På tåget...

Anlände precis till Uppsala. Inte långt kvar till Sthlm nu :) Underbart! Tåget är knökfullt men jag fläker ut mig här över ett eget sätespar och har det skönt. Mitt knep: Jag låtsas sova vid varje stopp, då är det ingen som frågar om dom får sitta bredvid mig. Haha, smart va?

Nej, nu ska jag stoppa ner datorn. Har insett att jag är lite av en nörd... Har suttit och stirrat på en dataskärm från kl 8 imorse och det första jag gör när jag går från jobbet är att plocka upp min bärbara.. Suck...

Stockholm i dag!!!!

Ville bara skriva det.. Vi hörs senare i eftermiddag när jag sitter på tåget.

Nu ska jag spotta ut lite sidor :) ... och frilägga en potatis :)

Vikariefesten

Bilder från i går kväll:

Jag på "Peace and love-cafét"... Eller någon annan snobb som råkar se ut som jag...


Matilda och Peter - världens bästa arbetskamrater :)


Hos Marit i Falun


Feeest :)


Bussen på väg hem till Matilda. Man vill ju gärna tro att klockan är typ 4 på morgonen så som vi ser ut. Dessvärre är hon bara 10 på kvällen ;-) Haha!


Sovmorgon!

I går  var vi som sagt på vikariefest, jag, Matilda och Peter. Bilder kommer senare...Tyvärr var vi tvungna att åka hem redan 21.50 då sista bussen gick... Jag sov hos Matilda i Borlänge så jag fick sovmorgon idag. Behövde inte gå upp förän kl 7 :) Vilke lyx!

Nu är jag på jobbet. Var nyss upp en te-gubbe här och sålde te som vi köpte till redaktionen. Hallon, jordgubb, ananas, kanel..  Mmmmmm! Så nu behöver jag inte dricka äckligt automatkaffe längre...

Bara en dag kvar till Stockholm! Jag längtar...


Kanelte-provning

Nyklippt :)


Fest-tajm :)

I dag blir en bra dag. Det känner jag på mig. Jag ska få min risbuske till hårsvall fixad för enbart 280 spänn och så ska vi på vikariefest i Falun efter jobbet. Det blir nog superkul. Ryktet säger att det kommer vikarier från både Dalarnas tidningar, Dalademokraten och Sveriges radio. Kruxet blir att komma hem. Eftersom jag ska sova hos Matilda behöver jag dock bara ta mig till Borlänge. Fast det verkar bli nog krångligt...

Nu ska jag gå in på toa och sminka mig vilket jag inte hann imorse :)


Alltså förlåt!

Jag kan inte låta bli att fascineras av Rinkebymammans idioti. Visst, hon handlade säkerligen i panik och chock vilket duger som ursäkt (dessutom dog hon så hon kan ju inte tänkt helt rationellt) men ändå. Var hon tvungen att springa in i ett brinnande hus med sin niomånaders på armen? Hade hon lämnat dottern utanför hade Yosef Mahmoud varit en familjemedlem rikare.

Ska man skratta eller gråta? ...Eller helt enkelt bara hålla käften kanske...



Skärmdump från Expressen.se




Bilder från lördagen:



Lördagen var toppen. Vi lagade supergod fisksoppa och drack vin :) AK är dessutom världens sötaste. Hon hade gjort yoghurtglass till mig! Det var riktigt rörande faktiskt.. :)


  
  


Morning...

Morgonbild


Måndag. Seg som vanligt. Det blev inte mycket sömn i natt vilket berodde på att jag sov till 12.30 på söndagen. Att jag aldrig lär mig!

Så därför händer inte mycket i dag. Hem och sova efter jobbet.

Ser fram emot helgen då jag ska åka hem till Sthlm. Längtar som sjutton! Dessutom är det Pride nu ju. Kan bli skoj :) Två veckor återstår av jobbandet. Känns trist... Fast å andra sidan har jag saker att längtar efter nu så på ett sätt vill jag att de återstående veckorna går snabbt..

* Sthlm i helgen
* Min 23-årsdag 4 aug (jag vet, nördigt att se fram emot sin födelsedag vilket jag iof inte skulle gjort om det inte innebar att alla måste vara snälla mot mig. Hehe)
* Luleå 8-12 aug
* Vattenfestival 15 aug
* Sommarens höjdpunkt: ROM 19-23 aug

I taket lyser stjärnorna

Helgen har gått så himla fort! Fast å andra sidan går veckorna ganska fort också så det jämnar ut sig...

