Längtar...

Imorgon är det äntligen Valborg och det ska bli så himla roligt! Anni slutar jobba kl 14 så då tar vi tåget till Uppsala. Det kommer att bli en toppendag tror jag. Ser mest fram emot att grilla eftersom jag inte har gjort det i år.

Får se om min käre bror kommer ihåg att möta oss vid tåget? haha! Dom kommer ju knäcka första ölen redan på morgonen. Heja heja!

:)

Idag har jag skrivit ytterligare 14 sidor till min uppsats (som nu är uppe i snart 60 sidor). Damn, vad jag är duktig! ;-)

Vad är det för jäkla inställning???

Två äldre damer i simhallen imorse:

Dam nr 1: Jag avskyr verkligen att väga mig på den här vågen! Den visar ett kilo mer än min våg som jag har hemma.
Dam nr 2: Ja visst är det tragiskt ...
Dam nr 1: Men du har väl gått ner i vikt? Det ser så ut i alla fall...
Dam nr 2: Ja. (suck). Du vet hur det blir när man blir ensam. Nu för tiden äter jag aldrig någon god mat. Det har jag slutat med. Vad är det för vits? Jag äter för att jag måste äta. Ibland smakar det illa och ibland är det gott... Jag bryr mig inte.

SHIT! Vad deppigt! Ska man sluta äta god mat bara för att snubben man lever med går och dör? Det kommer aldrig att hända mig. Det ska verkligen se till!

... Nu ska jag plugga. Jag och min onda näsa. Den är jätteöm :((

Tussen

Ibland tycker jag synd om mig själv... som typ nu :(
Hans-Åke gav mig ett nytt smeknamn: Tussen.



Dessutom förlorade vi med massa massa mål... :(


Den jävlen bet mig i rumpan!

När jag vaknade i söndags så hade jag väldigt ont i en punkt på rumpan men tänkte inte mer på det... När jag vaknade i morse hade jag världens mest skumma blåmärke på ena skinkan... Vad i helvete tänkte jag... Efter en stunds grubblande gick det dock upp för mig vad det var som hänt med min stackars häck...



På väg ut från Spyan (Spy bar alltså. Den trista krogen levde verkligen upp till namnet den kvällen):

Han kommer i kapp mig bakifrån, tar tag i min midja och slänger upp mig över ena axeln, likt en jultomte med säck. Han springer med mig, snurrar runt, och BITER MIG I RUMPAN!
Sätter han ner mig på en bänk och kysser mig.

Sofie tar hans röda fula glasögon och springer iväg...

...
Well, det var en galen kväll ;-)

Äntligen!

Förra måndagen satt en förväntansfull Frida bänkad framför tv:n för att titta på första avsnittet i TV4:s dokumentär om Familjen Bonnier. Besvikelsen var stor när det visade sig att jag tagit fel på datum och att första avsnittet inte skulle visas förän måndagen därpå...

Men idag!!! Kl 20! Äntligen!

Någon mer än jag som ska se?

Ärlighet varar längst...

- Varför just Expressen?

Han tittade på mig med en blick som avslöjade nyfikenhet och ett uns av förväntan.

Jag tvekade. Insåg att jag skulle riskera att låta som ett litet barn på julafton. Till sist bestämde jag mig för att vara ärlig. Jag svarade honom med ett enda ord.


- Nostalgi.

Han såg oförstående ut. Jag tog ett djupt andetag.


- Min farfar har jobbat på Expressen. Mina föräldrar är trogna läsare och köper tidningen varje dag.  Min barndom har präglats av getingpennor, handdukar, kortlekar och badbollar med det svartgula flygfäet.  Det här är min chans att, i tio veckor, bli en del av någonting större som hela tiden varit ett väsentligt inslag i min uppväxt...

Jag tystnade. Sänkte blicken för ett ögonblick. Jag hörde själv hur patetisk jag lät. När jag tittade upp var jag beredd på att möta den där fördömande "du-är-ju-knäpp-på-riktigt-blicken". Men den var inte närvarande i hans ansikte.
Han log.
 


Håll tummarna!

