Vilken härlig dag!

Vilken härlig dag det blev tillslut! Det trodde jag verkligen inte när jag lämnade lägenheten i morse iklädd vinterjacka och rustad med paraply.

När jag klev ut från redaktionen vid 14-tiden sken solen och jag fick anledning att ångra mitt val av jacka. Men det gjorde ingenting :) Slog ihjäl några timmar på stan med ett besök i Hötorgshallen, en yoghurtglass på en bänk i ett solbadande Brunkebergs torg och en latte på Waynes. Därefter blev det en promenad genom Gamla stan med slutdestination Nytorget där jag anslöt mig till mina arbetskamrater för en kväll i Boulhallen med supergod mat, vin och trekamp. Ett bra avslut på en vädligt bra dag :)

Nu håller jag tummarna för att solen ska orka titta fram i morgon också. Under mitt första besök i Stockholms skärgärd borde det faktiskt inte få regna!

Rundpingis...


... och boule


Helg helg helg

Det är helg! Nåja, inte riktigt än men nästan... Jobbade cirka elva timmar i dag vilket har gjort mig lite smått mör, men i morgon blir det tidig hemgång och därefter trekamp och mat med jobbet. Ska bli jättekul men jag fattar inte hur folk ska orka upp på fredagen då vi har företagsdag med massa möten med start redan kl 8. Och sedan är det bara att ladda upp inför valborg och mitt allra första besök i Stockholms skärgård. Snälla ge mig fint väder!

Nu väntar Greys anatomy och ett par kapitel i Steve Sem Sandbergs "De fattiga i Lodz"..


Måndag

För tillfället sitter jag här och stör mig på att Make up store inte har någon webshop. Får  bli en sväng till Åhléns i morgon då.

I går gick jag och la mig 19.30 (!) men ändå är jag sjukt trött i dag. Måste vara måndagssyndrom även om jag ser fram emot att åka till jobbet.

Något jag ser fram emot desto mer är den kommande veckan som kommer att bli helgrym! På torsdag ska vi ut med jobbet vilket ska bli jättekul. Spännande att få ett ansikte på alla som man sitter och chattar med hela dagarna. På fredag är det företagsdag med massa möten och därefter bär det av ut i skärgården hem till Johan! Ska bli SÅ skoj att se hans hus som han har byggt på i evigheter... Hoppas på fint väder :)

Nej, nu ska jag fixa matlåda, klä på mig och springa till bussen...

Örebro

Har haft en toppenhelg i Örebro hos Sofie. Marieberg, Ikea, brännboll, grillning, födelsedagsfest... Dock är min plånnbok inte lika glad men det ska vi nog råda bot på på fredag då jag får min första lön. Härligt!

Tänkte dela med mig av lite bilder:


  
  

Hemma

Dagen, som jag trodde skulle blir väldigt stressig och utdragen, slutade redan kl 18 då brist på inkommande material fick mig att inse att det inte var någon idé att stanna kvar på redaktionen och häcka bara rent principiellt. Därmed har jag bara jobbat sex timmar i dag vilket innebär att det blir två timmar extra i morgon. 9-19 med andra ord, men då har jag ju redigeringssällskap så det ska nog gå bra :)

Återbesöket hos min ortoped gick snabbt och smärtfritt. Hon tyckte att allt såg bra ut och att mitt knä kändes mycket stabilare än innan operation (var det inte det som var meningen liksom?) Jag har full sträckning men eftersom höger ben är översträckt så har jag lite att jobba på. Dessutom var hon nöjd med böjningen och hon berättade att det bara är få som kan böja så mycket efter sex veckor. Heja mig!

Nu ska jag sätta mig och tjura över att Greys anatomy utgår i kväll pga någon dum fotbollsmatch. Eller var det hockey?

Början på en låååång dag

Denna vecka skulle jag gått ner på 80 procent vilket inneburit lediga onsdagar. I måndags fick jag dock en förfrågan om att jobba 100 procent ytterligare en månad vilket jag självklart ville.

Eftersom jag trodde att jag skulle vara ledig i dag så har jag en läkartid 10.30 på Östermalm. Återbesök hos ortopeden. Hoppas hon säger att allt ser normalt ut. I dag är det förresten exakt sju (!) veckor sedan operationen. Gud va fort tiden går!

Räknar med att vara på redaktionen vid tolv-tiden och därefter väntar åtta timmars arbete. Kommer nog inte vara hemma innan kl 21 i kväll. En lång dag med andra ord. Snark!

