Det rullar på...

Mina lördagar har börjat gå i repris. Alla känns likadana. Fotboll ca 12-14, fika efteråt (ibland), kommer hem mellan 16 och 16.30, äter något, duschar, ut och festar. Festerna ser dock inte likadana ut från gång till gång. Tack och lov :)

Ikväll blir det (som jag säkert nämnt förut) cocktailparty hos Lovisa. Ska bli superkul! Men först ska vi ut och käka, jag, David och Johan. Kanske Malin hinner hänga på också :) Tänker lura med dem till min favoritrestaurang "Bamboo city" på Drottninggatan som har supergod mongolisk buffé, sushibuffé och (bäst av allt) FRUKTBUFFÈ. Blir nog en toppenkväll tror jag :)

Som sagt: tur att ingen fest är den andra lik. Här är vi på väg till grannarnas maskerad. Visst är vi snygga? ;-)


Hår

Fick helt plötsligt för mig att jag vill färga håret mörkt igen. Men det vore ju egentligen bra onödigt eftersom jag vet att jag kommer vilja vara blond igen några veckor senare. Jag känner mig själv för väl helt enkelt...

Ska man vara petig så är jag egentligen mörkhårig. Även om det gick över ganska fort. Haha!

Äntligen fredag!

Denna dag har varit alldeles underbar. Det började dock inte speciellt bra med blåst och snö under joggingrundan, men framåt lunchtid tittade solen fram och förgyllde fredagen :)

Mötte upp Anni vid ett Medis som badade i solsken. Hon ville fika utomhus men jag tyckte att det var på tok för kallt för det. Ser dock fram emot sommaren då vi ska sitta vid uteserveringarna på söder och pimpla vin och njuta av livet. Är så glad att du finns gumman!

På väg hem gjorde jag världens snyggaste vurpa! Blev uppdragen från isgatan av en snäll gammal tant med slöja. Tack tack :)

När jag väl kom hem var jag duktig. Utformade min problemformulering till C-uppsatsen som jag ska påbörja om fyra veckor. Applåd till mig ;-)

Ikväll blir det lugnt. Bangade hockeyn i Södertälje eftersom jag är lat (ja, jag vet! det var en dålig ursäkt). Får dock träffa både David och Johan imorgon så jag överlever nog. Och dom också för den delen :)

Nu ska jag äta riskakor!


Gammalt återseende

Till att börja med vill jag be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Förlåt! Har egentligen ingenting att skylla på...

Idag har jag varit ledig och bara tagit det lugnt. Pluggat lite grann på förmiddagen dock, så lite duktig har jag varit :)
Här även varit och tränat vilket var roligare än på väldigt länge. Klättrade lite i rep. Det var ett tag sedan :)

Vid stadion sprang jag ihop med en gammal klasskamrat från Junibacken (min bästis på lekis) som jag inte har sett på evigheter. Vi stod och tittade på varandra i säkert 5-10 sekunder innan någon vågade säga något. Lustigt sånt där... Kanske nämnde att jag träffade en cirkuskompis från Ludvika här om dagen vid Medis? Också ett väldigt märkligt sammanträffande. Nåja, det stärker ju min tes om att hela Ludvika flyttar till Sthlm :)

Imorgon är jag också ledig. Underbart. Blir en dejt med Anni vid 12-tiden. Var ett bra tag sedan vi sågs nu så vi har nog mycket att prata om.

Ser fram emot lördagen då det vankas cocktailparty hos Lovisa. Ska bli så himla kul att klä upp sig lite. Det är ju sällan man får göra det om man har som hobby att hänga på sunkhak på söder ;-) haha!

Visst ja, en bild kanske ni vill ha också... Får bli denna:

Måste faktiskt säga att jag ser mer ut som en kille än som en tjej...hmm...

Oj så fel man kan ha!

Vad pinsamt. Och jag som ska bli journalist....

i dag (Antar att det ska vara i kväll då?)

i fred

i fråga (om)

i gång

i går

i kapp

i kraft

i land

i sänder

i stånd

i stället (för)


ibland

ihjäl

ihop

ihåg

ingenstans

isär

itu


Ibland så...

Ibland är jag duktig. Som i dag till exempel. Åtminstone hittills.

Började dagen 06.45 då jag tog bussen till Huddingehallen för en simtur. Hann med 1,5 km innan jag var tvungen att gå upp och springa till bussen. Hem och åt frukost (gröt!) och sedan till skolan för föreläsning som faktiskt var ganska värdelös.

Snart ska jag samla i hop min tvätt och gå ner i tvättstugen. Därefter ska jag laga mat (får nog bli lins/bulgur-sallad med hummus och soltorkade tomater) och sedan ska jag kika igenom TT-språket eftersom jag blev nyfiken på vilka ord med "i" som sitter i hop med ordet efter. Jag gissar på att i hop skrivs i sär. Vad tror ni? Jag återkommer med svaret ;-)

Resten av dagen ska jag plugga. I kväll är det GREY`S ANATOMY! YES!

Snott från Katinka :)

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du? Frida
2. Ett ord på fyra bokstäver: Filt
3. Flicknamn: Felicia
4. Pojknamn: Fredrik
5. Yrke: Frisör
6. Färg: Faluröd
7. Klädesplagg: Frack
8. Mat: Fiskgratäng
9. Sak i badrummet: Fotfil
10. Plats/stad: Farsta
11. En orsak att vara sen: Frisyren (eller "försovning" om det nu finns något som heter så! haha!)
12. Något man skriker: Faaaaan!
13. Film: Försoning
14. Något man dricker: Fanta
15. Band: Five
16. Djur: Fågel
17. Gatunamn: Fleminggatan
18. Bil: Fiat
19. Sång: Fix you (Coldplay)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Fotbollsmatch

Farligt att gå hem

Det är farligt att gå hem på tisdagar. Jag skojar inte! Sitter här inlindad i min sköna pläd och det sista jag vill är att gå ut i kylan och mörkret.