Sitter i skolan och ska genomföra en undersökning till min c-uppsats. Har bokat en hel datasal men förmodligen kommer bara en enda människa - Mikaela! Som jag dessutom har tvingat dit! haha!

Därefter ska jag till Expressen på "praktikintervju". Håll alla tummar ni har!

Tack för en underbar helg!



Nu är helgen över och den har verkligen varit toppen! Sofie anlände med tåget kl 19 i lördags och kvällen spenderade vi på Stureplans krogar. Var sjukt länge sedan jag rörde mig i de krokarna. Det var hur som helst väldigt roligt.

Vi började på K-15 på Kungsgatan där vi lyckades charma oss in gratis (sparade med andra ord 100 kr var). Därefter bar det av till Spy bar vilket inte var någon större hit så vi gick till Oxid där det var sjukt bra musik. Även där lyckades vi komma in gratis så det blev en ganska billlig kväll... :)

Självklart lyckades vi somna på bussen hem och vaknade lååååångt hemifrån. Hahaha! Tur att vi var två :)

  
Måste även nämna att vi läste vårt gamla teatermanus och Henrik VIII som vi skrev på gymnasiet. Gud va vi skrattade!!!
  

På söndagen vaknade vi kl 11 och åkte in till stan där vi hade en kanondag :) Shopping, yoghurtglass, underbar mat, vin och avslutningsvis bio. Vi såg "Dumpa honom". Se INTE den!

  

Äntligen lördag!

Lördag. Solen skiner. Kan knappast bli bättre...

Ska iväg och spela fotboll snart. Kul kul :)

Ikväll kommer Sofie hit från Örebro och det ska bli jätteskoj! Ska även försöka laga lite mat... Får se vad det blir av det... Har kommit på att jag inte är så dålig på att laga mat som jag har trott att jag är :) Jag är ganska bra faktiskt :)

Har inte särskilt mycket att skriva . Ni får se bilder från helgen på måndag iaf :)

Har ni sett va mycke fräknar jag har fått!


Ha en bra dag allihopa...
kram

Status:

Nyligen hemkommen från jobbet. Solen skiner. Underbart!

För tillfället:
Längtar till imorgon då Sofie kommer!
Längtar till Valborg då jag och Anni ska erövra Uppsala :)

Post från hemtrakten

Idag damp det ner ett vykort från självaste Smedjebacken i mitt brevinkast, hör och häpna :)

Är så glad att jag har underbara vänner som verkligen lyckas sätta lite guldkant på min tillvaro. Tack Tobias :)


Torsdag

Jag har köpt en ny lampa. På ikea dit jag åkte med David och katinka igår. Jag skruvade ihop den alldeles själv. Är faktiskt lite stolt.

Något som jag däremot inte är stolt över är min uppsats. Den är jag bara orolig för. Seriöst orolig!

Min torsdag ser ut såhär:

kl 10.00:
Träffa Gunnar (min handledare alltså)
kl 14.00: Fika med Anni. Har längtat jättemycke!!! Vi har gått om varandra och inte träffats på typ tre veckor vilket är en hel evighet!
Kl 18.30: TRÄNING! Har inte varit där på två veckor så ingenting kan hålla mig därifrån!

Imorgon vankas det jobb hela dagen. Och fint väder också om man ska tro tv4 :)

På lördag kväll får jag finfrämmande från Örebro (Sofie) och det ska bli superkul! Förmodligen blir det en nostalgikväll för hela slanten med mat, vin och popcorn. Har även planerat att dra med henne till GK och dansa. Skönt med någon som har samma musiksmak som en själv :)

Hos Sofie i Barcelona, oktober 2008

Grattis gumman!

Äntligen! Ser fram emot att få åka med dig på en tur någon gång framöver :)


YEEEES!

Skickade in en praktikansökan till Expressen igår och fick napp i princip direkt. Ska dit på intervju på måndag och jag tror att det finns chans att få praktik eftersom han som ringde sa att "min ansökan såg väldigt trevlig ut".

Yes! Håll tummarna!

:( och :)

Första matchen slutade med förlust med 3-1 eller var det kanske 4-1?

... men gissa vem som gjorde målet!!!!! ;-) haha!

Hoppsan...

