Skidtur i Ljungåsen

Hör och häpna, det blev inga bilder alls från gårdagens party. Antar att jag helt enkelt glömde att jag hade med mig kameran... Det var hur som helst en trevlig kväll. Efter ett par drinkar i Grands lobbybar joinade vi 18-åringarna på Solo fastän vi absolut INTE skulle hamna där. Men vem kan motstå Schlager-tema??? Inte jag i alla fall ;-)

I dag har jag varit med mina föräldrar i Ljungåsen och åkt lite skidor. Solen sken från en klarblå himmel och alla världens klyschor, ni vet. Bla bla bla. Det hade varit himla kul om jag inte hade haft ett par på tok för små pjäxor som klämde i tårna! det gjorde djävulskt ont! Mamma och pappa speedade dock på. Jag kan inte ens använda mitt trasiga knä som ursäkt för att jag inte hängde med dem. Kände nämligen inte av det någonting. Men jag antar att det bara är positivt...

Nu ska vi snart käka lite mat och sedan ska jag och mamma på bio. "It´s complicated". Hoppas den är bra!







Snabb uppdatering

Är i Ludvika. Fick skjuts av pappa i går eftersom han hade möte i Sthlm. Får även skjuts tillbaka på måndag. Perfekt!

Nu ska jag ner på stan med mamma en sväng. Ska även möta upp B2 för en fika.

Ska försöka skriva lite mer (och lite roligare) senare...

Ledig

I dag var jag ledig. Mycket trevligt. Började dagen med att försova mig. Okej, tänker ni, hur kan man försova sig när man inte har någon tid att passa? Kanske inte men jag gillar inte när man vaknar och halva dagen har gått.

Efter ett pass på gymmet mötte jag upp David och Mikaela på Waynes. När Mikaela flytt hemåt tvingade jag David att spela "Labyrint" med mig. Det är mitt gamla favvospel sedan fritids och vi hittade det i skolan i kårens lokaler. Dessvärre vann David...

Gick hem och åt falafel i mitt sockerfria och fettfria pitabröd.

Min granne Lisa kom ner en sväng så vi kurade ihop oss i min säng och såg på "Changeling" medan snön vräkte ner utanför fönstret. Eller snarare vräkte åt sidan, så mycket blåste det!

No way att jag orkar åka till Universitetet på den där onsdagspuben. Det får lilla Tobbe allt ta och göra själv. Ha så trevligt :)

Själv ska jag titta på Robinson och äta vindruvor :)

Film film film

Känns som om mitt liv kretsar runt film för tillfället. I går var det dock ingen skola men jag och Tobias fixade filmvisning på egen hand då vi gick och såg Snabba cash som var en helt underbart snygg film. Den var filmad precis så som jag älskar med riktigt mycket överexponerade närbilder och häftiga kameravinklar :)

I dag såg vi "Mästerman" av Victor Sjöström. Den klart bästa filmen jag sett av honom hittills. Det var verkligen en upplevelse i särklass då vi hade livemusik besående av en pianospelande man som satt längst fram och klinkade. Så sjukt imponerande! Tänk att spela piano i en timme och 45 minuter! Snacka om möra fingrar man måste ha efteråt!

I morgon är jag ledig. Ska träffa David en sväng men annars inga planer. Ska väl försöka slänga i väg lite fler jobbansökningar också...


Mot bättre tider

Ungefär så här känner jag mig: Som en liten mygga som flyr från en stor pöl med äckligt gult kiss! Och visst är snön ljusare och renare till höger. Ja, jag tror banne mig det! :)



Nu blir det tåget in till stan och bio (Snabba cash) med Tobias. Har höga förväntingar på den filmen så nu vill det till att de infrias för annars blir jag besviken!

I kväll är det förresten Guldbaggegala för er som inte visste det! Det är som bäddat för en myskväll med mycket frukt (och kanske lite lightcola om jag är snäll).

Ett snöigt Dalarna

Hemlängtar börjar smyga sig på... Mamma och pappa åker längdskidor. Vad gör jag? Kryssar mellan slaskpölarna för att inte förstöra skorna...

På hundpromenad i Ludvika...



Spelkväll

Spelkväll hos Johan på Lidingö. Mycket trevligt :)








Kaffet i halsen

Ju längre jag bor i Sthlm deto mer börjar jag tro att "Ludvika Hem" är en en liten hycklarförmedling som tjänar pengar på att lura folk!

