Läskigt..

Det här börjar kännas ganska så jäkla obehagligt. Antingen är det en helt sjuk människa eller så är det någon som driver med mig... Jag hoppas på det senare :(



Har iaf fått hem min spray så nu jäklar om någon försöker sig på något!


A hard break-up

Ikväll såg jag sista avsnittet av "Sex & the city". Det känns ärligt talat jättesorgligt! Känns som om jag blivit kompis med karaktärerna och sedan aldrig mer får träffa dem :(

En glad nyhet är iaf att MAGNUS CARLSSON kommer till Ludvikafesten i år! YESSS!!!!

Shopping

  
1. Underbar klänning från H&M (398 kr)
2. Precis lika underbar klänning från Grina Tricot (199 kr). Dock är den mycket snyggare på.
3. Body från Gina (129 kr)

  
1. Jeansleggings (MED FICKOR!) från Vero Moda (279 kr)
2. Skor från Björn Borg (700 kr, nedsatta till 210 kr) samt skor från Din Sko (149 kr)
3. Min favoritduschkräm från Yves rocher med vanlijdoft (49 kr)

Kanonhelg :)

Helgen har varit hur bra som helst. Mötte upp AK igår inne i stan och vi passade på att shoppa loss lite. Blev bland annat ett par partyklänningar och ett par skor rikare :)

Sedan åkte vi hem till mig och spelade Alfapet, lagade mat och drack vin. Måste faktiskt säga att jag lyckades riktigt bra med laxen. Den blev jättesaftig och god :)

 
Lax, rotfrukter i ugn, sallad och dill/citron-sås (och Anna-Karin)

Sedan drog vi till Fridhemsplan och spelade biljard :)
Jag älskar verkligen biljard! :)

  

Sedan ville det sig så illa att vi inte kom in på Göta Källare eftersom vakten trodde att vi tänkte smita in. Det fick bli Kvarnen istället men det gick bra det också :)

 
Någon hade sönder sitt glas. Hmmm... ;-)

... och det bästa av allt! Inga nya lappar på heeeela långa helgen! Han kanske har gett upp. Hoppas hoppas!

Här är Bill :)

Lovade ju Bill att han skulle få äran att vara med på min blogg. Så här är han :)

Gårdagen var rolig.. Även om vakten på Göta Källare var dum och inte ville släppa in oss... skriver mer sen. Nu ska vi in till stan :)


Var tog våren vägen?

Typiskt! Jag som hade hoppats på fint väder nu till helgen när jag får besök...
Jobbandet gick bra idag. Ikväll ska jag vara hemma och ta det lugnt så att jag orkar partaja riktigt ordentligt imorgon :) Egentligen är det ganska typiskt att allt jag gör ska krocka! Förrförra helgen exempelvis hade jag INGEN att umgås med och denna helg har jag flera saker att välja mellan... Jaja, jag har iaf valt det bästa: Besök av Anna-Karin :)

Passade på att knäppa lite bilder. Ni måste ju få se någonting annat än alla lappar jag har tvingat på er de senaste dagarna ;-)


Bänk vid Riddarfjärdens båtuthyrning


Isen smälter ju iaf. Alltid något :)


På väg hem från jobbet i snöstormen


Dagens lapp:


Nervös

Idag ska jag ta cellprov. Hatar sånt! Själva provtagningen är egentligen inget problem men det är tiden efteråt då man måste gå och vänta på resultatet som oroar mig... Usch! Jag har ju en liten släng av hypokondri och även om det har blivit bättre med åren vill det inte försvinna...

Ikväll är det träning som gäller :) Ska bli skoj! Och imorgon ska jag jobba hela dagen. Ser fram emot det. Kul att kunna tjäna lite extra pengar på någonting som man tycker är roligt :)

Nej, nu ska jag plugga lite innan det är dags att bege sig till skolan...

(Ingen ny lapp idag än så länge. tack och lov!)


Min räddning?

http://www.bodyguard.nu

Tack och bock

Jag ska få tillbaka 2 562 kr på skatten! Det är en hel hyra :)

Lycka till

Ikväll ska min älskade lilla Wilma få sin tumör borttagen. Hoppas allt går bra. Önskar att jag hade kunnat vara där med henne...


Klump i magen

Jag går runt med en stor klump i magen så fort jag befinner mig mellan lägenhetsdörren och ytterdörren till huset. Vet inte vad jag ska göra för att känna mig trygg här igen. Känns som om en flytt är enda utvägen :( Någon som har en lägenhet att hyra ut? Ska gå ner till affären lite senare och köpa en trisslott och hoppas att jag vinner några miljoner så att jag kan köpa mig ett litet krypin på söder...

Var och simmade imorse. 70 längder. Lite frustrerande att jag inte hann simma 80 (2 km) men jag orkade inte vänta på nästa buss. Är ju en hel halvtimmes väntetid ;-)

Ikväll hade jag preliminärbokat bio med David men jag sms:ade och ställde in. Vill inte gå någonstans ikväll. För det första vågar jag inte och för det andra är det Greys anatomy på tv  ;-) haha!

