Bortglömda skor

När man städar så kan man hitta saker. Ibland är det bra saker. Ibland är det mindre bra saker. Idag "hittade" jag fyra par oanvända skor i garderoben :)


Heja Leksand!!

Dala-derby i Ejendals arena idag! Leksand möter Mora Slaget i slaget om Siljan som kommentatorn så fint uttrycker det...

Önskar jag var där! Match på plats är SÅ mycke bättre än hemma i tv-soffan..
heja Leksand!!!

image142

Tall ships´ race - Aalborg 2004

Ibland saknar jag cirkusen. Alla ställen man fick resa till och alla människor man fick träffa. När vår/sommar nalkas brukar jag alltid tänka på Danmark dit vi åkte veckan innan jag skulle fylla 18. Det var en roligt resa på många sätt, även om den hade sina brister med mycket tjaffs och mer skitsnack än jag någonsing varit med om i vår lilla förening, allt pga att vi revolutionerande tonåringar ville ut och festa på kvällarna men inte fick för vissa ledare medan andra tyckte det var okej. Det resulterade tillsist i att de slutade bry sig och vi fick göra precis som vi ville, vilket blev minst sagt galet :)

Anyway, här kommer lite bilder på en förskönad version av Tall ships´ race i Aalborg 2004. (för visst är det så att det bara är de glada dagarna som fastnar på bild)

För er som inte vet är tall Ship´s race världens största internationella kappsegling för stora segelfartyg med målsättningen att skapa ett evengemang där ungdomar från många länder med olika bakgrund kan mötas under annorlunda former och skapa nya kontakter. Man gör det genom kappsegling, vänskapstävlingar och aktiviteter i hamnarna.


1. Benny i Köpenhamn. Ett litet stopp på vägen till Aalborg för att uppträde för bla kronpronsparet
2. Aalborg
3. Båtar i hamnen
4. Goldies uppträder
5. Såhär fraktades vår rekvisita
6. Gruppbild på en del av oss
7. Jag och Ingrid
8. Marie, Maria och jag
9. PARTYGATAN! En gata med bara massa krogar
10. Liten show i hamnen
11. Tja... en marsch av nå slag
12. Scen-riggning

Lördag

Idag är det lördag och jag sitter här ensam i min lilla dammiga lägenhet som jag alldeles strax ska städa. Ska bara äta upp mitt äpple först.

Vissa dagar känns livet bra trist. Som idag t ex....

...Men jag har film att kika på. Måste försöka ta mig igenom "Babel" som har stått inplastad i hyllan i flera månader nu. Detsamma gäller för "Parfymen" och "Bodyguard" som jag iof redan har sett men köpt ändå av någon anledning. Har även två klassiker av Hitchcock. Är sjukt nyfiken på "Repet" som är en 80 min filmatisering utan ett enda klipp i.

Och på datorn väntar "Flyga drake", "No country for old men", "Solstorm"  samt Roy Anderssons "Du levande"...

Nej, nu ska jag städa!

Ska det va så ska det!

Imorse, efter en inte alltför trevlig springtur pga rinnande näsa, tog jag på mig spenderarbyxorna och åkte in till stan.

Hur många minns mitt senaste, minst sagt misslyckade, frisörbesök då jag försökte vara ekonomisk (läs: snål) och bokade tid hos en frisörskola med klippning för 80 spänn? Jag lärde mig av det misstaget vill jag lova. Denna gång blev det därför ett mycket angenämt besök på Hair studio på Östermalm med trevlig personal och gratis kaffe. Ska det va så ska det :)

Tyvärr gick det inte helt enligt planerna. Jag blev inte blond som jag hade tänkt mig utan ljusbrun - resultatet av många täta blonda slingor blandade med det tidigare mörka. Men whatever, det blev snyggt och jag är nöjd och det är väl det som är huvudsaken. Enligt frisören är vägen tillbaka till blondin en process i flera steg och man är tvungen att ljusa upp lite i taget för att det inte ska bli att se "hemfärgat och onaturligt ut" som hon uttryckte det. Det kanske ligger något i det :) Så jag hoppas på en sommar med mycket sol och sen till hösten tänkte jag boka tid igen och bleka ytterligare.

Efter två timmar i frisörstolen promenerade jag till Drottninggatan för att inhandla en nya mascara. På H&M hittade jag min favorit bh-modell i plommonlila som jag bara var tvungen att köpa tillsammans med ett par trosor i samma färg.

På vägen hem gjorde jag en avstickare in i skolan och konverterade vår uppsats till pdf (Gud va jag måste fixa senaste "word"). Nu är iaf allt skolarbete överstökat och jag är helt ren till på måndag då nästa kurs börjar. Så därför ska jag titta på film i helgen. Mycket film :)

Visst ja, jag kanske borde lägga in en bild på mitt fina, nya hår men jag tror inte jag gör det eftersom alla blider jag har tagit har sett ut nästan precis som innan. haha! Och i sådana fall skulle ni ju tro att jag betalat 900 spänn för ingenting och så roligt ska vi inte ha det ;-)

Ni får en bild på mina plommonlila underkläder istället

:)

Det var kul - ett litet tag. Spännande att prova något nytt, men nu har jag gjort det :)
Så...
Imorgon blir jag blond igen :)))


Revidering och lysrör

I brist på plats övergav vi idag vårt plugg-hak, John Chris, till förmån för mitt favorit-fik, Café aveny, på Kungsgatan. Vår uppsats tog inte särskilt lång tid att revidera och jag tyckte synd om Daniel som åkt ända från Märsta. Jag och Mikaela övertalade honom iaf att sitta kvar en stund och umgås, vilket inte han är så himla bra på.. haha! Fast det kanske bara är oss han inte tycker om att umgås med ;-)

Innan jag åkte hem blev det en vända till Claes Olsson för att köpa glimstift till lysröret (eller vad det nu hette). Tur att det var två st i förpackningen för jag har lyckats peta in det ena i själva lysrörshållaren på nåt konstigt sätt. Pinsamt att jag inte kan få ett lysrör att fungera... jaja, kalla mig oteknisk eller vad ni vill, men nu ringer jag vaktmästaren!

Tänkte försöka ta mig iväg till akron ikväll... även om näsan rinner! :)

Mycket snack - liten verkstad?

Aftonbladet rapporterar idag (28/3) om fd justitieministern, Thomas Bodström (s), krav på en bojkott av OS i Peking 2008. Bodström vill att Sverige ska avstå från ceremonier, som exempelvis invigningen, och enbart delta i de idrottsliga evenemangen som en protest mot Kinas bristande respekt för de mänskliga rättigheterna.

Frågar ni mig så låter det vettigt. En total bojkott av OS är inte lösningen eftersom det skulle drabba idrottsmännen personligen och, som DN skriver, rikta Kinas frustration över uteblivna spel mot omvärlden. En kompromiss, vilket Bodströms krav representerar, är dock en nödvändig markering och ett ställningstagande från Sveriges sida.

Bodström är dock inte ensam om idén. DN skrev i tisdags att inte heller Frankrikes president Sarkozy utesluter en bojkott av OS-invigningen i slutet av augusti.

Det ska bli intressant att följa utvecklingen inför OS i Kina. Frågan är om en kompromissad bojkott är genomförbart, eller rättare sagt - om omvärlden är handlingskraftig nog att plocka ut tummen ur arslet och faktiskt göra något konkret istället för att bara motionera käkmusklerna? Som vanligt när det gäller politiker och högre uppsatta är det mycket snack och lite verkstad. Det ska bli spännande att se hur det hela urartar.