Sammanställde precis min uppsats och skickade till min handledare. Det blev totalt 45 sidor (37 utan bilagor) vilket är över maxgränsen för hur mycket vi får skriva. Ska kanske nämna att jag bara kommit till metodavsnittet, dvs inte ens börjat med undersökningen än mindre skrivit resultat och slutsats...

hoppsan var ordet....

Ska snart iväg och spela första fotbollsmatchen. Ska bli jättekul. Önskar dock att solen ville titta fram...

Heja public service!

Jag kan ju inte direkt påstå att jag älskar den där dagen var fjärde månad då det där vita kuvertet med Radiotjänsts snirkliga logga dimper ner genom brevinkastet. Det innebär som bekant 500 spänn mindre att röra sig med den kommande månaden vilket är en hel del när man lever på studiebidrag från CSN (just det, enbart BIDRAG på 2 700 ynka kronor vilket räcker till hyra och typ inget mer)

Men jag betalar snällt och kastar sedan fakturan i papperskorgen. Som många andra av mina vänner har jag funderat på att ringa och dra en vals om att min tv gått sönder, brunnit upp, blivit stulen eller något annat lika osannolikt men jag kommer aldrig till skott.

Varför? Jo, för att jag egentligen är en förespråkare för public service som jag anser vara ett nödvändigt inslag i demokratin. Jag tittar inte på SVT1 eller SVT2 annat än när det är Melodifestival, jag lyssnar inte på varken SR eller UR, men jag tycker att det är viktigt att dessa kanaler och stationer finns i samhällets tjänst som icke kommersiella informationskällor.

Public service är precis vad det låter som: service till medborgarna. Det är en förmån vi har likt gratis skolgång och liknande som finansieras med skattepengar. Det borde alltså vara en självklarhet att betala! Dessvärre är det inte alla som gör det.  Mitt förslag är att bädda in tv-licensen i skatten eftersom det skulle göra det mycket svårare, för att inte säga omöjligt, att smita undan betalningsplikten. För en plikt är det. Som svenska medborgare är vi skyldiga att betala vår licensavgift.

Så ni som "fortfarande inte har skaffat tv" trots att vi befinner oss en bra bit in i teknikens 2000-tal - gör det! Och se till att göra rätt för er...

Riktig fattigmansmat!

Tänkte vara snäll mot min mage idag och ge den något varmt och lent att äta, så jag gjorde soppa. Potatis- och purjolökssoppa.

Potatis för 6 kr, purjolök för 6 kr. Ett par buljongtärningar (som jag redan hade hemma), vatten, salt och pepper. Ner med allt i mixern och vips - mat för fyra personer!

Min lunch kostade alltså  3 kr! Snacka om fattigmansmat!

I´m alive!

Eller tja, det var väl kanske att ta i... Överlevde gårdagen med knapp marginal. Tyckte dock jag klarade allting rätt hyfsat :) Efter en lång natts sömn vaknade jag och magen var åter platt som en planka och sitt vanliga jag. Tack Gud!

Har iaf försökt ta det lugnt och inte äta så mycket frukt och inte dricka något kaffe. Det sistnämnda klarade jag mig utan i exakt en dag, 7 timmar och 10 minuter. Sedan fick jag en sprängande huvudvärk. Så det var bara att knapra ett par alvedon och hälla i sig en kopp kaffe med mycket mjölk.

Får se om jag kan forstätta med uppsatsen nu... det går för övrigt skit för er som ville veta!

Åh nej!

Fan i helvete vad det här inte kommer att bli någon rolig dag!

När Susann från tidningen ringde igår kväll och frågade om jag kunde jobba idag i stället för en som blivit sjuk så sa jag ja... Trodde mitt magont var tillfälligt och resultatet av någonting dåligt som jag hade ätit...

icke...

Har legat och vridit mig i smärtor hela natten och jag kan ju inte direkt påstå att det är bättre nu... Men det är bara att bita ihop. Jag kan ju inte ringa och sjukanmäla mig nu, det vore inte schysst. Dessutom, vad skulle dom tro om mig då? Antagligen att jag var för bakis för att komma och jobba...

Så jäkla typiskt!

