Happy new year!



Vädret var underbart idag. Åkte en sväng till Jägarnäs med min kamera men höll på att frysa tårna av mig så det fick bli en kort visit. Blev dock väldigt sugen på att åka skridskor men fånig som jag är så skulle jag aldrig våga åka på en sjö. Får helt enkelt vänta till det fryser på på fotbollsplan här nere...

Nyårslunchen bestod av oxfilé och olivpotatis. Hur gott som helst :) Undra vad vi får för mat ikväll? Det återstår att se men för säkerhets skull  tänker jag bre mig en macka och ta med :)

Ångest, stress och hockey

Skolångesten börjar smyga sig på lite smått. I två veckor har jag bara inte orkat bry mig men jag antar att det är dags att ta tag i det hela. Det första rycket blir imorgon då jag ska då en lååång promenad i kylan och försöka slänga ihop lite bilder till fotoprojektet. Bättre sent än aldrig...

Idag har jag jobbat arslet av mig känns det som. I hela nio timmar har jag suittit och stirrat in i dataskärmen med enbart 10 min lunchrast och ändå kändes det som om jag inte hann med det jag skulle (även fast jag uppenbarligen gjorde det). Är så nervös att någonting ska vara fel i tidningen imorgon. Håll tummarna för att jag har fel!

Efter jobbet åkte vi till Leksand och bevittnade när de utklassade Oskarshamn med hela 9-1! Ganska tråkig match med andra ord, men det var roligt att vara där. Det var ett tag sedan.

Imorgon är det nyårsafton. Hoppas att det är en rolig fest jag ska på :) Ida ska ju iaf dit så då kan det nog inte bli tråkigt ;-)

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!

Jobb

Idag har jag jobbat och det var så himla roligt! Hade verkligen sett fram emot det och det visade sig att mitt minne hade varit snällt och inte svikit mig. Alla kortkommandon satt liksom kvar i fingrarna på något sätt. Ungefär som när jag spelar "Memory" på piano, ganska komplicerade noter, och jag alltid minns vilka tangenter jag ska trycka på även fast jag inte spelat på flera år. Knepigt sånt där...

Pappa bjöd mig på lunch. Thaimat. Så underbart! Jag åt så mycket att jag fick ont i magen vilket var mindre underbart.

Imorgon ska vi till Leksand på hockey, jag, pappa, Erik och Johan. Vi åker direkt då jag slutat jobba. Det är en annan sak jag sett fram emot med denna vecka :)

Nu ska jag gå och trycka i mig lite äggvita... ;-)

Pretty in pink

Jag är en sådan jäkla prylnörd ibland. jag erkänner. För närvarande har jag dille på rosa. Ljusrosa små söta flickprylar som det riktigt skriker barbie om.

Jag och pappa satt och kollade på externa hårddiskar idag eftersom jag konstaterat att jag är i behov av en sådan. Istället för att köpa en stor låda med 1000 GB så blev det denna lilla pärla nedan med endast 160 GB till priset av den förstnämnda. Gud, ibland är jag så ytlig att jag mår illa...

Men snygg är den ;-) Och bara aningen större än en mobiltelefon...

När vi ändå är inne på det där med rosa så kan jag ju passa på att visa denna lilla söta vattenflaska som stod och skrek efter mig på Stadium igår. Den var bara tvungen att få följa med hem...



Imorgon ska jag jobba. På tidningen. Ska bli så himla roligt och jag har verkligen längtat! Så därför måste jag nog se till att gå och lägga mig snart. Dessvärre är min Grey´s-box "upptittad". Underbart är kort... som dom brukar säga ;-)

världens tråkigaste människa

Idag är jag världens tråkigaste människa. Förlåt! Det bara är så...

Shoppingen i Kupolen resulterade i en mascara, ett par leggins, 4 par trosor, ett par skor och en vattenflaska. Ganska torftigt med andra ord men jag blev ju bara 450 kr fattigare (inte så illa va?)

Sofie messade och ville ha med mig ut ikväll. Men som sagt, jag är ju världens tråkigaste människa så jag sa nej.

Guuuuuuud va tråkig jag känner mig!!!! Kom och bota mig någon!

Bättre...