En sak är jag iaf på det klara med: Det vore inte speciellt smart att ge Kina möjlighet att utnyttja OS till propaganda, vilket var resultatet av sommar-OS i Berlin 1936 då Hitler och nazisterna skövlade stora framgångar. Jag säger inte att ett tredje världskrig är i antågande, men det kan ändå vara bra att ha i åtanke vilka signaler som sänds ut till Kina beroende på övriga länders agerande.

Stolt dalkulla :)


Seminarium

Idag var det seminarie på uppsatserna. Det gick bättre än väntat faktiskt. Skönt att inte behöva revidera och komplettera så fasligt mycket :) Kan inte riktigt fattat att vi skrivit en B-uppsats... Som jag gruvade mig för den! Nu ser jag fram emot C-uppsatsen istället :)

Hoppas även på klassfest på lördag...

Konstaterade att jag (pinsamt nog) gillar Brittans "Break the ice". Får man gilla en låt av Britney Spears utan att vara nörd, totalt omdömeslös, tondöv, bimbo eller 13 år?


Tisdag

Så har ännu en dag förlutit. En ganska menlös dag skulle jag vilja säga..

Mötte Mikaela och Daniel kl 10 på centralen. Eller rättare sagt: jag mötte Daniel kl 10 på centralen för VISSA var ju över en timme sen ;-) (hoppas du läser det här och skäms. haha!)

Ockuperade en soffa på John Chris (som vanligt) med kaffekoppar och anteckningsblock. Jag satt dock mest och störde mig på personalens ovilja att göra en latte macchiato åt mig. Enligt den snorkiga tjejen i kassan fanns det ingenting som hette så utan det var antingen macchiato eller latte. Släng dig i väggen!

Inhandlade ett lysrör på Claes Olsson som jag ännu inte fått att fungera, oteknisk som jag är (kan ju inte skylla på hårfärgen längre). Enligt pappa skulle man tydligen byta nån säkringsgrej också. Så det får bli ytterligare en vända in till stan imorgon.

Är hemma ikväll. Är förkyld och lite matt. Lika bra att hoppa över gympan för jag hade nog inte orkat även om jag lyckats palla mig dit. Satsar på torsdag istället...

Imorgon är det uppsats-seminarie. Nervöst!

Döda ögon!

Ibland tar jag fram min kamera och knäpper massa egobilder på mig själv. Dessa egobilder får sedan äran att pryda mina användarprofiler på dejting-siter (en av mina otaliga bra-för-självkänslan-hobbies)

Kom dock underfund med att jag har vad Tyra Banks i Top Model skulle kalla "döda ögon". Ser nästan lite läskigt ut när man tänker på det...


Tillbaka i Sthlm

Efter en väldigt angenäm förmiddagsfika på McDonalds med Anna-Karin satte jag mig på en fullpackad Säfflebuss mot huvudstaden. Tillbringade resan med att tjuvlyssna på telefonsamtal mellan en kvinna från Ludvika som satt bredvid mig och hela hennes bekantskapskrets (jag skojar inte, under de tre timmarna måste hon hunnit med att ringa till alla hon kände). Det var verkligen pinsamt uppenbart hur gärna hon vill framstå som en sofistikerad stockholmsbrud och hon bredde på rejält med stockholmska men kunde inte dölja dålmålet fullt ut. Det var minst sagt skrattretande. Hoppas jag aldrig blir som hon!

I Stockholm snöade det. Det snöade så pass mycket att jag inte kunde dra min väska på marken. Men jag drog ändå. För 40 spänn på "Rusta" så gör det inte så mycket om den går sönder :)

Mamma sms:ade. Trollet saknar mig. Hon har varit inne i mitt rum tre gånger och lagt sig i sängen och sett sorgsen ut :( Älskling...

Nu ska jag se på TV..


Skor

Nya skor inhandlade i Ludvika (tro det eller ej)


Feta flickor med widescreen

Kvällen till ära köpte vi två bingolotter. Vi vann inte ett ruttet korvöre! Jag ska aldrig mer spela bingolotto.

Såg på reprisen av Top model 9 och förundrades hur feta alla modellerna blivit. Kom fram till att vår nya tv måste ha ett finger med i spelet eftersom den är rätt så jäkla bred. Nåja, desto mindre utseendekomplex för min del.
Tack och bock :)


Förtrollad

Orig. titel: Enchanted
Genre:Romantik/Animerat
Regi: Kevin Lima

Saga möter nutidens New York i en lagom trevlig feel-good-rulle med Amy Adams, alltid lika duktiga Susan Sarandon och ögongodiset Patrick Dempsey- som dock gör sig allra bäst i vit rock


Filmen börjar i den handtecknade sagans värld där skönsjungande Giselle (Adams) möter prins Edward (James Marsden) med den elaka styvmodern (Sarandon) som gör allt i sin makt för att avstyra det stundande bröllopet mellan de båda tu som innebär att hennes egna dagar som drottning är räknade.


Som konsekvens av styvmoderns avsky hamnar Giselle i det pulserande New York i sin gräddbakelse till bröllopsklänning och med sagans naiva "happily ever after" i minnet. Efter ett desperat försök att hitta tillbaka till slottet och prins Edward sammanstrålar hon med Robert (Dempsey) som med sin destruktiva inställning till kärlek och lyckliga slut är den sprudlande Giselles raka motsats.


Disney driver hejvilt med sina egna prinsessagor och den värmande ironin i vissa scener får mig verkligen att dra på smilbanden. Favoritscenen utspelar sig i Roberts, milt uttryckt, ostädade lägenhet som Giselle bestämt sig för att göra presentabel. I New York finns inga sjungande blåmesar, sagokaniner, doftlösa skunkar och talande ekorrar så till sin hjälp tar hon kackelackor och kloakråttor vilket inte uppskattas av Robert.


Förtrollad är en sockersöt, småmysig historia med animerade kungligheter som blandas med "vår värld", vilket fungerar bättre än väntat. Men det finns problem. För det första är det ett jäkla tjat om "the true loves kiss", ett tema som spinner som en jojo genom hela filmen och gör den rent utsagt fånig. För det andra är karaktärerna aningen kluvna med schizofreniska drag (prins Edward är exempelvis både smärtsamt ytlig och på samma gång djup och känslosam). För det tredje är besvikelsen på Disneys signum och, annars så underbara, musik total och när karaktärerna tar ton vill jag bara ta fjärrkontrollen och spola framåt.


Den allvarligaste bristen ligger dock i storyn och på tok för många lösa trådar lämnas oknytna när eftertexterna börjar rulla. Kan hända att jag överanalyserar och begär för mycket med tanke på filmens unga målgrupp? Det här är kravlös underhållning utan överhettning av hjärnan till följd av för komplicerade intriger. Men guess what? I like it!


Faktum är att vore jag sju år så skulle jag älska Förtrollad!


Om ingenting... typ

Sitter här hemma på Knutsbo med föräldrar och morföräldrar. Det blev inge party idag men det gör ingenting för jag tror jag håller på att bli förkyld. Antingen det eller så är jag allergisk mot alla påskliljor som invaderat huset.