Ser fram emot helgen. Snart snart snart är det fredag = Örebrobesök med brännboll, grillning, alkohol och våra obligatoriska tapas :) Det kommer bli grymt, det känner jag på mig!

Ha en fin dag allihop!

På fredag.... mums! (Örebro oktober 2009)


Du betalar väl?

Ibland avskyr jag Radiotjänst. När jag kommer hem och det ligger ett litet ensamt kuvert på dörrmattan med det där fula, snirkliga r:et - DÅ avsky jag Radiotjänst.

Desto mer avskyr jag alla dem som inte betalar tv-licens. Alla snåljåpar som felaktigt påstår sig sakna intresse för både tv, radio och webbtv. Och kom inte och säg att ni inte har råd! Den gubben går inte! Själv har jag betalat tv-licens sedan jag var 19 år gammal och flyttade hemifrån. Av min blygsamma inkomst bestående uteslutande av studiebidrag har 500 kronor i kvartalet gått till Radiotjänst.

Vad vore Sverige utan public service? Vad vore Sverige utan sakliga, opartiska nyheter förmedlade av bolag som drivs utan reklamintäkter och vinstintresse? Snäppet sämre vill jag lova. Utan public service skulle demokratin vara hotad... (Usch va drastiskt det där lät)

Jag är medveten om att alla inte har tv, men vem i dagens moderna 2010-tal har inte mobil (med radio) eller dator (med svt-play)? Nej, om jag fick bestämma skulle tv-licensen vara obligatorisk. Alla borde dra sitt strå till stacken för alla gynnas vi av public service. Så sluta åka snålskjuts på alla andra som fullgör sin medborgliga plikt och börja i stället betala den jäkla tv-licensen. Det är hög tid! 

Lasse växer i mina ögon

Lars Ohly kallar monarkin "den av staten finansierade dokusåpan" i Nyhetsmorgon. Det måste vara det klokaste han har sagt under sin tid som partiledare. Heja!

:)


Vårstädning

I dag har jag städat bort vintern. Undan med alla vinterjackor, vinterskor, halsdukar och mössor. Fram med kavajer, sandaler och scarfer. Kunde dessvärre inte hitta mina vårgardiner (hur är det möjligt att tappa bort ett par gardiner på 24 kvadrat?!) så det får bli en sväng till Ikea snarast möjligt. Kanske onsdag...

Bestämde mig även för att skrota min fina dekoration bestående av en vas med en ros i som jag har hållit kär i snart fem år och som symboliserar (symboliseraDE) två av de männsikor som jag älskar (älskaDE) mest av allt. Den ena personen är fortfarande en av de viktigaste i mitt liv men den andra önskar jag att jag aldrig hade träffat. Så rosen smulade jag sönder mellan fingertopparna och vasen diskade jag ur och ställde tillbaka i bokhyllan. Ska fylla den med trevliga vårblommor så snart tillfälle ges :)

Nu ska jag slappa lite framför tv:n och sedan bär det av till Kallhäll där Nils bjuder på födelsedagsfika. Ska bli trevligt.


Lördagsmys

Efter några timmar på stan med Tobias (ja, jag åt årets första glass och det var GOTT!) så mådde mitt huvud inte särskilt bra. Inte mina ögon heller för den delen. Det fick bli en hemmakväll med tv och massa sushi, popcorn, torkad frukt m.m. Nu har jag ätit så mycket att jag har ont i magen. På måndag måste jag gå till apoteket och fixa allergimedicin.

God natt!



Från mitt ekorrhjul

I dag vaknade jag kl 9 med ett väldigt tungt huvud och en väldigt bra känsla i kroppen. Det blev ingen dans i går så huvudvärken var snarare resultatet av att våren är i antågande (om ni nu inte märkt det). Jag har en väldigt märklig pollenallergi har jag konstaterat. Vissa år märker jag knappt av den fastän tidningarna rapporterar om det värsta pollenåret någonsin och mina vänner snyter sina röda näsor i tröjärmarna. Andra år är som i år. Näsan rinner. Ögonen rinner. Huvudet känns tjockt som bomull och jag nyser konstant.