Nu ska jag klicka igång ABBA och börja med städningen. I helgen kommer AK. Ser fram emot det jättemycket. Hoppas det går vägen denna gång :)

 
Dagens lapp                    Gårdagens lapp

Sluta nu!

Joggingtur i solsken och motvind. Mina öron frös till is.

På väg in i hissen ser jag att det kommit upp ytterligare ett brev på anslagstavlan:
"Det börjar verka kärlek banne mig..." Nu vet den låten?

Avslutades med:
"Jag tror jag är kär"

I hörnet var det en bild av en hare!!!!!! Öhh..

Det börjar bli en aning jobbigt nu...

Mysteriet tätnar

Jag vill flytta! Vågar knappt gå ut längre... Åtminstone inte på kvällarna..

När jag kliver ut ur hissen imorse så ser jag en lapp på anslagstavlan. Det är ett brev (ca en A4-sida) med rubriken "Jag diggar dig"
Minns inte exakt vad det stod men något i stil med:
 "Du är snyggast i världen. Du är den som alla vill ha. Har jag någon chans? Jag vet inte om jag vågar prata med dig."
"Solblekt hår och bruna ögon" (killen vet inte ens vad jag har för ögonfärg!)
"Jag diggar dig, hej hej"

Dessutom hade varenda "i" ett litet hjärta över sig istället för en prick! Precis som på lappen som satt på boken jag fick.

När David kommer förbi runt 18 har han sett en annan lapp. Följer med honom ner och då är brevet borta och ersatt med denna lapp:



Vad ska jag göra? Vet inte om jag vill bo kvar här längre. Tror jag ska ringa till husvärden imorgon...

Jobb jobb jobb

Tiden går fort när man har saker att göra. Har jobbat från kl 12 till kl 21 och är nyligen hemkommen. Känns så himla skönt att faktiskt göra någonting vettigt en söndag och inte bara ligga i sängen och dega som jag gör i vanliga fall.

Imorgon är det skola 10-12 och sedan blir det till att ägna dagen åt att fila på uppsats-PM :) Är sjukt taggad!

Det blir aldrig som man tänkt sig...



Vilken soppa det blev av hela kvällen. hahahaha! Men det gör ingenting faktiskt... Med allt drabbel fram och tillbaka så försvann mitt partysug.

Det började med att vi skulle ha fest hos Katinka i Södertälje. Alla blev sjuka. Resten orkar jag inte förklara...

Nu ska jag springa iväg till affären och köpa vindrivor och sedan ska jag dega ner mig i soffan med mina vänner i "Sex and the city" :)

Det positiva med allt är att jag kommer att vara pigg och alert i skallen imorgon på jobbet :) Det negativa är att jag lyckades få till sminket så JÄKLA bra just idag.. hahaha!

Pokerparty :)

Det känns fortfarande inte bra här hemma... Hjärtat klappar lite extra varje gång jag öppnar dörren. Tack och lov så har det inte hänt något mer tok sedan igår..

Ikväll ska jag hem till Katinka och spela poker är det tänkt. Ska bli jättekul! Vi skulle egentligen vara hos Mikaela först men det blev ändrat. Lite synd kan jag tycka eftersom det är obehagligt att ta sig hem från Södertälje mitt i natten. Bussen stannar ute vid stora vägen vilket innebär ca 10 min promenad hem i mörkret alldeles ensam. Iof kan jag åka vidare till Huddinge och byta till "min" buss där men det känns som om det tar alldeles för mycket onödig tid och ork...

Åh jag har egentligen mest lust att vara hemma ikväll om jag ska vara helt ärlig. Men det känns ju tråkigt. Önskar att förra helgen var denna helg istället (eller hur man ska säga). Då ville jag så förtvivlat gärna ha lite sällskap men denna helg vill jag helst vara hemma... konstigt det där...

Jaja, jag får se hur jag gör...

Mysteriet med den hemlige beundraren

I morse gick jag hemifrån kl 7. När jag öppnade dörren kände jag att det hängde någonting på handtaget. Det var ett paket med grönblommigt papper och lila snöre. På paketet satt en lapp: "Till dig" och ett hjärta...

Jag öppnade paketet och hittade en pocketbok. En engelsk Sherlock Holmes-deckare. Vad sjutton jag nu ska med en sådan till...

Det känns lite olustigt. Kanske är jag bara paranoid men tanken på att någon har varit utanför min dörr sent på kvällen och hängt dit ett paket gör mig aningen rädd. Det är obehagligt. Eftersom jag kom hem halv 11 igår kväll så innebär det att någon varit där mellan 22.30 och 6.30.

Vem kan det vara? Det måste nästan vara någon som bor i mitt hus för man kommer ju inte in genom porten utan bricka (såvida man inte står och väntar på att någon ska komma och öppna).