Jag är sjuk. Det var jag imorse också men hade bestämt mig för att ignorera det. Illamående och magont varav 50% är mensvärk. Ingen rolig dag med andra ord. Sitter mest här och tycker synd om mig själv. Hade sett fram emot att åka till Katinka ikväll... Men det får väl bli en annan gång antar jag. Fan också!

Sitter och bläddrar i almenackan efter någonting inplanerat som kan muntra upp mig en dag som denna. Valborg? Njae... Men kanske besök av Sofie samma helg. Hoppas på det i alla fall. Den 9 maj kommer mamma och Ulla hit på besök. Det ser jag fram emot :) Lagnölägret kan också bli roligt...

Nej, nu ska jag lägga mig i sängen igen med min vetekudde och läsa lite i "luftslottet som sprängdes" som för övrigt är en STOR besvikelse! Jag streckläste "Män som hatar kvinnor" och "Flickan som lekte med eldan". Bok nummer tre är bara seg och utdragen. Hade väntat mig mer...

Pluggpanik



Helt slut är jag. Det är inte det att det är överdrivet jobbigt att jobba heltid utan saken är den att det är överdrivet jobbigt att jobba heltid när man hela tiden har dåligt samvete över att man inte sitter hemma och skriver på sin uppsats...

Nåja, som vanligt får jag panik av ingenting. Jag hinner. Jag har tid! Nu ska jag inte jobba förän nästa fredag. Är dock himla glad över att jag har jobb :) Ett väldigt roligt jobb dessutom :) Jag gillar jobb där man producerar någonting. Jobb där man ser resultat...

Idag hade jag tänkt åka och spela fotboll men det satte min dumma mensvärk stopp för. Så istället blev det en haltande joggingrunda och lite havregrynsgröt. Nu är det plugg som gäller för hela slanten!

Jag vet att jag sa att jag skulle vara hemma ikväll så att jag kan gå upp tidigt och plugga imorgon. Dock blev jag bjuden hem till Katinka på pictionary (stavning?) och vin vilket inte gick att motstå... Ibland undrar jag var min diciplin tar vägen!


Dagens skratt!

Sitter och redigerar Södra Roslagens insändarsida då mina ögon fastnar vid denna mening i en text av signaturen "Bozan":

"Vi skattebetalare är trött på vandalisering av stökiga,  fulla barn."

Hahahahaha! Snacka om syftningsfel!!!!
____________________________________________

Förövrigt:
* Insåg att det inte var någon idé att åka och träna eftersom jag jobbade till kl 19
* Höll på att bli stendöv av mitt tjutlarm som damp ner i brevinkastet idag
* Imorgon SKA jag simma (börjar ju inte jobba förän 08-30)
* Har upptäckt att det finns GRATIS FRUKT på mitt jobb!!!!!!! Farligt, farligt....

Helgen kommer att bli TRÅKIG! Måste stanna hemma och ta igen den tid jag missat till uppsatsen. Men men, det är smällar man får ta...

Suck!

... hem och stirra på nästa dataskärm! Min hjärna är nog överhettad...

Det här med att jobba heltid och plugga heltid är en ganska dålig ekvation. För att inte säga helt omöjlig...

Jaja, jag har åtminstone inte cancer i livmorden...


...

Staden är död. Stendöd.

Och alla dess människor är döda.


Vi äter, sover, ljuger, bedrar.

Knullar med varandra i brist på andra


För första gången känner jag att jag är färdig

Jag har ingenting mer att hämta här. Inget...


Jag gråter inte. Inte alls.

Det enda jag känner är en enorm lättnad

Jag måste iväg härifrån innan staden kväver mig och jag blir lika död som den.


Jag vill inte dö med huvudet fullt av frågetecken...


I mitt sjuka huvud...


Flemingsberg, vintern 2009

Om någon hade brytt sig om att fråga vilket som gått hårdast åt mig, den förtvinade stoltheten eller det faktum att han så lättvindigt ersatt mig med en rappkäftad pundarbrud, ja då skulle jag svarat att jag inte visste. Jag kände mig lurad. Bedragen. Det han sagt om henne var inte sant. Det hon sagt om mig var desto värre. Jag kunde inte för mitt liv begripa hur hans samvetslösa hjärta hade godhet nog att förlåta henne - än mindre knulla med henne!