I fredags grillade vi lax, åt oätliga bakpotatiar och spelade TP utan att bli det minst osams. Konstigt nog :) I går blev det partaj med AK, Jon och Anni vilket som vanligt var himla kul. Och som vanligt så slutade vi på trädgårn fast vi hade sagt att vi absolut inte skulle dit. Ludvikas uteliv är inte bara dött utan även förmultnat! (Bilder kommer senare)

I dag har jag sovit (länge), vilat och dessutom gjort en stor insats i form av häckrensning. Det var sådär lagom skoj men nu är det gjort. Förstörde även naglarna på kuppen. Gud va jag hatar att rensa ogräs!

Kvällen har jag spenderat framför tv:n tillsammans med min gråtande mor. Vi hyrde en film som inte lämnade någon kind torr... Alla "bra" filmer var uthyrda på MM så jag bara tog första bästa vilket råkade bli ungdomsskildringen "I taket lyser stjärnorna". Hade inga höga förväntningar men det var nog ta me fan den bästa svenska film jag sett på riktigt länge. Se den!


Fy faaaaan!

Eftersom jag är världens sämsta syster som inte har sett någon av mina bröders fotbollsmatcher på över två år så bestämde jag mig för att ändra på det. Solen sken, vi kom dit, matchen blåstes i gång. Efter ca 15 min så kom regnet, och inte så lite heller! Det verkligen vräkte ner och jag blev blöt fastän jag stod under paraply. Så jag tog bilen och åkte hem igen.. Så var det med det...

Nu ska jag duscha, sminka mig och sedan åka tillbaka till Björkliden och hämta mina föräldrar som trotsade regnet och blev kvar. Det är äkta supporters det ;-) Sedan ska jag hem till Ak och Jon och laga fisksoppa och dricka vin. Blir nog trevligt :)

Luften gick ur

Fredag i dag = fyra tidningar = stress från början till slut. Nu är klockan 16.00 och jag har jobbat som en tok hela dagen. Känner mig väldigt produktiv och duktig :)

... Men helt plötsligt tog det bara slut! Slut på grejer att göra.. Känns som om luften gick ur hela mig!

Vi var ut och käkade sushi i dag på lunchen. Hur gott som helst! Stora bitar och dessutom billigt. Daniel vräkte i sig mellan 18 och 20 bitar. Jag skojar verkligen inte!

Ser fram emot morgondagen. Då blir det mys och fest med AK, Jon och Anni. Vi tänkte vi skulle satsa på en pubrunda i Ludvika. Vår första i sådana fall. Akropolis, Selmas och Grands lobbybar står på listan så här långt :)
Men först ska jag hem och njuta av fredagkvällen med min familj :)


Dagens arbetsbild

Min enda vän är hemma :)


Dagens morgonbild på mig

I går var första dagen på över en vecka som jag inte åkte direkt hem efter jobbet (eller tja, i måndags var jag ju kvar i Blge men ändå). Anledning: Min enda vän är hemma igen!

Det låter ganska tragiskt va? Jag har verkligen bara en enda vän i Ludvika för tillfället. Dock världens bästa vän så jag klagar inte :)

Blir kvar i Ludvika till helgen. Skippar Stockholmsplanerna eftersom jag ska dit nästa helg i stället. Har insett att det är ganska skönt att vara här i Ludvika när allt kommer omkring. Stockholm hinner jag tröttna på till hösten :)

Svininfluensa?

Hypokondrisk som jag är går jag runt och inbillar mig att jag har fått svininfluensa. Det hela började med att jag vaknade i morse med lite småont i halsen följt av frossa och huvudvärk på jobbet. Efter ett par alvedon släppte det värsta och dagen rullade på, men jag har någon konstig, molnande värk i huvudet...

Läste om 22-åringen som ligger på sjukhus med "reservlunga" efter att hans egna fått stryk av influensan. Det vänder sig i min mage. Är det min tur snart?

Nu ska jag lägga mig och sova (ja, klockan 19.15!) och hoppas att jag är bättre imorgon. Det är nog tisdagens fel. Som sagt: Jag HATAR tisdagar!