På måndag bär det av till Stockholm. Ska bli skönt att komma hem (lägg märke till att jag säger "hem" till allting). Saknar min lägenhet. Saknar Flempan. Saknar storstadspulsen med take-away-latte och Metro sena kvällar på pendeln/t-banan.

Har egentligen inget vettigt alls att skriva men jag skriver ändå. Idag sökte jag en fotokurs till hösten. Hoppas jag kommer in för det vore så himla kul! Dessutom tror jag det kan vara bra att kunna fotografera som journalist :)

Nej, nu ska jag äta fikon :)

GLAD PÅSK!

image109


Vilken match!

Oj vilken match! Hela Ejendals-arenan fylld med tusentals förväntansfulla Leksands-fans. Stämningen var på topp och klacken i sitt esse, tätt ihopträngd under ledning av Herr Emil - lika galen som alltid ;-)

Vi hade fått fyra platser högst upp i hallen. Med bara en ynka stolsrad ovanför fick vi en svindlande överblick över isen. Jag som är höjdrädd (en höjdrädd luftakrobat, tro det eller ej!) tillbringade minuterna innan nedsläpp med en stor fet panik-klump i halsen, vilken dock gick över när matchen väl kom igång.

Leksand spelade bra men hade tyvärr varken turen eller domaren på sin sida, och efter en mycket spännande och jämn kamp mot Brynäs blev det förlust med 3-2. Biljetten till elitserien tycks nu befinna sig på milslångt avstånd men än är det för tidigt att ge upp hoppet! Jag tror på Leksand :)

GLAD PÅSK!

Långfredag och hockey :)

Idag ska jag, pappa, Johan och Erik på hockey! Leksand-Brynäs! Ska bli så himla kul!

Heja Leksand!

Teater-nostalgi

Idag, för första gången på väldigt väldigt länge, var jag upp på teatern. Den rangliga, vita byggnaden med den öppna spisen där "fem kossor" står skrivet med vit krita och med golv som man inte får hoppa på (för då skakar lamporna i affären under). Teatern, med klädförrådet där lamporna släcks och tänds lite som de vill, där jag spenderat en stor del av min tonårstid.

En säng mitt på golvet. Kläder, väskor och smink huller om buller. Tjejfniss från toaletten som visar sig komma från fyra 17-åringar. Fyra 17-åringar med rufsigt hår, mjukisbyxor och bakfyllesymptom.

Snabb mental tidsresa tillbaka till gymnasietiden.

Jag är 16 år. Sofie är 16 år. Tillsammans är vi två fnittriga tonåringar som kliver runt på folks nerver och pratar på tok för mycket. Vi gillar teater. Att spela teater. Men mest av allt gillar vi teaterlokalen där vi har vår spritgömma på vinden i ett litet förråd där det springer runt små vidriga råttor och gnager på systemkassarna. Teaterlokalen med Edward II, vår lilla söta blomma (eller rättare sagt en ananas-blast planterad i en liten vit blomkruka med jord från rabatten utanför polishuset), och Herman-döskalle som i själva verket är en trasig lampkupa med målade glasögon och döskalletänder.

På teatern gjorde vi allt (nåja, kanske inte allt men mycket). Vi ledde barngrupper varje onsdag, vi grillade på balkongen på sommarkvällarna (fastän vi visste att kåken var gammal och kunde brinna upp hur lätt som helst), vi drack oss fulla på 2,25% cider (försökte iaf), vi dansade, vi spelade kort, vi sov på kuddar på golvet de nätter då vi var lite för runda om fötterna för att kunna gå hem.

Vi träffades där kvällen för vår studentbal och skålade i mousserande vin i våra fina klänningar. Det var också där, på teatern, som vi bråkade på vår studentnatt - ett bråk som slutade med att vi sa upp kontakten med varandra. Teatersagan dog den natten, tillsammans med min och Sofies vänskap.


När jag tittar på de fyra 17-åringarna som stressade springer runt och försöker samla ihop sina saker så ser jag mig och Sofie. Det är vi. Det är vi för 5-6 år sedan. Förfester, öl-gömmor och övernattningar. En ny generation som funnit sin fristad i teatern.

Under om de också har döpt sina teater-nycklar? Kanske Edward III fått ett nytt namn :)


Att allting ska vara så förbaskat svårt!

Det där med kärlek är nog ingenting för mig... Iaf inte kärlek i romantisk mening. Jag är nog dömd att stå vid sidan av och titta på medan kompisarna förlovar sig, skaffar barn, går på släktmiddagar o.s.v

Onsdag

- Vaknade kl 10
- Joggade runt Knutsbo-tjärn
- Ida ringde och påminde mig om fikat kl 7. (Hon hade nästan glömt det själv och därför tog hon förgivet att jag också glömt det.)

Nu ska jag äta thai-mat :)


Cirkus och dagisbarn

När man har händerna fulla och "måste-göra-saker" upp till tänderna så ser man fram emot en vecka ledigt. Men när denna vecka äntligen kommer, vad händer då? Jo, man uppträcker att det är roligare att ha för mycket att göra än att inte ha något alls...

För att döva tristessen tillbringade jag eftermiddagen på mammas dagis. Det var faktiskt riktigt skoj. Läste saga för världens sötaste lilla Tilde och gjorde John Travolta-moves med det äldre barnen till tonerna av den "spelade fisken" som en gång i tiden hängde på väggen hemma hos farmor och farfar i Luleå (tror jag iaf... en födelsedagspresent till farfar men jag tvivlar faktiskt starkt på att dom hängde upp den)

Därefter åkte jag till cirkusen och var med på tisdagsträningen. Barnen blir bara mindre och mindre (vilket känns riktigt konstigt). Mina armar blir dock bara starkare och starkare (vilket däremot känns helt underbart!) Fick även träffa Ola. Han är min favoritfarbror :)

Imorgon ska jag luncha med lillebror på thai-restaurangen. Fika med Ida och (förhoppningsvis) Anni på kvällen. Längtar!

Just ja! Fick mina filmer idag! Så ikväll blir det Hitchcock-kväll med "Repet" och "Arvet".


Bara för att jag har tråkigt...

SENASTE GÅNGEN.
Du grät: Oj, det var ett tag sedan faktiskt. 
Du tränade: Imorse. 1 ½ mil på mammas motionscykel (gäller att passa på när man väl är hemma)
Du solade solarium: Har aldrig solat solarium. Man får cancer av det.
Du skällde på någon: Skäller inte. Är mest tyst och sur för mig själv.
Du var utomlands: Jisses. Det måste nog ha varit Köln 2005. Sorgligt men sant :(
Du köpte nya kläder: Förra helgen. Om skärp räknas?
Du åkte buss: I fredags. Borlänge-Ludvika.
Du åkte taxi: I julas någon gång. Från Högberget hos Anni ner till stan. Lata som vi är :)
Du åkte tåg: I fredags. Sthlm-Borlänge
Du smsade någon: Imorse. B2 angående fika
Du ringde någon: hmm... minns inte... haha... ringer inte så ofta. Har ju gratis sms :)
Du camade med någon: Usch va jag avskyr sånt!

