Borta bra men hemma bäst

Efter fyra dygn på resande fot är jag ÄNTLIGEN hemma. Har haft en toppenhelg i Lund/Malmö men det är oerhört skönt att vara hemma mest med tanke på att jag är så sjukt trött!

I dag gick jag upp kl fyra på morgonen (=mindre än fyra timmars sömn eftersom vi varit uppe sent på söndagkvällen och kikat på film). Fick skjuts till stationen och åkte X2000 hem till Sthlm där det bara var att ta tuben raka vägen till jobbet.

Nu ska jag ta en lååååång skön dusch och sedan är det bara att gå och lägga sig. Har några timmars sömn att ta igen. Återkommer i morgon med lite bilder :)

Hoppas ni haft en lika bra helg som jag!


Var är Ebba Gold?

Sitter och tittar på programmet för årets Ludvikafest. För att vara 10-årsjubileum är det ett ganska svagt startfält, eller vad säger ni?

Dessutom undrar jag var de hade tänkt stoppa Ebba Gold? Lördag kl 23 är väl en ganska bra gissning? Ingen Ludvikafest utan Ebba Gold. inte för att jag skulle sörja men det är faktiskt lite nostalgi att stå på brända tomten vid midnatt och hoppa upp och ner till "Staten och kapitalet" samtidigt som Ludvikas pensionärselit och tonårsgäng med föräldrar dansar på borden i öltälten.

En gång om året ÄLSKAR jag Ludvika! :)


Tre månader!

Tre månader. 12 veckor. 84 dagar. Sedan operationen alltså. I dag kan jag jogga, tänja spaget, stå på händer, hoppa hopprep m.m. Tiden har gått så oerhört fort och jag ser fram emot den dagen då jag kan studsa upp ur sängen på morgon utan att skänka mitt opererade knä en endaste lite tanke :) Jag längtar tills jag kan springa till bussen när jag är sen och jag kan knappt vänta innan jag får börja slå volter igen!

Det har redan hunnit bli onsdag. Veckorna bara springer förbi och snart är det höst igen. Ser fram emot helgen som jag ska spendera i Lund hos AK och Jon. Det kommer bli så galet kul (hoppas jag åtminstone). Planen med mitt Skånebesök är att återuppta vår gamla traditon: att se på ESC tillsammans, men min lilla mupp till vän har dessvärre ingen tv så vi får väl se hur vi löser detta.

Hur som helst så har jag beställt FINT väder :) På den punkten är jag orubblig!




Upp och ner

Upp och ner och fram och tillbaka. Så skulle jag vilja beskriva mitt knä i dagsläget. Eller tja, i DAGSLÄGET (alltså i dag) känns det bra och svullnaden är obefintlig. I går däremot var det stelt, svullet och det värkte som sjutton. Varför är det så himla upp och ner? Ska det verkligen vara så?

Jag är livrädd för att slita av någonting och vara tvungen att upprepa hela proceduren med operation, återhämtning, kryckor...

För tillfället så power-walkar jag på löpbandet 30 min och springer sedan 15-20 min. Därefter blir det lite hopprep, knäböj, benpress och dylikt. Detta gör jag alltså varje dag. Kanske skulle överväga att trappa ner lite?

Btw så har jag köpt ett hopprep. Snyggt va? Jag fullkomligt älskar det och det sporrar mig till att gå upp 5.30 varje dag och gå till gymmet :)

 Nu syns det tyvärr inte att handtagen är lila ;-)






Städ- och tvättdag

I dag är det söndag och jag vaknar upp i ett mulet Stockholm. Tack för det! Jag måste nämligen vara inne i dag och städa och tvätta vilket har varit lite jobbigt om det hade varit sol ute.

Gårdagen blev helt underbar. Lite häng i Tanto med Tobias, promenad längs vattnet till Skanstull, yoghurtglass på bänken i en hundrastgård, Final i "Jakten på Julia" hos Fia, dans på "Ett ställe" och slutligen kebab på Jerusalem. Dock inte kycklingkebab denna gång (det kommer jag nog aldrig mer våga käka)

Har haft en toppenhelg! Tack alla som bidrog :)

 

  
  

  


Lördag

Gårdagen blev en supermysig sådan. Grillning i Humlan där vi satt till mörkrets inbrott och diskuterade livets stora frågor. Därefter gjorde vi en snabbvisit på "Pontus" som var ett rätt trist litet tillhåll så vi bestämde oss för att satsa på riktigt rejält med dans i kväll i stället :)

Men först ska jag ta en promenad i solen in till Huddinge centrum och sedan möta upp Tobias och dricka lite cider/öl i Tanto :)












Hur många akrobater får plats i ett träd?

