Stockholm efter stängning

I går firade vi Pers bok - igen! Den kan man tydligen aldrig fira tillräckligt verkar det som och inte mig emot för kvällen var så trevlig att jag fick uppleva min första vardagsnatt i Stockholms innerstad efter tunnelbanestängning. Mindre trevlig var paniken som infann sig när jag insåg att jag skulle bli tvungen att promenera hem från Gullmars i högklackat, men med 7 elevens yoghurtglass i ena näven klarar man av det mesta :)

Arbetsdagen gick relativt smidigt trots mitt lilla surrande i går natt. Däremot orkade jag inte ta mig till akroavslutningen utan ska i stället krypa ner i soffan och mysa med min Skilda världar-box som anlände i går. Den räcker nog hela helgen om jag har tur :)


Destination Lund

Tänkte bjuda på ett litet bildregn från min helg i ett soligt Lund tillsammans med underbart sällskap, grillat "hundbajs", rosévin i trädgården, 80-talsdängor, sällskapsspel och rapsfält lika gula som postens brevlådor. Ibland är livet verkligen värt att leva.

Världens bästa Anna-Karin!


  
  
  
  
  

 


Cykelskräck och biobesök

Undra varför alla människor ser så coola ut i cykelhjälm medan jag ser ut att ha en ourgröpt avokadohalva på huvudet?

Hur som haver... Jag som tycker det är läskigt att cykla längs Nynäsvägen fick min beskärda dos av cykelskräck i dag när jag gjorde min första utflykt in till stan. Upptäckte att cykelvärlden är en helt främmande planet med mängder av sociala koder och oskrivna regler. Hur ska jag till exempel veta att man väljer sida beroende på färdriktning på bron mellan Gullmars och Skanstull? Den lilla fadäsen kommer dock inte att upprepas efter otalet arga blickar, dirigerande händer och ett flertal svordomar från mötande medtrafikanter.

När jag slutligen kom fram till centralen med hjärtat i halsgropen och svettpärlor av nervositet i pannan smet jag in på Stadium och införskaffade den billigaste livförsäkring jag kunde hitta i form av min orangea avokadohalva.

Mötte upp Johan och Erik (nej, inte bröderna) för att se premiären av nya Piratesfilmen. Röda mattan var utrullad och personalen minglade runt utklädda till sjörövare (både jag och Johan kom fram till att vi älskar våra jobb!). Filmen var förövrigt helt okej. Johnny Depp var den stora behållningen vilket inte kom som någon större överraskning. Jack Sparrow måste vara en av filmhistoriens mest briljanta karaktärer. Applåder till manusförfattaren.

I morgon väntar veckans sista arbetsdag för dem som ska till Lund på fredag. Som jag själv till exempel ;-)
Domedagen!

Vad skulle du göra om du hade fyra dagar kvar att leva? Det är faktiskt hög tid att börja fundera på det. På lördag är det 7 000 år sedan Noa seglade ut med sin ark och därmed har tidpunkten för jordens undergång infunnit sig. Klockan 18 för att vara exakt. Det påstår åtminstone Harold Camping, amerikansk profet/radiopratare och huruvida han har rätt, det återstår att se.

Personligen är jag lite smått vidskeplig och enligt min omgivning världens mest lättlurade människa (jag argumenterar inte emot). Efter två minuters aktivitet på Expressens webb-tv är jag helt övertygad om att domedagen flåsar oss i nacken och kommer stå där med ett hånflin i dörröppningen på lördag. Som tur är kommer jag inte vara hemma då utan befinna mig i Lund vilket jag är tacksam för. Jordens sista dag vill man ju helst inte uppleva ensam.

Så, vad skulle du göra om du bara hade fyra dagar kvar att leva? Jag skulle jobba, gå på premiären av nya Piratesfilmen, kanske hinna till akroträningen, åka X2000 till Lund... För jag hoppas verkligen att Herr Camping bara är en förvirrad gammal gubbe som suttit lite för länge med näsan i bibeln för annars kommer jag ångra att jag inte tillbringade mina sista dagar i en solstol på Bali...

Inte utan min pappa!

Vid 25 års ålder är det hög tid att bli vuxen. Tro mig, jag försöker. Jag byter proppar och glödlampor själv. Jag tvättar mina fönster och betalar mina räkningar i tid. Jag bokar min tandläkartid, lagar min egen mat (fri tolkning av det senare), har ett jobb dit jag går varje dag och ett poängkort på Ica.

Ändå känns allt som en lek. Jag är fem år gammal och har klätt ut mig mammas höga stiletter och rubinröda läppstift. Min lägenhet kostar inte över en miljon utan byggdes gratis av min morfar i form av den lilla friggeboden på vår tomt i Ludvika. Mammas matlådor i frysen är ett bevis på detta.