Slutade skolan kl 15. Gick hem och pluggade lite... Jag kommer nog inte iväg till träningen idag är jag rädd :(

Får sätta igång en tränings-DVD helt enkelt. Körde poweryoga imorse så det får nog bli rygg- och magträning 30 min. Ja, så gör vi :)

Inte alls pigg på att gå ut :(

Finfrämmande

Idag har jag hunnit med mycket. Jag har städat, pluggat och hunnit in till stan och hämtat  kurslitteratur på bibblan.

Halv 5 fick jag finbesök av David och Katinka. Vi lagade mat (kyckling-wook. jättegott!), snackade skit och spelade "Vem vill bli miljonär" på DVD.

Imorgon är det skola. Ny kurs. Suck. Men nu ska jag göra mig en stor kopp te, bädda ner mig i soffan och se på ett avsnitt av "Sex and the city".


Äntligen måndag!

Det är sällan jag går runt och längtar till måndagar, detta är ett undantag. Idag är jag LEDIG! Jag har SOVIT (till halv 10)! Så himla skönt...

Igår var en ömsom stressig ömsom lugn dag. Stressig blev det på morgonen. Gick upp kl 7 och joggade mina 5 km. När jag kom hem och ställde mig duschen så kom jag på att tågen går med halvtimmestrafik innan kl 11 på helgerna. Då blev det bråttom! Slängde i mig frukost och rusade ut genom dörren med blött hår och osminkad. Men jag hann :)

Jobbade 10-19. Det var lugnt framförallt KUL! Kändes skönt att för en gångs skull göra något vettigt en söndag. När jag kom hem kl 20 så parkerade jag mig i soffan med en filt och en kopp te. Tanken var att titta på Oscarsgalan men ögonen ville inte hålla sig öppna så länge :(

Idag ska jag städa. Gud va skönt att få lite rent och snyggt omkring sig! Måste även in till stan och hämta bok på bibblan. Suck, det hade jag gärna klarat mig utan. Ikväll kommer David och Katinka så då ska vi laga lite mat och se på film. Ska bli skoj :)

Firade min lediga dag med lite "frukostefterrätt". Mmmm...


Till Lisa

Min barndomsvän Lisa efterlyste en bild på oss och våra älsklingdockor. Tyvärr har jag ingen sådan men deppa inte för det. Här kommer någonting minst lika bra :) Jag minns faktiskt den dagen som om det vore igår. Kan ha att göra med att min brors utstyrsel.. haha! va söta vi är!

Från vänster: Lisas syster Anna, min lillebror Johan, Lisas bror Gustav, Lisa, jag

Knäppa tentajävel!

Dagen började 7.30 då jag gick upp och joggade 5 km. Kl 10 infann jag mig i skrivsalen i skolan för att göra den fruktade tentan. Det blev precis så som jag befarade... tyvärr :(

Jag brukar annars vara väldigt bra på tentor. Faktiskt. Det är för att jag har en liten släng av fotografiskt minne, dvs om jag pluggar. Denna gång visste jag med mig att jag inte pluggat lika mycket som jag borde men lite hade ändå fastnat. Jag är inte den som kommer till en tenta helt oförberedd.

Man kan väl säga att jag pluggat på fel saker i kombination med att tentan var helt knäpp! Har jag tur så klarar jag mig men då ska jag ha VÄLDIGT tur. Det var frågasvar-frågor och helt vrickade sådana. Som t ex:

* Citera första paragrafen i regeringsformen ordagrant.

Kom igen liksom! Vad har man för nytta av det? Det hade varit normalare att formulera frågan i stil med "vad är innebörden i regeringsformens första paragraf".

En annan fråga:
* Hur mycket bistånd ger Sverige till utlandet i procent av bnp.

Jag vet att Sverige ger 28 miljarder i bistånd varje år MEN det får jag fel på för att jag inte vet vad det är i procent av bnp. Helt sjukt! Jag är SÅ arg!

Dessutom var det någon fråga där man skulle para ihop saker med varandra. Jag vet exakt vad exempelvis "Samsynen i Washington" är för något. Hade jag fått förklara det i egna ord hade jag klarat frågan... Istället var jag tvungen att para ihop det med ett av hans "ord" som man inte fattade någonting av...

Jaja... Jag skrev klart på en timme iaf så jag hann till fotbollen :)

Nu ska jag ta det lugnt, vila, äta kycklingtacos och se på melodifestivalen. Mysigt. Imorgon blir det jobb. Ska bli kul :)

Heeeelt slut!

Puh! Det är jobbigt att jobba.. Nej, jag är inte lat, bara lite ovan ;-) Mörkt när man går hemifrån och mörkt när man kommer hem. Var tog fritiden vägen? Har man över huvud taget någon sådan när man jobbar?

Dessutom har jag haft tentan hängande över mig. Om jag ska kugga på någon tenta någon gång så är det nu det kommer att ske. Definitivt! Men jag ska göra mitt bästa...

Måste dock säga att det är ett himla roligt arbete (att redigera alltså). Tiden bara springer iväg. Dessutom är det oerhört bra träning och jag kan tänka mig att man blir bättre och bättre med tiden... Tackade ja till jobb på söndag. Det blir skoj! Äntligen ska jag göra något vettigt på en söndag. Annars ligger jag bara i sängen och ser på film. Haha!

Men alltså, Gud va slut jag är! Idag t ex gick jag upp kl 6, åkte och simmade (1,5 km hann jag med). Åkte och jobbade. Kom hem 19.00. Det var den fredagen det... Nu är det tentaplugg som gäller. Kl 10 imorgon får ni hålla tummarna för mig. Lite irriterad är jag att jag missar fotbollen! Eller rättare sagt: mycket irriterad. Får skriva fort så att jag hinner...

Vad jag ska göra imorgon kväll vet jag inte. Misstänker att jag inte orkar festa så det blir nog hem och sova sova och sova...

