Fler bilder

Fortsätter lägga in lite fler bilder. Dessa har jag faktiskt lagt ner både själ och hjärta i en gång i tiden;-)






                 

Gamla bilder

Satt och grävde bland gamla bilder igår. Det var nostalgi på hög nivå vill jag lova. Tänkte dela med mig lite.
Vi börjar med några gamla cirkusbilder :


           
1                        2                           3

1. Gammal rep-bild till vår broschyr. Tror jag kan ha varit 14 år gammal
2. Ännu en gammal borschyrbild. Jag och Anna i vårt ring-nummer
3. Kände att jag ville bjuda lite på mig själv. Dett är en mindre smickrande bild från Siggebohyttan (2005)

    
4                                    5                                 6

4. Köln 2005
5. Uppvisning för kineser i Folkets Hus, Ludvika. Denna bild hamnade på förstasidan i NLT
6. Jag och Maria. Framsida till DVD-fodral


SL suger!

Imorgon, 1 mars, höjer SL återigen sina biljettpriser. Ett månadskort är nu upp i hutlösa 690 kronor (en höjning på 70 kr) och biljettremsorna höjs från 160 spänn till180.

Jag vet faktiskt inte vad de håller på med. Det enda de gjort sedan jag flyttade hit för ett år sedan är att höja priserna. Och inte heller märker man av någon kvalitetsförbättring som utlovat. Men egentligen, vad bryr jag mig om ifall jag åker i ett tåg med papperskorgar om jag får betala mer för det än om jag åker i ett tåg utan?

Enligt SL så har resenärerna aldrig varit så nöjda med kollektivtrafiken som nu. Nej det kan väl hända, men forstätter priserna att stiga i den här takten så kommer resenärerna inte kunna uttala sig längre eftersom ingen kommer att ha råd att åka kollektivt.

Sossarna är bra. Sossarna vill sänka priserna. Snälla Gud, låt sossarna vinna nästa riksdagsval!

Om typ ingenting

Idag tror jag inte att jag kommer att få något vettigt ur mig faktiskt...

Mikaela och Daniel kommer hit om två timmar. Vi ska analysera filmen till vår uppsats. Hoppas den är bra :)
Ikväll ska jag till en hall någonstans (fråga mig inte vart) och rulla mattor. Sådär lagom kul, men men...

Imorgon kommer B2 hit. Då blir det sushi!!! Yeah!


5 ½ timme senare...

YES! Äntligen varmvatten!

Nu ska jag duscha av mig allt intorkat joggingsvett - och diska! Tror jag aldrig har haft såhär mycke disk i diskhon förut!

Klockan är redan halv 4. Känns ju bra att ha suttit en hel dag och väntat på vatten för att kunna duscha och gå ut. Tur i oturen att jag inte hade planerat att gå någonstans idag för annars hade jag nog varit så jäkla mycke mer förbannad än vad jag redan är...

Grey´s anatomy ikväll! Vindruvor kanske?

Ingen bra början!

Nej, denna onsdag fick verkligen ingen bra start... Går upp kl 9 och styr kosan mot toaletten. När jag gjort det jag ska göra tvålar jag in händerna och vrider på kranen för att upptäcka.. ja vadå? *trumvirvel*
att det inte kommer nå vatten såklart!

Inte så lite irriterad hittar jag ett glas med vatten från gårdagen som jag sköljer av händerna med. Sedan tar jag på mig joggingskorna och ger mig iväg på en liten springtur (självklart regnar det!)

Kommer hem en timme senare och inser att jag missat sista morgonsändningen av nyhetern med bara någon minut och - håll i er nu - FORTFARANDE INGE VATTEN!

Så nu sitter jag här svettig utan att kunna duscha, torr i halsen utan att kunna dricka, jättehungrig utan att kunna vare sig koka gröt eller brygga kaffe - och fly förbannad!

Jag säger det igen: ibland avskyr jag verkligen det här huset!

Idag är en historisk dag

Kommer hem. Jättetrött, jättesvettig efter jättejobbig träning.

En av hissarna har varit fast på våning 14 hela dagen, en annan tycks stå still på våning 13 och den tredje och sista hissen har på något konstigt sätt gått sönder så det går inte att trycka på våning 8 (såklart den enda våningen som inte funkar)

Jag har nu bott i det lila-orangea huset på Röntgenvägen i ett år, fem veckor och två dagar. Idag var allra första gången jag gick i tapporna!


Så lågt Hillary!