Vovvarnas påsk

Självklart ska vovvarna också få lite påskmat... Köttbullar, skinka, lax, leverpastej, ägg, prinskorv... mums!


Men... mammas hemgjorda köttbullar föll visst inte lilla bortskämda fröken i smaken...


... Tur att hon har en glupsk storasyster ;-)

Hejdå Ludvika!

en vecka går fort. Redan måndag och idag bär det av hem till Sthlm. Mamma och pappa skjutsar mig. Anledning: de ska till Ikea. Dock har jag avslöjat täckmanteln och den verkliga orsaken är att de vill se till att jag kommer hem ordentligt utan att bli kidnappade av någon psykopatisk stalker... Det är ju liksom inte alls så att det är närmare till Ikea i Örebro ;-)

Ska hur som helst bli trevligt. Skönt med skjuts. Imorgon ska jag jobba och det ska bli roligt...

Igår var en lagom trevlig dag. Träffade B2 vilket var ett tag sedan. Vi satt på Engel tills de stängde och därefter gick vi till Skuthamn där vi bänkade oss på bryggan i solen.

På kvällen spelade jag bingolotto med mamma. Var jättenära att vinna 4 kg guld = 800 000 kr. Det hade ju inte varit helt fel om vi säger så...

Kommer att sakna mitt nattliga sängsällskap :(

En oerhört lyckad kväll :)

Hade så sjukt kul igår! Så kul man bara kan ha med sina bästa vänner. Ni är underbara! Synd att vi inte kan sammanstråla lite oftare...

Kvällen började med thaimat från coco-thai, Postkodmiljonären och sedan buzz-spelande. Jag älskar verkligen det spelet. Vid tolv-snåret drog vi ner på stan för ett besök på Solo. Där mötte jag även lillebror och ett otal andra bekantskaper. Ludvika är som sagt inte stort. Det var dock jätteroligt :)


Idas snöhög fanns kvar. Dock något smutsigare än senaste...

  
              Sofie                              Alla kom med!               Ida, Jag, sofie
  
        AK och Jon              Ida och Jon vid fontänen        På Mcdonalds


Ibland känner man sig snygg...

.. Speciellt vid sådana här tillfällen:

Mormor: Vad har du på dig egentligen? Blir det inte lite svårt när du ska kissa?
Morfar: Vad det den där dräkten du hade på dig när du uppträdda med cirkusen???


GLAD PÅSK!

Jag älskar verkligen påsken. Det är en helt underbar "högtid". Man träffar släktingar, äter god mat och ser fram emot sommaren. Det gör jag iaf... Ser fram emot sommaren alltså. Det känns så nära så nära med all denna härliga sol :)

Fick ett påskägg av mamma i morse. Jag hade varit noga med att säga till att jag inte ville ha godis detta år. I vanliga fall så köper hon mängder av naturgodis eller sockerfritt godis vilket jag äter av tills det tar slut = magont. Och det vill jag inte ha idag... Så mitt påskägg innehöll två hundralappar, en trisslott och ett paket tuggummi. Trisslotten resulterade i en vinst på 50 kr. Mer än vad jag någonsin vunnit på en trisslott.. haha!

Pappa är och hämtar mormor och morfar i Fredriksberg. Ska bli så kul att träffa dem då jag inte har gjort det sedan julen...

Ikväll blir det party för hela slanten hemma hos AK och Jon. Planerna so far är thaimat och buzz (i alla fall om jag får som jag vill. haha!) Avslutningsvis blir det en sväng ner till Solo. Hoppas på bra musik denna kväll.. Förra gången var det inge vidare då vi tvingades lyssna på "Dökött!".
Känns dock lite vemodigt då det är sista gången på kanske flera år som jag festar ihop med Ida...

Nej, nu ska jag duscha. Sitter här och svettas efter en jobbig joggingrunda. Sedan ska jag sätta mig i solen och läsa lite... Hoppas ni får en fin dag allihopa. Glad påsk!