Är detta verkligen möjligt??? (Av någon anledning får jag fortf mail om lediga lägenheter av dem)


Vi är så jäkla kåta!

Jag har tänkt. Och jag har kommit fram till följande:
Vi människor är enormt beröm- och bekräftelsekåta!

Det kan röra sig om i princip vad som helst. Stort som litet. Från MVG på ett prov till en komplimang över en ny tröja. Eller varför inte något så banalt som beröm över hur bra man borstar sina tänder?

Jag var hos tandläkaren i dag. Jag gillar att gå till tandläkaren. Jag känner mig alltid så duktig. Jag kan till exempel skryta med att jag:
1. Inte äter socker
2. Gnider tänderna med tandtråd varje kväll.
Det förstnämnda är jag faktiskt väldigt stolt över.

När jag lägger mig där i stolen, som med ett gnisslande ljud sänks några decimeter, ler jag i mjugg. När jag gapar är det tandläkarens tur att le och tro mig - om man kunnat le med vidöppen käft så hade jag haft mungiporna i öronhöjd. 

...För det som följer är en monolog om mina fina tänder. Jag myser ner mig i stolen och suger i mig berömmet som en liten blodtörstig igel.

När jag tagit på mig mina skor, min jacka, mina vantar, stängt dörren till kliniken bakom mig och dragit i väg ett par sms till min mamma om hur exemplariska tänder jag har så inser jag det fåniga i hela situationen.

Nog måste det väl ändå finns bättre saker hos mig att berömma än mina tänder!? Det vet jag att det finns, så varför blir jag så förbaskat, barnsligt, skrytsamt glad? Det vet jag inte. Men så är det...

... och som sagt: Vi människor söker bekräftelse i minsta lilla handling, i minsta lilla faktum. Men jag tror inte att jag är ensam. Så jag fortsätter vara glad över mina fina tänder. Och jag slår vad om att du är glad över din nya frisyr! :) Var det!

Inte min dag

I dag var inte min dag - alls! Eller jo, den började faktiskt ganska bra när jag upptäckte vilken liten guldgruva Filmhusets bibliotek är :) De har hur mycket gamla godingar som helst! Hittade bland annat "Jazz singer" från 1929, den första ljudfilmen. Den ska jag avnjuta i helgen :)



Efter skolan strosade jag runt lite på Östermalm och förundrades över "Östra reals" fasader. Tänk om min pappa hade varit rik. Då hade jag kanske också gått i skolan här! (tack pappa!!!)



Efter tandläkarbesöket (ja, jag hade exemplariska tandrader som vanligt men det är absolut värt ett eget inlägg som kommer i morgon) så hoppade jag på tåget mot Södertälje där jag mötte Johan, David och Anna. Södertälje spelade nämligen mot Färjestad och det var gratis inträde. Detta resulterade såklart i att det var mycket folk och fastän vi var där över 1,5 timme innan matchstart så fick vi utspridda platser.

Eftersom jag bara var där för att umgås och därmed inte hejade på något lag så blev det ganska tradigt att sitta själv utan någon att prata med och titta på en fånig hockeymatch (hockey är alltid fånigt så länge det inte är Leksand som spelar). Jag gick efter första perioden...

När jag åkt buss till centrum så är tåget inställt på grund av någon knäpp BROÖPPNING!!! Har ni hört på maken! 30 minuters väntetid i kylan gjorde mig ganska så irriterad...

Kort och gott: Med facit i hand skulle jag ha åkt på akroträningen i stället. Dock fick jag ju träffa tre underbara vänner och det är inte fy skam, även om det bara blev en liten stund :)

Jobbig natt

Har haft en helvetiskt jobbig natt. Det började vid 10-tiden då jag gick och lade mig. Läste lite. Sms:ade lite. Helt plötsligt känner jag en jävulsk smärta i bröstet och jag upptäcker att jag får anstränga mig för att kunna andas. Självklart blir jag jätterädd och funderar på om jag borde snöra på mig skorna och springa över till sjukhuset. Bestämmer mig för att avvakta lite...

Eftersom det gör ont när jag ligger ner (både på rygg, på mage och på sidan) så tillbringar jag natten sittande i min säng. Till sist somnar jag vid 5-tiden. En timme senare vaknar jag av att klockan ringer. Smärtan är som bortblåst men det är inte tröttheten. Så jag bestämmer mig kort och gott för att ignorera det gälla pipandet och somna om.