Jag känner mig inte trygg hemma ikväll...


Ja, idag är jag verkligen oerhört duktig :)

Hemtentan: färdig!

Det värsta med detta underbara soliga vädret är att allt damm syns. Hallå, jag städade ju i söndags liksom!


Nu ska jag käka sallad med kikärtor och tonfisk :)


Duktig Frida

Idag har jag varit duktig. Gick upp kl 8 och åkte i väg till simhallen. Där simmade jag 2 km (80 längder) = rekord. Vanligtvis brukar jag bara simma max 1,5 km eftersom det alltid är någonting jag måste skynda mig vidare till eller så är det fullt med folk som är i vägen vilket gör att jag inte orkar simma längre än nödvändigt.

Men idag var jag ledig. Jag hade simmat "klart" men missat bussen hem. Bassängen var så gott som tom. Va fan, tänkte jag och så simmade jag 20 längder till. Är stolt över mig själv :)

Nu ska jag fortsätta att vara duktig och sätta igång med pluggandet. Därefter blir det akroträning.

Imorgon ska jag jobba 8-17. Ska bli skoj :)


I med- och motgång...

....  eller tja, bara i medvind när det gäller mig. Kvalseriehockey får mig att må dåligt. Funderar seriöst på att sluta bry mig ;-)

Har iaf haft en trevlig dag med lillebror med sallad på favoritcafét på Kungsgatan samt kaffe. Massor med kaffe. Tror Johan sprang på toa säkert fem gånger under eftermiddagen...

Vad gäller resultatet av matchen mellan Leksand och AIK så kan jag dessvärre inte uttala mig eftersom vi drog 15 minuter in i tredje perioden så att Johan skulle hinna med tåget tillbaka till Uppsala.

Är iaf glad över att vi kunde smita över till Leksandsklacken och svära tillsammans med alla leksingar istället för att sitta och hånas mitt i AIK-klacken där vi hade våra egentliga platser. Usch vilken mardröm det hade varit!


Johan - en sann Leksandsupporter :)


Här mitt i AIK-klacken skulle vi ha suttit egentligen.. fy!

Jag har blivit kär i min mjölkskummare ;-)


Plugg och hockey

Idag vaknade jag upp till ett soligt Stockholm. Såg verkligen fram emot att snöra på mig springskorna och bege mig ut men dessvärre blåste det så pass mycket att jag höll på att flyga iväg.

Dagen är vikt åt plugg. Ska försöka skriva klart hemtentan så är jag av med den. Bara en fråga kvar. Sedan väntar c-uppsatsen. Håller som bäst på att försöka få tag på litteratur vilket inte är det lättaste. De böcker jag vill ha finns varken på skolbiblioteket eller statsbiblioteket.

På eftermiddagen kommer lillebror och då blir det fika och sedan hockey på Hovet. Har sett fram emot det jättemycket! Får se om jag vågar ha min Leksands-halsduk eller inte. Eftersom vi har platser nära AIK-klacken så kanske det är dumt att ta några risker ;-)

Hoppas verkligen att Leksand vinner idag. Annars är det inte bra... inte bra alls :(

Konsten att nästan kväva sig själv


"Four dolls" i Köln 2002 (tror jag)

Igår kväll överrumplades jag av minnen som jag helst skulle vilja radera ur mitt medvetande. Jag fick en sådan oerhörd cirkusabstinens och var tvungen att mata in en dvd-skiva från ett av mina framträdande för att återuppleva gamla tider. Det skulle jag inte ha gjort. Skivan som började rulla visade sig inte bara innehålla en utav mina bästa prestationer utan även den absolut sämsta!

Det var sista gången jag skuttade runt på scenen i den pösiga, rutmönstrade dräkten med rosa bollar på kinderna. Jag svär: jag har inte krupit i rör sedan dess.. För er som inte vet vad jag pratar om så kan jag passa på att förklara att vi (Four dolls) är (var) en grupp på fyra tjejer utklädda till dockor som kryper dubbelvikta i avlånga rör (bilder nedan).

Året var 2005 (tror jag) och jag var 19 år. En grupp kostymklädda herrar från Kina hade intagit folkets hus i Ludvika för att utse artister till den kommande festivalen i Wuahn i Kina (där jag var året innan).

Vi i "Four dolls" hade haft lite meningsskiljaktigheter som vanligt vilket hade slutat med att jag som var äldst i gruppen fick ha det MINSTA röret. Tack för det liksom! Det var knappt så att jag kunde ligga dubbelvikt i det utan att tappa andan men jag kände mig tvungen att offra mig eftersom ingen annan uppenbarligen var villig att göra det.

Vi hade kommit halvvägs in i akten när det som inte fick hända faktiskt hände. Nu ska jag försöka förklara så att folk förstår vilket inte är det lättaste. Vi sitter alla fyra med rumpan nere i rören så här:



... Sedan "ploppar vi ner" i rören så här:



Här sitter vi alltså fast i rören alla fyra. Tanken är att en av oss (i detta fall jag) ska vicka mig själv så att mitt rör välter, krypa ut och sedan vicka ner de andra.