Längtar dessutom till på måndag då jag äntligen ska få leka lite med världens bästa David. Det är på tiden :)

Glansdagarna i IFK Ludvika. Hittar ni på mig? Trea från höger. Tänk va liten man var...


Grattis Frida!

Grattis på namnsdagen Frida. Förutom jag själv så är det bara min trogna vän Johan som kommer ihåg mig. Men bara lugn, ingen panik om ni nu skulle drabbas av skuldkänslor, faktum är att jag hade glömt jag också tills Johan påminde mig. Och till följd av det så insåg jag att det är den 18 februari idag vilket även innebär att Stefan fyller 25! Stort grattis till honom :)

Ska bli spännande att se om mamma minns.... hon ringer nog snart...

Dagen då. Spännande och kreativt. Ska bli ännu roligare imorgon då vi får göra riktiga sidor och inte bara övningsex. Om jag tyckte NLT var mallad så tar jag tillbaka det! Flera gånger om! Men jag förstår att de behöver ha koll och så eftersom de faktiskt ger ut hela 31 tidningar varje vecka. En rolig sak som jag noterade var att VARJE nyhetsartikel skulle ha tvåradig rubrik med nedryckare. Varför är det roligt då? Jo, jag tänkte på Frank (nyhetschef på NLT). Om han var död skulle han vända sig i sin grav. Han är nämligen allergisk mot denna kombination ;-)

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre. Måste ta tag i tentapluggandet + läsa redigeringsmanualen som jag fick med mig. Vi hörs imorgon...

... och för att detta inlägg inte ska bli alltför tråkig så bjuder jag på en rolig bild. Enjoy :)


gissa vem? ;-)

Pirr i magen och laktosintolerans

Gick upp halv 6 idag för att hinna med en halvtimmes yoga + göra en matlåda. Som vanligt är jag ute i alldeles för god tid men bättre det än att vara sen :)

Idag ska jag på redigerings-introduktion på "Mitti". Ska bli jättekul men samtidigt är jag lite småpirrig. Men det ska nog gå bra. Håll tummarna för mig!

Idag är det äntligen onsdag den 18 vilket innebär säsongstart för världens bästa tv-serie GREY`S ANATOMY!  Behöver jag nämna att jag är jättelycklig :)

Btw, jag provade laktosfri mjölk till gröten idag (rea på affären). Har länge funderat på om jag är laktosintolerant. Jag testade iof negativt för några år sedan men man vet ju aldrig. Iaf så visade det sig att den var jättegod. Utvecklingen går verkligen framåt. jag minns när jag drack laktosfri mjölk sist. Den smakade rent ut sagt skit!

Läste en insändare i Expressen förra veckan. Det var en "Johan" som skrev om laktosintolerans. Visste ni att det nästan bara är i Norden som vi dricker mjölk? Folk i andra länder är i princip laktosintoleranta. Detta har att göra med att ämnet lactal (tror det heter så) som bryter ner mjölken (eller nåt sånt) slutar produceras när man slutar amma som liten.
Det är bara vi Nordbor som fortsätter producera lactal eftersom vi fortsätter dricka mjölk när vi slutat amma. Intressant va?

Pastasås a´la Frida

Tänkte dela med mig av mitt egenkomponerade recept på pastasås. Så god att man inte kan sluta äta! Ni MÅSTE prova :)

3-4 personer
Ingredienser:


   
* 2 avokado  
* 1 burk creme fraiche (jag brukar använa viktväktarnas minifraiche (2%)
* 2 klyftor vitlök
* Ev lite skivad, rökt kalkon

Gör såhär:
Mosa avokado
* Blanda creme fraiche och avokado i en kastrull. Koka upp.
* Pressa i vitlöken
* skiva kalkon och tillsätt (går att utesluta)
* smaka av med salt och vitpeppar

Servera tillsammans med nykokt fullkornapasta. Enkelt, och billigt! Vitpepparn tillsammans med avokadon ger såsen en lite udda smak. Kalkonen gör den lite rökig. Helt underbart gott! :)
                            

För mycket sömn?

Man vet (eller kan åtminstone ana) att man fått för mycket sömn när man vaknar av sig själv kl 4 på morgonen, pigg som en lärka, och undrar om det inte är dags att gå upp snart... haha

Mitt allra första egna foto



Detta, mina vänner, är inte vilken älg som helst. Eller jag borde nog skrivit "inte vilket foto som helst". Det är mitt allra första egna foto!

Jag minns inte hur gammal jag var, bara att mamma (eller var det pappa) gav mig kameran och visade var jag skulle trycka och var jag skulle titta.

Mycket kul kan man hitta hemma på Knutsbo. Mera gamla foton kommer en annan dag :) Nu ska jag se på "familjen annorlunda" :)

Lyxlunch

Innan jag åkte tillbaka hem till Sthlm idag så sa mamma åt mig att ta med mig det jag ville ha ur kylen. Det vore ju synd att inte utnyttja det generösa erbjudandet ;-)

Så min lilla jakt i kylskåpet resulterade i denna sjukt goda lax-sallad när jag äntligen kom hem till storsatden igen :)



Tomat, majs, isbergssallad, soltorkade tomater, fetaost (3%), rödlök, kallrökt lax och avokadoröra :)
MUMS!


Lördagkvällen i bilder:

Tack för en toppenkväll darlings! Ni är underbarast! :)

  
1. Mat
2. Melodifestival
3. Världens sötaste Anna-Karin

  
1. Jag och AK
2. Jag och Ida
3. "Alla hjärtans dag-pussar"

  
1. Jon fick också vara med :)
2. "AK, när stod du i en telefonkiosk senast?"
3. Ida i sitt esse ;-)

  
1. Ida, glad som vanligt
2. Slut
3. Ida pussar uttern

  
1. Sen var vi ju tvungna att gräva fram bäbisuttern också
2. Yes, vi hittade honom!
3. Han frös lite....

Fem saker att ta med till en öde ö:


                      
1. Min mamma                       2. Massor med sushi           3. Dator med internet


                                    
                                 4. En snygg båt                              5. Min säng


Vårrustad

Har haft en väldigt trevlig dag på stan med världens bästa Anna-Karin som jag har saknat supermycket!