En?


Tre?


FYRA! :)


Åska!!

Jag står framför spegeln och sminkar mig när jag hör ett stort dån följt av oroväckande småmuller. Så jävla typiskt! Bara det inte börjar regna... Vi ska ju sola, grilla och dricka rosé under en klarblå himmel i Humlegården! Fan..


Life is good

Jag känner mig så oerhört harmonisk för tillfället. Måste bero på det vackra vädret (som jag iof inte märker särskilt mycket av eftersom jag sitter inne framför datorn hela dagarna). Allt nödvändigt känns sekundärt, bortsett från jobbet dit jag fortfarande älskar att gå. Saker som städning, tvätt och dylikt har jag helt sopat under mattan. Dammet växer i hörnen, tvättkorgen är fylld till bristningsgränsen och blommorna (jaja, blommAN) vissnar i fönstret, och vet ni vad? Jag bryr mig inte. Inser dock att jag måste försöka bry mig på söndag om min lägenhet inte ska gro igen helt och hållet men då ska det tydligen regna så det gör ingenting.

Gick tidigt från jobbet i går (18.30) så jag hann precis till akro/gympauppvisningen som var ovanligt kort i år. Efteråt gick vi till Östra station och hävde öl, men det fick bli en 7-eleven-yoghurtglass för min del. 

I dag, däremot, blir det andra bullar :) Grillning med flickorna (och Eric) i någon trevlig park där jag ska lapa sol och smutta rosévin.

Life is good helt enkelt :)


En mycket trevlig onsdag

I dag har jag:

1. Powerwalkat 30 min + JOGGAT 15 minuter. Jag är SÅ duktig! Iof har knät känts en aning stelt hela dagen men det är smällar man får ta. Eller nåt...

2. Jobbat. Som vanligt. Kul. Som vanligt. Personallunchen var god och mycket trevlig särskilt eftersom jag slapp stå för matlagningen denna vecka ;-)

3. Käkat middag med pappa på Mousakis uteterrass. Gott, gratis och med utsikt över hela Medis. Två glas vin slank ner och nu känner jag mig nästan lite smålullig. Måste bero på att jag åt så lite till lunch...

Nu är jag hemkommen och ska lägga mig i sängen och se på Grey´s anatomy (veckans höjdpunkt). Nya arbetstag i morgon då det även är avslutningsuppvisning på akron. Tror inte jag kommer hinna dit i tid, men jag hinner nog säkert dit till "avslutningsölen" ;-)

En helg i Ludvika

Helgen i Ludvika var underbar och precis vad jag behövde. Jag har inte gjort någonting utan bara existerat och allt vad det nu innebär. Kramats med vovvarna, spanat in nya gallerian, tittat på fotboll, grillat, spelat sällskapsspel, druckit rosé på altanen, shoppat i Kupolen... You name it!

Nu är jag tillbaka i vardagen och en ny arbetsvecka har kört igång. I dag jobbade jag till 18.30 eftersom Nyhetstidningen kör dubbelnummer denna vecka = dubbelt så mycket jobb, men det gör ingenting för jag har suttit hela dagen och knåpat med roliga vinjetter till valspecialen :)

Dessutom var jag till sjukgymnasten i morse och hon gav mig klartecken att börja springa (eller tja, lätt joggning men ändå) så i dag är jag så glad man bara kan bli :) Så i morgon bitti blir det springträning på löpbandet. Äntligen! Elva veckor efter operation...

Eriks fotbollsmatch


Bror nummer två


Pappa


Trollet


Världens sötaste Wilma


... Och världens bästa familj!

Jag har bestämt mig

Nu har jag bestämt mig. För vilket parti jag ska rösta på i höst alltså. Det kommer helt klart att bli Miljöpartiet för det här landet behöver satsa varenda krona som går att undvara på kollektivtrafiken!