Hem tillslut

Det är farligt det där med alkohol på fastande mage. Blev nästan kvar i Borlänge i kväll tillsammans med Peter och hans kompis Simon som var på besök. I sista stund kom jag till sans och insåg att jag hade varken rena underkläder, schampo eller utsövd själ så jag tog sista tåget hem i stället. Det är ju trots allt bara måndag och en hel lång arbetsvecka återstår...

Nu ska jag sova! Hela sju timmars sömn hinner jag få om jag somnar inom en timme. Önska mig lycka till!

Oerhört seg dag!



Efter en tråkig helg är jag nu tillbaka på jobbet. Här är det segare än någonsin med en liten tidning med enbart fem Borlängesidor varav två är förproducerade sedan förra veckan. Tur att jag gör Södran också även om deras sidor gick ganska fort att snickra ihop.

I dag kommer föräldrarna hem. Skönt. Har varit en ganska jobbig natt iom att Wilma sprungit fram och tillbaka och velat ut och velat in igen (det regnade) och sedan velat ut igen eftersom hon fortfarande var kissnödig. Suck. Sov inte många timmar.

Jaja, nu ska jag fortstätta jobb :)

En uttråkad hundvakt

Jag trodde det skulle vara skönt att göra ingenting. Det är det inte. Det är enbart tråkigt.

Vaknade kl 11. Sprang en vända. Åt frukost. Åkte ner på stan. Åkte upp till Lyviksberget. Nu är jag hemma och vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Solen skiner så jag borde väl kanske rensa häcken som utlovat, men det har jag ingen riktigt ork till.

Som vanligt kommer festsuget smygande när det är helg. Denna helg är jag ensammare än någonsin. Har verkligen INGEN att umgås med här i Ludvika längre när både Sofie och AK är borta. Fast det gör inte så mycket. Var BARA tvungen att ställa in min Stockholmsresa för att vara hundvakt TROTS att jag har TVÅ bröder som också är hemma (eller tja, hos sina kompisar men ändå i stan).

Well, sånt är livet... Eller nåt! Nu ska jag lägga mig och läsa och längta till nästa helg :)


Så här bortskämda är våra hundar ;-)




Fyra tidningar!

God morgon. I dag var mitt tåg tidigt vilket innebar att jag var allra först på redaktionen. Jag har en känsla av att det blir en stressig dag i dag. Jag kommer nämligen har FYRA tidningar att hålla reda på. I vanliga fall göra jag BT och Södran men nu blir det alltså BT:s lördags- och måndagstidning samt Södrans lördags- och måndagstidning. Ska bli spännande att se hur mycket jag hinner med...

Fredag i dag = helg!!! I kväll ska vi grilla jätteräkor och hemgjorda hamburgare. Det ser jag fram emot. Ser även fram emot att kupa handen runt ett glas iskallt vitt vin. Det är man värd efter en veckas "hårt" jobb :)

En morgonbild:

God morgon



Ännu en dag på jobbet. Taggad som sjutton och märkligt nog utvilad. Glad att jag åkte hem igår och inte stannade ute hela natten (och det är min plånbok också!)

Händer inget särskilt... Känns som om min blogg inte är speciellt rolig nu för tiden. Men det är smällar man får ta ibland :)

God natt

Sådär, nu är jag hemma. Tog sista tåget som gick kl 20. Som sagt, jag ska ALDRIG mer klaga på pendeltågens avgångar. Funderade ett tag på att stanna kvar och sova hos någon av mina arbetskamrater men jag insåg att jag aldrig skulle orka jobba i morgon i sådana fall..

Kom iväg ganska tidigt från jobbet i dag. Ca 17.20, så det var nog rekord. Jag, Matilda, Peter, Jonas och Jan gick till ett ställe där vi satt nästan tre timmar på uteserveringen i solen. Hur underbart som helst. Pricken över i var att de sålde mina sockerfria cider där :) Det vet jag ingen annan krog som gör..

Nu ska jag sova. Jag och Trollet. Om jag kan lura med henne... God natt allihop :)


Wilma

Halva veckan avklarad :)

Onsdag är en bra dag. Fast torsdag är en ännu bättre dag. Hela två veckor kvar till Stockholm. Hur ska jag överleva?

AK/Jon borta. Sofie borta. Min umgängeskrets i Ludvika är för tillfället lika med noll. Detta innebär att jag kommer få vara ensam hemma heeeela långa helgen tillsammans med vovvarna medan mamma och pappa är i Leksand och campar och tittar på Björn Skifs.