Så i dag har jag alltså skolkat. Ooooops :) Sov till kl 11 och tillbringade några timmar tillsammans med dammsugaren och dammtrasan. Lägenheten är ren och nu ska jag ner till gymmet en sväng. I kväll börjar gympa-träningen. Får se om jag orkar...

On fire!

I kväll hade jag brasa i diskhon. Det luktar grillad korv...



... Men nu går vi vidare tycker jag!


Back to school

Ingen rast, ingen ro. I brist på annat ska jag läsa Filmvetenskap i vår. Har redan läst A-kursen, dock inte i filmhuset på Gärdet vilket ju är snäppet coolare än regementet i Falun ;-)

Under tiden ska jag söka jobb och leva på sparpengar. Jag vägrar att ta mer studielån nu! Ser fram emot onsdagen då mitt liv avgörs. Känns det som iaf... Åh, ge mig ett jobb någon! Fattar ni inte att jag är BRA? :)

Nej, nu blir det kaffe!

En lyckad helg

25-årsfest hos Sofies kompis Fia i går. Mycket trevligt :) Dock blev det ingen utgång men vi var ändå inte hemma förrän kl 5.

I dag var vi in till stan och käkade brunch på ett ställe vid Nytorget. Det är något man borde göra oftare :)
 

Plockmat har blivit lite av vår grej :)




Sedan skrev vi brev. Vad som står där i vet bara vi, och det är nog bäst att det förblir så :)


Resterande bilder är suddiga... haha!






För vi har tagit exaaaaaamen!


Partners in crime! För att vara lite stor i orden: Jag hade aldrig klarat det utan er :)


Skolan bjöd på examensbuffé....


Daniel, Mikaela och jag




Allsång...

 

..Nej, nu sover vi :)


We made it!

Januari 2007: Nyinflyttad i en liten skokartong i en stad där jag inte kände en kotte. Längtade hem och hoppades att tiden skulle gå fort så jag fick flytta tillbaka till Ludvika...

Tre år senare sitter jag här i mitt älskade lilla råtthål, dricker kaffe och förbereder mig inför praktikredovisningen och EXAMENSFESTEN i kväll!

Helt otroligt! VI KLARADE DET!

Galen klass-kryssning termin nummer två.





Praktikslut och Hamlet

Sista dagen på Expressen var genomgående sorglig. Ni vet, man tänker ju lätt: "sista gången jag går uppför den här trappan", "sista gången jag värmer mat i micron", "sista gången jag drar mitt kort i dörren.." osv. Jag är absolut inget undantag utan snarare tio resor värre! Vemodet och nostalgin personifierad!

Fick en oväntad present innan jag skulle gå hem: Gudfadern-triologin! Ursäkten var att de inte har så mycket "Expressen-prylar" längre men inte mig emot. Eftersom farfar jobbade på Expressen är jag uppväxen med geting-badbollar, geting-kortlekar och geting-handdukar :)

Efter jobbet mötte jag Lovisa och vi avnjöt en två timmar lång Hamlet-uppsättning på Statsteatern vilket var kul eftersom Hamlet är min absoluta favoritpjäs. Man borde definitivt gå på teater oftare konstaterade vi. Nästa pjäs blir "Drottning Kristina". Tog även lite bilder med nya mobilen men jag har inte lyckats få in dem i datorn än..

Du kan hjälpa

Expressen och Röda Korset har startat en insamling för de drabbade på Haiti.
Sms:a "AKUT NU" till 72 900 så skänker du 50 kronor.

Det får bli dagens goda gärning :)

Två timmar kvar...

This is saaaaad :((

Tänk va bra vi har det

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon med en olustig känsla i maggropen. Kaffet växer i munnen och jag får så sjukt dålig samvete över den där snygga väskan på Åhléns som jag tänkte köpa till mig själv i examenspresent i dag efter jobbet. Bara som exempel...

Bilderna från Haiti är så hemska att det inte finns ord! Jag skäms över min egen lilla i-landslyx som jag allt för ofta gnäller över. Helt sjukt många har antingen blivit hemlösa i skalven eller fått sätta livet till. Tänk att helt plötsligt inte ha något hem. Det är faktiskt mer än vad man kan föreställa sig...

