inte flyga! Okej, lite rädd är jag allt...

Anledningen till mitt pjåsk är att det är orealistiskt att en stor, tung plåtkropp (är flygplan gjorda av plåt?) ska kunna sväva i luften. Det var ju det där med tyngdkraften...

Nu ska jag åka in till stan och möta AK. Köpa yoghurtglass för att stilla min oro.
21 timmar kvar..

Ensamheten låter

Ensamhet är inget tyst fenomen. Inte heller tomhet. Jag är ensam. Lägenheten gapar tom. Jag kan höra det envisa surrandet från datorn. Jag kan höra min granne lätta på blåsan på andra sidan väggen. Jag kan höra bilen som startar nere på gatan åtta våningar under mig. Jag kan höra tid försvinna när sekundvisaren roterar i klockan på väggen. Runt runt runt...

Inga hundar som skäller. Inga bröder som skriker. Ingen tv som någon glömt att stänga av efter att ha dragit upp volymnivån till max...

Skönt? Ja, kanske. Men ändå kan jag inte låta bli att känna ett litet hugg av saknad i bröstet. Jag avskyr dessa övergångsfaser. Som jag skrev i ett tidigare inlägg: Jag blir aldrig nöjd! Det är lönlöst...

Kanske är vi människor dömda att sakna. Att längta. Att tråna efter någonting som är vad som helst bara inte det vi har för stunden? Kanske... Livet vore faktikst ganska trist annars.

Nu ska jag lägga mig i sängen och njuta av min ljudliga ensamhet. Intala mig att jag faktiskt har saknat min pissande granne som söver mig om kvällarna ;-)

Två dagar kvar!

Två dagar kvar tills vi sitter på planet ner mot Rom med sina härliga 36 grader! Underbart, även om vi förmodligen kommer att flyta bort i värmen. AK ska äta pizza och jag ska dricka kaffe. Så hoppas vi att vårt budgethotell har en söt liten fransk balkong där vi kan sitta och pimpla vin och bättra på brännan (drömma kan man ju).

I dag tog jag sovmorgon till kl 10. Sprang en vända, käkade frukost och städade hela lägenheten till tonerna från Brittans "circus" som jag har upptäckt är riktigt bra. Snacka om comeback :)

Nu blir det en sväng till skolan för att se om jag kan skriva ut våra boardercard. Dom kan ju vara bra att ha med sig... har jag hört... ;-)

Sko(r)na mig!

Materialist, javisst :) Fördelen med att packa upp är att man börjar fundera på att rensa undan grejer man inte använder för att få plats med det som har tillkommit sedan man packade ner (shoppingfynd med andra ord). Jag insåg till min förfäran att min lilla studentetta inte var gjord för 40 par skor så jag bestämde mig för att slänga skoningslöst! Det gjorde ont i hjärtat men jag tror faktiskt att jag kastade hela fem par ;-) Duktig Frida :)



Stockholm! :)

Äntligen hemma! Skönt men samtidigt lite tråkigt. Sommaren är slut. Jag måste laga min egen mat (haha) och jag har inga underbara hundar som sover i sängen...

... Men jag ska ju faktiskt till ROM om tre dagar!!!! :)

Bild från gårdagen. Vi stötte ihop med B2 på Trädgårn. Det var en trevlig kväll...

Prestationsångest

Om det är någonting jag har så är det prestationsångest. Att aldrig räcka till. Att aldrig känna att det jag gör är tillräckligt. Jag vill vara bäst. Och jag vill känna själv att jag är bäst. Att jag är nöjd med det jag åstadkommer.

Jag hade en så obehaglig dröm i natt. Cirkusens 25-årsjubileum gick i repris och jag gjorde bort mig fullständigt. Jag har aldrig varit så dålig på scen någonsin! Trots detta så fick jag stående ovationer, rungande applåder och beröm från Barbro som skröt upp mig till skyarna i mikrofonen. Mitt ego borde lyft från golvet och flygit ut genom ett fönster men själv ville jag bara försvinna från jordens yta.

Jag kunde inte för mitt liv förstå varför alla dessa männsikor envisades med att applådera mitt fiasko. Slutsatsen borde vara att jag är bättre än jag tror och att jag måste våga lita mer på min egen förmåga att prestera saker. Förmodligen var det just detta som var drömmens premiss...

Skit samma...


Konsten att aldrig vara nöjd

Konsten att aldrig vara nöjd. Den konsten kan jag. Faktum är att jag är en riktigt jäkla Picasso när det gäller att inte nöja mig med det jag för tillfället har utan alltid vill jag ha mer eller någonting annat. Just nu vill jag inte lämna Ludvika. Samtidigt som jag inte kan ge mig till tåls förrän jag är hemma i min lägenhet i Stockholm. Det pågår en ständig dragkamp inom mig som i folkmun kallas beslutsångest. Ja, jag har alltid varit såhär. I alla fall vad jag vet.