Kompaktkamera-promenad

Skorna påsnörade och jackan igendragen. Kameran i ett band runt halsen. ... Och självklart ingen batteritid kvar. Såklart! Så det fick bli en promenad med kompaktkameran. Det gick bra det också...

Tror jag börjar bli en sådan där puttinutt-fotograf som bara fotograferar blommor... hjälp!



  

Solig långfredag

Idag skiner solen. Dock är det inte speciellt varmt vilket är mindre kul...
Min uppsats har passerat 25 sidor idag. Nu tar jag en påskpaus från den tror jag...

... Så nu lägger jag mig i soffan och läser "Flickan som lekte med elden" :) Eller kanske skulle gå på en fotopromenad nu när jag ändå släpat med mig kameran.. Well, det ena utesluter ju inte det andra..

GLAD PÅSK!


Midsommar 2008. Vill ha sommar NU!

Skärtorsdag



Idag har jag skrivit ytterligare några sidor på min uppsats. Känner mig faktiskt ärligt talat ganska så duktig :) haha!

Har också hunnit med en fika på Engel med Anna-Karin. Alltid lika trevligt. Blev även en sväng till Dollar Store. AK upplyste mig om att det är en av de få saker som Ludvika har som inte Stockholm har. Ett intressant konstaterande faktiskt...

Kvällen bjöd på hockeymatch Leksand mot Södertälje och Leksand lyckades knipa vinsten i straffar. Sjukt spännande! Synd bara att det var en rätt meningslös match... Fast inte för mig egentligen. Så jäkla underbart att dom fick vinna mot just Södertälje! :)

Efter hockeyn käkade vi sushi och spelade spel - jag, mamma, pappa och Johan. Erik var väl med en sisådär fem minuter... Tråkmåns!


Någon som kan gissa vad detta är? Vi trodde att det var falukorv... en liten ledtråd: det gör sig bra ihop med saltgurka ;-)

  

Duktig Frida

Nu har jag skrivit totalt 18 sidor på min uppsats (5 sidor inledning, 2 sidor teori och 11 sidor tidigare forskning). Imorgon ska jag skriva metodavsnittet.

Dukig jag! :)

Shoppingen resulterade i två skärp, ett linne, en tröja, strumpbyxor till på lördag (så jag slipper gå med trasiga som jag brukar göra) och en väska. Det var också riktigt duktigt av mig. Att jag bara gjorde av med 800 spänn alltså...

Nej, nu ska jag pysa ner på stan och träffa Ida! Och äta en av Engels berömda mackor ;-) Har verkligen sett fram emot det.. haha!

Ska försöka se till att fixa lite bilder sen också... Blir ju lätt trist med en blogg med bara text..

Shoppingdag

Ursäkta den dålig uppdateringen. Jag har suttit försjunken i min uppsats de senaste två dagarna.

Ludvika är sig likt. Såklart. Anlände i måndags och mamma hade gjort jättegod mat till mig (två olika rätter). Hon är bara för bäst! I går skrev jag uppsats hela dagen men hann även med en simtur med mamma :)

Idag väntar shopping i Kupolen, också det tillsammans med mamma. Ska bli skoj även om jag inte har speciellt mycket pengar att shoppa för nu när jag köpt en dator för över 3 000... ;-) Ikväll blir det fika med Ida på Engel. Längtar!

Hoppas ni får en fin dag allihopa.

PS. Min lilla rosa minidator är mitt bästa köp på länge! Underbar!


Smickra mig

... Så får ni mig att göra precis som ni vill, jag lovar! Tackade precis ja till jobb i Borlänge i sommar - enbart på grund av smicker. Jag går på sådant. Och på något sätt tycks folk veta exakt vad de ska göra för att få mig dit de vill...

Så... alltså... Sju veckor i sommar kommer jag att tillbringa på Borlänge tidning (en vecka som reporter och sex veckor som planerare). Var tveksam i början men vid närmare eftertanke så är det kul att prova på något nytt. Har även hört att borlängeredaktionen ska vara en schysst samling människor...