Hemkommet kl 23.30. 1,5 timme senare än beräknat. Tillbringade 70 minuter i Västerås för att sedan kliva på ett tåg som hade lokfel och därför inte kunde köra särskilt fort. Missade pendeln med väldigt liten marginal och fick vänta 25 minuter på nästa.

Åh vad jag inte gillar SJ!


Ajdå

Var först på jobbet i dag och därmed tvungen att inviga mina nycklar. Jag visste väl att det var för mycket att hoppas på att INTE sätta igång larmet, det är ju mig vi pratar om liksom. Som tur är lyckades jag få tag i bevakningssnubbarna och hindra en utryckning som säkert hade blivit en dyr historia. Bravo Frida!

Har jobbat elva timmar i dag och är ganska mör. Nu ska jag packa Ludvika-väskan, se lite på tv och sedan gå och lägga mig! Sov gott :)

Ett år

Jag önskar verkligen att det fanns ett sätt att ha alla sina vänner i närheten dygnet runt. Alltid är det någon man längtar efter. Särskilt saknad är Ida som för exakt ett år sedan lämnade kalla Sverige för "the love of her life" på andra sidan jordklotet. Jag kan inte fatta att tiden går så fort. Det känns som om det var i går vi hade vår "avskedsdag". Jag hoppas verkligen att jag kan åka och hälsa på snart...

Idas näst sista dag i Sverige, tisdag 12 maj 2009:


På djurgårdsfärjan


Lunch på Blå Skåpet


Vin på "54:a"


Sista Sverige-snusen


Schlager på Kvarnen

Tacosoppa och ensamhet

I dag ansvarade jag för personallunchen vilket innebar att jag fick tillbringa min förmiddag vid spisen. Jag skalade 24 potatiser och hackade 6 lökar med alla fingrar i behåll vilket jag knappast trodde var möjligt. Resultatet blev inte särskilt lyckat men heller inte direkt misslyckat. Hade självklart köpt för lite buljong så soppan blev aningen svag, men den var åtminstone lagad med massor av kärlek så jag tyckte det vägde upp avsaknad av smak. Fick till och med en komplimang av Stina som tyckte att "det var ju inte det äckligaste hon ätit"! Haha! Men nu är det överstökat (tack och lov) så nu slipper jag ligga sömnlös om kvällarna med misslyckad tacosoppa på näthinnan ;-)

Jag trivs så oerhört bra på mitt jobb. Dagarna bara springer förbi och när kvällen kommer åker jag hem med en ledsen känsla i kroppen. Inte ledsen för att jag slutar jobba, nej så galen är jag faktiskt inte, utan jag tror snarare man kan kalla det ensamhet. Jag känner mig tom och tja, ensam helt enkelt. Jag sätter mig på bussen efter jobbet, kommer hem till en tom lägenhet, ser på tv och lägger mig och sover. Det känns som om alla har någon men jag har ingen. Nu vet jag ju självklart att det inte alls är på det viset men jag får sådana här svackor ibland. Det är bara att bita ihop och vänta på bättre tider. För bättre tider kommer....

... redan i helgen faktiskt. Ett besök i Ludvika är precis vad jag behöver. Krama vovvarna, umgås med familjen, sitta på altanen på kvällen i myskläder och dricka rosévin i skenet från infravärmen. Bara vara. Utan krav. Utan ensamheten. För den lämnar jag i Stockholm!

Vårt fina hus



Ångest!

Jag tror jag har fått en släng av magkatarr igen. Går det inte över antar jag att jag måste gå till doktorn. Suck. Jag kurerar mig så gott det går. Fil och proviva är det som gäller. Inge frukt och inge kaffe på två dygn. Är ganska imponerad av mig själv (ni som känner mig vet att jag käkar ca 10 frukter per dag).

I morgon tjänstgör jag som kock under veckans personallunch. Stackars mig och stackars stackars mina kollegor. Jag som inte ens kan laga mat till mig själv ska nu utfodra 25 hungriga vegetarianer/veganer! Satsar på mammas tacosoppa som är ett säkert kort. Det svåra blir att beräkna mängden. Dessutom ska det bli spännande att se hur sojafärs gör sig i en soppa. Snälla, låt den inte smulas sönder helt!

Att säga att jag har ångest inför morgondagen är en underdrift.