Till att börja med ville jag hitta något att ha på mig ikväll men den tanken fick jag ganska snart överge. Ljungens underbara klänningar (som dessutom var på rea) fanns bara i stora storlekar till min stora besvikelse :( Inte heller Vero Moda eller Lindex hade något som föll mig i smaken. Sedan var det det slut på affärer. hahaha! det är Ludvika det :)

Dock sprang jag in i världens coolaste skor i Gallerian! Metallic-rosa! Längtar efter våren då jag kan spatsera längs Stockholms gator i mina nyförvärvade fynd. För fynd var det :) kostade bara 100 kr (ord pris 400). Fick även med mig ett par svarta vårskor hem, även de 100 kr (ord pris 550).

 

Som vanligt hade vi problem med vad vi skulle laga för mat till kvällen. Tillsist fick det bli falafel, bröd, sallad och olika röror. Lite plockmat med andra ord. Det blir nog jättebra :)

Nu har jag nyss ätit mammas underbara kycklinggryta. Ska snart hoppa in i duschen och göra mig lite snygg inför ikväll. Sedan bär det av till gamla Knutsbo för att plocka upp Ida. Ser fram emot en väldigt trevlig kväll med ett par av mina allra bästa vänner :)

Hoppas ni haft en trevlig lördag ni också. Vi hörs imorgon...


Soliga Ludvika



Här i Ludvika skiner solen från en klarblå himmel (klyschigt? ja, jag vet) Snön ligger i stora divor. Helt obegripligt att marken i Stockholm är nästintill alldeles bar. Anlände igår efter 3½ timmes resa. Till mitt stora förtret fick jag vänta hela 20 min på bussen i Borlänge. Jag har verkligen blivit bortskämd... fy på mig!

Mamma hämtade mig vid stationen och sedan åkte vi hem och åt tacos, drack vin och tittade på Let´s dance. Kul att ha hela famijen samlad. Det händer inte så ofta numera...

Nu ska jag slänga mig i duschen och sedan bär det av ner till stan för att träffa AK :) har verkligen saknat henne! Ikväll blir det party all night long :)


Mina små änglar som blev jätteglada när jag kom hem!


Wilma

Fredag den trettonde...

... och jag ska ut och åka tåg! Fy, jag kanske borde stanna där jag är...

Ska dock bli himla kul att komma hem. Har beställt tacos av mamma ikväll. Även Johan åker hem idag så det blir lite extra skoj :)

Skärpning Leksand!

Jaha, då har man spenderat 2½ timme i en iskall hall samtidigt som man iakttagit ett gäng fullvuxna karlar som pucklade på varandra. Jag har ALDRIG sett en hockeymatch med så mycket slagsmål förut. Hatet som låg i luften mellan de båda lagen var så starkt att man nästan kunde ta på det. Enormt spännande match, men kom igen! Mindre boxning och mer hockey! Skärpning!

Btw, Leksand fick stryk med 4-3. Leder man serien så borde man spöa skiten ur ett lag som Huddinge, men icke. Vet inte vad de höll på med idag.

Hade dock en väldigt trevlig kväll tillsammans med Johan. Tack för det :)




Gaphalsarna från Dalarna var självklart på plats ;-)

Keso is the shit



- Usch, vad är det där?, säger min bror.

Jo, det ska jag tala om. Det är Fridas special-keso-mackor :) Godast i hela världen!

* Bröd: Polar Extreme (som förövrigt har bytt recept vilket innebär en ökning på 40 kcal/100 g men hela 50% mindre socker vilket är jättebra!)
* Mini-keso

Krydda med lite salt, grillkrydda och timjan (kan bytas mot basilika).
Grädda i 250 grader tills brödet blivit knaprigt.

Jobb och hockey:)

Ännu en effektiv dag (såhär lånt iaf). Jag har pluggat, tvättat och till och med hunnit med lite yoga. Det är påväg åt rätt håll :) Inte illa med tanke på att jag faktiskt känner mig lite småsjuk. Halsen värker och näsan rinner. Hoppas verkligen det går över till helgen....

Vet ni? Jag ska jobba (redigera) på lokaltidingarna "Mitti" onsdag, torsdag och fredag nästa vecka! Det ska bli så roligt :) Dock vet jag inte hur jag ska hinna med skolan. Hoppas hoppas att jag kommer i tisdagsgruppen till seminariet för annars är det kört. Aja, det kan väl inte vara så svårt att fixa tycker jag. Tentan var det dock lite värre med. Jag pluggar för fullt nu och så har jag ju helgen på mig.. Det ska nog gå på något sätt. Jag är ju egenligen den ambitiösa typen...

Nu ska jag snart käka lite tomatsoppa (mmm... så lent och skönt i halsen) och sedan ska jag åka in till stan och fika med Anni. Var ju en hel evighet sedan vi sågs nu ju.. säkert en hel vecka! haha!

Ikväll smäller det! hockey hockey hockey!!!! Jag ska tvinga Johan att heja på Leksand!

  

Ibland måste jag göra knäppa saker...

... för att påminna mig själv om att jag är unik ;-)

Dock borde jag vara försiktigare när jag har klänning på mig! (bilder snodda från Eric)





Nära skjuter ingen hare ;-)

Jag var så nära så nära att komma iväg till träningen idag. Hade ätit lunch, packat grejerna och promenerat till skolan där jag satte mig i två timmar och pluggade. Det kändes duktigt faktiskt. Speciellt med tanke på att jag lyckats städa mig igenom hela lägenheten idag också :)
Men sedan kom bakslaget...