Och tänk att ständigt gå runt med rädslan att det kan hända igen. Och igen och igen. Här i Skandinavien finns inte jordskalv på kartan. Inte heller vulkanutbrott eller översvämningar. Och det ska vi vara väldigt tacksamma över. Tänk va bra vi har det!

Well.. Sista dagen på Expressen i dag. Även det resulterar i en klump i magen av vemod. Jag har haft en underbar praktik och jag hoppas att jag får chansen att komma tillbaka dit någon dag.

Efter jobbet ska jag möta upp Lovisa och vi ska se Hamlet på Statsteatern. Det har jag sett fram emot hur länge som helst. Gustav Skarsgård ska tydligen vara lysande i huvudrollen. Vid närmare eftertanke så kan det få bli min examenspresent i stället. Så dödar jag mitt samvete lite grann åtminstone...


:(

Onsdag. Den började ju bra... NOT! Slut på kaffefilter så jag sitter här och sniffar i kaffeburken och tröstkramar min nalle :(

I dag skrotar jag bussen och tar tåget i stället. Den förstnämnda var 25 minuter sen i går (vilket betydde att jag kom exakt klockan 9 till jobbet och inte 20 minuter innan vilket är vardag för tidspessimisten  Frida).

... Te kanske?


På fredag gäller det!

Nedräkning: Två dagar kvar på Expressen :(

Efter tio veckors hårt heltidsarbetande hade jag sett fram emot sovmorgonen på fredag. Praktikredovisningen börjar nämligen inte förrän kl 12. Det blir dessvärre ingen sovmorgon men det gör inget. Jag har nämligen fått något mycket bättre att se fram emot som innebär att jag måste gå upp i ottan - som vanligt! Vad det är tänker jag inte säga. Inte än. Det kan ju gå åt pipsvängen men jag är vid gott mod :) Håll tummarna för mig på fredag bara så blir det nog bra :)

Tre dagar kvar

Tre dagar kvar på min praktik. Kan inte fatta att det snart är slut. Skulle med glädje stanna tio veckor till!

Efter jobbet mötte jag upp Anni på "Blå skåpet" som har Stockholms godaste hälsotallrikar. Lax som riktig smälter i munnen :) mmm....

Nu borde jag väl sova. Antar jag. En bra grej med att jag snart får mer fritid är att mina blogginlägg förmodligen kommer att bli mer intressanta :) Haha!

Godnatt!

I´m a looooooser

I´m a loooooser... men det gör absolut ingenting. För kvällen var trevlig. Precis vad jag behövde! Efter lite internetdrama var jag så arg så jag hade kunnat slå sönder någonting. Vad som helst. Som tur är kom Lisa med det efterlängtade "Bondespelet" (som jag såklart förlorade och därav rubben på detta inlägg) så jag tog ut mina aggressioner på mjölkmaskiner och frusna potatisar samtidigt som jag hetsåt popcorn!

Lisa tog en ful bild på mig. Därför tog jag en ännu fulare på henne :)



Fäääärdig :)

Äntligen klar med praktikrapporten! Den landade på sju sidor så jag känner att jag kan vara stolt ;-) Nu är klockan 15 och jag har därmed fyra timmar att fördriva innan Lisa kommer hit med sitt "Bondespel".

Kanske skulle rensa lite i garderoben så att jag får plats med mina nya shoppingsynd ;-) ja, det ska jag!

En vecka kvar...

Ser att min besöksstatistik har sjunkit en aning. Så går det när man aldrig uppdaterar. Ska bli ändring, jag lovar!

En vecka kvar på praktiken nu. Fy sjutton vad det känns tråkigt! Önskar att det aldrig ville ta slut! Nästa måndag börjar jag plugga statsvetenskap på Stockholms universitet och jag är sådär lagom taggad. Eller inte alls... Började skriva min praktikrapport i dag och upptäckte att jag hade noll motivation. Snälla ge mig ett jobb någon!

I helgen ska jag inte göra någonting annat än plugga. Jag har skjutit upp det så himla länge nu. Men faktum är att det inte gör något. Jag använder det som ursäkt att stanna inne. Har ingen lust att göra någonting när det är så här kallt! Eller förresten, ska spela spel med min nygamla granne Lisa i morgon kväll. Men det räknas inte eftersom jag inte behöver gå utanför dörren :) haha!

