Prinsbröllop och Täljehäng

"Oj, han börjar bli skallig" chattade Susanne mitt under pressläggningen när William och hans Kate gled upp vid altaret flankerade av en enorm skog (vilket Susanne även varit vänlig att upplysa mig om). Av någon anledning ville inte min dator visa livesändningarna från det brittiska bröllopet och i min frustration över detta glömde jag bort att webbgodkänna ÖN.

Det är något visst med kungabröllop, oavsett om man är monarkist eller inte. Kanske är det all pompa och ståt och hela den övermänskliga grejen som medier och alla otaliga prinsessagor blåser upp det till. Av någon anledning är det bara accepterat att ha fjäder i hatten eller medalj på bröstet om man är av kunglig börd. Jag önskar att jag kunde spatsera längs Drottninggatan i lång sidenklänning utan att bli uttittad.

Prins William är inte snygg. Inte på en fläck (och prins Harry är om möjligt ännu mindre sexig). Så man kan lugnt påstå att Kate tog honom för pengarnas skull. Det är åtminstone min analys.

Nog om detta... Och nog om det mesta för jag råkar inte ha någonting av vikt att förtälja er, kära läsare. Kvällen har spenderats i Södertälje med David, Tinka m.fl. Vi har köpt ett "tält" till Davids bil, ätit middag på Crazy town och återigen har jag fått stryk i Buzz. Dags att köpa ett playstation och tjuvträna lite :)

David skyddar sin lilla bebis mot pollen ;-)





 


Wilma <3


Påskquiz

Fråga 1: Vem har målat ägget?

Fråga 2: Vem har solat (lite för länge)?

Fråga 3: Vilka är vinner i Buzz?


Facit längst ner





  
   
   

Facit:

Fråga 1: Mamma

Fråga 2: Frida...hrmm...

3: Frida och Sofie (såklart!)


Påskpromenad

Solen skiner och jag har blivit röd som en överkokt kräfta. Igen. Att jag aldrig lär mig! Och i kväll förvandlas jag till polkagris när vita partylinnet åker på. Tur att påsken är godisets högtid :)




Långfredag i Ludvika

Jag vaknade tidigt i morse och kunde inte somna om. Låg i sängen och lyssnade på tystnaden. Hade nästan glömt bort hur den låter. I dag är livet sådär äckligt underbart att jag bara vill ge det en stor, varm kram och tacka för allt som jag sällan kommer ihåg att vara tacksam för.

Lugnet har lagt sig som en mantel över mina axlar och denna helg ska jag bara njuta. Bara vara. Inga pliker, ingen stress. Umgås med familjen, ta upp bekantskapen med min systemkamera och konversera med min döva hund. Ludvika i ett nötskal :)

Glad påsk till er alla!

En helt vanlig tisdag

Bokade tågbiljett till Lund i dag. X2000 20 maj för 145 ynka spänn. Jag älskar att fynda! Har även hunnit med ett glas rosé i solen och lite sushi på stans bästa hak som jag dessvärre inte minns namnet på.

I morgon blir det mardrömsdag på jobbet. Då ska jag göra två dagars arbete på åtta timmar. Max tio för sedan måste jag hem till tvättstugan innan jag tvingas fiska upp smutsiga underkläder ur tvättkorgen.

God natt

Mammahelg

Denna helg har jag haft kvalitetstid med världens bästa mamma och vädrets har varit strålande som grädde på moset. Vi har gjort stan tillsammans med ett tusental andra soltörstiga stockholmare, shoppat, ätit god mat och avlagt visit på Göta Lejon där vi såg snygge Måns i rollen som Romeo i Allings tolkning av Romeo och Julia. Oslagbart bra! 

Nu är batterierna rejält laddade inför nästa vecka som kommer bli kort men intensiv innan påskfirandet med familj och vänner infaller i lugnets Ludvika. Ska bli skönt att komma bort från Stockohlm i några dagar. Är för tillfället ganska mätt på storstadsstressen...

 


Oh sunny day

Denna sommar kommer det inte att regna. Vet ni varför? Jo, för att jag har Stockholms snyggaste gummistövlar. Till reapris dessutom!

... Och om det mot förmodan skulle bli en regnig sommar så gör det ingenting för jag har ju faktiskt Sveriges snyggaste gummistövlar. Kanske världens :)





Snacka om bortkastat

Dagens sjukvård... Vad säger man? Hade tid hos Carema vid Gullis klockan ett. Fem minuter senare och 150 kronor fattigare står jag på gatan utanför kliniken snopet stirrande på ett recept på medicin mot magkatarr och tänkter på vilken oerhört trevlig sushilunch jag kunnat avnjuta för de pengarna. En sushilunch som jag sedan skulle avrunda med ett besök på apoteket för införskaffande av en RECEPTFRI katarr-medicin. Sådan ska vara riktigt bra har jag hört. Nej, jag är inte alls bitter.

Hemma. Mätt av omelett (haha) och i annonsmakartag. Därefter blir det en promenad in till stan för en fikadejt med underbara Matilda som jag inte träffat sedan i somras. Ni kan ju roa er med lite bilder från lördagens partaj i Nacka :)

  

  





Ibland så måste man....

