En kväll på Strand

Gårdagen var skoj. I dag blir det ännu skojsigare. Åtminstone hoppas jag det eftersom jag har bestämt mig för att stanna i Sthlm i kväll och åka med Swebuss till Jönköping i morgon kl 8.00. Ser verkligen inte fram emot fem timmar på en skumpande buss så jag hoppas jag inte får anledning att ångra mig.

Vaknade kl 11.30. Ska strax kila i väg till gymmet. Den efterlängtade prideparaden står dessvärre inte särskilt högt på min prioriteringslista i dag. Jaja, jag lär väl få se bilder i efterhand åtminstone :)



  

  


Förresten...

.... måste ju visa min "pride-outfit" :) Fint va? Har ju sett fram emot pride jättelänge nu men i ärlighetens namn har jag knappt märkt att det är pridevecka. Lite roligt måste man ju få ha :)


SEMESTER!

Semestervecka nummer två! Det ska firas med en kväll på "Strand". Senast jag var där såg det ut så här:






Kan bli en intressant kväll med andra ord :)

I morgon (eller på söndag) åker jag till Ludvika (eller Jönköping) och sedan väntar en vecka i husvagn på camping i Österlen. Snälla Gud, ge mig sol!


Onsdagsumgänge med dom bästa :)



  

Ibland så...

I morse vaknade jag kl 6 med en oväntad, underbar energi i hela kroppen. Rev ihop lite smutstvätt och sprang ner till tvättstugen. Dagens träningspass blev utbytt mot lite lägenhetsdans med dammtrasa och dammsugare. Har även hunnit bädda rent i sängen vilket inte var en dag för tidigt!

Nu sitter jag här med min kaffekopp i en ren och väldoftande lägenhet och känner mig ganska löjligt nöjd med mig själv. Ska strax hoppa in i duschen och ta bussen till jobbet.

Ha en bra dag allihop!

Helgen

Hej och ursäkta frånvaron. Sommaren är ingen bra "bloggtid" har jag märkt, och då inte bara inte när det gäller min egen blogg..

I helgen var jag i Dala Floda tillsammans med typ alla jag känner :) Det var kallt, myggigt, blött men framför allt roligt! Tänkte dela med mig av lite bilder...

Nu ska jag göra mig i ordning och kila iväg till jobbet. I eftermiddag har jag en dejt med Anni på underbara "Blå skåpet" som åter igen har bytt namn (!)



  

  

  
  

  


Dessa politiker..

Dessa politiker... Ibland undrar man om det står rätt till. Särskilt med lille Lasse. Nyhetsmorgon rapporterar om Vänsterpartiets senaste blunder som innebär att studenter ska "plugga in" en tredje termin under sommaren för att snabbare bli klara med sina utbildningar eftersom Sverige behöver "fler människor som arbetar längre".

Det var uppenbarligen ett tag sedan Lars Ohly var student, den saken är inget att orda om. Varför inte avskaffa semestern för hela svenska folket nu när han ändå är i sitt esse? Vad är skillnaden liksom?

Visst, jag kan förstå tanken... Genom att få ut fler folk på arbetsmarknaden skulle vi kunna korta ner arbetsdagarna till fem eller sex timmar och ändå ha akademiskt utbildad arbetskraft att tillgå. Eller? Undra om han har tagit med i beräkningarna att denna arbetskraft som utgörs av studenter som hetsats till att fullfölja och avsluta sina studier skulle gå in i väggen och sjukskrivas innan de ens hunnit knåpa ihop ett CV!

Jag vill också!

Till att börja med vill jag poängtera att jag älskar mitt jobb. Kan även slänga in en mening om att jag är oerhört tacksam över att ha ett jobb, särskilt i tider som dessa. 

Fortsättningsvis kan jag delge er kära läsare min avund över att inte kunna åka till Dala Floda i dag tillsammans med alla andra. Jag vill också! Jag vill jag vill jag vill!