...Men lite festsugen är jag allt. Innerst inne ;-) Ser fram emot nästa helg, den blir nog galet rolig! Examensbuffé och party på fredagen med klassen och 25-års fest hos Sofies kompis Fia på lördag.

Nej, nu ska jag titta på tv. Eller en film kanske? Har en stor skål popcorn och en hög med naturgodis :) Mmm...

Fråga mig inte varför... Men visst är det trevligt med bilder i blogginlägg ;-)

Redigering

I tisdags gjorde jag min sista dag på nöjet. Lite vemodigt faktiskt. Nu ska jag redigera igen torsdag, fredag och fyra dagar nästa vecka. Sedan är det slut! Helt ofattbart! Tänk att jag har lyckats genomlida en hel utbildning och får en journalistexamen. Fy fan va coolt! ;-)

Annars händer inte mycket. Var skönt att få vara ledig i går. Tycker att man borde vara ledig varje onsdag, tycker inte ni? Var in till stan och shoppade upp ytterligare en tusenlapp på min favoritaffär MQ. Gud va jag älskar rea!

I helgen måste jag ta tag i min praktikrapport. Jag måste!!!! Kan inte skjuta upp det längre om jag vill få godkänt...


Slut på helgen (eller?)

Vad är det för fel på tv:n? Klockan är 07.29 och det är någon fånig animerad film på 4:an. Dessutom har jag tillbringat morgonen med att se tre avsnitt av "En orangutangs dagbok" samtidigt som jag svettades på löpbandet. Det är väl måndag i dag? En helt vanlig måndag... Eller? Var sjutton är nyheterna??? Det känns som om man gått upp i ottan en söndag!

Sherlock i går. Ingen film jag höjer till skyarna men jag gillade den skarpt. Och castingen var klockren på mer än ett sätt ;-)

I dag väntar jobb och därefter en fikadejt med Zandra. Får se om det går bättre den här gången :) Haha!

Bilder från lördagen. Mosebacke och 54:a. Kul kväll!



Reafynd!

Jag älskar rea! Det är de tillfällen om åren då jag verkligen handlar. I går sparade jag tex ca 2 000 kronor (och gjorde av med lika mycket men det är det man sparar som är huvudsaken. haha)


3 januari 2010

Kan inte fatta att det är 2010! Jag lever fortfarande kvar i 90-talet och ser jag en film från 1998 så tänker jag att "den är ju ganska ny". Hur känner inte de som är tio år äldre?!

Jag går i alla fall in i 2010 med en riktigt jäkla bra magkänsla. Jag tror att det där med jämna tiotal är min grej. År 2000, milleniumskiftet, var riktigt lyckat och hela året var ett sjukt bra år! Jag var 13 år och fick åka till USA och uppträda vilket var min första stora resa och början på en period med många roligt och minnesvärda resor. Jag minns år 2000 som ett bra år och det gjorde jag även i flera år efteråt..

... Jag har med andra ord höga förväntningar på det kommande året!

Det viktigaste jag har lärt mig år 2009 är att ingen är oersättlig eller oumbärlig. Det var både en nyttig och något sorglig insikt. Nyttig eftersom jag vet att jag klarar mig själv och att "tiden läker alla sår" - även dem man tror kommer blöda för alltid.
Sorglig eftersom min glorifierade, naiva bild av kärlek sprack som en skör såpbubbla. Ensam är stark! Glöm aldrig det!

Nu ska jag borsta tänderna, klä på mig och bege mig in till stan och träffa Tobias. Vi ska se Sherlock Holmes med snygge Jude Law :) Kommer bli grymt kul!

Washington år 2000


Jag och en kines utanför Jefferson memorial


Jag och Victoria innan show




Bästa nyåret!

Bästa nyåret med de bästa människorna! Tror inte att jag behöver säga så mycket mer. Visar lite bilder i stället :)
Mer finns (snart) på Facebook!

Nu ska jag dricka upp kaffet och sedan åka in till stan för lite reashopping och fika med söta Zandra :) I kväll blir det förmodligen Mosebacke. Om jag orkar dvs....


Middag. Vi fick knappt plats vid bordet...


Anna och Fia. Obligatorisk partyakro :)


På väg mot tolvslaget...


...som vi firade vid slussen


.. sen gick vi hem till Linus och dansade...


... tills vi däckade i en stor ormgrop framför tv:n :)


GOTT NYTT ÅR från mig till er!


RSS 2.0