Känner mig bättre idag. Mycket bättre! Dålig tajming liksom...

Dagen har jag spenderat i sängen med min Grey´s box :) Skönt... Borde kanske plugga men jag orkar inte bry mig för tillfället...

Längtar till imorgon! Då blir det shopping i Borlänge och lunch på MATPALATSET! Jippi!

Lite bilder (oredigerade eftersom photoshop inte finns på denna dator)


  

Sur sur sur sur

Jag är sur (om ni inte fattat det än). Hur länge som helst har jag sett fram emot juldagen och det traditionsenliga festandet som pga magknip inte blir av. Har nyss sett Johan åka iväg med två fulla systemkassar i varje näve och jag kokar sönder av avund.

Stackars Ida är tydligen också sjuk :( Det känns faktiskt lite bättre... Hade inte blivit lika kul utan henne iaf...

Så vad ska jag hitta på ikväll då? Tja, låna Eriks tv kanske och se på Greys anatomy. Har även proppat i mig lite alvedon så jag kanske orkar med lite popcorn också om jag har tur...

God jul liksom! (nä, förlåt det finns faktiskt dom som har det ännu värre. Jag råkar bara vara lite bitter för tillfället)

Stackars mig!

Aj aj aj! Min mage gör ont :(


God jul!

Dagen har varit bra. God mat, julklappar och trevligt sällskap :) Dock bryter jag mot den viktigaste jultraditionen detta år: midnattsmässa! Har inte känt mig riktigt bra idag... Illamående och magknip. Så mamma och Johan åker till kyrkan ensamma :( Själv ska jag krypa ner i soffan tillsammans med Trollet och kurera mig med årets bästa julklapp:



Imorgon blir det party. Längtar! Hoppas bara att jag är frisk...

 
God jul önskar Trollet och Wilma :)


Dan före dan..

Idag har jag simmat med mamma, fikat med sofie, lagat sushi och klätt julgranen. Nu spelar vi bingolotto :)

Vår oerhört tjusiga PLAST-gran!

Hejdå julgranen :(

I DID IT!!!! Lyckades ta mig hem alltså... två resväskor, en ryggsäck, handväska, dator, systemkamera och två stora kassar med julklappar. Förstår inte riktigt själv hur jag gjorde... Jag önskar mig en nackmassage i julklapp!

Idag sov jag till kl 11. Det kändes inte länge alls med tanke på att båda bröderna sussade ända till kl ett! Har hunnit med lite pianospel (måste lära mig julsånger som jag kan spela för morfar så att han blir glad), träna på cirkusen samt hälsa på AK och Jon. Det sistnämnda var väldigt trevligt. Vi drack AK:s hemgjorde julte, spelade tv-spel och tittade på "Anne på Grönkulla" som faktiskt var ganska bra...

Imorgon ska jag simma med mamma. Ska bli kul. Var riktigt länge sedan vi simmade ihop. Därefter väntar (förhoppningsvis) en fikadejt med Sofie och uppesittarkväll med sushi, bingolotto och klädsel av julgran. MYS!

På tal om gran så kastade mamma ut vår idag. Några veckor för tidigt om ni frågar mig (och förmodligen resten av Sveriges befolkning). Anledningen var att den barrade för mycket. Så nu har vi en plastgran som ser... tja... plastig ut. Inte luktar den gran heller :( Men jag överlever nog...

Good luck liksom!



Idag bär det av hem till Ludvika och detta är min packning exklusive datorn som jag sitter och skriver på för tillfället. Hur jag ska lyckas släpa allting till Cityterminalen är för mig ett mysterium. Vet inte alls hur jag ska bära mig åt!

En irriterande sak är att min pappa kommer och hämtar min bror i Uppsala precis samtidigt! Han hade klantigt nog inte varit förutseende och bokat biljett i tid och tågen var fulla! Tyckte pappa kunde komma förbi och hämta mig också men jag fick inte tillbaka pengarna för min biljett! Fan!

Så valet är alltså att släpa denna skit till centralen och svettas ihjäl på kuppen MEN få 200 spänn för bussbiljetten av mamma när jag kommer hem ELLER låta pappa komma och hämta mig men då får jag inga pengar för bussbiljetten. Svårt va? Jag valde iaf alternativ nummer ett...