MEN...

Eftersom mitt rör var så litet och jag verkligen hade fått trycka ner mig själv i det så kunde jag inte röra en enda millimeter av min kropp vilket innebar att jag inte fick omkull röret. Istället sitter jag fast och känner hur mina ben trycks in mot min bröstkorg. Jag får allt svårare att andas. Tillsist inser jag att jag inte kommer att kunna andas mycket längre till och skriker allt vad jag kan:
- HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!

Jens, som står i kulisserna, hör mig skrika och springer in på scenen och hjälper mig ut. Vid det här laget har vi suttit stilla i våra rör en bra stund och kineserna börjar undra vad som händer.

På något sätt lyckas jag fullfölja numret. Därefter rasar jag ihop bakom scenen. Jag har ont i bröstet flera dagar efteråt... Det var nog bland det otäckaste jag någonsin varit med om...

Jag borde skriva något intressant här

Känns som om min blogg har blivit tråkig. Jag borde skriva nåt kul. Jag borde visa lite bilder.

hmm... jag återkommer!


Ny vecka

Från och med idag är jag optimist. Från och med idag ska jag fokusera på det som är bra i mitt liv och förneka det dåliga. Det är måndag idag. En ny vecka med andra ord. Idag ska jag ta mig i kragen och försöka fixa praktikplats. Det som är svårast är att veta var jag vill praktisera.

Igår blev en lugn hemmadag. Passade på att städa tillsammans med mina goda vänner i ABBA. Nu är det rent och fint hemma hos mig. Det får mig att må mycket bättre. Solen skiner. Tvätten snurrar runt nere i tvättmaskinen och ikväll ska jag ÄNTLIGEN träffa Annica :)

Leksand är det sämsta laget som finns när det verkligen gäller. Tror jag ska börja heja på Mora istället..

Inget ont...

Ibland är jag en ynklig fan. Det kunde varit värre. Det kan alltid vara värre. Ändå sitter jag här med min yoghurttallrik och våndas över att jag kommer att tillbringa kvällen alldeles själv framför Melodifestivalen - och känna mig ensammast i hela världen.

Inget ont som inte för något gott med sig. Det är så sant som det är sagt. Ibland kan dock det dåliga överväga det bra på så vis att man inte ser det positiva i sammanhanget. Om ni kommer på någonting ont som inte resulterar i åtminstone någonting bra så får ni gärna hojta. I detta fall:

1. Tänk så mycket pengar jag sparat genom att inte kutat runt hela dagen på stan + att sitta hemma framför tv:n istället för att gå på krogen
2. Morgondagen kan ägnas åt städning vilket kommer innebära att min lägenhet blir fin och ren = en gladare Frida. Dessutom kanske jag t.o.m. hinner med lite plugg :)

Nej, nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite... Hoppas er kväll blir roligare än min ;-)

:(

Igår kväll var ingen bra kväll. Först fick Leksand stryk (fastän de spelade bättre!) och sedan inträffade diverse olägligheter som resulterade i att jag blir ensam i helgen :( Besvikelsen är stor, men det kommer fler tillfällen...

Så vad ska jag göra idag då? Tja, åker väl iväg och spelar lite fotboll. Kvällen lämnar jag öppen men troligtvis blir jag hemma själv framför tv:n. Varför är ingen av mina kompisar intresserade av Melodifestivalen? Det blir antingen till att titta själv eller strunta i det och följa med ut och festa iställe... Gud va svårt!


Kom igen nu Leksand!

I dag är det en väldigt viktig match. Eller jag menar en VÄÄÄÄLDIGT viktig match. Det är nämligen Leksand mot Södertälje. Frida mot David och Johan. Dalarna mot... tja, vilket landskap ligger Södertälje i nu igen?

Svik mig inte nu för då kommer jag bli mobbad resten av livet!

Annars då.. Har jobbat idag. Alltid lika kul med lite kreativitet som resulterar i lite välbehövliga pengar. Fick faktiskt hjälpa en annan tjej idag. Kände mig väldigt duktig :)

Nu är det bakpotatis och popcorn som gäller. Det blir ett väldigt uttömmande inlägg det här känner jag... haha!

Imorgon kommer min lilla pärla Anna-Karin på besök. Som jag har längtat! 

Göteborg sommaren 2008

Nu får det väl ändå vara nog!

Jag är så oerhört trött på detta ständigt pågågende varslande i vårt land. Förmodligen inte lika trött som de som drabbas av det men jag är så jäkla less på att inte kunna klicka mig in på ex aftonbladet.se eller dn.se utan att mötas av fetade rubriker som skriker ut att "volvo varslar si och så många". Eller nu senaste "Saab varslar....".