HAR DU NÅNSIN.
Hoppat studsmatta: Jajamensan
Ätit fiskbullar: Ja tyvärr. Inte är det gott inte..
Tagit kort på dig själv: självklart!
Skrattat så att du börjat gråta: Nix
Skolkat mer än 3 skoldagar i rad: Nej. Är ju mönsterelev så på sin höjd någon enstaka lektion.
Sovit mer än 10 stycken i ett tält: Vet inte. Tror inte det.
Badat mitt i natten: japp
Åkt berg o dalbana och spytt efter det: haha... nä, snarare skrattat!
Gråtit till en bok: oh ja!
Varit rädd för tomten: Minns inte...
Fått IG: Ett enda. Oförbrett engelskaprov i 2:an på gymnasiet. Oj va knäckt jag var! ;-)

FAVORIT.
Band/artist:
Har ingen/inget. Eller jo, massa olika beroende på situation. Chicago är mina må-dåligt-favoriter.
Låt: hmm... måste nog säga pass på den frågan
Mat: Sushi
Färg: Grön
Dryck: Olika beroende på situation. Kaffe funkar alltid.
Känsla: Förväntansfull
Lukt: varmt gummi som i cirkustält
Årstid: vår
Dag: fredag
Lärare: Sven Hansell på Högskolan Dalarna. Bra frän farbror :)
Glass: Äter inte glass. Men om jag tvunget måste säga något så får det bli blåbärsglass.
Godis: Naturgodis. Något med yoghurtöverdrag.
Alkoholdryck: Torrt vitt vin
Klädaffär: MQ
Film: många!
Bok: Vet ej.
Kändis: pass
Plats/ställe: hemma (fri tolkning)

Två ansikten

Denna lilla indiska flicka föddes med två ansikten! Aftonbladet skriver (17/3) att föräldrarna är övertygade om att dottern är en reinkarnation av den hinduiska elefantguden Ganesha.

Vad tror ni?

Jag undrar mest bara över vilken av munnarna man ska mata henne i....http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2066293.ab

Springtur i strålande sol

I morse när jag vaknade sken solen. Den sken så starkt att små solstrålar letade sig in under den mörka persiennen rakt i mitt ansikte.

På med springskorna och ut i det vackra vårvädret :)

Med solen i ryggen och tuggummipop i öronen sprang jag de dryga 5 kilometrarna runt knutso-tjärn. När man har "sprungit ihop" så pass mycket kondition att det inte längre är alltför ansträngande så finns det inget underbarare än att jogga. När man kan njuta av vädret, fågelkvittret (som iof inte hörs speciellt mycket pga ljudet från mp3-spelaren) och omgivningen i stort. Folket man möter, hundar som skäller och inte enbart känna den där ihärdiga blodsmaken i munnen, de domnande benen och den gnagande "är-jag-inte-framme-snart-tanken".

Nej, nu ska jag duscha :)


När kidsen lämnar boet...

...Ja då händer det grejer. Det ska tapetseras, målas och kaklas, läggas nya golv och köpas nya möbler, fria från ingrott barnklet och fumligt tonårs-sull.

Och fort ska det gå. Helst ska allting ske på en gång, över en natt. På bara några få ynka månader har mitt barndomshem förvandlats till nästintill oigenkännligt. Det är som om föräldrarna upp vakat en morgon och insett att huset faktiskt är över 20 år gammalt.

Mamma ringer. Berättar om de senaste fynden. Nytt köksbord, ny soffa. Hon avslutar med att konstatera att hon måste lägga på luren och fortsätta. Fortsätta med det kniviga jobbet att välja ny tapet till sovrummet i djungeln av alla mönster och färgkombinationer.

Nya krukväxter, nya lampor. Nytt duschdraperi och näckrosblommor i vit vas på toaletten. Det sistnämnda matchar både den nya tavlan som hänger ovanför vilken i sin tur matchar tapeten. När jag sträcker mig efter toapappret upptäcker jag att till och med toapappershållaren är ny.

Sen 50-årskris? Det må så vara. Det blir fint. Väldigt fint. FÖR fint. Jag inser att mina föräldrar håller på att skapa sitt drömhem. Hemmet som var för fint för oss "barn" och som i sin tur kommer att vara för fint för våra barn.


Jag inser även med detta att det kommer att dröja många år innan jag kan förverkliga mitt drömhem. Nu när jag är ung och barnfri gapar plånboken tom, och när jag blir äldre och skaffar jobb och karl så kommer förmodligen ungarna på köpet. Men vad gör det?Jag ser fram emot möbler med ingrodda barnspyor och ett köksbord, flottigt av små miniatyrfingeravtryck :)

... Och någongång ibland kommer jag att åka hem till villan på Knutsbo. Sitta i den stora, fina soffan, titta på tv:n (som nu är platt och fler tum större) och påminnas om min egen kommande 50-årskris..

... Och mina egna kökstolar med skinnklädsel :)


mmm...

Har suttit klistrad framför "Så ska det låta" ikväll och dregglat över världens underbaraste Magnus Carlsson. Tyvärr var nitlotten Robert Gustavsson också med i dagen program och man kan lungt säga att han ägde showen...

Så jag har ömsom dregglat (över snygg-Magnus), ömsom spytt galla (över pajasen som stal tv-tid från snygg-Magnus sexiga stämma)


Hemma

Idag har jag faktiskt inte mycket alls att säga.. Sitter hemma på Knutsbo i Ludvika med Trollet i knät och blir slickad i armvecket. Väldigt nice. Hon har äntligen slutat vara sur på mig för att jag har varit borta så länge. Alltid när jag kommer hem så brukar hon sura en stund först innan hon kommer fram och vill bli kramad... haha... dom är roliga dom små djuren.

Nu jag har påsklov. Eller tja, jag har tagit mig påsklov. I en hel vecka ska jag inte göra någonting annat än ingenting. Tråkigt? kanske det... men då hinner jag lära mig att uppskatta skolan innan det är dags att återvända till storstadsstressen.

Barbro ringde tidigare idag och frågade om jag ville följa med till Sylt i augusti (för er som inte vet så är det en tysk "kändisö" med jättefina sandstränder). Vore inte helt fel med lite gratis "semester" innan skolan börjar :) Dessutom skulle jag få uppträda igen, vilket var ett bra tag sedan. I taket av ett stort tält med riktig cirkuslukt. I love it! Finns inget underbarare än gammalt svettigt cirkustält med inslag av popcornlukt och varmt gummi :)) Både hoppas och inte hoppas att jag jobbar då...

Nej nu ska jag gå och socialisera lite med min mor (som förövrigt har färgat håret så att hon ser ut som en tigerkaka. Observera: En snygg tigerkaka)
Ikväll blir det familjemys med chiliräkor. Pappa har köpt sockerfri x-cider till mig (eller vad det nu heter)

Och imorgon kommer Johan hem. Hela familjen fulltaglig :)

Världens bästa våldtäktsförsvar

Jag älskar att klättra i det. Jag älskar att vira det runt mig. Jag älskar att omfamnas av det. Jag älskar att ligga under och titta upp på det. Jag älskar känskan av det i mina händer. Jag älskar att det får mig att känna mig duktig...

Jag älskar mitt rep helt enkelt! Det är villkorslös kärlek det... (och den enda kärlek jag tänker befatta mig med ett tag framöver)

Idag, för allra första gången, tog jag med mig repet till gymnastiken/akrobatiken. Det var tungt att släpa på, det var det, men SÅ värt all ansträngning.

På hemvägen kom jag dock på att det var lättare att ta upp repet ur väskan som det ligger i och istället bära det runt halsen. Så det gjorde jag. Folk tittade konstigt på mig.