Jaja, strunt samma.. Nu väntar jul och några underbar veckor i ocivilisationen (finns det något som heter så förresten?). Ska bli så skönt!

Vi hörs imorgon :)

Min fredag..

Gick upp och joggade 5 km. Sedan åkte jag till Huddingehallen och simmade över en km.

Träffade David i skolan. Pluggade lite.

Gick hem. Lagade lasagne som faktiskt blev jättegod (ja, jag vet! ofattbart va?!)

  

Drog in till stan och träffade Anni. Vi fortsatte till Odenplan och drack BILLIGT vin! (100 spänn för tre glas!)
Sedan bar det av till Patricia... Anni hade gratisbiljett så vi betalade ingenting. Kvällen gick totalt på 100 spänn. Var inte det bra gjort???

  

  

The nightmare before christmas :(

Vet inte vad som har hänt med mig. Mardrömmarna avlöser varandra natt efter natt, den ena värre än den andra. Anni säger att jag är stressad. Kan hända att hon har rätt...

... och när jag vaknar på morgonen vill jag inte gå upp. Allt känns ändå bara så meningslöst :(

Plugget. Det är nog där skon klämmer. Plugget och livet rent allmänt. Vad ska det bli av mig? Jag längtar hem. Hem till Ludvika (dit jag förövrigt åker på lördag eller söndag).

Ska bli så underbart att träffa familjen, vännerna och vovvarna! Fy vad jag saknar allt och alla! Ska bli särskilt roligt att träffa mormor och morfar på julafton eftersom jag inte träffat dem sedan sommaren. Någon som jag inte heller har träffat sen i somras är Johan. Helt jäkla sjukt! I januari är det banne mig du som tar och kommer hit och hälsar på mig!!!

Idag ska jag och Eva intervjua en snubbe från Greenpeace. Sedan har jag gjort mitt när det gäller vår presentation (tycker jag iaf). På fredag blir det party! Ska bli så himla roligt... Anni har gratisbiljetter till Patricia så det blir förhoppningsvis en billig kväll också :)


Firrar från Hötorget som vi var och fotade igår till vårt arbete. Äckliga va? Kanske är de som ger mig mardrömmar?

The new adentures of Pippi Longstocking

Världens bästa film enligt mig. Har älskat denna sedan jag var pytteliten och pappa brukade hyra den till mig och min bror från den lokala videobutiken. 

Fick äntligen tag på den från ett amerikanskt filmbolag förra året och jag upptäckte att den fortfarande får mig att skratta, gråta och sjunga med lika mycket som för 17 år sedan.

Jag bara älskar den! Särskilt musiken...
SE SE SE!!!! Det är ett måste.... ;-)

Life is a breeze

We live it for fun

No apologies to anyone

We live on the seas

We do as we please


From stern to stern

Each moment is now

Life without concern

From aft until bow


Vinter i Ludvika

Mail från pappa:



Egentligen vill jag bara strunta i skolan och åka hem nu med en gång. Hoppas hoppas hoppas att all denna snö ligger kvar nästa vecka :)

Läger

Igår efter fotbollen så åkte jag ut till Lagnö och akro-lägret. Hade himla kul men glömde olyckligtvis kameran hemma. Något som jag däremot inte glömde hemma var vinet men vid närmare eftertanke borde jag kanske ha gjort det ;-)

Idag är jag trött! När jag kom hem vid ett-tiden idag kröp jag ner i sängen och sov till halv 5. Kommer nog inte kunna somna ikväll är jag rädd.

Snart en sväng till affären för att handla mat. Sedan ska jag tända tredje ljuset, dricka glögg och se på alla tre "nu är det jul igen"-filmerna :)

Den kommande veckan kommer att bestå av PLUGG. Känns faktiskt bättre nu med allt... Har en mall-sida i flash klar och nu har jag förutom intervjun med Greenpeace-gubben fixat så att jag ska få träffa WWF:s fiskexpert på fredag. Då kan ju faktiskt David följa med också :)

Fredag

Så har ännu en vecka passerat...