Demokraternas lilla svarta älskling Barack Obama figurerar idag på Atonbladets webbsite klädd som muslim.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1920602.ab

Kvinnan som anklagas för bildens offentliggörande heter Hillary Clinton - Barack Obamas motståndare i kampen om logi i det stora vita huset de kommande åren.

Jag gillar Hillary. Fram till idag har hon varit min favortikanditat om presidenttiten. Därför blir jag förvånad över detta utspel och det faktum att Clintons kampanj har sänkt sig till skamligt skrämselskapande, som Obamas anhängare uttrycker det hela.

Jag är benägen att hålla med. Den senaste tidens nederlag tycks ha tagit hårt på Hillary Clinton som nu verkar ha insett att om hon inte kan vinna valet på eget bevåg så är hennes enda chans att smutskasta sin motståndare genom att påstå att denne i hemlighet är muslim och därmed även antiamerikan.

Så lågt!

image27                image26


"Tack för kaffet..."


image25

... sa Swartling om juryns avhopp från "Idol".

Ja, vad säger man? Programmet kommer aldrig mer att bli sig likt men allt har sin tid. Ser med spänning fram emot "Idol 2008". Ska bli intressant att se vad tv4 kan skaka fram som kan mäta sig med denna älskade-hatade trio :)

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article1920534.ab

Ont

Usch va ont i armarna jag har. Klockan är snart 20.00 och jag har suttit sedan kl 12 och skrivit sammanfattningar på litteratur till vår B-uppsats, och jag menar verkligen knattrat konstant på tangentbordet med bara en timmes lunchpaus.

Idag fick jag ÄNTLIGEN min efterlängtade Grey´s anatomy säsong 3 så jag är så glad man kan bli :) Finns det någon underbarare serie?!

Förövrig börjar det göra jävligt ont runt  midjan. Antar att det är biverkningar av mitt repklättrande i helgen. På tal om rep så hittade detta på youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=28lAZQpwrhc

Snacka om armstyrka! Det är något att sträva efter...

Dagens

Dagens outfit (som tillsist kunde tas på efter att vattnet i duschen ÄNTLIGEN bestämt sig för att komma tillbaka. Fan va jag avskyr det här huset ibland!)

Visst blev min 29-kronorströja från Gina Tricot inte alltför tokig tillsammans med ett svart skärp? :) 

     

Hemma (eller borta... eller nåt)

Tillbaka är kanske ett bättre ord? Tillbaka i storstaden. Resan blev som väntat en riktig mardröm. Iaf promenaden från pendeln och hem. Jag överdriver inte när jag säger att jag trodde att mina armar skulle gå av på mitten!

Tror jag håller på att blir sjuk. Mamma trodde dock att det var bakfylla men jag kokar verkligen inombords... Hoppas det går över för jag har inte tid att vara sjuk. Gårdagen var trevlig. 4 pers blev vi på vår lilla "fest". Melodifestival och kaffelikör samt Fridas sjukt bra musik (vilket de andra förmodligen inte höll med om.. hehe). Förlorade STORT i tp.... fast det är kanske något man inte ska skylta med på sin blogg ;-)

Imorgon börjar uppsatsskrivandet... Håller tummarna för att vi ska lyckas knåpa ihop en hejdundrande bra uppsats :)

Tänker mycke på A-K. Var länge sedan vi sågs nu. Saknar henne!

Lördag

Kom verkligen inte på någon bättre rubrik...

Som ni säkert förstått så är det lördag och jag känner mig bakis vilket är hur konstig som helst eftersom det enda alkoholhaltiga jag drack igår var ett glas vin till maten. Ont i magen har jag också, förmodligen av den anledningen att jag har ätit en hel del sockerfritt godis (det är med tungt hjärta jag tar tillbaka ALLA mina tidigare hyllningar till sötningsmedel!)

Idag har jag cyklat 1,5 mil och tränat lite på cirkusen. Träningen går bra bortsett från att jag är lite dåligt inkörd med musiken men det kommer nog :) Ikväll ska jag ut i skogen och festa lite men än så länge är det bara jag och två Björnar. Hoppas vi blir några fler åtminstone... Fast å andra sidan så är jag inte så himla partysugen heller...

Gårdagen var trevligt. Träna, simma med mamma och fika med B2. I torsdags blev det en spontanfika framåt kvällskvisten med Ida och Anni. Alltid lika trevligt :) Tillbringade nästan 3 timmar på Engel... Gud va jag älskar det caféet :)

Sthlm imorgon. Kommer bli en mardrömsresa med tanke på att jag måste släpa med mig mitt tunga rep i en väska utöver min andra packning! Ser inte fram emot det...