... göra saker man inte vill. Som i dag till exempl. Som just nu i denna stund då jag sitter här framför datorn och bävar mig för att öppna mappen som innehåller alla bokfiler jag behöver för att knåpa ihop en annons till Pers bok. Dumma bok. Dumma motivation som tryter. Dumma hela världen...

Jag ska bara äta upp min macka. Jag ska bara zappa runt lite bland alla mina tre tv-kanaler. Jag ska bara ringa ett telefonsamtal. Jag ska bara duscha.. Sedan är det natt och då måste jag ju bara sova lite. Självklart kan man inte sätta annonser mitt i natten. 

Tur att det finns en morgondag. En morgondag som dessutom innefattar en ledig eftermiddag :) Hoppas på fint väder så jag kan strosa runt i Gamla stan, äta yoghurtglass och glömma bort annonsen som jag borde vara hemma och göra. 

Äh, kom igen nu Frida! Skärp dig!


God morgon världen!

Har gosat ner mig i soffan med en kopp kaffe, lite frukt och hembakade kesomackor. Mitt hår doftar fortfarande inpackning efter gårdagens frisörbesök som fullständigt ruinerade mig och ute lyser solen med sin frånvaro. Typsikt. Jag som tänkt övertala Fia att möta upp mig för ett glas rosé på någon mysig uteservering.

Min blogg har blivit lite av en helgblogg vilket ni som är uppmärksamma kanske har noterat. Under veckorna lever jag i efterdyningarna av min stressperiod för någon månad sedan och det tar sig uttryck i något som kan liknas vid ett panikartat tankemönster som inbillar mig att jag har något viktigt jag verkligen måste ta tag i och min hjärna letar förbrilt efter "måste-göra-saker" som inte finns. Det resulterar i en paralyserad Frida som inte får någonting vettigt uträttat. Varken mer eller mindre.

Det här med stress är verkligen något som jag är bra på. Vad jag än tar mig för med så måste det gå fort. I går när jag kom hem och satte i gång med matlagningen kom jag på mig själv med att speeda i 120 utan anledning och utan några tider att passa (förutom Talang på tv). Är det kanske så som dom säger? Att Stockholm tär på psyket? Att missa tunnelbanan är faktiskt ingen katastrof! Eller?....

När jag ringde till doktorn efter ännu en sömnlös natt med svidande magknip och illamående gissade hon på magkatarr. Det visar sig förhoppningsvis nästa vecka när jag ska dit och försöka få en diagnos på eländet. Under tiden ska jag meditera, känna lugnet medan grannarnas skrikande ungar löper amok i trapphuset. Kanske köpa mig ett lite rött torp med vita knutar i någon trevlig liten Dalaby så man slipper ligga vaken på nätterna av att ett gäng ungdomar pumpar musik med en bas som får hela lägenheten att skaka.

I kväll ska jag på fest i Nacka. Jag tror mina naglar behöver lite färg. Kanske rosa...

Varför känner jag mig så mycket snyggare i långt hår? Kanske är det så att det var bättre förr? Trots att jag bodde i Flemingsberg...




Livet har sina goda stunder

Livets goda stunder = konsten att inte göra ett skit men ändå inte ha tråkigt. I dag har jag samtalat med mina tankar, lyssnat på Bon Jovi i regnet, ätit hembakat bröd med keso och bokat Dramaten-besök med Sofie i början av juni. Vi ska se Romeo och Julia vilket ska bli SÅ roligt. Sofie har målat upp en bild av oss en solig lördag på en uteservering med varsit glas rosé som jag inte kan få ur huvudet. Längtar!

Nybakat dinkelbröd :)


En bit av mitt liv

Jag har en trogen skara läsare som är inne här och kikar trots att min blogg i dagsläget är lika död som en tegelsten. Så det här inlägget är till er...

Livet passerar som en landskapsvy från ett tågfönster och dagarna är luddiga och överlappar varandra. I mitt liv är det alltid måndag och fredag, måndag och fredag, måndag och fredag... I dag är det lördag men alldeles för snart ska ni se att det är måndag igen.

Detta ska inte bli ett abstrakt och filosofiskt poänglöst inlägg utan jag tänkte delge er lite bilder från min fredagskväll som jag ägnade åt att spela biljard vid Fridhemsplan, äta nattkebabsallad på Falafelkungen på Sveavägen och bevittna mina grannars vinst i Postkodlotteriet som jag dessvärre inte själv är med i.

  

I dag har jag spenderat en alldeles för stor del av dagen i min sköna säng och försökt lära mig konsten att njuta av livet vilket enbart resulterade i rastlöshet. En rastlöshet som förde mig till BEA (en underbar ica-butik belägen i Svedmyra) där jag botaniserade bland krimskramset på undervåningen. BEA är affären som har ALLT du behöver innan du ens vet att du behöver det! :) Som den här underbara servettlådan som var tvungen att få följa med mig hem i sällskap av ett vitt trähjärta som passade alldeles förträffligt på min vita vägg. En liten detalj som syns men inte för mycket :)

 

 

Fick en inbjudan ut till Johan på Runmarö i kväll men avböjde eftersom jag är alldeles för inställd på att stryka tvätt (som legat i en Ikeakasse på golvet i en hel vecka) och (trumvirvel tack) BAKA BRÖD! Ja, ni hörde rätt. JAG ska baka bröd. Önska mig lycka till så önskar jag er allihop en mycket angenäm lördagkväll.
Vi hörs!


RSS 2.0