Finns det inget bättre att skriva om? Det är klart att jag förstår att sådant måste rapporteras men det börjar bli tradigt. Som Estonia- och tsunamirapporteringen ungefär...



Underbart och inte fullt så underbart

Gissa vad?! TV4 sport visar Leksand - Södertälje-matchen på fredag! Jag är överlycklig! Kommer sitta som klistrad framför tv:n. Egentligen skulle Anna-Karin kommit på fredag kväll när jag slutat jobba men hon kommer på lördag morgon istället och tur är väl det för det hade nog krävts en hel del mutor för att få henne att titta på hockey en fredagkväll ;-)

Idag bestämde jag mig för att vara effektiv så jag gick upp kl 8 och åkte och simmade. Eftersom jag kände mig så full av energi hade jag velat simma 2 km MEN det kom olyckligtvis en gymnasieklass dit. Killarna (ett stimmigt gäng) höll sig till avspärrningarna för "skolor" men de fem flickorna i klassen började simma i motionsbanan tillsammans med oss andra, påhejad av läraren. De simmade i klunga, ganska sakta och stojade och skvätte vatten på varandra. Riktigt sur blev jag! Så jag nöjde mig med 1,5 km...

Dagens lärdom: Simma INNAN kl 9 om du vill slippa irriterande skolklasser!

Idag måste jag skriva klart min ekonominyhet. Grejen är den att jag måste ha en till intervjuperson eftersom vi är tvungna att ha två. Jag kan inte för mitt liv komma på någon mer att intervjua. Jag har pratat med en privatekonom på Swedbank och jag skulle iof kunna prata med en ekonom på någon annan bank bara för sakens skull, men det känns ganska onödigt. Lite kaka på kaka liksom....
Hjälp någon?

Jag idag

Nu var det länge sedan ni fick se en helt vanlig vardagsbild på mig (bortsett från bröst-bilderna igår. haha!) Så här har ni. Som David brukar säga; jag blir aldrig bra på bild ;-)


500 spänn fattigare :)

Japp, snart är jag en halv tusenlapp fattigare. Ska hämta ut min och lillebrors biljett till AIK-Leksand på Hovet 18 mars. Ska bli så sjukt kul! Längtar jättemycket!

Därefter blir det träning. Tänke ta den tidiga träningen idag (18-20) men det finns nog risk för att jag stannar på sena träningen också. Haha! Känner mig så överenergisk idag :)


Allt handlar om självkänsla

Idag har jag varit duktig och äntligen tagit tag i ekonomiartikeln som måste skrivas till på måndag. Kom över ett intressant pressmeddelande från Swedbank angående svenskarnas sparkapital som jag tänkte slänga ihop någonting på. Sitter här och rullar tummarna och väntar på att klockan ska ticka förbi 13 så att jag kan ringa privatekonomen som står som kontaktperson för undersökningen (vill ju inte störa mitt i lunchen).

I takt med att minutvisaren rör sig mot tolvan växer lökringarna under mina armar (inte bokstavligt alltså eftersom jag är en flitig deodorantkonsument men ja, ni fattar).

Varför blir det alltid såhär? Om mindre än ett år står jag där med min journalistexamen och kallar mig journalist - på riktigt. En journalist som blir nervös av att ringa ett samtal! Kom igen, hur löjligt låter inte det?

Anledningen är dock enkel: bristande självkänsla! Varför skulle någon vilja slösa dyrbar tid på att prata med en journaliststudent? När jag tänker på mig själv som student så förvandlas jag till en tyst liten grå mus som stammar fram ursäkt efter ursäkt, tack efter tack. Jag kysser marken du går på bara du byter några ord med mig!

Annat är det ute i arbetslivet. Då blir jag en tiger. En tuff reporter som iskallt slår numret till vilken kommunpolitiker som helst och presenterar sig som Frida från tidningen X. Jag kan riktigt känna hur framåtandan växer, hur jag som person växer och framför allt: hur mottagandet från personen i andra änden av luren förändras när man med ens uppnått lite auktoritet som arbetande journalist och inte bara en lågt rankad student.

Det är bara att bita ihop :)


Big boobs ;-)



Bröstförstoring?



... Nej, det är ju bara
min bästa vän "vetekudden" som bosatt sig innanför min tröja på grund av dess på tok för stora urringning. Brr...
Alla ni som inte har en vetekudde: köp en! De är helt enkelt underbara när man fryser :)

Varför?

Ur "Journalistik. Nätet och maktens ordningar":

"... Vidare kan man argumentera för att unga människor redan har upptäckt detta och därför i betydligt mindre utsträckning söker till landets journalistutbildningar vilket visar sig i VHS statistik där ca 30 procent av söktrycket från förstahandssökande återstår 2007 jämfört med 2001.

Man kan också ställa sig frågan varför de skulle vilja låna pengar och lägga flera år av sina liv på att utbilda sig till journalister när tillgången till mediernas utrymme, publik och strålkastarljus i allt mindre grad är avhängigt en befattning på att mediföretag."