I morgon bär det av till Stockholm. Vare sig jag vill eller inte vill. Jag skulle kunna bo i Ludvika känns det som. Eller inte. Eller kanske. Eller så slutar jag helt enkelt upp med att överanstränga min stackars förvirrade hjärna med massa dumheter.

I kväll blir det mat och vin hos AK och Jon. Kanske en sväng ner på stan. Nu ska jag duscha!

En effektiv dag

I dag har jag hunnit med massor känns det som. Gick upp kl 9 (efter att ha blivit väckt av knäppisWilma som sprang runt i huset och drygade sig med sitt pipben som hon har fått för sig är hennes bäbis). Sprang 5 km. Promenerade med vovvarna. Gick ner på stan och mötte mamma. Simmade 1 km. Fikadejt med Anni på Engel. Åkte hem och gjorde sushi som vi snart ska äta upp :)

Helt sjukt va sommaren har gått fort. Bara en dag kvar innan hemfärd till Sthlm för sista terminen i skolan. NÅGONSIN! :)

En sushimästares verk ;-)


En besserwissers språkskola

Det finns mycket jag stör mig på men ingenting är så irriterande som när folk inte kan skilja på "de" och "dem". Ska det vara så jäkla svårt så kan man väl skriva "dom" i stället!

En grundregel:
"De" kan man byta ut mig "du" och "dem" mot "dig".

Exempel: De kom hem i går.
Det går att säga: Du kom hem i går utan att det låter konstigt, men dig kom hem i går låter ju inte helt korrekt. Eller hur?


Torsdag i Ludvika

Tillbaka i Ludvika igen då. Dagen har varit lugn. Spelat lite minigolf med Johan, annars har jag bara slappat. Snart ska vi i väg och se "Sommaren med Göran" på bio. Har sett fram emot den filmen så det blir nog skoj...


Fredag igen i morgon. Tiden går så jäkla fort. Har ju haft helg i 6 dagar redan... Vattenfestival på lördag och på söndag bär det av till Sthlm med allt pick och pack. Sedan börjar nedräkningen till Rom. Jag längtar!


Jag, bröder och världens sötaste farmor. "Det här är kanske sista gången vi ses", sa hon under en av sina klara stunder. Det värsta är att hon mycket väl kan ha rätt...


Släktträff i campingstugan

I dag hade vi som sagt besök här ute på campingen av faster Karin, Sture, farmor, kusinerna och lille Lukas. Vi grillade, fikade och pratade strunt. Speciellt farmor. Dementa människor kan verkligen konsten att slänga ur sig roliga kommentarer i bland :)


Pappas egenkonstruerade grill


Vädret var väl inte det bästa så vi satt inne och trängdes...


Gott med chips :)

Sista dagen i Lule

Tiden går fort när man har roligt. Redan sista dagen här uppe i lappmarkerna :( I dag har jag och bröderna varit in till stan en vända och länsat Wedins på skor (massa rea!)

Snart kommer farmor, Karin och Sture hit och då ska vi grilla lite lax. Gott! Ser inte fram emot imorgon och de 90 milen i bilen! Suck...


Dagen i bilder:


Picknick med farmor


Våran coola lilla sjukling...


Middag på Bergnäset


Underbart gullig kusinson :)

Måndag

Det är måndag och jag är LEDIG! Snart ska vi åka i väg till farmor men först blir det en vända på stan. I kväll ska vi hem till Karin och Sture på Bergnäset och käka middag med släkten. Ska bli trevligt :)

Lilla Wilma har gått och blivit magsjuk. Stackarn spyr som en liten gris :( Så himla synd om henne :(


Trollet tivs med att vara på semester :)


Erik och lille Lukas


Middag i går på campingen

Underbara semester!

Så fick jag lite semester jag också till slut. Vi anlände till Kallax i går vid tretiden. Sture kom och hämtade oss med båten och vi spenderade kvällen och natten på Granholmen. Fick träffa faster, kusin, kusinbarn m.m. Vädret har varit toppen!

I dag har vi varit och hälsat på farmor. Trevligt. Nu har vi installerat oss i stugan på campingen (konstigt att inte bo i husvagn längre) och i kväll blir det grillning, minigolf och kortspel. Gud va jag älskar att vara ledig och inte behöva tänka på att jag måste upp och jobba i morgon...






Morgonutsikt:

Det här är livet! Stockholms betongdjungel, som jag numera kallar hemma, känns allt mer avlägsen. Hit borde vi åka oftare...





Nu ska jag sluta leka storstadsbo och stoppa undan min dator :) Vi hörs ikväll!

På väg till Luleå:

Frukostrast i Sundsvall kl 08.30




Allra sista dagen :(

Det var lite vemodigt att säga hejdå till alla i dag. Har en känsla av att jag inte kommer att träffa dem på ett tag. Ska iaf släpa med mig Peter till Kalmar i höst och hälsa på Matilda (nej, du slipper inte undan!)