Min första tanke var: ånej, en halvtimmes bussresa varje morgon! Sedan slog det mig: Det tar för sjutton en hel timme att ta sig till tidningen jag vikarierar på här i Sthlm... Tur att jag har bott här ett tag nu och vet hur det känns med dötid på tåg och bussar. hahahaah!
Dock går bussarna i Dalarna liiiiiite mer sällan än de här i Sthlm.. Hoppas det finns något bra gym i Blge att fördriva tid på...

En positiv sak är iaf att jag lyckades förhandla upp lönen en tusenlapp så att jag kan köpa busskort. hahahaha!

Nej, nu ska jag ta mitt pick och pack och åka in till centralen där bussen hem till Ludvika snart går :)


Dagens konstaterande:

Jag tror mina blommer behöver komma hem till mamma och kurera sig nu ;-) Av någon anledning brukar de glänsa vackert gröna efter en sommar i Ludvika medan Flemingsbergs-atmosfären mest verkar göra dem deprimerade. Well, jag förstår dem... Iaf en sådan här regnig och dystert grå dag...


Ny leksak från skräckförorten Fittja

Idag har jag varit superduktig! Gick upp 9.30 och joggade en vända. Därefter tvättade jag två maskiner och städade hela lägenheten :)

Sedan gjorde jag en liten utflykt till Fittja där "net on nets" lagershop ligger. Fittja är inget trevligt ställe, och jag är inte den som är kräsen (jag menar, jag bor ju själv i Flemingsberg). Jättesunkigt verkligen! Måste säga att Rikeby är en mycket trevligare liten håla om vi ska jämföra med något... Flytta ALDRIG til Fittja. Det tänker inte jag göra iaf...

Lagershopen var dock en riktigt besvikelse. Jag hade väntat mig pangpriser men faktum var att det var precis samma priser som på onoff, elgiganten och liknande affärer. Dock hittade jag en lite rosa minipärla på fyndhyllan. Den var nedsatt med 200 spänn pga bruten förpackning. Så den fick följa med mig hem. Onödigt jag vet! Nu har jag TVÅ datorer vad jag nu ska med det till? Men men, jag ser framför mig hur jag kommer sitta på gräset i solen i vår och skriva på min uppsats istället för hemma i min lägenhet framför den här otympliga maskinen ;-)


Väger nästan ingenting. Dessutom matchar den min lilla rosa hårddisk ;-)


Karaokekväll

Låter bilderna tala för sig själv. Fler hittar ni på Facebook :)



  
  
  

Solsken och glasspremiär

Inte blev det många timmars sömn inatt inte (bara 4,5 för att vara exakt). Vaknade av väckarklockan och rummet badade i solsken! Underbart! Jag tog mig ur mitt bakis-mood genom en svettig promenad till Huddinge centrum (tog hela 50 min. Måste ha gått väääldigt sakta...hmm)

Sista inomhusträningen med fotbollen idag. Ser fram emot att börja spela utomhus :) Efteråt tog tog jag bussen in till centrum och fönstershoppade nummer ett på min önskelista - nämligen en minidator *vill ha*

Passade även på att köpa sommarnes första glass i yoghurtshoppen. Min favoritsmak, ananas, fanns vilket verkligen var pricken över i. Helt sjukt va mycket folk det var ute förresten. Och köerna till alla Stockholms glasskioser ringlade sig milslånga!

Nu är jag hemma och ska sätta igång att plugga några timmar. Ikväll blir jag hemma med mina vänner i Robinson :) Mys! Imorgon är det städ- och tvättdag och på måndag åker jag äntligen hem till Ludvika där jag blir kvar i en hel vecka. Ska bli skönt! Särskilt med tanke på min kärlekskranke stalker... Ska även bli underbart att kunna utnyttja trädgården lite. Det är verkligen något jag saknar med att bo i lägenhet på sommaren...

Nej nu orkar jag inte mer...

Har haft en så sjukt jäkla kul kväll! (bilder kommer imorgon.)  Synd bara att allting förstördes av det "lilla" buskapet i hissen när jag kom hem:

Jag trodde han hade gått och dött min stalker... tydligen har han återuppstått. Ambitiösare än vanligt... Jag tror jag inte vågar gå ut mer... :(


Tillbaka i rutinerna

Idag är det, som jag tidigare nämnt, min första lediga fredag på säkert fem veckor och det är så underbart! Solen skiner och jag har precis varit ute och joggat en sväng. Nu ska jag borsta tänderna, klä på mig och åka in till Huddinge och simma - precis som jag alltid brukar göra på fredagar :) Fredagar har alltid varit mina hård-träningsdagar...