Ska nog passa på att rensa häcken. Häcken som i "buskar runt huset" alltså. Då blir pappa glad.

I dag skiner solen. Efter jobbet blir det lite after work. Skoj. Dock måste jag åka hem med sista tåget som går redan kl 20. Och jag som brukar klaga på att sista pendeln går tidigt i Sthlm (kl 00.12). Det ska jag sluta med från och med nu.

Bjuder på en till ful webbkamerabild. Ni måste ju få någonting att titta på till detta trista inlägg ;-)


Solen är tillbaka!



Skulle precis börja skriva detta inlägg med överstående rubrik när vädertanten berättar att ett lågtryck är på väg upp över Svealand och stora regnmängder är att vänta till helgen. Typiskt! Så var det med det alltså...

Nu ska jag sova. Klockan är bara 20 men ja, jag ska sova ändå! Oj va pigg jag kommer vara i morgon :)

Och så börjar vi om igen..

Kunde inte sova i natt. Kanske kan ha något att göra med att jag sov så mycket i helgen. Troligtvis.

Det var en skön dag i går. Jag gjorde inte så mycket. Låg i soffan och läste tillsammans med Trollet. Sedan grillade vi kött/kyckling och avslutade med lite filmmys. Filmen PS I love you hade jag redan sett en gång men konstigt nog grät jag lika mycket nu (om inte mer). Jag har en tendens att gråta mer till filmer om huvudpersonerna är snygga och Gerard Butler är ju i en klass för sig.

Nu har veckan börjat om. Det rullar på... Jag längtar till näst nästa helg! Kan inte tiden skynda sig lite...

En riktig lathund


Söndag <3

I dag ska jag inte göra någonting alls över huvud taget. Det ska bli SÅ skönt. Vaknade av att telefonen ringde kl 12. Det var Sofie som ville lätta sitt hjärta angående gårdagen :) Eller natten... eller ja, skit samma!

gårdagen. Hur kul som helst. Dansade så kläderna klibbade fast på kroppen. Underbart! Var länge sedan jag hade så roligt på Trädgårn :)





I övrigt saknar jag Stockholm och allt folk där. Vill så gärna åka hem nästa helg men då har jag lovat att vara hundvakt = en ensam helg eftersom både AK/Jon och Sofie är borta. Så det får bli först näst nästa helg + helgen efter. Så nu hoppas jag att de två kommande veckorna går fort. Nästa vecka kommer nog vara ganska seg med tanke på att jag inte har något roligt att se fram emot till helgen... Men men, strunt samma. Man måste ju ha tråkigt ibland också för att uppskatta det roliga ;-) eller nåt...

Trallala :)

Lördag i dag. Sov till kl 11 men känner mig ändå inte utvilad, konstigt nog.

Mötte Tobias vid Engel 13.30. Drack te och snackade jobb :) Kul kul! Var länge sedan jag träffade honom..

Nu ska jag snart ner till stan och träffa Sofie. Vi ska laga lite mat och dricka vin och sedan blir det dans på trädgårn. Kan nog bli roligt. Dock är jag sådär lagom taggad... Kan nog bero på vädret. Helst av allt vill jag tvätta av allt smink, sätta på mig pyamas, bädda ner mig i soffan och se på film tillsammans med mamma och pappa. Men så tråkig ska jag väl ändå inte vara...

Ha en bra lördagkväll allihopa :) Hörs i morgon..

GELÈHALLON!

Idag är det fredag och jag är glad och jättetrött. Jag producerade sidor på löpande band på jobbet och kunde därmed göra sorti för helgen med flaggan i topp vilket kändes extra skönt :)

Mamma, pappa och vovvarna har kommit hem. Så nu ska vi snart käka tacos och umgås lite. Mamma hade köpt en present till mig: ett salt- och pepparkar. Undra om det var något speciellt som gjorde att hon blev att tänka på mig när hon såg det... haha!