Trots att morgonen var värre än vanligt så kände jag mig som sagt väldigt glad ändå. Egentligen helt utan anledning. Känner mig till freds med mitt liv faktiskt. Jobbet börjar bli vardag och jag trivs som fisken i vattnet. Ser fram emot de återstående åtta månaderna tillsammans med alla trevliga kollegor och världens roligaste arbetsuppgifter. Ibland känner jag mig dock onormal. De flesta redigerare som jag har stött på vill egentligen arbeta som skrivande journalister och redigeringen är bara en anhalt på vägen. För min del är tidningsredigering målet. Det tog ett tag att inse det eftersom kicken av att se sin byline under en artikel är enorm. Jag vill inte vara någon liten doldis. Inte för allt i världen. I stället ska jag se till att bli världens bästa redigerare.
Som Cales en gång sa: "Skriva kan vem som helst. Duktiga redigerare växer inte på träd."

Nej nu ska jag sluta svamla och sörpla upp mitt kaffe. Har för övrigt konstaterat att knäckebröd är ett underskattat påfund som man borde äta mer av. Med mycket keso. Och gurka :)

I dag väntar fika med Tobias och en runda på stan. Om solen tittar fram kanske årets första yoghurtglass slinker ner i min mage :) Kvällen hänger lite lös än så länge med förhoppningsvis kan jag övertala Zandra att dra på sig dansskorna och följa med ut :)

Frukost


Bloggtorka

Upptäckte precis att jag inte skrivit något här sedan onsdag så jag tänkte att jag skulle slänga i väg några rader.

Det händer inget särskilt i mitt liv för tillfället. Det rullar på :) Skulle kunna sammanfatta tillvaron i två ord: Jobb och rehabträning. Denna vecka var min sista heltidsvecka och nästa vecka går jag ner på 80% vilket innebär lediga onsdagar. Ska bli trevligt även om jag inte hade haft något emot att jobba mer...

Fredag i dag. Fick sluta kl 14 och hade tänkt klämma in lite gymmande innan jag beger mig in mot stan men vid närmare eftertanke får det nog bli en halvtimmes vila i stället. Sov bara fem timmar i natt så jag måste nog sova lite om jag ska orka med kvällen. I kväll mina vänner, då ska mitt nya korsband inviga dansgolvet :) Äntligen! Men högklackarna får nog stanna hemma ytterligare några veckor. Dumt att utmana ödet!

Trevlig helg allihop!


Dagens lunch

Dagens lunch blir gårdagens middag. Hade besök och fick mat tillagad och serverad :) Trevlig omväxling att slippa konserverna för en gångs skull ;-)


Fiskwok med fullkornsnudlar

En dag i frustrationens tecken

Dagens känsla: Frustration. Det är till och med så illa att jag tänker skriva ett helt inlägg om det.

Klockan 8 hade jag tid hos min sjukgymnast för andra gången efter operationen. Ja, ni läste rätt. Tydligen tycker hon inte att det är nödvändigt att springa där mer än en gång i månaden. Max.

Ni kanske minns hur FRUSTRERAD jag var efter första besöket där på grund av att jag inte fick några nya övningar utan bara uppmanades att fortsätta lyfta benet upp och ner i olika ställningar? Hur som helst, det var långt ifrån vad jag fick göra i dag.

Först säger hon åt mig att göra knäböj på ett ben (det opererade för er som inte fattar det). Det gjorde ont. Minst sagt. Därefter instruerar hon mig i att HOPPA PÅ ETT BEN UPP PÅ EN STEPBRÄDA!!! Det var bland den tuffaste fysiska ansträngningen jag gjort hittills i mitt liv (okej, nu överdrev jag men ni fattar) Jag lyckades inte ens ta mig upp... Snacka om att jag var frustrerad. Jag hatar att misslyckas!

Jag ser att min sjukgymnast iakttar mig med ett bekymrat uttryck och jag känner mig sämst i världen. Hon ber mig gå i väg och cykla lite motionscykel medan hon "förenklar" mina nya övningar. När jag cyklat fem minuter så kommer hon skrattandes fram till mig och säger:
"Nu ser jag ju att det bara är sex veckor sedan din operation!"

Då har jag alltså fått göra övningarna som är avsedda för nästa steg i rehaben, alltså om cirka en månad! Jag blev både lite småsur och lättad. Mest frustrerad dock...

Tog bussen till jobbet där allt flöt på till pressläggningen. Efter lunchen började hela systemet bråka med mig och jag tror jag spenderade en hel halvtimme med att montera EN bild. Klockan 17 var jag så irriterad och frustrerad att jag gav upp och åkte hem.

Nu ska jag trösta mig med lite sushi. Håll tummarna för att min morgondag blir bättre!




Heja mig!