... Kl 19 när det var dags att gå till tåget så klev jag ut genom dörren till biblioteket och möttes av en iskall vindpust. "Nej, va fan", tänkte jag och vände på klacken och gick hem istället. haha, så kan det gå ;-)

Nu har jag iaf köpt ananas/vaniljte som jag ska anjuta med keso-mackor och en film :) Ska nog passa på att plugga lite till också.

Susanne från lokaltidningen mitti ringde idag. Om inget kommer emellan så ska jag dit och jobba onsdag, torsdag och fredag nästa vecka. Ser fram emot det a lot. Dock känner jag att lördagens tenta kommer att bli lidande av det. Det blir till att plugga desto mer denna vecka + helgen.

Imorgon blir det hockey! Leksand mot Huddinge i Björkängshallen! Underbart :)

My lovely hat :)


Himla Hamlet

Världens bästa sketch av Glaenskaparna och After Shave. Läs och njut!

Hamlet:

Tung är prins Hamlet i huvudets kola
människor är bara ytliga kött
Jag däremot, jag har tankar så snåla
Du har det bra du, du som har dött

Jag däremot står till knäna i frågor
vara och inte och vara och hur
Vem är min fader, och vem är min svågor
hur ser man skillnad på tall och på fur

Vem har gjort texten till Kalle på Spången
hur många sockerkakor går i ett ägg
ååh, ååh, dessa frågor som håller mig fången
Du har det bra du, du som blev slängd i en vägg


Ofelia:

Hejsan prins Hamlet, hur mår du?


Hamlet:

Titta, Ofelia, skön som en tratt
Jo tack, det knallar och går, du
man jag har inte fått sova i natt


Ofelia:

Å, stackars min prins så han grubblar
alltid förvirrad varenda minut
Själv är jag så glad så jag bubblar
och se på honom, så glad han ser ut


Hamlet:

Nej men sluta Ofelia, sluta med svamlet
här står jag kvalfylld som en ko utan häst...


Ofelia:

Ja jag är lycklig min käre prins Hamlet
snart är jag fri från ett liv fyllt av pest

Fri från det kaos som du skapar
när du far runt här och gapar
Det skall jag snart slippa höra


Hamlet:

Vad skall du göra?


Ofelia:

Jo käre prins, kan du tänka dig
jag skall till floden och dränka mig


Hamlet:

Livets regler är skeva
jag måste fortsätta leva


Kungen:

Jaså prins Hamlet, din tråkiga knodd
full utav ångest, äckel och galla


Hamlet:

Usch, farbror kung, botten är nådd
Du..är..den..som..är..dummast..av....alla
Tvi tvi tvi tvi


Kungen:

Sluta upp med din gallimattias
du spottas ju så det klias
Tröttsamme, tråkige Hamlet lägg av
och lägg tillbaks den där i sin grav


Hamlet:

Alltsedan du blev kung här har stämningen skiftat


Kungen:

Skål dumme Hamlet, din svettige fjärt


Drottningen:

Nej, drick inte vinet, det är förgiftat


Kungen:

Är jag förgiftad, så här bara tvärt?


Drottningen:

Det var gift i vinet du drack


Kungen:

Å himmelska makter, gudskelov tack
Slipper jag denna circus stupid
Går jag runt hörnet och ut ur vår tid


Drottningen:

Jamen vinet var ju mitt, din förbannade knöl
du har ju sagt att du helst vill ha öl


Kungen:

Å kära hustru, så härligt det känns
fri från prins Hamlet och hans existens

Fri från allt detta svårmod och stim
slippa gå runt här och prata på rim
Fri från allt detta lösa drägg
"Hur många sockerkakor åt Gunder Hägg?"


Drottningen:

Å du, ditt själviska svin
ta mitt förgiftade vin
Hur skall jag nu kunna dö, har du tänkt dig


Kungen:

Gör som Ofelia gjorde, gå och dränk dig


Fri från all den sorgliga sylt
Hej då, nu går jag och tar ner min skylt
Nej, jag sticker till närmsta krog
Oj, jag hann inte, jag dog


Drottningen:

Å denna egofixerade gris
jag måste också få dö på nåt vis
Ja men säg nånting Hamlet, om ångest och hat
kanske jag dör av ditt tråkiga prat


Hamlet:

Jag går ner i spagat (Aaaj aaaj)
Det är nåt halt under min fot
det är tur att grenen tar emot
 

Drottningen:
Å vad du är tråkig prins Hamlet min son
blott av tristess nu jag faller ifrån


Hamlet:

Jag måste upp ur denna spagaten
så att jag inte krossar den lille apparaten
Varför får alla dö utom jag
är detta kanske min olycksdag


Laertes:

Jag heter Laertes, Ofelias bror
hämnden jag bär på är gruvlig och stor
Hamlet din...mört, nu förklarar du dig
här dödas alla, men vem dödar mig?


Hamlet:

Lugn, lugn, lugn lilla Laertes och dämpa dig nu
först är det jag som skall dö, inte du


Laertes:

Hittade du nåt i snoken?


Hamlet:

Så där står det inte i instruktionsboken


Laertes:

Då skall jag inte bråka
men här sitter ju en kråka


Hamlet:

Använd nu svärdet du har
såsom du lärt av din far

Var har du lärt dig fäktas nånstans


Laertes:

Det har jag gjort per korrenspondens
Skynda dig nu med floretten
jag måste gå på toaletten


Hamlet:

Jaså, det kan man inte tro när man tvingas se dig
du verkar ju har toaletten med dig


Laertes:

Du pratar om min du, du har väl fått nojan
du har ju din i dojan

[Laertes råkar springa på Hamlets florett.]