Ja, varför??

Ännu en vuxengrej...

Gick hem från skolan en timme tidigare eftersom jag hade ont i magen och kände mig illamående. När jag kom hem blev jag ännu mer illamående när jag hittade detta nedanför brevinkastet:



Vet inte vad det är med mig och läkargrejer. Skrämmande är det iaf. Jag gruvar mig redan... Värst är väl ändå tiden efteråt när man måste gå runt och vänta på resultatet! Har jag nämnt att jag har en släng av hypokondri??


Eftersom jag inte mår bra var jag även tvungen att ställa in fikat med Anni... otur :( Hade sett fram emot det.. Nu ska jag lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv en liten srund...


Längtar!

Det är än så länge bara måndag men jag längtar redan till helgen! Då kommer nämligen min bästaste vän Anna-Karin på besök för att avnjuta Melodifestival-finalen tillsammans med mig - helt enligt traditionerna ;-)

Men först väntar ännu en vecka:

Måndag: Skola 10-12. Fika med Anni. Plugg
Tisdag: Plugg plugg plugg + gympaträning
Onsdag: Plugg. Fotbollsträff hos Tim
Torsdag: Morgonsim. Skola 12-14. akroträning
Fredag: Jobba :)

Melodifestivalen 2008. Mariestad.



Katinkas inflyttningsfest:

Resten finns på Facebook :)



  
  


Flempan - en "superfräsch" håla

Detta inlägg är till Pontus som tvivlar på levnadsstandarden här i Flemingsberg - den färgglada lilla förort som råkar vara mitt hem för tillfället. Jag flyttade hit helt utan fördomar (och även om jag hade haft några så hade jag kommit dem på skam). Det enda jag kan sakna ibland är ett systembolag ;-)


Flemingsberg

Jag har bott i Flemingsberg i över två år nu och jag har aldrig varit med om några otrevligheter. Husen är fina och limegröna, folket är trevligt (om än något mörkhyade vilket aldrig har stört mig) och skulle du bli sjuk så finns sjukhuset tvärs över gatan. Till affären tar det 5 minuter att promenera och till skolan endast 10 - väldigt praktiskt om du är en morgontrött student.

När det gäller skolan: JMM (journalistik och multimedia) är en utbildning i världsklass om du frågar mig. Det är inget andrahandsalternativ för dem som inte kom in på JMK, som många kanske tror. Om jag ville hade jag kunnat joina den anrika journalistutbildningen med stort J men faktum är att jag fann den på tok för teoretisk och forskningsinriktad.

JMM var Södertörns mest sökta utbildning året då jag kom in, och jag tvivlar på att det har förändrats. På JMM får vi grundläggande kunskaper i att skriva, göra hemsidor, redigera radio, tv och mycket mera. Med andra ord det mesta av det som dagens arbetsmarknad efterfrågar hos en journalist.

JMM-studenter har över lag ett väldigt bra rykte säger dem som jag har varit i kontakt med. Utbildningen är bred och väldigt praktisk - till skillnad från JMK (åtminstone enligt deras programbeskrivning). Dock har JMM fått kritik för att inte vara tillräckligt akademisk vilket resulterat i ett omlägg av kursplanen. Min klass är till exempel den sista klassen som kan välja mellan C-projekt och C-uppsats - nästa termin blir uppsats ett obligatorist inslag i utbildningen vilket är lite synd.

Om det inte framgått så vill jag säga att jag trivs bra här i Flempan - både i min lägenhet, omgivningen och skolan. Så Pontus, jag hoppas att jag har övertygat dig om att söka till JMM till hösten. Du kommer inte att ångra dig :)

Gissa vad jag har?!

TVÅ BILJETTER TILL AIK - LEKSAND PÅ HOVET 18 MARS!!! :)))

Fotboll = toalettbesök

Kom precis hem från fotbollen. Det var roligt idag. Jag gjorde FYRA mål. Det ni, kan ni tänka er det? ;-)

Det värsta med fotboll är att man dricker så mycket vatten. Efter två timmars spel blir man nämligen ganska törstig. Hemfärden brukar därmed bli en riktig pärs!

* Jag kissar det sista jag gör innan jag går därifrån.
* Vid centralen brukar det bli kris vilket innebär att jag måste betala 10 spänn för att kissa en gång till (kom igen liksom! Det är inte långt från Fridhemsplan till centralstationen).
* Kliver på pendeln hem. Väl framme (en sisådär en kvart senare) är jag återigen så kissnödig att jag måste gå på toa i skolan.
* Därefter promenerar jag de 10 minuterna hem till mig. När jag är framme kissar jag en gång till.

Låter jobbigt va? haha!