Torsdag i Ludvika

Oh yeah va allting rullar på enligt planerna för tillfället. Det hör inte till vanligheterna...

Det första jag gjorde idag var att ringa Andreas som arbeter som dagplanerare (redigerare) på NLT. Besöket där gick snabbt och smärtfritt och en kvart senare stod jag utanför redaktionsdörrarna med ett leende på läpparna och löfte om en "lathund".

Därefter bar det av till cirkusen. Helt obeskrivligt underbart att allting i den här lilla staden är så "ihoptryckt" och lättillgängligt. Träningen gick bra. Över förväntan faktiskt. Nu är det bara armstyrkan som måste förbättras lite innan jag är "fit for fight".
Björn säger iaf att jag börjar få tillbaka mina muskler... yeeeeeees!!!!

Fick även träffa Ola vilket gjorde mig väldigt glad :) Han hjälpte mig att hitta mitt sedan länge saknade "hasch" som Barbro gömt undan i en garderob :)

Gick en sväng på stan. Köpte nya lädersnören till mina "rep-skor". Imorgon blir det ännu mer träning + fika med B2 och simning med mamma.

Vinner jag en miljon i "Talang" ska jag renovera mammas och pappas kök - och köpa dom en nya dator!!!!


Hem!

Idag blir det hemfärd :)

Ska träna som sjutton så jag kan vara med i Talang. Hoppas verkligen att det går vägen. Så blir det ett besök på NLT också för att reda ut om jag klarar av det där med redigering.

Nu är det skola...

Btw, har ÄNTLIGEN beställt Grey´s anatomy säsong 3! "Bara" 269 spänn på CDON (har kostat 500) så jag är jättenöjd! Längtar redan tills den dimper ner i brevinkastet...

10 brandmän och en stång

Det blev en tidig morgon idag. Väckarklockan ringde 5.45 och sedan var det bara att gå upp och göra sig iordning. Mikaela var sjuk så tillsammans med Daniel bar det av till Skeppsbron i Gamla stan där Sveriges Reservofficiersförbund skulle hålla presskonferens angående de besparingar som Försvarsmakten ska genomföra genom att utbilda fler reservofficierare.

Vi anlände halv 9 vilket innebar 1 ½ timme för tidigt (Ibland är det rätt illa att vara tidspessimist.) För att fördriva tiden gick vi på runvandring i Gamla stan (bland annat blev det en tripp till slottet så nu har jag fått min kulturella dos för denna vecka)

Längs strömmen vid skeppsbron hände något märkligt. "Shit" hör jag Daniel säga för att sedan tvärstanna och rikta blicken mot kajkanten. När jag vänder huvudet åt samma håll ser jag en man skynda fram och dra upp något ur vattnet. Det visar sig vara en cyklist som sekunden innan kört över kanten rakt ner i vattnet! I sådan lägen är det tur att det finns handlingskraftiga och sympatiska människor i närheten. Det hade kunnat sluta illa annars.

Förundrande stannar vi kvar och ser på när ambulans anländer tätt följd av en polisbil och brandbil (som förövrigt håller på att meja ner oss när vi går över övergångsstället till andra sidan vägen).

Brandmännen tar fram en lång stång som de sänker ner i vattnet. Poliserna och ambulansföraren tittar på med händerna i jackfickorna. Ganska fascinerande att det krävs ett så stort räddningspådrag för att dra upp en cykel!!! Dagens läsarbild i Expressen/Aftonbladet kanske? Synd att kameran blev kvar hemma.

Tycker denna händelse illustrerar ett alldeles utmärkt exempel på det Reservofficiersförbundet med Viktor Phalèn som frontfigur vill motverka, vilket framgick av deras persskonferens: slöserier från statens sida med skattebetalarnas pengar!

Märkliga sammanträffande sker ibland :)


Namnsdag!

Idag när jag slog på mobilen såg jag att det var den 18 februari. I över en timme gick jag runt med den välbekanta känslan av att det var något speciellt med just det här datumet.

Tillsist kom jag på det! Jag brukar ju ha namnsdag den 18 februari, vilket helt logiskt innebär att jag har namnsdag idag...

.... vilket i sin tur innebär att det är Stefans födelsedag! Eller var det den 19 feb? Att ja aldrig lär mig...