Efter sågningen av vår projektidé igår var jag ganska uppgiven och omotiverad. Idag känns det lite bättre. Har skrivit projektdefinition, bokat en intervju med Greenpeaces talesman i havsfrågor nästa onsdag och ritat animerade fiskar. Hela dagen faktiskt. Hann inte ens åka och simma :(

Sitter här och tittar på Leksand - AIK! Heja Leksand! 0-0 än så länge... Snart är det idolfinal. Synd bara att man redan vet vem som kommer att vinna...

Nu hade jag visst ingenting mer att skriva om...

Min oerhört schyssta projektkompanjon som har övergivit mig och dragit utomlands i en hel vecka! Skäms på dig!


Panik

Det där med skolan ger mig panik! Egentligen är det inte skolan i sig utan avsaknaden av tid till att hinna med skolan som gör mig ångestdrabbad, rastlös och otillräcklig.
Det är den dumma julens fel helt enkelt. Varför måste den komma just nu? Varför måste den komma över huvud taget? Om det nödvändigtvis måste vara jul så kan den väl inträffa under sommaren - då är man ju ändå ledig.

Nu låter det som om jag inte gillar julen. Det är inte sant. Jag ÄLSKAR jul! ... Iaf i vanliga fall.

Dagen fick ge vika till skolarbete som resulterade i egentligen ingenting. Skärpning Frida!

Vårt arbete handlar om hållbart fiske och utrotningshotad fisk. Jag har en känsla av att jag kommer att bli fanatisk och oförmögen att äta fisk om några veckor. Sådant händer så lätt när det gäller mig. Blev till och med arg idag när jag såg att min lokala VI-butik sålde marulk från Nordatlanten (rödlistad fisk enligt WWF). I vanliga fall hade jag inte brytt mig ett skit utan bara ryckt på axlarna och köpt den satans marulken eftersom det var halva priset på den. Billig middag med andra ord :)

På tal om middag så fick det bli lasagne. Till min stora fasa upptäckte jag (alldeles för sent) att jag råkat köpa tomatsås (ni vet sån där äcklig som smakar ketchup) istället för krossade tomater. Suck! Får se om det blir ätbart och om jag lyckats krydda bort ketchupsmaken. Jag HATAR ketchup!

Jag är äppelmissbrukare


Skola, fika och ångest

Idag har jag varit i skolan
Idag har jag haft ångest över skolan
Idag har jag handlat julklappar
Idag har jag fikat med David och Katinka

Bilder:


Såhär trevliga klasskamrater har jag :)


Såhär kul har David när han träffar oss...


...och såhär mobbad känner sig Katinka ;-)

Måndag...

...igen. Fy! Ville inte alls gå upp imorse. Kanske beror det på att jag låg och vred och vände på mig i sängen igårkväll utan att kunna somna. Vaknade halv 7 och då kändes det som om jag sovit i 10 min.

Gruvar mig inför nästa kurs också. Känns inte som om det finns någon tid till att göra något eftersom julen kommer mitt i allting. Suck...

Beslutsångest inför helgen. Beslutsångest inför nyår. Usch va jobbigt allt känns!

... Men annars är jag glad :)


Frida på måndagshumör ;-)

Benhinneinflammation?

Okej, jag har kanske varit lite överambitiös denna vecka...

Måndag: Jogging, 5 km
Tisdag: Jogging 5 km, Gymnastik 2 timmar
Onsdag: Jogging 5 km
Torsdag: Yoga 50 min, akrobatik 2 timmar
Fredag: Jogging 5 km, simning 1,25 km (35 min)
Lördag: Yoga 50 min, fotboll 2 timmar

Kanske inte så konstigt att jag har fått benhinneinflammation. AJ! Alvedon tack....


Jul på plattan



Idag har jag spelat fotboll i två timmar. That´s it. Resten av dagen har jag bara slappat. Var in till stan för att knäppa lite kort till fotouppgiften vilket inte gav riktigt det resultat jag hade önskat. Känner mig verkligen inte bekväm med att ta kort på folk i smyg och om man frågar om det är okej så får man bara ett argt "varför det?!" till svar...

Mysigt var det iaf på Sergels torg idag :)

En jävla öken

Hört på affären i Flemingsbergs centrum:

Medelålders man (till förbipasserande kvinna): Finns det något systembolag här?
Kvinnan: Nej, det gör ju inte det...
Mannen: Flemingsberg... Fy fan vilken jävla öken!