Det är inte lätt att bli vuxen i dagens samhälle när man blir bemött som ett barn. Och det är inte lätt att bli bemött som annat än ett barn när man inte ser ut att var en dag över 18 och än mindre låter som det i telefonen. Jag vill klara mig själv och som sagt, jag försöker verkligen. Men när jag för fjärde gången blivit ignorerad av vår förvaltare infann sig en ilska som snabbt övergick i uppgivenhet. Då kom pappa med sin auktoritära, manliga stämma och allting ordnade sig till sist. Ibland undrar jag vad jag skulle göra utan min världsvana pappa som fixar precis allt...

Under min uppväxt har jag fått lära mig att respektera äldre och det har jag alltid gjort. Däremot har jag alltid tyckt att det är konstigt att de äldre inte måste respektera de yngre i samma mån. Jag har även fått lära mig att alla människor är lika mycket värda. Borde det då inte vara en självklarhet att visa alla samma respekt?

Vad är det för samhälle vid lever i när man måste ha minst 40 år på nacken för att bli bemött med respekt av svenska myndigheter? Och vad händer med de 25-åringar som inte har världens bästa pappa som kan ryta till när det behövs? Det tåls att tänka på...

Utan min pappa vore livet aningen mer komplicerat...

Opinionsbildning på hög nivå ;-)

Ibland blir det lite fel helt enkelt...


Underbar söndag

Solen skiner och livet känns bra. Tog med min förfallna rumpa ut på en välbehövlig två-timmarspromenix Årsta runt. Har ätit wokgrönsaker med quornfärs och försöker i denna stund övertala Malin att åka med mig till Pisa och titta på tornet. Eller kanske till Dublin där jag har fått för mig att det ska vara jättegrönt och massvis med får.

Ska snart bege mig in till stan och möta upp Lovisa och Anna för lite bio och umgänge. I morgon är det måndag och då ska jobbabstinensen stillas med råge. Halleluja!


Design för dagspress 2011

När trafikbuller ersätter fågelkvitter och morgonpromenadens stillsamma ensamhet med tillhörande naturdofter byts mot armbåge-race på Drottninggatan så ska jag titta på den här bilden och minnas en helt underbar vecka i Kalmar. Synd dock att  allihop ser ut att befinna sig i Spegelhuset på Liseberg.


Vykort från Kalmar

Kalmar. Här finns det ett slott dom döljs av träd och telefonstolpar om man är för lat för att lämna stationsområdet. Det finns många restauranger som inte duger och staden kan stoltsera med Sveriges trevligaste busschaufförer. Det är även väldigt kallt i Kalmar, åtminstone denna vecka och särskilt om man joggar i shorts varje morgon.

I Kalmar finns även världens bästa och trevligaste redigeringsgäng. Veckan har varit intensiv och underbart avkopplande. Framför allt är det skönt att kunna sova en natt utan att höra trafiken utanför fönstret eller brevbärarens hänsynslösa kringklampande i trapphuset framåt tresnåret. Gullmars vid rusningen känns flera år bort.

I dag har vi pratat om prisbelönt design. Vissa sidor skulle jag skämmas om jag själv hade layoutat. Kanske är jag en kass redigerare som missat hela poängen med tidningslayout eller så är det fel på juryn. Jag håller tummarna för det senare även om det är det minst troliga alternativet.

Kalmar

Ligger i min säng här på internatet i Kalmar och tittar på "Heartbreak hotel". Till min stora glädje har mitt söta lilla rum en tv med fem gånger så många kanaler som jag har hemma och även ett trådlöst nätverk vilket innebär att planerna på min facebookfria vecka redan har gått i stöpet ;-)

Ser fram emot morgondagen och kursstarten. Hoppas de andra kursdeltagarna är trevliga så att jag slipper sitta ensam inne på rummet hela veckan...

kram och godnatt

Vuxenvalborg

Valborgskvällen blev mycket trevlig, om än aningen städad och vuxen med diverse barnsliga inslag ;-) Vi tände grillarna vid Vårby strand runt 17.30, drack ett par glas vin, kastade fresbee (stavning?) grillade marshmallows över en soptunna, värmde oss vi brasan och åkte sedan hem till varma sköna sängen. Vaknade pigg och utvilad vilket känns bra eftersom jag ska sitta på ett tåg i fem timmar i eftermiddag.

Den kommande veckan har jag sett fram emot i flera månader! Jag ska nämligen på kurs i Kalmar tillsammans med ett gäng redigerare från olika tidningar i landet. Hoppas på en trevlig och lärorik vecka. Vi hörs när jag kommer hem igen (om inte tidigare).


  
  

  

 


RSS 2.0