Sedan måste jag även ge SJ en liten känga angående tågglappet mellan Sthlm och Dala Floda på fredagen vilket gör att jag inte kommer komma fram förrän kl 19!

Slutgnällt!

Sommarkoma

De senaste dagarna har jag sjukit in i någon form av sommarkoma. När jag kommer hem från jobbet däckar jag i min säng framför en film, utan varken lust eller ork att hitta på något eller leka social med mina så kallade vänner. Sedan följer en natt av orolig sömn i min bastu till lägenhet. 

I dag bestämde jag mig för att ta sovmorgon. Vaknade 6.30, faktiskt ganska utvilad eftersom jag äntligen lyckats laga min fläkt vilket gjorde natten lite mindre olidlig. Har en känsla av att jag kommer att vara i princip ensam på jobbet i dag. Eller nästa iaf... Tack och lov kommer Bodil att göra mig sällskap.

Man kanske skulle hitta på något? Någon som har lust att komma och väcka mig ur min sommardvala? Det vore faktiskt ganska välkommet när jag tänker efter....

Jag är snygg innerst inne....



Back to work

I dag är det måndag och min lediga vecka är ett minne blott. Med risk för att bli idiotförklarad måste jag erkänna att jag inte sörjer nämnvärt utan jag ser tvärtom fram emot att gå och jobba igen. Jag vet, jag är en mycket märklig människa som värdesätter rutiner och livets vardagliga sysslor (dock inte städning). Jag välkomnar gärna spontana och avvikande inslag men de får inte bli för många eller ske för ofta för då blir jag bara rastlös och uttråkad. En vecka är helt enkelt ganska lagom....

För övrigt ser jag fram emot helgen då det bär av till Dala Floda på det omtalade lägret. Ska bli spännande att se vad det är för något som får Johan att kräva ledigt från sitt jobb ett helt år i förväg ;-)

Arbetsmyra in action. Sommaren 2008 på NLT



Vikariefest och kära återseenden

I går tog jag mitt pick och pack och drog till Falun. Det första jag gjorde var att möta upp Elin för lunch på Etage där vi under två timmar försökte sammanfatta det senaste året i våra respektive liv. Inte klokt att man inte ses oftare. Skärpning!

När jag flöjt Elin till jobbet på DD fortsatte jag upp till Tobias på Ingarvet. Satt bredvid honom i två timmar medan han redigerade måndagens insändarsidor till DT och jag hann få en släng av längtan tillbaka till mitt eget jobb. Det är vid sådana tillfällen man vet att man har valt rätt yrke :)

Kvällen bjöd på grillning på Tobias gård (om man nu kan kalla det grillning eftersom engångsgrillen strejkade och maten snarare blev rökt än grillad) följt av fest för alla vikarier på Dalarnas Tidningar. Min söta lilla kollega från förra sommaren, Mathilda, var där till min stora förtjusning. Inte heller henne har jag träffat på snart ett år. Man borde verkligen hålla hårdare i sina vänner.

En lyckad kväll hur som helst :)

Nu är jag hemma i min äckligt klibbiga lägenhet i Sthm. Värmen tar kol på mig och jag orkar inte ens gå och träna! Funderar på att slänga mig på soffan och kika på min Narniabox som äntligen har anlänt :) 



  

1. Jag och Tobias

2. Vinnarna i löpsedelsquizet!

3. Mathilda, Tobias och jag


En dag på stranden

Torsdag förmiddag blev en repris av onsdagen men snäppet bättre. Jag och mamma lurade med pappa till stranden tillsammans med ett gäng baguetter med kallrökt lax, lökkeso och grönsaker samt en termos kaffe. Dessvärre blåste det en hel del men det kanske var lika bra för annars hade nog värmen varit olidlig.