Det kändes tryggt att gå hela vägen hem från pendeln med mitt rep runt halsen. Hade det kommit en rånare eller våldtäktsman så hade han fått en stor fet repkrok i skallen :)  Bättre än både hårspray och peppar :)


Morgontvätt

Klockan är bara halv 9 och jag har redan hunnit med att träna, äta frukost och tvätta 4 maskiner. Det är effektivt att gå upp tidigt men gud va trött jag kommer att vara ikväll!

Såg något så himla "sött" i tvättstugan. Två "herrar med afrikanskt ursprung" (jag försökte komma på något som beskrev dem utan att skriva neger!) som tvättade tillsammans. De var jättelika (förmodligen för att de hade rakade huvuden) och de hade båda flip-flops, den ena rosa och den andra blå. Undra vem som var tjejen i det förhållandet ;-) haha!

Jaha, vad ska jag göra nu då fram till kl 12 då jag ska till skolan?

!

Dagens lärdom: Om din magkänsla säger samma sak som din mamma så kan den inte ha fel

Jag hatar det faktum att min magkänsla inte tycks kommunisera med vare sig min hjärna eller mitt hjärta...
jävla skit!


Om ingenting

Har suttit och pillat lite med uppsatsen nu på förmiddagen. Försökt lägga in fotnoter, göra innehållsförteckning och sånt. Nu äter jag upp det allra sista av mammas godomligt goda kycklinggryta. Måste be henne göra mer nästa gång jag åker hem! (fast då blir det väl mest bara påskmat kan jag tänka mig)

David och Parre ville att jag skulle komma till Södertälje i eftermiddag. Tja, jag bangar inte så länge jag hinner hem till kl nio och veckans höjdpunkt: Grey´s anatomy!

Först måste jag dock åka en sväng åt motsatt håll. Närmare bestämt till Medborgarplatsen och lämna tillbaka lite böcker så jag inte får böter. Skulle ha lämnat dom igår när jag ändå var inne i stan. jaja... Tillbaka måste dom iaf iom att böterna ligger på 5 kr/dag och räknat på 8 böcker så blir det ju en del....

Imorgon ska jag tvätta. Kl 6! Rena döden med andra ord...

Nästan färdiga!

Kl 11 i förmiddags slog vi läger på John Chris med våra datorer, enkäter och anteckningar. 4 timmar senare var uppsatsen nästan helt klar. En hel vecka innan deadline dessutom! We made it!!!

Precis hemkommen från gympan. Mina axlar kommer inte må bra imorgon....

sov gott!

Snobbiga snorungar

Japp, det kryllar av dem! I Sigtuna skola alltså, där jag tillbringade förmiddagen tillsammans med mina vapendragare Danny-boy och Mickis-Pickis :)

50 000 spänn per läsår är priset för en vardag i den stora, pampiga gula tegelbyggnaden, fint belägen högst upp på en kulle i Sigtuna. För mig är det dock ganska så ofattbart att man väljer att lägga så mycket pengar på en utbildning som man lika gärna kan få gratis i en kommunal skola. Men vad vet jag, de kanske får äta oxfilé varje dag och torka sig i röven med lambi-toapapper. Hoppas det! Lite valuta ska de väl ha för pengarna.

När vi var färdiga med filmvisning och enkätifyllning åkte vi hem till Daniel i Märsta för sammanställning och diagramritning i Exel. Vi drack kaffe och fascinerades över snobbungarnas enkätsvar. Snacka om kontraster jämfört med Rinkebyskolan där merparten av föräldrarna var arbetslösa! Sigtunaelevernas päron jobbade som kirurg, pilot, VD och allt vad det nu var.

Det visade sig vara svårt att sammanställa enkäter. Vi slet vårt hår och tvingades tillsist ge upp. Hoppas det går bättre imorgon (varför det nu skulle göra det men jag har bestämt mig för att bli optimist)

Nu ska jag äta mat för det enda min mage har fått i dag är oändligt med kaffe och 4 äpplen.

Slutligen: Stackars Daniel som måste sitta och åka mellan Märsta och Flempan för att komma till skolan!

Sigtuna

Idag blir det en tripp till Sigtuna för filmvisning och enkätifyllning. Hoppas skolan är jättesnobbig så att det blir lite kontraster mot Rinkeby.

Såg nyss en repris-intervju från Nyhetsmorgon Söndag. Kristin Kaspersen intervjuade Eros Ramazzotti vilket var något jag kunde ha klarat mig utan. Jag har aldrig riktigt gillat Kristin Kaspersen och att höra henne prata osäker engelska med en av Italiens största popstjärnor fick mig inte direkt att ändra åsikt. Det var nog den kassaste intervju jag har sett i hela mitt liv!

Baby-kiwis

Har ni sett något så sött! Smakar precis som kiwi :)


Helgen i bilder

  
                                     Jon lagade mat.          Jon fotar
                  Party

Still in Mariestad...

Shopping vilket resulterade i tre par skärp för 20 kr st på Lindex + en bok på ICA :) A-K köpte jättesnygga svarta pumps för halva priset på Euro sko. Ganska skapligt avundsjuk är jag för dom var SKITSNYGGA!

Ikväll blir det party! Drinkar, vin och cider står på drinklistan... Sedan blir det dans på Björnes men först en sväng till Jons skola där dom har filmmaraton och en bar där man kan köpa vin för 15 kr/glas!

Trevlig kväll allihopa, vi hörs!


Mariestad

 I Mariestad hos A-K och Jon.

Har ätit sojafärssås och druckit vin som luktade svett.
Nu tittar vi på en naken, dansande japan på MTV

Godnatt

Bröst vs hår

Ibland funderar jag på att göra en bröstförstoring. Inte på allvar förstås, för då skulle jag absolut inte våga skriva det här! Men tanken har slagit mig mer än en gång...

Självklart är det idiotiskt. Jag skulle aldrig kunna slänga ut 30 000 spänn på en sådan sak. Jag skulle bli stämplad som den ytliga tjejen med fejktuttar och ingen vettig kille skulle någonsin titta åt mig igen. Till saken hör också det att JAG inte skulle titta åt en kille som blev intresserad av en brud med silikontuttar!
Snacka om paradox!

Dessutom vill jag kunna acceptera mig själv precis som jag är, vilket jag till stor del också gör. Jag skulle ALDRIG kunna göra en bröstförstoring eller dylikt för någon annans skull, utan det är enbart för mitt eget välmående som jag ens tänkt i de tankebanorna. 

I dagens samhälle är bröstförstoringar inte acceptabelt. Iaf inte i den mån att de som genomför detta ingrepp blir betraktade som jämlika. De får stämpeln: Dum, ytlig, lössläppt bimbo och allt vad det nu kan vara.

Ta några minuter att refelektera över VARFÖR tjejer förstorar brösten. Det finns många anledningar. Vissa är förmodligen både dumma, lössläppta och ytliga men de finns också de som är det motsatta. Anta att du är helt platt! Skulle du då kunna tänka dig en bröstförstoring för att kunna känna dig mer kvinnlig?

Som vanligt tittade jag på "Efter tio" med Malou imorse. En av dagens gäster var Tony Irving som var där i egenskap av före detta flintis. Han berättade hur han slängt ut tusentals kronor på hårtransplantationer (och planerade att slänga ut tustentals till), allt för att få känna sig manlig!