Jobbig dag

Dagen har inte varit någo vidare. Mår lite bättre nu men inte alls okej. Har köpt fil, blåbär och ännu mer proviva så nu ska jag bädda ner mig i sängen och "njuta" av kvällen... Eller nåt.. ;-)

Lite bilder från förr förra akroträningen:

Sju veckor efter operation! Heja mig!

 
  

Hemsk natt!

Har haft en helvetisk natt och min stackars mage är alldeles röd och svullen. Vore jag smart skulle jag sjukanmäla mig i dag men det har jag inte en tanke på att göra eftersom jag verkligen skulle sätta folk i skiten då. Hur ska dom få tag på vikarie med så kort varsel? Dessutom är det vikariestopp så jag får snällt klä på mig och pallra mig i väg till bussen.

Har ätit en liten tallrik yoghurt och drucikt ett glas proviva. Hoppas hoppas att jag får behålla det! Kan ju vara lite jobbigt annars, särskilt om jag befinner mig på jobbet. Usch, jag hatar att vara sjuk!

Lillebror

Har haft en mysig dag på stan med lillebror. Hälsotallrik, skoköp och stadspromenad. Passade även på att fynda lite på Ö&B när jag ändå var vid Fridhemsplan.

I morgon är det måndag och en ny arbetsvecka väntar. Nu ska jag lägga mig i soffan med min vetekudde, dricka proviva och vara snäll mot min stackars mage som fortfarande inte mår speciellt bra :(

Familjen Nilssons fotogener är inte de bästa och min käre bror blir om möjligt ännu sämre på kort än jag. Därför får ni hålla till godo med enbart en bild på en sliten Frida...

Vin-pimpling på Vasas och hemlängtan

Gårdagskvällen började bra men slutade mindre bra. Mötte upp fotbollslaget på Vasas och var som vanligt jättepepp på utgång senare, men när de stängde kl 01 var jag seg och hungrig och drog därför med Tim till Falafelkungen i stället. Där åt jag en dålig kycklingkebab och min mage har haft ett helvete sedan dess! Stackars mig! Så går det när man är olydig och äter onyttigheter som kebab ;-)

För övrigt har jag en enorm familje- och Ludvikalängtan. Därför blir det ett besök i Dalarna nästa helg och det ser jag verkligen fram emot. Tjuvstartar med familjeumgänget redan i dag då jag ska in till stan och möta upp Johan som är i Sthlm över helgen :)

En av de tre bilder (!) jag lyckades ta i går. Tror min kamera känner sig lite ignorerad ;-)

Knä-uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag nämnde mitt stackars knä. Anledningen till detta är att det faktiskt känns helt okej. Nio veckor och tre dagar sedan operation och jag befinner mig i princip i samma skick som innan operationen (efter skadan) bortsett från att mitt knä är mycket stabilare nu och nästan inge glappt alls. Det känns hur bra som helst!

Efter bannorna från sjukgymnasten i måndags har jag styrketränat varje dag och jag är faktiskt ganska stolt över mig själv :) Märker faktiskt att knät blir ÄNNU stadigare med lite muskler. Nu ser jag fram emot att få börja springa om några veckor.

Jag har även fått bekräftat att det inte är någon risk att "böja" sönder korsbandet så nu har jag pressat som sjutton. Resultatet är att jag kan sitta både på huk och på knä med benen under mig. Jag är så himla bra ;-)






Mord i Flempan!

.... undra om man ska våga sig ut i dag?

Inte utan min DN

När jag berättar att jag brukar gå upp 05.30 för att gå till gymmet brukar mina åhörare inte vara sena att höja på ögonbrynen. Jag har blivit kallad "galen", "störd", "knäpp" och "vrickad" men även superlativ som "driven", "ambitiös" och "disciplinerad".

Och som den driftiga människa jag faktiskt är (ibland) vill jag såklart utnyttja min tid maximalt och brukar därför kombinera min löpträning (numera powervwalk på löpbandet) med läsning av DN. Jag slukar nyhetsdelen på ca 50 minuter och det är också så länge min konditionsträning pågår.