I kväll ska vi käka tacos och spela lite kort. I morgon är min Ludvikasemester slut och det bär av till Falun för att täffa min gamla klasskompis Elin över en lunch. På kvällen ska jag och Tobias på fest för DT:s vikarier. Hittills har det varit en toppenvecka :)

Jag vid Jägarnäs


Pappa tar sig ett dopp





Hällefors: platsen som Gud glömde

I går åkte jag, mamma, mormor och morfar på utflykt till Hällefors som ligger några mil från Filipstad. Första anhalten var hos mormors kusinbarn Birgitta där vi blev bjudna på äppeljuice och smultronkakor. Därefter åt vi lunch på Hammarns vägkrog där det vackra vädret byttes mot tromber och regnskurar som resulterade i att strömmen gick. Som tur var efter att vi hade fått vår (inte alltför goda) mat.

Efter ett besök på mormors favoritaffär där hon införskaffade en kjol och en blus bar det av hem till Fredriksberg där vi drack kaffe och njöt av Tillmans nyplockade jordgubbar som vi köpt samma morgon i Saxdalen. Sammanfattningsvis en ganska trevlig dag även om Hällefors kvalar in i kategorin "platsen som Gud glömde".

Onsdag i dag. Dagens planer ser ut som följer:
* powerwalk
* bad i Jägarnäs med mamma
* fika på Engel med B2
* grillning med familjen (och säkerligen lite kortspel)

Ett regnigt Hällefors

Liten helguppdatering

I lördags anlände min kära mamma till Sthlm och vi har haft en toppenhelg med turistande i Storkyrkan, hotellvistelse på söder, besök på Skansen och såklart massa shopping och god mat.

Nu är jag i Ludvika och på dagens schema står en utflykt till Hällefors med mamma och morföräldrar. Ska bli trevligt :)








Snacka om lättlurad hund!


Semester!

Sådär ja :) Då har man semester i en hel vecka! Det firade vi med aw på Nyfiken Gul efter jobbet innan jag mötte upp Eric och Malin i Tanto för lite intag av sushi. Eller tja, MYCKET ;-)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan in till stan och plocka upp mamma vid bussen. I kväll blir det hotellnatt! Mys!

Sushi i Tanto


Biljard

Bloggtorka

Min blogg är lika törstig som min stackars ensamma blomma i fönstret. Ska försöka vattna lite...

När det gäller jobbet är jag inne på slutspurten inför semesterveckan nummer ett. Ska bli trevligt :) Till helgen får jag besök av mamma och vi har lyxat till det med en hotellnatt på söder eftersom det är så jobbigt att flänga fram och tilbaka mellan stan och Flemingsberg.

Den kommande veckan ska jag spendera i Ludvika tillsammans med min fina familj. På schemat finns även ett besök hos mormor och morfar samt en tripp till Tobias i Falun. Däremellan tänkte jag klämma in massa sol och bad så jag hoppas vädergudarna är nådiga..

Måndag. Solnegång från klippor i Värmdö (eller var vi nu var)

Alla borde se denna:


Ludvikafesten 2010

Nyligen hemkommen efter en toppenhelg i Ludvika. Konduktöre lyste med sin frånvaro på tåget mellan Västerås och Sthlm så jag är lite extra glad :) Fredagen och lördagen har bjudit på sol sol sol, bad, rosévin, grillad oxfilé, familj, släkt, vänner och massvis med musik. Är rätt till freds med mitt liv för tillfället....

I morgon är det arbetsdag. Sista veckan innan min första "semestervecka" :)



  

  


That´s why I love Ludvika...


Ludvikafesten

Veckorna passerar som vyn genom ett tågfönster. I räsertakt. Jag försöker hänga med, men jag vet att sommaren kommer att vara över alldeles för snart. I helgen är det Ludvikafesten och gissa var jag kommer att befinna mig då? Inte så svårt va? ;-)

Jag och Sofie ska ockupera stranden vid Skuthamn, pimpla vin och tycka synd om våra Ludvikavänner som överger oss detta år. Ni kommer nog ångra er ska ni se :) Som pricken över i kommer faster Karin och Sture på besök från Luleå. Ser fram emot en toppenhelg!

Ludvikafesten 2009. Oslagbart underbar!







RSS 2.0