Dessutom hade hon köpt sockerfria geléhallon till mig. Jag blev överlycklig! Okej, det var en underdrift! Har inte ätit sådana sedan de slutade säljas i mina trakter för ca ett år sedan. Mamma var ganska road över min exalation. "Du är inte svår att göra glad" som hon sa :) Kanske inte... ibland så ;-)



Imorgon ska jag ut med Sofie. Ska bli superkul! Dessutom ska jag träffa min "chef" (haha) Tobias vilket inte var i går. Kan nog bli en trevlig helg med andra ord :)

Nej, nu har vinet fått vänta alldeles för länge...

Kul på jobbet

... Sen hittade vi massa roliga effekter på webkameran ;-)






Regn, regn, regn

Jag tyckte så oerhört synd om de stackars jordgubbsförsäljarna som satt och huttrade bakom litervis med röda bär när jag gick till jobbet i morse. Jag tackade min lyckliga stjärna att jag inte behöver jobba utomhus en regnig dag som denna. Någon däruppe hörde mig visst och beslöt sig för att jävlas lite. När jag kom fram till redaktionen så hade dörren nämligen gått i baklås och securitas var tillkallad. Det blev en halvtimme ute i regnet för mig också...

Nu har jag ont i halsen. Hoppas hoppas hoppas att jag inte blir sjuk! Har inte tid med sådant!

Hemma ser det ut som en svinstia. Det bästa är att jag jobbar och båda bröderna är lediga. Gissa vilka som kommer att få städa så att det är rent och fint när mamma och pappa kommer hem imorgon? ;-) (Egentligen inte mer än rätt med tanke på vilka som har skitat ner!)

Hittade en webcamera :)


Min hemska hemresa



När klockan hunnit bli 17.30 var det dags att lämna redaktionen och bege mig hem till Ludvika. Skönt - borde jag har tyckt. Kruxet var dock att det regnade som in i norden! Det riktigt vräkte ner.

Eftersom jag hade ett tåg att passa (för att slippa tvingas vänta i Borlänge till kl 20) så var det bara att bita i det sura äpplet och bege mig ut i kaoset. En vänlig själ försedde mig med ett redaktionsparaply :)

Det hade hunnit komma ca 1 dm regn. Jag skojar inte! Lågskor och vatten upp till vristerna. Efter en stund gav jag upp idén om att försöka komma fram åtminstone någolunda torr till stationen.

Stannade vi jordgubbsståndet där tjejerna höll på att plockaa ihop för dagen. Fick två liter för 15 kronor. "Bara vi får komma härifrån", som dom sa. Tack och bock :)

Kom hem 18.45, lite sådär lagom grining, för att upptäcka att det röks vattenpipa och dricks rödtjut på altan. Det skulle mamma inte ha gillat.

... och som den gnällkärring och glädjedödare jag är ska jag nu gå ut och säga åt dom att stänga av musiken och tona ner sig några hekto så att en hårt arbetande journalist kan få sin skönhetssömn ;-)

Rätt sida av veckan :)

Snart är det slut på onsdagen. Bara 2,5 timmar tills jag får åka hem. Eller bara och bara, den riktiga ruschen när alla artiklar strömmar in har inte börjat än. Så nu sitter jag här och försöker vara effektiv på något sätt. Lite svårt när man inte har något att göra..

Det är iaf rätt sida av veckan = BRA! Nu börjar nedräkningen inför helgen. Inte för att det händer något speciellt i helgen, nej det jag ser fram emot är att få sova! Det tar på krafterna att gå upp kl 5 varje morgon. Har en teori om att det inte spelar någon roll hur många timmar man sover, går man upp tidigt så blir man automatiskt trött.

Regnet öser ner utanför fönstret. En sådan här dag är jag glad att jag redigerar och slipper gå utanför dörren :)

Vikarie eldade upp Borlänge tidning!

"Vikarie eldade upp Borlänge tidning"
... Hade kunnat bli topprubben i morgon om det velat sig riktigt illa.

Jag är ingen slarvig människa. Absolut inte. Däremot råkar jag vara oerhört glömsk! Mot slutet av dagen var jag jättestressad och när jag väl lyckats hinna med bussen hem insåg jag till min stora fasa att jag hade glömt att stänga av elementet (vilket jag hade haft på VÄLDIGT hög värme hela dagen). Skulle tippa på att de går att jämföra med att glömma en spisplatta på högsta värme...

I ren och skär panik ringde jag Tobias som sitter som ankare i Falun och bad om hjälp. Han kontaktade kvällsreportern på BT och räddade mig därmed från en lång och sömnlös natt.. Du är en ängel!