Åh, mitt i pacemakern

Hurra, nu är jag träffad, hoo, jag får dö
äntligen slipper jag denna miljö
Full av intriger, elände och mord
full av besvärliga, krångliga ord

Lyckliga jag som fick vila och ro
hej med dig Hamlet, nu dör jag...koko


Hamlet:

Den som har frågor med konstiga svar
den lämnas ensam bland döskallar kvar

Stackars prins Hamlet som inte fick dö
nu får jag leva istället, adjö
Här får jag springa som en vilsen hund
jag tror jag går och bowlar en stund


Städa städa städa städa bort din sura min :)

Är det någon mer än jag som verkligen gillar att städa? Iof är det väl roligast efteråt när det är rent och fint, men jag måste då säga att jag har bra kul under tiden också :)

Dammar tavlor och dansar till ABBA :) Och på något sätt har jag lyckats fastna med dammugaren i håret! haha!

Familjen gnällspik

Har ni sett på "Familjen annorlunda" på TV4? Det är en programserie som handlar om familjer med många barn. En familj i Älvdalen har tio stycken småttingar hemma i sin röda villa och de verkar leva så harmoniskt och kärleksfullt trots alla bråk och oenigheter. En helt underbar livssyn helt enkelt... Föräldrarna har hittills i programmet inte klagat någonting!

Så har vi en familj i Staffanstorp med fem ungar varav tre är tvååriga trillingar. De är ett praktexempel på en familj som borde nöjt sig med ett-två barn. Pappan i familjen gör inget annat än att att gnälla!
Barnen kan exmpelvis äta sin mat själva men han matar dem för att de inte ska kladda ner hans fina, rena kök. Kom igen, har man småbarn kanska man inte ska köpa de dyraste skinnstolarna och det blankaste matbordet (om man ändå envisas så kan man göra som min mamma: köpa en fin soffa och klä den med ett fult tyg så att hundarna inte ska smutsa ner den. haha).

Blir så irriterad på karln! Dessutom klagar han på hur jobbigt han har det och hur påfrestande det är med fem barn. Han borde besöka Älvdalsfamiljen som har dubbelt så många.

Vissa borde inte få ha barn...

Ibland hatar jag Stockholm..

..speciellt när det tar EN OCH EN HALV TIMME att ta sig hem från stan. Det är INTE okej! Denna gång var det en nedfallen ledning i Årstaberg (eller nåt liknande) så tågen gick med halvtimmestrafik och jag lyckades självklart missa det med bara några minuter...

Eftermiddagen tillbringade jag på John Chris med Mikaela. Trevligt trevligt :) Självklart var vi tvungen att besöka Lagerhous eftersom det blivit lite av en tradition. haha!

Imorgon är jag ledig så då jäklar ska jag städa! Är även ledig på onsdag. Lyxigt va? På fredag tänker jag skolka och åka hem till Ludvika... så var det med det :)


Måste ta med kameran på en promenda någon dag också. Imorgon kanske...

En givande dag?

Jag känner att det här kommer att bli en väldigt givande dag. Till att börja med sov jag en timme längre än vad jag hade planerat. När jag väl vaknade orkade jag inte jogga utan tog en promenad på en timme istället - i myrtakt!

När jag kom hem kokade jag gröt. Till efterrätt drack jag kaffe och åt upp alla ananasbitar och torkade bananer ur musliförpackningen.

Därefter ställde jag mig i duschen och spolade massor med vatten tills jag blev röd som en liten kräfta...

...Nu ska jag sätta på mig pyamasen igen och lägga mig i sängen och titta på reprisen av Melodifestivalen :)

Paryliv Stockholm vs Ludvika

Någonting jag saknar med Stockholm är alla roliga hemmafester som är så typiska för småstäder. Partylivet här och partylivet i Ludvika befinner sig verkligen ljusår från varandra. Den största skillnaden är att i Stockholm är förfester obefintliga, iaf om man bor en bit utanför stan.

Såhär lät det sist jag och min goda vän Anni planerade förfest:

Anni:
Kan du inte komma hit?
Jag: Ja, det kan jag väl. Eller så kan du komma hit.
Anni: Nej det orkar jag inte. Det tar ju säkert minst 30 min med buss!
Jag: Men vadå, det tar ju lika lång tid för mig ju!
Anni: Jag vet, äh vi ses inne i stan halv 8.

Sedan träffas vi på någon pub. Dricker billig happy hour-dricka tills plånboken börjar strejka. Då går vi till något gratisställe och dansar och tänjer lite på plånbokens drinkstopp. Kvart i 4 tar jag nattbussen hem (efter det obligatoriska besöket på 7 eleven) vilket betyder att jag är hemma halv 5, sätter på en film som jag ser tio minuter på innan jag somnar.

I Ludvika går det till på följande sätt:
Någon är innehavare av en lägenhet där man samlas, dricker sig askalas samtidigt som man pratar skit, sjunger singstar och röker vattenpipa. Därefter ranglar man ner på stan, entrar nattklubben (det finns två alternativ: antingen Grand som numera är Solo eller Trädgårn), dansar tills de stänger kl 2. Då bär det av  till mcdonalds eller i mitt fall:hem.

Det finns för- och nackdelar med båda av dessa scenarios. Ludvika blir helt klart billigare men samtidigt är det mysigt med pubrundor också, vilket Stockohlm är betydligt bättre på att erbjuda.

För tillfället längtar jag ihäl mig till nästa helg då vankas melodifestival-fest på det gamla goda Ludvikaviset. Jag har verkligen sett fram emot en underbart klassisk hemmafest med musik som man får välja själv och vin som man inte behöver betala hutlösa priser för. Skål för det! :)


2003. Såhär vilt går det till i Dalarna :)

Inte ett skit

Jag känner mig så lat. Idag har jag inte gjort ett skit (urs uttrycket). Har försökt plugga, det har jag verkligen. Dessvärre var texten om genusperspektiv som jag försökte ta mig igenom så oerhört dålig att den inte gick att läsa utan att somna. Så det har jag gjort idag: sovit.

Planer för veckan? Tja, jag hoppas kunna gå på hockey på onsdag och heja fram Leksand som möter Huddinge. Vore kul. Får se om jag får någon med mig.