Lite synd är det att det är så fint väder eftersom jag ändå måste stänga in mig och förkovra mig i mina böcker... suck...

Ikväll ska vi ut och sjunga karaoke. Det ska bli så jäkla kul, speciellt eftersom det äntligen blir av! Tror vi har planerat en karaokekväll nu i säkert över ett halvår..

Trevlig helg allihop. Vi hörs sen...

Snacka om hotdog!

Fick mail från pappa som jag bara måste dela med mig av! Visst är den söt!


Microägg i kaffekopp :)

Dom ska då lura på folk allting och det var nära nära att det gick faktiskt. Jag pratar förstås om Designtorgets nylanserad microägg - så här i påsktider.

Microägget består av en isärskruvbar plashållare med lufthål och syftet är följande:

"Mikroomelett för den stressade! Knäck ägget, stick hål på gulan, tillsätt några droppar vatten och skruva åt locket ordentligt. Mikra på högsta effekt. Tips för smaksättning: riven parmesan, tabasco, fransk senap, hackad persilja, grädde, räkor, kaviar."

Visst låter det gott?! Dock är jag inte den som i onödan betalar 65 spänn för en liten plastlåda så jag gick hem och provade samma koncept fast i en kaffekopp. Resultatet? Kanon! gott och framför allt snabbt (ca 1 min i micron). Verkligen att rekommendera :)


I can make it!

Det måste gå! Jag gjorde nyss en "dum" grej: Jag tackade ja till jobb tis-fre veckan efter påsk! Fyra värdefulla uppsatsdagar till spillo, men jag kunde helt enkelt inte säga nej.

Detta omkullkastar mina planer en aning. För det första måste jag åka hem tre dagar tidigare från Ludvika vilket innebär att jag vill kompensera det genom att åka till Ludvika tidigare - kanske redan på måndag? Hoppas mamma kan flytta på den inplanerade Kupolen-resan till nästa vecka. Jag håller tummarna...

Känner hur stressen börjar komma smygande... Helvete också. Nu får jag speeda upp uppsatstempot lite. Min handledare flyttade dessutom våran "dejt" till på måndag förmiddag. Ganska skönt faktiskt för nu kan jag fila lite extra på mitt PM...

Bara så att ni vet, alla ni som känner mig: De kommande sex veckorna kommer jag inte att ha något liv. Ska dock försöka göra lite undantag över påsken :) Det roliga är egentligen att det är nu jag mår som bäst - när jag får vara riktigt jäkla effektiv :)

Åh nej!

Fan också! Tv4-sport visar Leksand - AIK ikväll och vad ska jag göra? Jo, träna! Gud var frestande att stanna hemma... men jag vill ju så gärna träna också eftersom jag inte var där i tisdags...

typiskt också! Det innebär förstås att de förmodligen inte visar Södertälje - Leksand nästa torsdag...

Första april

Sorry för den dåliga uppdateringen. Jag har stängt in mig i min lägenhet med min uppsatslitteratur och kommer nog inte ta mig ur koman innan jag plöjt allt 11 böcker. Eftersom de är på engelska så kan det nog ta sin lilla tid..

Idag är det första april och gissa vad? Jag har inte ens märkt det! Upptäckte det faktiskt för bara en stund sedan.. haha!

Inga nya lappar. Dock var det en gubbe som ringde på min dörr för en stund sedan och nästintill gav mig en hjärtattack...

På fredag är jag ledig. Första fredagen på fem veckor! Ska bli ganska skönt faktiskt även om jag hade velat jobba... Har iaf planerat in en träningsdag med jogging och simning.
På kvällen ska vi ut och sjunga karaoke. Ska bli helt sjukt kul!

Nej, nu ska jag återgå till Grey´s anatomy. Tänkte bara säga hej :)


Imorgon är det träning som gäller :)

RSS 2.0