... Så nu ska jag alltså krypa ner i sängen och förbereda mig för en lååååång, sömnrik natt :) Vi hörs imorgon!

Tisdag

Av någon anledning har jag alltid avskytt tisdagar. Tror till och med att jag avskyr dem så mycket att jag nu riskerar att upprepa ett tidigare inlägg från en frustrerande tisdag då jag skrev i princip samma sak. Därför nöjer jag mig med att skriva att jag inte gillar tisdagar. Punkt.

Det är lika kallt i dag som det var i går. Trots att jag klätt på mig ordentligt i dag så letar sig kylan innanför både jacka och jeans. Har hittat ett element vid min arbetsplats. Ett sådant där flyttbart som jag har ställt precis vid fötterna så att värme strömmar upp mot ansiktet. Av någon konstig anledning fryser jag ändå...

Det skulle inte sitta dumt med en latte. En latte macciatio med lättmjölk. Sådär lagom varm och lagom stark, med perfekt mjölkvitt skumm som bara Waynes vid centralstationen kan göra den. Sådana finesser finns dessvärre inte i Borlänge.

Jag är hungrig!

Lagom långsam dag

Sitter här på redigeringsstolen på BT och gör allt annat än redigerar. Inte för att jag är lat, verkligen inte. Det finns bara inget att redigera för tillfället.

Måndagar är bra jäkla sega. Och inte hjälper det att vädret är skit och jag fryser som en liten gris. Ser inte heller fram emot att få komma hem eftersom jag befarar att jag har fått parkeringsböter :(

Jag, Matilda och Jonas har trotsat kaffeautomaten och köpt eget espressokaffe efter att Matilda kommit på den briljanta idén att ta med en liten kaffepress till jobbet. Kaffet blev dock lite blaskigt, men vi ska göra ett nytt försök om någon timme...

Nej, nu ska jag surfa vidare ;-)

Underbart är kort

Underbar helg. Det får räcka så.


Bor man hos Frida blir man en överlevare :)

Mamma sa till mig innan jag åkte: Inte en chans i världen att dina blommor lever, Frida!

Själv var jag övertygad om motsatsen. Dom är tåliga, mina blommor. Dom har lärt sig att dom måste. Hos mig får man väldigt sällan vatten om man är en blomma.

Självklart hade jag rätt. Dom stod där i fönstret mitti i solen med alla blad i behåll. Aningen gula på sina ställen men vid liv. Nu har dom fått lite vatten och blivit förflyttade från mitt soliga fönster.. Nu vet jag alltid att jag inte behöver vattna dom mer än en gång i månaden för att dom inte ska dö ;-)


Just nu ligger jag i min säng och är nöjd med livet. Jag har fått min glass (det var ananas-vecka! min favoritsmak) och jag har länsat Hötorgshallen på torkad frukt... Dessutom har jag rensat bort all post som låg innanför dörren. Det var ingen liten hög vill jag lova...

Hoppas vädret håller i sig nu!


(Går)dagens skratt

Mamma slår ihjäl en fluga som kryper runt på ett collegieblock som ligger framför henne

Jag: Varför gjorde du sådär för??? En oskyldig liten fluga som inte har gjort dig någonting... Varför skulle du ha ihjäl den stackarn för?!

Mamma: Han hade ingenting på blocket att göra... (paus) Han hade ju ingenting att sälja! HAHAHAHAHA!


På väg

Sitter på bussen mot Stockholm. Underbart! Även om jag gärna sovit några timmar till... På dagordningen står bland annat:

1. Ett par sandaler (plus lite annan shopping)
2. YOGHURTGLASS! Som jag har längtat!
3. Torkad ananas utan tillsatt socker på Hötorget :)

Självklart åkte jag ifrån kameran. Alltid ska man glömma någonting. Suck...

I går var det en ömsom trevlig, ömsom inte fullt så trevlig kväll. Grillade räkor, kött, vin, jordgubbar och massa annat gott. Sedan skulle vi spela kort. Är det någonting vi inte kan göra i min familj utan att bråka så är det att spela spel! Gårdagen var såklart  inget undantag...

Bild som egentligen inte har någonting med någonting att göra. Tyckte bara ni kunde få ett inlägg med bild nu när jag varit så dålig på det i några dagar....