På fredag har jag planerat hemfärd till Ludvika. Längtar jättemycket! Hoppas inget dyker upp som gör att jag inte kan åka. Håll tummarna.

Biljard

Att biljard kan vara så roligt... Det har faktiskt blivit en av mina favoritsysselsättningar :) Var på ett nytt ställe igår vid Fridhemsplan. Vin för 38 kr/glaset. Inte helt fel med andra ord ;-)

  
1. Väntar på biljardbord
2. Okej, kunde jag inte le liiiite större?
3. Malin kör sin egen lilla stil :)

  
1. Nej, jag har inte ramlat eller nåt. Jag sträcker mig efter kameran för att ta kort nummer 2.
2. Visst blev det fint :)
3. Är SÅ nöjd med min hårfärg i dett ljus. haha!

  
1. Öl på pensionärsstället Vasas
2. Tim
3. Rulltrappa (av någon konstig anledning)

Kära gamla 90-tal

Här om dagen kom jag fram till att jag faktiskt har en ganska klar bild av 90-talet. Att dessa tio år faktiskt blivit en del av 60-, 70- och 80-talskedjan i mitt huvud.

Tidigare har 90-talet varit tio år av mitt liv (en ganska stor del av mitt liv faktiskt). Jag har sett 90-talet och 00-talet som en sammansluten process definierad som, just det, MITT liv. Därför är det ganska lustigt att jag nu kan se tillbaka på 90-talet och koppla ihop det med saker, kläder och trender - precis så som jag tidigare gjort med exempelvis 60-talet.

Detta är mitt 90-tal:


Det starkast minnet jag har från händelser på 90-talet är Estoniakatastrofen. Jag var sju år och jag har varit rädd för färjor sedan dess...


De obligatoriska nätstrumpbyxorna. Förekom i flera färger som exempelvis rosa, blå och grön. Alla naturligtvis vackert neonfärgade ;-)



Sådana här mobiler sprang vi runt och flaschade med. Jag fick min första när jag var 13. Pappas gamla tegelsten och jag var SÅ glad! (numera är ju ungarna mobbade om de inte har en mobil när de är fem).



Någon som minns dessa? Min mamma vägrade nästintill att visa sig ute på stan med mig efter att jag tjatat till mig mitt första par. Urk va fula dom är!



Sist men inte minst: INGEN kan ha varit tjej i 11-12-årsåldern på senare delen av 90-talet och inte ÄLSKAT Spice girls. Det går bara inte.



Jag dödade min dotter i natt

Jag drömde något så himla konstig inatt. Jag hade en dotter. Hon var ca fem år gammal och ganska ful faktiskt om man nu får säga så om sitt barn (drömungar måste man väl ändå få kalla fula?).

Iaf, jag tror inte att jag älskade henne speciellt mycket. Jag var på väg ut på en fest men innan jag kunde gå var jag tvungen att borsta tänderna på henne.

Medan jag stod där i badrummet och valde mellan silvertandkräm och guldtandkräm så märker jag att ungen är ovanligt tyst. Hon har förvandlats till en vattenflaska och jag har glömt att "dra upp" pipen på flaskan (ni vet så som man gör när man ska dricka) och det har resulterat i att jag har kvävt henne. Naturligtvis blir jag ganska ledsen men ändå glad på något sätt.

Jag sätter på mig skorna och skyndar iväg till festen...

När jag vaknade var huvudet fullt av tankar. Är det möjligt att inte älska sina barn? Tänk om man får en jätteful unge som man helt enkelt inte tycker om... Är det möjligt verkligen?

jaja, nu ska jag borsta tänderna och ta pendeln in till stan. Ingen fotboll idag vilket kanske är tur. Jag måste nämligen hitta något sexigt att ha på mig ikväll ;-)

Varning!

Situation nr 1:
J:
Usch nu har du den där äckliga parfymen på dig igen...

Situation nr 2:
D:
Ja du, den luktar ju inge vidare... konstigt på något sätt...

Situation nr 3:
Mamma:
Här får du 400 kr! Dom MÅSTE vara till en ny parfym
Jag: Okej.. öhh... tack... antar jag...?

Så... Tillåt mig att presentera anledningen till att jag (tydligen) har gått omkring och luktat skunk det senaste året:



Néonatura, Eau de Parfum Inspiration (från Yves-rocher)
Den vibrerande alliansen av blommiga, soliga och uppiggande noter gör parfymen både fräsch och sensuell. En varm och strålande parfym precis som solens inspiration.
Extra plus: En solig och luftig

Pris: 425 kr (50 ml)
________________________________________

Men nu ska vi inte bara vara negaiva. Yves-rocher kanske inte har världens bästa parfymer men faktum är att de har världens mest väldoftande duschkrämer.

Sedan får jag väl passa på att berömma deras läppglans. Jag är innehavare av två likadana tuber (tre de gånger AK glömt sin hos mig. haha!)


Jag är SÅ duktig!

Har skrivit en analys på två A4-sidor nu. Känner mig duktig. Sitter dock här och är lite konfunderad. När det står MAX 5 A4 i instruktionen, finns det någon undre gräns då? Räcker två sidor?

Hjälp...


mmm..

Blev SÅ sugen på korvstroganof och ris. Har inte ätit det på en hel evighet av den enkla anledningen att jag inte äter korv. Undra om man kan byta ut korven mot typ kyckling?

Idag ska jag plugga. Jag verkligen SKA! Ingen träning ikväll heller så jag har ingenting att skylla på...

Ni gör världen till en bättre plats


Underbarast! hahaaha!

Idag är en sådan dag då jag känner överdriven tacksamhet till alla som jag tycker om - och som tycker om mig. Tack för att ni finns.

Just nu saknar jag mina vänner. Skulle vilja ha er här i min lägenhet allihopa! Ni som inte befinner er här i Sthlm utan hemma i kära gamla L-A, kom och hälsa på snart. Jag lovar att hälsa på er inom väldigt snar framtid.