Nu ska ja städa! Skulle ha gjort det igår egentligen men då var jag bakis och inte alls på humör. Så idag blir det städ- och tvättdag innan skolan och sista duggan... :)


Party (ny blogg)

Har suttit i flera timmar nu och sparat ner inlägg från gamla bloggen i ett worddokument. Lite sorgligt känns det med tanke på att jag faktiskt har haft min blogg i över två år och hunnit producera 418 inlägg. Men men, such is life :)

För att det inte ska vara så tomt här så har jag publicerat de senaste inläggen från andra bloggen. Så nu känns det lite bättre iaf:)

Igår blev det vin och  melodifestival med Parre. Himla trevligt, hade jätteroligt! Vi var på "Kickis" på Kungsgatan där de spelade hyfsat bra musik men medelåldern på det motsatta könet var dock något för låg för att jag skulle gå igång. haha!

Idag blir det plugga för hela slanten. Får nog sätta lite fart med tanke på att jag lyckats med konststycket att sova bort halva dagen (blir lätt så när man är ute och flänger på nätterna)


Talang

De ringde från "Talang" idag igen. De hade tittat på videon som Barbro skickade och tyckte att jag var jättebra! (med andra ord: de tyckte att jag var jättebra för 4 år sedan i Monaco!)

Eftersom de bara vill ha 2 min och jag vanligtvis gjort mitt nummer på ca 4 min så trodde jag att jag skulle hinna träna in någonting till den 25 mars, då audition i Sthlm är. Nu kanske jag måste göra audition i Falun eller Umeå redan den 24/2, det vill säga nästa söndag!
Snacka om att ha tagit sig vatten över huvudet. Hur i hela helvete ska jag hinna träna upp mina små spagettiarmar till vad de var för fyra år sedan på bara en vecka?

Alla hjärtans dag

En stor kram på Alla hjärtans dag till alla som kikar in här

Egentligen gillar jag inte sådana här kommersiella jippon. Den 14 februari alltid har fått mig att känna mig ensammast i hela världen. Alla hjärtans dag är ingenting för oss singlar. Men på senare år har jag börjat ändra uppfattning. Inte helt - jag står fortfarande fast vid övertygelsen om att denna dag enbart gynnar affärerna och lurar de stackars små konsumenterna som faller för grupptryck och inhandlar nallebjörnar och kort med hjärtan och söta små texter som mottagaren ändå slänger i papperskorgen en vecka senare. Alla hjärtans dag är ett marknadens påfund, så som klackskor är en uppfinning av karlar för att tjejerna inte ska kunna springa ifrån dem.

Usch jag låter som värsta feministen nu...

Vart var jag? Jo, jag skulle just komma till att jag börjar inse att man inte behöver ha en partner för att uppskatta Alla hjärtans dag. Det är även ett ypperligt tillfälle att tala om för sina vänner hur mycket man tycker om dem, även om det inte behövs en speciell dag till det.

Fick två kort med alla räkningar imorse (gamla hederliga papperskort är inget man får varje dag). Det ena var från mamma med en medföljande hundralapp och uppmaningen att göra/köpa något kul. Tack och bock :)
Det andra var från A-K och gjorde mig nästan tårögd. Hon är underbar!

Nej, nu ska jag åka in till stan och handla upp min hundring :)

Grey´s anatomy!

Idag är det onsdag, men inte vilken onsdag som helst. Det är säsongsstart av världens bästa serie Grey´s Anatomy!!! Har laddat upp med en gigantisk fruksallad med solrosfrön :)

Igår var jag ledig vilket var himla skönt även om jag var tvungen att å upp tidigt. Fick väldigt mycket uträttat i alla fall. Besök av David på "morgonkvisten" vilket innebar att jag fick se hans nya bil som var... tja... vinröd (jag är rätt kass på det här med bilar)

Sedan tog jag en sväng in till stan vilket resulterade i ännu mer shopping i slutspillrorna av rean. En tröja på Gina Tricot för 29 kr (hade kostat 200), en blå tunika på MQ för 125 (500) samt ett par bruna leggins för 40 spänn (180). Det är roligt att fynda :)

Därefter var jag runt och letade litteratur till uppsatsen. Medis-bibblan hade ingenting så det blev en sväng till stadsbiblioteket där jag spenderade några timmar... Fick tillslut tag på merparten av det jag ville.

Det rinde även en snubbe från "Talang" igår. De var tydligen väldigt intresserade av mitt nummer (som knappt existerar längre) och ville att jag skulle komma till cirkör och visa det på söndag. Jag sa att det inte gick men att jag kunde skicka en video istället. Ringde Barbro som letade på en gammal inspelning från Monte Carlo vilket innebär att jag har en hel del att leva upp till... Så nu blir det till att åka hem och träna för det vore himla kul att vara med...