En liten knäuppdatering till dem som bryr sig:

Hade ont i menisken tisdag till torsdag. Vilade ett par dagar och i fredags hade jag inte alls lika ont. Nu, efter två rejäla gympass kan jag åter igen pressa hälen mot rumpan! Yes! Dessutom börjar stelheten försvinna och jag kan gå normalt igen :)

 


Lördagkväll i Södertälje

1. Åt upp ALLA Davids russin (!) vilket resulterade i rejält med magknip
2. Förlorade i Buzz fyra gånger av fyra!

  


Fredag

Jag har noterat att min blogg är ganska död. Det har säkert ni också gjort. Därför ska jag skriva något riktigt roligt i kväll. Jag ska åtminstone försöka.

Det är fredag och helg. Jag ska snart pysa i väg till jobbet. Vi har smekmånad fortfarande, jag och mitt jobb. Ser fram emot varje dag och varje ny utmaning. Fråga mig igen om några månader ;-)

Veckan har varit toppen. Hockey i tisdags med Täljefolket. Fika och umgänge med Zandra i onsdags. "Träning" och akrosocialisering i går. I kväll ska jag dock bara vara hemma med mig själv. Någon social gräns måste man ju få sätta ;-)


"Leksing tills jag dör!"

I dag var en lugn och skön dag på jobbet. Därför passade jag på att sluta "redan" kl 17 och åka till Södertälje för att avnjuta lite kvalseriehockey hos David. Så mycket njutning vet jag väl inte om det blev utan matchen var en riktig nagelbitare som slutade med 3-2 till Leksand i förlängning. Heja heja! Elitseriedrömmen lever fortfarande :)

Mitt knä fortsättar att krångla. Menisken värker och jag är lite smått halt. Hoppas hoppas att det går över. Jag ska ge det några dagars vila, dvs inte anstränga mig i onödan.

Nu ska jag sova. Ännu en jobbdag i morgon :) På kvällen har jag en "dejt" med Zandra. Var ett tag sedan nu så det ska bli galet kul! :)

God natt!

Aj :(

I dag har jag ont i knät :( På utsidan vid menisken där de har varit och grävt. Får spara cyklingen till i morgon och hoppas att det känns bättre då. Usch, nu är jag trött på det här! Jag vill springa!!!! Flera mil på löpbandet... Det känns långt borta :(

En röd jobbdag

I dag är det annandag påsk och jag är tillbaka i Sthlm för att jobba. Det märks verkligen att det är en röd dag. Det är inga nyheter på tv:n utan jag har i stället tillbringat morgonen med att titta på "Saltkråkan".

Måste kolla upp var min DN har tagit vägen. Har inte fått någon sedan torsdag. Konstigt...

Det börjar ta sig...

Böjning efter fyra veckor och fyra dagar. Om jag pressar riktigt mycket kan jag nudda hälen i rumpan. YES!



Inte är det särskilt svullet heller... Inte så det stör iaf.


Jävla Ludvika

Gårdagen var mycket trevlig. Påskmat och umgänge med släkt. Framåt kvällningen blev jag hämtad av AK, Jon och Erika. Vi tillbringade några timmar på pensionärs-puben Selma innan vi beslöt oss för att dra vidare. Dessvärre fanns det inget ställe som var öppet förutom 18-årshaket Solo så tillsist bestämde vi oss för att avrunda på Sole Mio där vi åt lite nattmat. Var hemma redan kl 1.

Jävla Ludvika! Tur att vi hade kul ändå :)


Av någon anledning tog min kamera suddiga kort hela kvällen. Det här fula var det enda som belv någolunda skarpt!


Jon


Nattmat


GLAD PÅSK!

Glad påsk och ursäkta dålig uppdatering. Jag har tagit en liten bloggpaus och bara varit samtidigt som jag har njutit av sällskap från familj och hundar.

Åkte med pappa från Stockholm till Ludvika i torsdags efter att jag slutat jobba kl 14. Skönt att komma hem i tid. Mamma hade lagat god mat som vi avnjöt med ett glas vin. Hela familjen är hemma (även om man kanske inte kan räkna Erik som jag såg först i går kväll).

I går hade vi det mysigt med film- och tv-tittande. Måste även stolt berätta att jag klarade av att gå runt Knutsbo-tjärn (ca 5 km) med mitt fyra veckor nya korsband. Konditionen kastade in handduken före knät. Inte klokt vad fort den har försvunnit och jag längtar verkligen tills jag kan börja springa igen!

I dag är det påskafton och snart anländer mormor och morfar. I kväll ska jag ut en sväng med världens bästa AK. Får se var kvällen tar vägen ;-)

Önskar alla en underbar påsk! Ät lite godis för mig också ;-)


RSS 2.0