Nej, nu ska jag slänga mig i duschen. Sedan ska jag käka tacos med kycklingfärs och dricka cider innan det bär av till Södertälje. Ska bli jättekul!

kram på er allihopa. Hoppas ni får en trevlig kväll :)

Bjuder på en gammal cirkusbild idag. Akrobatik i Washington. Jag till vänster. Kines till höger :)

Jobb och fredagsmys

Det var segt att komma ur sängen idag med anledning av att jag somnade rätt sent igår. Men jag chockade kroppen med lite yoga, kaffe och en dusch och jag blev genast mycket piggare :)

Jobb 8-17. Riktigt kul var det. Tiden bara flyger iväg. Dock befarar jag att jag kommer få musarm om jag väljer att jobba heltid som redigerare någon gång i framtiden ;-)

I kväll väntar fredagsmys med mig själv och tv:n. Ska knåpa ihop en sallad med kyckling, oliver, majs, avokado, kikärtor, tomat, isbergssallad, och marinerade vitlöksklyftor som jag ska avnjuta till Let´s dance.

För övrigt ser jag fram emot Katinkas inflyttningsfest imorgon. Fullt ös medvetslös (som det heter på fjortisspråk. haha!).

Japp, då var det kört...

Morgonnyheterna:

"Undvik att ubilda dig till jurist, journalist och ekonom".

Jippi, för närvarande håller vi på med ekonomijournalistik i skolan. Det var ju en lyckad kombination ;-)

______________________________________________________

Jag var duktig idag. Gick upp kl 06.00 och tog bussen till Huddingehallen där jag simmade 1,5 km. Sedan åkte jag hem och nu har jag hunnit med både hårtvätt, benrakning, gröt och kaffe :)

Skola idag 10-15. Därefter akroträning. Ska klättra lite idag tror jag :)

ilska utblottar!

Idag blev jag sur. Riktigt sur då det visade sig att mina planer för dagen gick upp i rök innan jag knappt orkat upp ur sängen.

Jag hade planerat att gå och låna en kursbok som daglån på bibblan (omöjlig att få tag på på annat håll). Det visade sig dock att någon hade hunnit före mig. Kom igen! Vad är det för nörd som åker till Flempan för att låna en bok innan 8.30! Det var ju riktigt irriterande...

I alla fall så blev jag så sur att jag gick till bokhandeln och köpte bokjäveln som kostade 340 spänn - i ren ilska och frustration. När jag planerat att göra något så blir jag fasligt arg om det inte blir som jag vill.

Efteråt fick jag ångest. Jag hade ju faktiskt kunnat gå till bibblan och hängt på dörren kl 8 imorgon och lånat boken istället... Nåja, nu slipper jag stressläsa.

På eftermiddagen ringde dock Susanne och frågade om jag kunde jobba på fredag. Se där, då har jag tjänat in boken då ;-)

Skidminnen

Det slog mig här om dagen att det finns så mycket som man gjorde som liten som man inte gör längre - helt utan anledning. Åka skidor till exempel.

Jag har semestrat bland snödrivor och skotrar så långt tillbaka som jag kan minnas och jag har både bra och dåliga minnen av alltifrån liftar till roliga "backragg".

Min mamma har berättat om en händelse när jag skulle lära mig åka knapplift. Jag var så lätt att jag lyfte från marken. Det är mitt första minne (som dock inte är mitt eget).

Mitt andra skidminne utspelar sig i Fjällberget (Grängesberg, Dalarna) under en skidskolelektion. Jag lyckas på något sätt fastna med jackan i liften och släpas över den stora svarta vallen där det är tänkt att man ska släppa taget. Det känns som om jag sitter fast i evigheter och för varje sekund kommer jag närmare och närmare slutet på liften. Det känndes som att vara påv väg rakt in i en köttkvarn. Tack och lov blir jag räddad av min handlingskraftiga lillebror som trycker på nödstopp. Det glömmer jag aldrig. Jag har nog aldrig varit så rädd (ett lysande exempel på barns perspektiv på livet).

Självklart minns jag alla vårveckor i Trysil med familjen Svensson. Lisas knasiga idéer kommer nog alltid finnas fastetsade någonstans i min stackars arma skalle. Som den där gången då hon fick för sig att vi skulle åka VARENDA LIFT som fanns i hela systemet! Har ni varit i Trysil? Det finns en hel del liftar vill jag lova...

Eller när vi kanade på rumpan ner för "Eksperten" bara för att kunna säga att vi faktiskt hade åkt den ;-)

Minns du vår skoterknutte, Liz? Det var faktiskt en av höjdpunkterna :) Vad var det han hette nu igen? Vi hade iaf blivit så pass gamla att vi tröttnade på att åka backe upp och backe ner i en hel vecka så vi ägnade oss åt att ragga istället. Vårt offer var ca 40 bast och det slutade med att vi till sist fick vår efterlängtade skotertur :) Första och enda gången jag åkt skoter. Så himla underbart var det :)

Ibland saknar jag min barndom så oerhört obeskrivligt mycket!