Detta är dock helt accepterat av samhället och ingen ser ner på Tony på grund av detta. Snarare tycker vi synd om honom. "Stackars lille Tony som är tunnhårig och mår dåligt av det!"

Vi kan alltså konstatera att Tony får ta till "fejkhår" för att känna sig mer manlig men en tjej med små bröst får inte förstora dem för att känns sig kvinnlig. 

Ta ytterligare några minuter att reflektera: Vad är det egentligen för skillnad?!

Du vet väl att tidelag är brottsligt?

TV4, Nyhetsmorgon, fredag:
Inbjudna kockar har lagat mat som de serverar de båda programledarna och övriga gäster.

Proramledare 1: Är det svansen som ligger där? Oxens svans?
Kock: Ja
Programledare 1: Ska man stoppa den i munnen eller?
(Grapskratt från samtliga)
Programledare 2: Det lät inge vidare det där, Jenny :)

Mycket ska man höra innan öronen trillar av ;-) Har jag nämnt att nyhetsmorgon är ett av mina favoritprogram? Alla kategorier! haha!


Torsdagmorgon i Rinkeby

Imorse gick jag upp redan klockan 5. Marken låg snötäckt utanför fönstret och TV hade ännu inte påbörjat dagens sändning (bortsett från tv3 som visade träningsreklam). Det är när man är uppe innan Nyhetsmorgon som man vet att man är tidigt ute...

pendel in till centralen som såklart  var smockad med folk. Jag slutar nog aldrig att vara tacksam över att jag slipper den passagen på morgonen för att komma till skolan.

Mötte Daniel vid t-banespärrarna och för första gången i mitt liv gick jag låååångt under marken ner till blå linjen som skulle ta oss till fördomarnas huvudkvarter: Rinkeby.

Mikaela gjorde oss sällskap vid Fridhemsplan och väl framme i Rinkeby letade vi reda på Rinkebyskolan för att genomföra undersökningen till vår B-uppsats, en undersökning som gick över förväntan. Merparten av eleverna (23 av 24) hade som väntat invandrarbakrund men bortsett från detta kom vi verkligen fördomarna på skam (iaf jag). Eleverna var ordentliga, engagerade och de gav oss utförliga svar på våra enkätfrågor. Det var mer än vad jag hade vågat hoppas på.

Vi lämnade Rinkeby vid nio-tiden då vi åkte tillbaka in till stan och parkerade oss på Mikaelas favorithak, John Chris. Över en kopp kaffe sammanställde vi våra enkäter och vår uppsats ser ut att kunna vara i hamn redan nästa vecka om inget oförutsett händer. Påsklov, here I come :)

 
T-banestationen                      ;-)                    Rinkeby-torg                Rinkeby-bil ;-) 

    
 Söt staty på               Rinkebygrillen          jävlar va          Grupp 7        Enkät-
 skolgården                                                    socker!                                  sammanställning
                                                                                                                                                                                                                         


3 matskedar mens

Var precis påväg att slå på ett nytt avsnitt av Grey´s anatomy men istället råkade jag fastna framför "Fråga Olle".

Jag har faktiskt aldrig sett det programmet förutom ett snabbt klipp där "Big-brother Kitty" sitter den glittriga lila soffan och tokfnissar, men jag måste erkänna att helt värdelöst är det inte...

Genom att iaktta småpojkar som sprutade ketchup i decilitermått lärde jag mig precis att en kvinna har 3 msk mens i månaden. Jag trodde det var mer!

Där ser man... :)


Lite ljus i mörkret...

... bokstavligt talat :)

Idag kom jag äntligen ihåg att köpa nya gladlampor. Har levt i mörker i några veckor nu. Lampan brevid datorn har gått sönder och lampan i hallen har fått nöja sig med 40 watt istället för 100 i flera månader. Med andra ord så har det varit minst sagt dunkelt i min lägenhet efter mörkrets inbrott...

Men nu är den upplyst igen! Tänk vilken inverkan på välmåendet lite ljus kan ha... Känner mig redan piggare och gladare (även om jag inte var speciellt deppig innan)! tror jag börjar fatta allt tjat om ljusterapi nu :)

Grey´s anatomy ikväll! Jag älskar onsdagar!Blondinvarning!

Ibland är jag bra jäkla korkad!

Lyckades få till ett par alldeles perfekta ögonbryn imorse. Once in a lifetime! (Iaf i när det gäller mig) Så jag beslöt mig helt sonika för att föreviga dem, så jag satte mig framför datorn och slog på kameran.

Det jag såg gjorde mig rädd. Jag satt mitt framför dataskärmen men hur jag än vred och vände på mig så blev jag inte rak. Den hemska slutsatsen jag drog av detta var att jag var sned hela jag. Att huvudet satt snett på kroppen!

Efter ett ganska bra tag (och många desperata poser framför kameran) lyckades jag tillsist lista ut anledningen till att jag var skev. JAG satt mitt framför datorn men vad hjälpte det när KAMERAN sitter till höger på skärmen!?

Hahahahahahaha! Synd att jag inte kan skylla på hårfärgen längre ;-)

En hare med fem ben!

Påväg hem från gymnastiken idag så jag någonting som gjorde mig minst sagt förbryllad. Närmare bestämt en hare utanför sjukhuset.

För det första så är det inte varje dag man ser en hare utanför entrén till ett sjukhus och för det andra var det något mycket speciellt med den här haren: han hade FEM ben!

Självklart insåg jag att haren omöjligt kunde ha fem ben och vid närmare granskning gick det upp för mig vad det femte benet var för något...

med risk för att verka dum: jag har ALLTID i hela mitt liv trott att harar har en sådan där liten boll som kaniner har och inte en svans lång som bakbenen!! Men det hade han, den här haren.

Efter att ha googlat fram bilder på harar utan att hitta någon med lång svans är jag inte så lite konfunderad. Tecknade harar och harar avbildade på annat sätt har alla en liten kaninsvans, så det finns alltså en anledning till min potentiellt skeva bild av harar.

Är det någon som vet? har harar låna svansar eller små kaninstumpar? Kanske är det bara Flemingsbergshararna som har lång svans...

...eller så var svansen någonting helt annat som jag inte behöver nämna eftersom ni säkert kan lista ut vad jag syftar på ;-)

anyway, jag måste få veta! Annars kommer jag grubbla ihjäl mig!

   

A taste of grown-up

När vi ändå är inne på vuxentemat....

Det finns saker som får en att undra om man inte växer upp trots allt om än omedvetet. En av dessa saker är smak. Det faktum att man inte har samma smaklökar som man hade när man var liten är ofrånkomligt. Det finns så mycket saker jag gillar idag i matväg som jag avskydde när jag var liten.
Exempelvis:

* Avokado
* oliver
* champinjoner
* vin
* räkor
* kräftor
* sushi
* lasagne (ja jag vet att de flesta normala barn gillar lasagne men jag har aldrig sagt att jag är normal)

ja det var nog allt för tillfället... trodde det skulle bli en längre lista... men tja, ni greppar poängen hoppas jag..

My precious apartment (att bli vuxen)

När jag var liten så trodde jag att man var vuxen när man fyllde 15. Därför gruvade jag mig något alldeles enormt inför denna dag. Min femtonde födelsedag kom och jag insåg att jag nog inte var speciellt vuxen trots allt. Jag beslöt mig för att det skulle förbli så. Att jag alltid skulle bo hemma hos mamma och pappa i den gråa villan på knutsbo. Att bli vuxen och tvingas flytta hemifrån var något som skrämde vettet ur mig.