Världen är liten (hockey och storfrämmande)

Lyckad gårdag :)

Skola 13-15 (tror fan ja klarade duggan den här veckan vilket känns super). Pendel till Huddinge tillsammans med David för att möta Elin som jag inte träffat på hundra år - minst!

I väntan på Elin käkade jag och David sushi/thaimat. Hur gott som helst även om sushin i flempan är långt mer prisvärd. Fick även höra att vi har en erotikshop i Luvika! Hur kan jag ha missat det?! David var iaf stolt över att veta något om min hemstad som jag inte visste... haha! Men det bjuder jag på :) Nu vet jag vad jag ska göra nästa gång jag åker hem ;-)

Efter många om och med anslöt Elin (den lilla filuren hade varit på sightsing till västerhaninge! hahahaha!)
Fika

Buss till Björkängshallen för att spana in när Leksand spöade Huddinge med 4-2! Elin var där i egenskap av reporter för DD vilket innebar att vi fick sitta på pressläktaren (woohoo, gratis hockeymatch). David fotade för TT så även han fick sitta där :)
Och så från ingenstans promenerade Tommy Staaf in (min arbetsgivare på SISU för några år sedan). Tydligen så skriver han för DD han med och brukar turas om med Elin att rapportera från Leksands matcher.

Ja, vad säger man? På en några kvadratmeter stor yta i Huddinge befann sig min klasskompis från Södertälje, min fd arbetsgivare från Hagge samt min gamla klasskamrat/kompis från Smedjebacken. Världen är bra jäkla liten ibland ;-)

Dumpade Elin vid tåget imorse halv 7. Stackarn började skolan i Gävle redan kl 10. Det blev en tidig morgon med andra ord, men det gör inget. Ska bara dricka upp kaffet och sedan ska jag in till stan. Blir även ett besök på bibblan på medis för att införskaffa litteratur till uppsatsen

Gympa ikväll :)

Sötningsmedel kan göra dig fet!

Att dom inte tröttnar på denna ständiga forskning som ständigt leder fram till samma resultat?

Kom igen, hur många vet inte vid det här laget att sötningsmedel gör dig hungrigare och får dig att äta mer, vilket helt logiskt resulterar i viktuppgång?
Därmed är det inte sötningsmedlet som gör dig fet utan maten du äter till följd av att du tryckt i dig massa sackarin, aspartam, sukralos och allt vad det nu heter.
Ändå smäller dom upp värsta rubrikerna där sötningsmedlet framställs som likvärdigt med gift - om och om och om igen!
...för att sedan konstatera längst ner i några finstilta rader att "det saknas långtidsstudier som visar att artificiella sötningsmedel gör människor fetare".
Kom igen! Lägg krut och pengar på någonting annat istället. Cancerforskning kanske? Eller vänta med att uttala er tills ni genomfört de där "långtidsstudierna"!

Jag säger inte att sötningsmedel är bra (eller bättre än socker). Bara att det lönar sig att vara lite kritisk och läsa mellan raderna. Ingenting är sant förrän det är bevisat! Tills dess tänker då iaf jag fortsätta konsumera detta "gift".

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article1809969.ab

Sweeney Todd

"Inte Burtons skarpaste verk" skriver recensenterna. Kritiken ligger nog mycket i att Stephen Sondheim (som skrev muikalen om Sweeney Todd 1979) har haft ett finger med i spelet. Jag kant till viss mån hålla med, men jag tycker ändå att Burton lyckas sätta sin speciella, personliga prägel på filmen.

Skruvade karaktärer och kopiösa mängder (teater) blod i ett skickligt återskapat 1850-talets London. Och Mr Depp - inte att förglömma. Lika skicklig som alltid, dåraktig som aldrig förr. Kan man annat än le (och möjligen gömma ansiktet i kudden när demonbarberaren Sweeney Todd skördar sina offer)?

"Sweeney Todd" är blodig, den är beundransvärd och framför allt, den är Burton - så som jag gillar honom allra mest.

Tack för att du har broderat en fin liten guldkant på min söndagkväll

Välkomna!

Hej och välkomna till min blogg som är under redigering!
Tills jag har lyckats skaffa ett bättre bildredigeringsprogram så får ni hålla till godo med denna design.
/Frida


RSS 2.0