Uppe med tuppen

När man är uppe med tuppen (alltså ute och springer kl 5 på morgonen) så får man även se en del andra, inte fullt så vanliga djur. I dag var jag till exempelt skrämmande nära att kollidera med ett rådjur som sprang ut mitt framför mig...

... och mitt på vägen en bit bort satt en grävling på två ben och blängde på mig. Har aldrig sett en levande grävligt förut så det var rätt häftigt.

För att inte tala om räven jag såg i går...

Första dagen

i dag ska jag alltså redigera första dagen av 26 dagar. Hoppas det går bra. Har ju en del "in design-kommandon" inpräntade i fingrarna men dem ska vi snart se till att bli kvitt ;-) Dessutom är quark ett lättare program än in design..

Sista dagen



Jag upprepar: I dag gjorde jag min sista dag som reporter på BT. Imorgon blir det redigering i fem veckor framöver. Om allt går som det ska denna gång dvs ;-)

Jag måste erkänna att jag kände mig lite osäker på skrivandet när jag började förra vecka. Nu har jag dock insett att reporterrollen är något man växer i efter ett tag. Ungefär som storasysters avlagda kläder...

I dag har jag gjort allt och ingenting. Känns som om alla jävlar är på semester. När jag kom hem till ludvika mötte jag upp AK för en Engel-fika. Vi var rätt sega båda två. Jag för att jag hade varit ute och flängt i 12 timmar, hon för att hon varit ledig och legat och slöat i hängmattan hela dagen.

Det känns som om mitt liv går ut på att äta, jobba och sova för tillfället. Hinner inte med så mycket annat. Åker hemifrån halv 7 på morgonen och kommer hem halv 7 på kvällen. Tack och lov har jag världens roligaste jobb :)

Och nu är det äntligen helg!!!!

I morgon blir det grillning med familjen och på lördag, ja då hoppar jag på bussen hem till Sthlm! Ska bli så skönt att komma hem en vända :)  Jag saknar storstadspulsen!

... och besvikelse

Det ringer från ett dolt nummer på min privata mobil

Kvinna: Hej! Jag läste din artikel om tandläkaren som kanske blir av med sin licens. Jag undrar om du kan berätta om det är min tandläkare eller inte? Jag blev nämligen lite orolig?

Jag: Det kan jag tyvärr inte göra

Kvinna: Jo men snälla! Jag ska göra ett stort ingrepp snart och jag måste få veta om det är min tandläkare! Vi gör så här: jag säger namnet på min tandläkare och du säger om det är han eller inte?

Jag: (skratt) Ja, men om det är han då? Vad ska jag säga då?

Kvinna: Då säger du bara nej ändå.

Bannor från läsarna

Jag vet inte hur många av er som är medvetna om att jag faktiskt aldrig tidigare har jobbat som reporter utan mest suttit bakom redigerarspakarna hittills. Så ligger det till i alla fall. Därför blev jag en aning chockad när det gick upp för mig hur mycket konstiga läsare det finns därute. När jag kom till redaktionen i går morse möttes jag av ett mail relaterat till denna artikel:

www.dt.se/nyheter/borlange/article444267.ece

Sammanfattningsvis är det en snyfthistoria om familjen Ivarsson som fick sin nya pool sönderskuren av okända gärningsmän.

Mailskrivaren klagade på att jag inte berättat i min artikel om poolen hade ett poolskydd eller inte.
Mailet innehöll bland annat följande:

"...Om nu familjen Ivarsson varit ansvarsfulla och försett poolen med ett skydd så kan man förstå deras ilska.
MEN hade poolen inget skydd, ja då får man väl ta och ge en ros till de personer som skar sönder den.
 
Dessa utomhuspooler är rena dödsfällorna för små barn, djur, ja även för vuxna i vissa fall.
Finns inget skydd på poolen så kan t.ex. en katt, eller ett litet bortsprunget barn ramla ner och drukna.
 
Allmänbildad och påläst som du säkert är Frida som är journalist så vet du säkert att detta har hänt flera gånger samt att dessa pooler är föremål för utredning hos om det är Länsstyrelsen. PGA att de är farliga.
 
Är det för mycket begärt att artiklar i tidningen skall vara grundliga och genomarbetade???"

...
Ja, vad säger man? Ska man skratta eller gråta?

Dagens fråga:

Hur klarade sig reportrarna innan internet var uppfunnet?

RSS 2.0