Har nyss käkat kräftor med familjen. Mysigt! Ska spela lite kort och sedan gå och lägga mig. Bilen till Lule går halv 5 i morgon! Semester är inte lika med sovmorgon!


Picknick en torsdagkväll

I går blev jag upplockade av AK och Jon efter jobbet. Vi åkte till skuthamn där vi njöt av kaffe, bröd, bullar och vattenmelon i solnedgången :) Jättemysigt! Man måste ju passa på när det är fint väder..




Är inte det här det gulligaste ni sett någonsin!? :)


After work

I går gick vi ut efter jobbet vilket var väldigt trevligt. Sov återigen hos Matilda i Borlänge = underbar sovmorgon! Då är man inte bortskämd inte, om man blir glad av att få sova till 06.45 ;-)

Kan inte fatta att jag jobbat sista dagen i morgon! Var har tiden tagit vägen?








Tre dagar kvar...

Ont i halsen. Allmänt seg. Fick presenter när familjen kom hem i går så lite födelsedagskänsla hann jag iaf få. Blev överlycklig över en ny, röd, skinande dammsugare vilket jag aldrig skulle ha blivit för ett par år sedan. Jag tror jag har blivit vuxen...

Tråkigaste födelsedagen ever!

Det där med att fylla år har tappat sin tjusning. Faktum är att jag hade glömt bort att det var den 4 augusti när jag vaknade, och jag genomled därmed morgonen ovetande om min födelsedag ända till jag fick ett grattis-sms av Anni halv 7.

Jobbat har jag gjort i dag. Lunchlådan innehållande antingen helgrester eller frysmat byttes ut mot hämtsushi för 100-lappen jag fick av mamma. Det var det enda tecknet på att det var något speciellt med denna dag...

Kom hem till ett tomt hus vid 19-tiden. Åt en macka, borstade tänderna, satta på pyamasen. Då slog det mig att detta är den enda födelsedagen i mitt liv då jag inte har träffat min familj. Inte för att jag bryr mig, men lite ensamt känns det faktiskt... Nåja, jag blir firad på fredag i stället och det blir minst lika kul :)

Har bara tre jobbdagar kvar nu. Vemodigt... I morgon blir det utgång efter jobbet. Ska bli skoj :) Och på fredag har jag lovat Korsgren att fira min semester med en volt på redaktionen. Tror jag måste börja träna snart ;-)

Ge mig en lägenhet!

Önskelista:

* En lägenhet på söder. Helst en tvåa med högt i tak, öppen spis och sådana där fluffiga fårullsmattor på golvet. Då skulle jag ha en stoooooor födelsedagsfest och alla som läser detta är inbjudna :)

* En plattång från Björn Axén så att håret håller sig tillplattat i flera dagar oavsett väder.

* En chihuahua som jag kan bära med mig i handväskan och som kan lämnas ensam hur länge som helst så att jag kan vara borta med gott samvete

* Sushi till lunch

* En maskin som gör yoghurtglass med min favoritsmak ananas

* Fred på jorden och mat på borden till världens alla fattiga (för att vara lite mindre egotrippad dårå..)

Texten uppdateras!

Helgbilder:


Prideparaden

  
1. Modig eller bara idiotisk?
2. Mycket folk på stan denna dag
3. Min drömbil :)

  
1. Fullt med folk i Tantolunden
2. Pridevovvvar
3. Picknick

  
1. Akrobatik...
2. Coolingar :)
3. Öhh... Inte varje dag man blir slickad i örat! haha!

... Sedan rörde jag inte kameran mer den kvällen av någon anledning..

Sista måndagen, sista veckan, sista 22-årsdagen..

I Borlänge på jobbet igen då. Helgerna går så himla fort tyvärr... Den gångna var jättehärlig! Pride, picknick och trevliga återseenden :) Och så yoghurtglass såklart :))

Nu jobbar jag sista veckan. Känns lite trist faktiskt. Jag trivs så bra här. Trevliga atbetskamrater och roliga arbetsuppgifter. Men det ska bli skönt att få vara lite ledig också.

På lördag morgon (04.30) åker vi till Luleå hela familjen. Har inte varit där uppe på tre år så det är verkligen på tiden! Släkten har hunnit utökas ytterligare med två småkillar som borde vara cirkus tre år nu. De är verkligen bevis på att man borde hälsa på lite oftare. Synd bara att det ska vara så långt...

Allra mest längtar jag dock till Rom!!! Bara två veckor kvar! Och just ja, i dag är sista dagen jag är 22 år... Det hade jag nästan glömt bort...

Kaffe någon?


Alltid glömmer man något. Denna gång var det en skvätt kaffe som blev kvar i kannan... Den var ju väldigt...hmm.. fin!
Den snygga gröna färgen ville inte riktigt fångas på bild dock ;-)

Bevis för att blommor växer bäst UTAN vatten :)


RSS 2.0