Men successivt började jag växa ur mitt löfte till mig själv och när jag tog studenten ville jag inget hellre än att ha en egen lägehet som jag kunde inreda precis som jag ville, ha fester i och vara ifred i när jag kände behov av att vara det.

Mina oerhört snälla föräldrar köpte mig en liten lägenhet ca 20 min promenad från mitt barndomshem. Vad nu detta skulle vara bra för går ju att diskutera med tanke på hur mycket pengar jag skulle ha sparat på att bo kvar hemma, men lägenheten på Generatorgatan var en viktig anhalt på resan mot vuxenlivet. Jag tvingades lära mig tvätta, städa, byta glödlampor, stryka kläder och allt vad det nu krävs av en vuxen människa med eget boende. Allting med vetskapen att mina föräldrar bara befann sig någon kilometer bort.

Jag kände mig fortfarande inte speciellt vuxen men mer ansvarsfull och "hushållskunnig" är tidigare. Jag växte något enormt under de 18 månaderna i min lilla boning och utan flytten dit hade jag aldrig vågat flytta vidare till Stockholm. Jag saknar min lilla underbara lägenhet väldigt väldigt mycket, men jag längtar inte tillbaka. Jag ser på den tiden som något nödvändigt. En förbredande fas inför det riktiga livet. En lektion i att bli vuxen. 

Än idag har jag inte blivit vuxen. Inte i mina ögon i alla fall. Jag sitter här i min ännu mindre lägenhet i Stockholm som, bortsett från den lila toaletten och den limegröna hallen, är nästintill identisk med min förra (antar att det beror på möblemannget. haha) och känner mig ganska nöjd med tillvaron. Frågan är om man någonsin blir helt vuxen? Jag skulle inte bli förvånad om det faktiskt var så... Jag får vänta tills jag är 80 år och sitter och ser tillbaka på mitt liv innan jag kan dra någon slutsats i den frågan. För tillfället är jag dock tillfreds med det faktum att jag kan bete mig  "vuxet" när det krävs av mig och när det inte gör det, ja då kan jag vara mig själv :)

Min älskade lägenhet med en limegröna hallen och det lila badrummet.

     

 

SOL!

Solen skiner och jag har varit duktig och städat hela lägenheten :) Det är vår i luften, även om det fortfararnde är ganska kyligt ute. Jag älskar våren. Det är min favoritårstid, alla kategorier :)

Här får ni en bild på min alldeles egna lilla strandraggare Trollet i lillebrors solglasögen :)


Jag vill bli som Malou

Det där med intervjuteknik har aldrig varit speciellt lätt att få grepp om. Det är svårt. Svårare än man tror. Jag minns första terminen på utbildningen (shit, det har verkligen gått så pass lång tid att jag kan prata om "första terminen" som något som hände för relativt länge sedan) då vi intervjuade studievägledaren två och två samtidigt som läraren filmade. Mycket skratt, liten verkstad. Låt oss säga såhär: Vi hade alla mycket kvar att lära!

Någon som dock vet vart skåpet ska stå är Malou von Sivers. Jag beundrar henne, det gör jag. Väldigt mycket. Med kompetens, självsäkerhet, empati, nyfikenhet och massa "jävlar anamma" intar hon tv4-soffan varje vardag efter kl 10 där hon mjölkar livshistoria efter livshistoria ur alla som slår sig ner där tillsammans med henne. Jag vet inte hur hon gör, men hon lyckas alltid.

"Efter tio" är ett farligt program. Börjar jag titta så är jag fast, hur ointresserad jag än är av ämnet. Det är tack vare Malou och hennes förmåga att fråga på tittarnas uppdrag. Hon tycks veta precis vad JAG vill veta och ställer alltid rätt frågor till sina intervjuobjekt.

När jag blir stor vill jag bli som Malou. Och jag hoppas och vill tro att det är möjligt.

Men nu ska jag städa :)


Garderob-städning

Fick oanade krafter idag när jag kom hem och beslöt mig för att äntligen ta tag i "projekt garderob-städning". Inte klokt va skräp man samlar på sig och inte konstigt att jag inte får plats med allting eftersom jag köper nya kläder ganska ofta utan att slänga gamla. Har svårt för det där med att slänga saker...

... Men idag var jag inte barmhärtig. Det var mycket som åkte ut (dock blev det inte mer plats i garderoben iaf av någon konstig anledning) Av 12 par jeans åkte 5 par i "soporna" . Inte för att det var något fel på dem utan jag beslöt mig bara för att kasta allt gammalt så jag inte har någon ursäkt att inte använda det nya. Ni som känner mig vet att jag har väldigt svårt för att använda nya saker jag köper för att jag inte vill "slita" på dem... fånigt egentligen...

Hittade en del saker som jag knappt visste att jag hade. Exempelvis den här gula trasan (bild nedan). Oh my god! Det finns en anledning till att jag inte har haft den klänningen på mig annat än i provrummet i Västerås där jag köpte den för ca 4 år sedan! Skojar inte, jag har aldrig använt den!

Sa även farväl till min rosa nostalgi-klänning. Vem minns inte detta "marknads-mönster" som prydde alla små tonårstjejers kroppar för x antal år sedan... Jag gillar formen på denna klänning. Annan färg, annat tyg, annat mönster och den hade varit en riktig pärla...

Slutligen. Det var inte utan att det högg till lite i hjärtat när jag avlägsnade min limegröna minikjol från galgen. Mitt favoritplagg för ca 7-8 år sedan (shit det är verkligen så länge!) Har inte använt den på många år men ändå inte kunnat skiljas från den... Men nu är det dags. Rest in peace. Kommer aldrig att glömma dig!


       

Rädda barnen... eeehh

När "pulsen" (Flemingsbergs mataffär) byggdes om så blev den inte bara större och bättre utan även ett populärt tillhåll för sådana där som jag inte riktigt vet vad jag ska kalla dem. Med andra ord: Folk som smäller upp bord och skyltar i köpcentrum och försöker övertala folk att byta mobilabonnemang, börja knapra omega 3 och allt vad det nu kan vara...


Dagens underhållning stod "Rädda barnen" för, och med underhållning menar jag verkligen underhållning - i form av roligt på någon annans bekostnad (ja jag vet, jag kan vara bra grym ibland)


Jag har precis kommit in genom entren och styr stegen mot bankomaten när jag blir ikappsprungen av en tanig, osäker tjej. Hon är iklädd glasögon och ett brett flin som blottar hennes sneda kanintänder. I händerna håller hon en pärm med en symbol för "Rädda barnen" som hon praktiskt taget trycker upp i ansiktet på mig.

Jag tycker synd om tjejen. Så liten och så osäker. Eftersom jag inte har bråttom så beslutar jag mig att stanna för att lyssna på vad hon har att säga...


- "Rädda barnen" är... eeeh... det är... ehh.... dom hjälper barn.... eeeh... barn i hela världen...

Hon fortsätter stamma fram en bristande förklaring till vad rädda barnen är för slags organisation. Jag står tyst och väntar på att hon ska komma till poängen. Det gör hon dessvärre inte, så när hon tystnar så förblir även jag tyst.
- Ja... det är alltså.... eeeehh.... barn...