Ibland händer det att jag vaknar på morgonen och dörrmattan gapar tom. I dag var en sådan morgon. Det som sker är att jag, riktigt irriterad, byter och till träningskläder, bäddar sängen och sätter mig i soffan, stirrar på klockan i väntan på mitt träningssällskap. Ibland sittar jag en kvart utan att någon DN dimper ner i brevinkastet. Då ger jag upp och går till gymmet ändå och genomför ett urtråkigt träningspass! Sen är resten av dagen förstörd. Speciellt när man kommer hem, kokar havregrynsgröt till frukost och sedan inser att mjöljen är slut. Då är VERKLIGEN dagen bortom all räddning!

Frågan är dock: kan man ringa till kundtjänst och klaga på att tidningen är sen när den inte ligger på sin plats på dörrmatten kl 05.30?

Har min stalker återuppstått?

Är det någon av mina trogna bloggläsare som minns Mr Stalker som förpestade mitt liv för en tid sedan? Jag hade nästan glömt honom fram till i dag då jag kommer hem och möts av en mycket underlig syn. Framför dörren till min lägenhet (endast min dörr) ligger något konstigt gult, inte helt olikt spyor. När jag öppnar dörren och går in i lägenheten så ser jag att samma gula sörja rinner nerför INSIDAN av min dörr! Försiktigt känner jag på det. Det är inte spyor utan torkat stearin (!)

Mycket konstigt ska man vara med om... Väntar med spänning och fasa på fortsättningen...


Vad har jag gjort för fel?

Jag är på en fest. Alla jag känner är där. Alla mina vänner, alla som jag tycker om. Framåt niosnåret vill jag bryta upp och gå hem. Jag ska upp tidigt nästa dag för att jobba.

Värdinnan, en av mina närmsta vänner, blir sur och vi börjar argumentera. Till sist är hela festen indragen och alla står på min väninnas sida. Hätska, hatiska ord duggar över mig. Folk viskar, pekat och blänger, fulla av förakt. Jag som bara vill hem och sova!

Argumentatonen hårdnar och hatet tätnar. Kläder, bestick och datorer kastas över mig. Festdeltagarna omsluter mig i en ring. Jag tänker att det är tur att jag står under en övervakningskamera utanför Burger King på Sergels torg.

Mina plågoandar, tillika vänner, höjder sina knutna nävar och tar några hotfulla steg mot mig. Jag undrar gråtandes vad jag har gjort för fel men får bara tystnad till svar.

Jag blundar och förbereder mig på att skydda alla vitala kroppsdelar med mina armar, och när första slaget kommer är min enda tanke: "Snälla, låt dem inte slå sönder mitt knä!"

Jag vaknar badande i svett och tårar... Ibland undrar jag vad som är fel i mitt huvud.


Nu kör vi!

I går var jag till en sjukgymnast på Arto som är specialiserad på idrottsskador. Fick mig en rejäl tankeställare då hon bad mig lägga på en rem med styrketräningen som jag dessvärre har försvummat till förmån för konditionsträning. Jag avskyr styrke- och rehabträning och bara tanken på att sitta och pressa benen fram och tillbaka i en masikn känns som bortkastad tid när jag lika gärna kan svettas på löpbandet eller i cross-trainern. Tålamod är inte riktigt min femma.

Hur som helst så fick jag klart för mig att jag måste bygga på mig lite benmuskler om jag ska få börja springa om lite drygt en månad. Eftersom springa är ett av mina främsta mål så blev jag j*vligt sporrad så i dag började jag dagen 05.30 med ett 80 minuter långt gympass bestående av:

* Powerwalk på löpbandet (40 min)
* Roddmaskin (5 min)
* Benpress 3*10 (10 kg)
* Knäböj med skivstång 3*10
* Ben"lyft" 3*10 (10 kg)
+ mag- och armträning

Nu sitter jag här med min kaffekopp och känner mig duktig :) Nu jävlar kör vi! Och om ett år ska jag ha uppnått mitt långsiktiga mål, nämligen detta:

Sista uppvisningen med ett helt knä



Valborg

Första besöket i Stockholms skärgård. Underbar kväll långt över förväntan. Tack till alla fina vänner. Är så glad över att känna er :)

Ett axplock av 250 bilder. Självklart med censur!

På båten
 

Vi liftade med Johans kompis

 

Grillning och vålkomstskål
  

Middag (Lovisas veggobiffar blev minst sagt well done)
  

  

 

Brasa
  

"Efterfest"

  

Dagen efter...

  

  


 



RSS 2.0