Vissa stannar, vissa inte. Men till alla ni som korsat min väg någon gång, någonstans, och stulit en liten bit av mitt hjärta: Jag älskar er!

Ludvika är alltid hemma och ni är alltid underbarast!
     
  

... och mina nyvunna bekantskaper i Stockholm. Ni berikar mitt liv :)
   
  

Latmask-humör

Jag får verkligen ingenting gjort för tillfället. Israel/Gaza-analysen har jag skjutit upp i tre dagar nu bara för att det kommit upp "bättre saker". I måndags spenderades dagen hos frisören och i en biosalong, igår tog jag en repa på stan innan träningen och självklart blev det inget pluggande då heller. Idag var jag iof in till bibblan vid Medis men jag kan inte påstå att jag fick så mycket gjort där heller...

... men imorgon, då jävlar!

Bjuder på ett par halvkassa bilder på mina kjolfynd igår på MQ. Det där med storlekar är ganska förbryllande ändå... I normala fall har jag 34 men kjolen på första bilden är 36 och den på andra bilden 32.

 
1. 99 kr (ord pris 400 kr)
2. 149 kr (ord pris 600 kr) Tänkte faktiskt köpa denna i fredags på MQ i Huddinge för 300 spänn. Tur att jag väntade :)

Plugg och tomatsoppa

Denna dag är avsatt till pluggande men ändå känner jag att jag inte har fått särskilt mycket gjort. Jag har ingen inspiration över huvud taget när det gäller skolan :(

Inspirerad blev jag dock igår när Anni köpte tomatsoppa på fiket där vi var så jag bestämde mig för att göra egen tomatsoppa idag. Den blev JÄTTEGOD! Så god att man inte kan tro att det är jag som har gjort den. haha!



Fridas tomatsoppa (4 portioner):
400 g krossade tomater (en burk)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2½ dl milda minimat (4%)
salt, peppar, timjan, oregano/basilika

Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull. Häll på tomaterna, vatten och milda mini mat (går bra med grädde också). Smula ner buljongtärningen. Tillsätt kryddorna.

Mixa soppan slät.
Jättelätt, jättegott och jättebilligt! :)

Finally!

Blev så sjukt nöjd med mitt hår idag. Det var verkligen värt de tre timmar jag spenderade hos frisören! Dessvärre blev det inge plugg men det får jag ta igen imorgon (och resten av veckan). Kan verkligen rekommendera frisörcenter på Rådmansgatan. Klippning + folieslingor för 1130 kr, det var nästan "Ludvikapriser" ju :) Dessutom var de väldigt noggranna vilket är ett stort plus.

ÄNTLIGEN! Tillbaka där vi började = blond blond blond igen! Får jag någonsin för mig att färga håret mörkt igen så räknar jag med att ni, kära läsare, bombar mig med massa avrådand kommentarer, okej?

Efter klippningen mötte jag upp Anni för fika och bio. Vi såg Australia vilket var en hyfsad film, om än något långdragen. Eftersom jag är lite nörd så upplevde jag dock hundra procent njutning tack vare den otroligt underbara cinematografin. En hyllning till filmkonsten men smärtsamt innehållslös. Och Hugh Jackman var såååå sexig ;-)


Blond igen :) Ljuset gör det gulare än vad det är i verkligheten


Måste säga att jag verkligen gjorde ett kap när jag skaffade VI-kort. Jag får nämligen köpa 1,5 liter glass för endast 10 kr. Jag hoppar upp och ner av glädje ;-) haha!

Imorgon blir jag BLOND!

Imorgon hade jag tänkt plugga. Skriva den där dumma utrikesanalysen om Israel/Gaza och jag är SÅ påläst. NOT! Med anledning av det sistnämnda har jag ingen större lust att plugga så därför tänker jag börja på tisdag istället.

Planer för morgondagen:
1. Jogga
2. Äta gröt
3. Åka in till stan och klippa mig och förhoppningsvis bli mindre rödhårig
4. Fika med Anni
5. Bio, Australia

Någonstans mellan punkt 3 och 4 tänkte jag ändå försöka klämma in ett besök på biblioteket och börja lite smått med pluggandet. Eftersom frisörsalongen ligger på Rådmansgatan så är det inte så långt från statsbiblioteket. Hinner ändå inte hem innan jag ska träffa Anni...

Usch, kolla! Det är ju verkligen orange! Men inte så länge till :)

En galet rolig lördagkväll

Som rubriken redan avslöjat så var gårdagen helt kanon. Mötte Johan vid centralen vid elva och vi gick till Waynes och käkade frukost. Sedan blev det fotboll i två timmar :)

Resten av kvällen kommer nedan i form av bilder. Helt sjukt vad mycket Ludvikabor vi träffade på igår! Världen är så oerhört liten! På ett av mina favoritställen, Göta Källare, (där jag inte varit på evigheter) dansade jag rakt in i Mange som jag gick i samma klass som på gymnasiet. Har inte sett honom på över fyra år! Sedan stötte jag ihop med Maria (gammal cirkuskompis från L-A). Johan träffade sin kompis KK (också från Ludvika). Som gräddet på moset hamnade vi på samma nattbuss som en av Johans gamla gymnasiekompisar som tydligen också bor i Stockholm! Galet galet :)

Miniförfest hemma hos mig
  
Johan visar vad han lär sig i skolan: att rita kuber. Skoj utbildning det där ;-)

Middag på min favoritrestaurang Bamboo city på Drottninggatan
  
Mongolisk buffé + Asiatisk buffé + sushibuffé + fruktbuffé för 138 kr. Underbart!

Biljard
  
Biljard med Anni som utklassade oss båda ;-)

Göra Källare
  
Maria och Mange            KK och Johan                    Anni och Johan
  
När dansade du till Spice girls på krogen senast? That´s why I love Göta Källare!

Nattbussen

Johans gamla gymnasiekompis :)


RSS 2.0