Vid det här laget har jag lyckats konstatera tre saker:

1. Tjejen har någon form av handikapp. I huvudet!!! (Jag vet, det låter inte speciellt snällt men faktum är att hon förmodligen var lite efterbliven)

2. Efter 5 minuter vet jag fortfarande inte vad hon vill (förutom att tala om för mig att "Rädda barnen" hjälper barn vilket jag redan visste)

3. Bortsett från att jag tycker synd om och skäms å tjejens vägnar så är hon faktiskt riktigt underhållande :)

Vad jag vill ha sagt med allt det här förtäljer inte historien. Jag är bara väldigt glad över att jag inte jobbar som... ja, vad det nu kallas!


Tjuvlyssnat

Om folk undrar varför FI inte kom med i riksdagen...

Valstuga, Nacka
(Ett gift par står och plockar bland valsedlarna)
Kvinnan tar upp en från FI
Kvinnan: Jag tror jag ska ta den här i år...
Mannen: Alltså, NEJ! Ta den här så går vi (ger henne en annan valblankett)
Kvinnan: (nedslaget): okej...


En gång för länge sedan fanns det ett företag med en alldeles egen tidsräkning...

Röda linjen, Midsommarkransen
(skyltarna har visat "Mörby centrum 1 min" en lång stund)
Ett litet barn: Pappa, det har stått en minut på skylten JÄTTELÄNGE, men det kommer inget tåg?
Pappan (hukar sig ner till barnets huvud och säger med sago-berättarröst): Du förstår, det där är ingen vanlig minut, det är en SL-minut och den kan vara huuuuuur lång som helst...
barnet: aha... okej...

Nej, nu  är det skola som gäller :)


Singing bee och tacos :)

Har nyss käkat upp taco-resterna som blev kvar sedan igår. Mums :) Jag måste faktiskt säga att gör världens godaste guacomole.

Kikar på "Singing bee" som är ett sådant där program som alla avskyr men som jag tycker är hur underhållande som helst. För tillfället är jag mest fascninerad över att ingen av de fyra första deltagarna kunde texten till Europes "final conutdown".

Förövrigs så är det fortfarande Grey´s anatomy som gäller. Pinsamt nog så måste jag erkänna att jag spenderat i stort sett hela dagen framför tv:n. Usch jag får nästan lite dåligt samvete...

Jag älskar verkligen Grey´s och speciellt alla gamla avsnitt. Den här säsongen är det för många gamla borta för att det inte ska hugga till lite i hjärtat varje onsdag kl 21 när man slår på tv:n och inser att både Kate Walsh och Isaiah Washington inte är med längre :( Det är nästan som att förlora gamla vänner.... Men så länge Patrick "McDreamy" Dempsey är kvar så är jag nöjd. Han är inte direkt snygg men det är något jäkligt sexigt över karln som jag inte riktigt kan sätta fingret på... grr...

 McDreamy


Samvetslös

Så vit som snö på marken
å samvetets vägnar
vill jag vara
en skimrande, stjärnbeströdd himmel
ren från bäckmörkrets stoft
befriad från lögner som kväver
min avklädda sinnesfrid
till döds

Visst är han helt sjukt söt!?

image59

Söndag

Idag är det söndag. Jag sov till kl 11. Det är inte likt mig att sova så länge men förmodligen berodde det på att jag var uppe till halv 3 igår och såg på Grey´s anatomy. Den serien är en drog! Och jag är såååå beroende! Har jag väl börjat titta så kan jag inte sluta. Har 25 "nya" avsnitt att ta mig igenom så nu vet ni vad jag kommer syssla med de närmaste dagarna...

Funderar på om jag skulle plugga lite. Fila på lite frågor till vår enkät kanske? Men orka...

Hittade en bild i gamla bloggen (när jag satt och sparade ner inlägg) på litteratur till en hemtenta för ett år sedan i filmvetenskap om dokumentärfilmshistoria. Allting var på norska! Jag har nog aldrig ansträngt mig så mycket till en tenta som jag gjorde då. Och det gav utdelning :) Är fortfarande helt sjukt stolt över vad jag presterade under den veckan jag låste in mig i min lägenhet och bara läste och skrev. 

Undra vart det engagemanget tog vägen? 


En klassiker... men ändå inte!

Köpte en så rolig bok på rean idag - Tjuvlyssnat.
Några smakprov:

Åre torg
Tjej 1: Killarna från igår verkar ju rätt smarta. De går på KTH liksom!
Tjej 2: jaha. Är det en ny drog eller?

T-centralen
Tågets dataröst:
Nästa T-centralen
Tjej (till sin kompis): Alltså, den där tjejen förföljer mig överallt! När jag åkte gröna linjen imorse snackade hon också!

Och tillsist... Ingen kan väl ha undgått att missa den sämsta av alla dåliga raggningsrepliker:
Är din pappa tjuv? Han har ju stulit alla himlens stjärnor och placerat dem i dina ögon!

Här är en ny variant:

Odenplan, Stockholm
(En kille går gram till en tjej i baren)
Killen: Du ursäkta, jag MÅSTE fråga dig en sak!
Tjejen (besvärat): Ja?
Killen: Är din pappa tjuv?
Tjejen (himlandes med ögonen): Gud va originellt... NEJ!
Killen: Är du säker? Jag tyckte jag såg honom på Efterlyst igår ikväll!
(Tjejen börjar skratta och de fortsätter att prata)

         


Ett regnigt Stockholm

Vaknade upp till ett grått och regnigt Stockholm idag. Det hindrade mig däremot inte från att genomföra min obligatoriska joggingrunda. Med regnet piskande i ansiktet och vinden vinandes i öronen avverkade jag mina 6 km - en inte alltför angenäm springtur.

B2 hade överlevt natten på min stenhårda bäddsoffa (har iaf hört att den inte ska vara nå vidare gästvänlig, men jag har dock aldrig sovit i den själv) så efter en stadig gröt-frukost och en kopp kaffe bar det av in till stan.

Regnet ville inte ge med sig så vi sökt skydd inne på mitt nya favorithak, Café aveny på Kungsgatan. Definitivt värt ett besök för er som aldrig varit där.  Mysig atmosfär, snygg inredning och fräscha toaletter väger upp det faktum att en kopp vanligt svart kaffe kostar hela 25 spänn (!) Och jag vågar nästan (med betoning på nästan) påstå att de har Stockholms godaste räksallad :)

Lite shopping hann vi också med. Jag lyckades till min stora glädje hitta någonting som skulle kunna fungera som kaffefilter-ställ inne på "Berry details". På samma affär köpte jag även två små värmeljushållare med sugproppar som ska få äran att lysa upp mitt badrum :)

Med lite hjälp från B2 har även lyckats konstatera att det är kungen som är orsaken till kollektivtrafikens rent ut sagt ohumana priser! Han är helt enkelt för dyr i drift, hett Carl-Gustaf...


    

Granat i Flemingsberg!

Gissa om jag blev rädd igår kväll! 
 
Tydligen så hade en granat hittats på Terapivägen  (några gator från mig), vid lunchtid. Samtliga närbelagda hus hade evakuerats och bombtekniker tillkallats.

Enligt polisen och metro hade det kunnat sluta riktigt illa. Tur att allt gick bra :)

RSS 2.0