Jag är faktiskt benägen att hålla med honom i den frågan. Förutom Systembolag så har vi alla saker jag behöver här för att klara mig:

* Världens bästa mataffär
* Apotek
* Frisör (som jag iof aldrig skulle drömma om att gå till!)
* Vårdcentral + Sjukhus
* Skolan
* hela TVÅ sushiställen (livsnödvändigt!)

Nog om det....

Idag har jag alltså varit och simmat. Jag är faktiskt ganska duktig när det gäller simning nu för tiden. Sedan jag bestämde mig för att simma en gång i veckan så har jag faktiskt gjort det också. Duktig Frida :) Idag blev det 50 längder i 25 metaren = ca 30 min.

När jag skulle gå upp och duscha så var duschrummet ockuperat av flickor i en lågstadieklass. Jättesöta. Rätt som det är så kommer två killar in (från deras klass) och ställer sig och börjar skratta och peka. Flickorna ger små paikslagna pip ifrån sig och sätter båda händerna över sina kön samtidigt som dom trycker sig mot väggen. Alla på samma gång. Hahahaha, tänk när man var i den åldern! Ni skulle ha varit med.... Så himla gulligt :)


Fredag

Idag ska jag inte göra någonting hade jag tänkt. Ingenting viktigt iaf. Eftersom det är fredag så tänkte jag i alla fall åka till Huddingehallen och simma lite. Kanske tar en sväng på stan också och letar lite julklappar...

Träffade Anni igår. Det var trevligt :) Var länge sedan vi sågs (eller tja, länge sedan i min värld iaf).

Tror det får bli en nykter helg denna helg. That´s the plan åtminstone sen får vi se hur det artar sig... Med tanke på att jag ska festa både torsdag och lördag nästa vecka så känns det som en ganska bra idé. Faktiskt....

Från träningen i tisdags. Ola och Anthony.

Nu förstår jag...

Äntligen har jag kommit under fund med vem som ringde till mig förra torsdagen kl 12 på natten från nummer +88213213608. Hann inte svara eftersom det bara ringde en enda signal...

Ur Metro 3/12:
"Ett farligare bedrägeri döljs bakom en enda telefonsignal. Du hinner inte svara och i listan över obesvarade samtal finns ett utlandsnummer som i början har siffrorna 88 - ett satellitnummer. Om man ringer tillbaka blir det dyrt. Det kan ligga på runt 70 kronor per minut"

...Tur att jag aldrig ringer tillbaka till folk som ringt mig ;-)


Ur Metro 3/12-08


Här har jag bott!

Någon som läste denna artikel på aftonbladet.se idag? Handlar om journalisten Shane Smith som tillsammans med filmteamet VBS.tv lyckats ta sig in i Nord Korea efter 1,5 års försök.

Det roliga med detta är att jag faktiskt har bott på hotellet som syns på bilden nedan. Kanske skulle redigera ihop och sälja min egen dokumentär från Nord Korea ;-)

     

1. http://www.aftonbladet.se/nyheter/vbstv/article3860239.ab
2. Min (inte alltför vackra) bild av hotellet


Bilder från dagens träning...











1 december


Utsikt från fönstret en novemberkväll

Första dagen på min lediga vecka (som iof inleds med ett seminarium i eftermiddag).

Vaknade kl 10 av att en hantverkare ringde på dörren. En riktigt söt sådan. Synd att jag inte var mer presentabel än jag var i min turkosa t-shirt och ruffsiga hår ;-) Han ville byta reglegat på elementet (heter det så?) Skönt att få det gjort för jag börjar bli ganska skapligt irriterad på att dom säger att dom ska komma det och det datumet men aldrig kommer!

Efter en skön joggingrunda åt jag frukost och tittade på första avsnittet på Sunes jul och Mysteriet på Greveholm. Det gör jag varje år. Har nämligen dissat tv:s julkalender eftersom de bara blir sämre och sämre ju äldre man blir ;-)

Undra vad jag ska hitta på denna vecka då. Någon som har något förslag?

RSS 2.0