Pistkarta över Trysil


Jag, mamma och pappa i Sälen. Visst ser jag tuff ut :)

Världens lataste Frida

Japp, henne såg jag skymten av idag. Efter många om och men så lyckades jag tillsist ta mig iväg till träningen. Stor eloge till mig ;-) Tränade ca 20 min innan jag tröttnade och la mig på en tjockmadrass och vilade i sisådär en timme.. inte så bra...

Mattrullningen bangade jag också så de dä extra träningarna som utlovades till dem som var med och hjälpte till kan jag nog se mig om bland stjärnorna efter. Fan, jag kommer ångra detta senare... typ imorgon då jag är pigg igen!


Såhär kände jag mig idag. Det är inte jag på bilden utan en annan lat Frida ;-)

Dagens konstaterande:



Strömming är KATTMAT!

... Dessutom innehåller de små rackarna så pass mycket ben att det är helt omöjligt att äta dem!

De låg där och blängde på mig i fiskdisken. Jag var bara tvungen att köpa dem.  12 små silverfiskar rätt ner i stekpannan. Det såg ganska gott ut faktiskt. Tja, ända tills det sa PLOPP och ögonen hoppade ur hålorna och rätt ner på golvet. Små vita frigolitkulor, ja så såg de ut.

När jag benat all min strömming kunde jag konstatera att det inte var speciellt mycket kvar. Ingenting alls faktiskt. Haha! Så var det med den lunchen. Jag fick öppna en burk makrill och steka en omelett istället. Ganska irriterande att ha lagt ner över en halvtimme på att steka oätlig strömming!

Men det kanske var lika bra. Läste nämligen i Isabella Lövins bok "Tyst hav" att strömming innehåller massor av miljögifter! (Bra bok förresten, läs!)

En av de stackars fem?

Är jag en av dem? En av de fem som kuggade på tentan! Alltså mardrömstentan som jag spydde galla över här i bloggen förr förra veckan...

Vår lärare kom med lugnande besked på kurswebben idag, vilket jag inte blev ett dugg lugnare av. Inte kan väl jag? Jag som fick 97 av 100 på förra salstentan!? Jag är inte typen som kuggar på tentor, så är det bara...

Men ändå kan jag inte låta bli att vara nervös... Godkänt var 12 poäng och av dem som kuggade ska tydligen fyra ha haft 9 poäng och en bara tre. Nog måste jag väl ha fått mer än 9 poäng? Andas Frida, andas...

Ledig imorgon. Ska passa på att städa och plugga lite. På kvällen blir det träning samt den fruktade mattrullningen som pågår fram till kl 24.00. Gud va jag gruvar mig... Men det kan nog vara värt det för fyra extra träningstillfällen :)

Moments

Plötsligt står han bara där. Och ler. Jag smälter. Det är sådana som han som får mig att tro på kärlek igen. Han och alla andra av det manliga könet som ger mig dessa sällsynta moments.

Har ni upplevt det någon gång? Personkemi alltså. Du träffar en människa som får dig att se stjärnor och bosätter sig i din hjärna resten av dagen. Förmodligen kommer du aldrig att träffa honom igen. Jag gör sällan det. Men efter ett sådant möte återvänder hoppet om att någon dag träffa någon och få leva i ett moment resten av livet :)

Jaså, har vi finanskris?

Idag har jag för första gången lagt märke till finanskrisen som tydligen härjar i vårt avlånga land. Hittills har jag varit ganska skonad. Inte längre tydligen..

Prishöjningar:
Exempelvis min lågkaloriäppelmos som jag överkonsumerar till min gröt varje morgon. Min lokala VI-butik har höjt priset från 13 kr till 17 kr!

Ränta:
Skandiabanken har sänkt sin ränta. Det måste ha varit en ganka rejäl sänkning. Skulle tippa på över 50 procent.

I och för sig. Detta är egentligen bara småpotatis men det är ändå ganska fascinerande när man ser hur krisen påverkar och inte bara är något abstrakt begrepp som man läser om i tidningarna.


Nu ska jag sova...


Cocktailparty



Hade en jätterolig lördagkväll bland alla paraplydrinkar och tiaror :) Mera sånt! Temafester är oftast mycket roligare än vanliga fester.

Vi började på Bamboo city, jag, Johan och David. Där fick vi vänta i evigheter på ett bord vilket var ganska irriterande. Sedan upprepades samma gamla vanliga historia: Jag köar till den mongoliska buffén medan mitt sällskap äter den asiatiska vilket resulterar i att de har ätit färdigt när jag får min mat. Men det gjorde ingenting :)

  

Johan avlägsnade sig och jag och David högg in på fruktbuffén. Mmmm... :) När vi ätit klart finkammade vi Hemköp på jakt efter grenadine - utan resultat! Så David fick göra San Franciscos utan...

Kl 9 mötte vi Anni vid Tekniska högskolan och knallade hem till Lovisa där partyt tog fart. Mycket vin och en hel del drinkar slank ner innan vi gick hem vid halv 3 (tror jag).

  
  

RSS 2.0