Hejdå Flemingsberg

Det har redan gått över en månad. En månad och 13 dagar för att vara exakt. I morgon ska jag tillbaka till platsen som Gud glömde men som alltid kommer ha ett särskilt rum i mitt hjärta. Flemingsberg. I den här lägenheten har jag gråtit, skrattat, pluggat, festat, sovit, ätit och levt i nästan fyra år vilket är en sjättedel av mitt liv. Jag kommer aldrig glömma "hundåren" i Flempan som jag faktiskt har upplevt som väldigt tillfredsställande oavsett om åsikterna går isär beroende på vem som tillfrågas. Min pappa till exempel. Men han kan känner inte Flemingsberg så som jag gör. Inte på långa vägar! Flempan måste upplevas from the inside för att kunna uppskattas. Ni som inte har bott där förstår helt enkelt inte...

I morgon ses vi igen. En sista gång. Och då jävlar ska du bli skinande ren och redo att ge en ny student en bra start i världens färggladaste förort :)

Min tid i Flemingsberg:


Min underbara lägenhet visade sig ha vissa skavanker som jag fick dras med under hela den tid jag bodde där. Jag antar att jag inte behöver säga att jag syftar på de laxrosa köksluckorna ;-)


Flemingsberg är Stockholms färggladaste förort...


Mina underbar klasskamrater Mikaela och David som i princip var mina allra första besökare :)


... och dom vågade komma tillbaka. Åtminstone David som fick avnjuta min goda lasagne.


Lillebror var också en av mina få besökare...


..liksom AK...


... mamma och Ulla...


... och Sofie!


Ibland såg det ut så här när man skulle slänga soporna!


och ibland vaknade jag upp så här på söndagmornarna ;-)


I min lägenhet har jag firat första advent (lussebullarna är bakade med sötningsmedel och lättkesella! våga inte tro något annat!)...


...jag har frusit som en liten gris..


... jag har gråtit...


... jag har tränat...


.. jag har städat!..


... jag har pluggat...


... jag har färgat håret...


...slängt ut muggar från fönstret...


... som inte gick sönder!!!..


... jag har kraschat knät!


... jag har legat sömnlös inför operation...


Jag har skrivit i Expressen...


... jag har blivit jagad av en stalker som smaklöst nog gav mig en skräckroman i present...


.. och skrev otäcka kärleksbrev till mig!!!


... Jag har kommit hem sent från träningen med mitt rep (som fick följa med som försvar mot stalkern. Fatta om han hade fått den där kroken i skallen)...


... och tillsist så fick jag äntligen min examen...


... och ett JOBB!

Tack för allt Flemingsberg!


En ojulig första advent

I dag är det första advent och dagen har varit så ojulig som det bara är möjligt. Lite sliten efter gårdagens bravader i Hässelby mötte jag upp Fia för en fika på söder med lite girlie talk och värmande latte. Åkte hem och varvade ner med ett par avsnitt av favoritserien Greys anatomy och avslutade sedan dagen på Indigo med Tim, Fia, Anthony, parmaskinka och ett glas vitt.

... Nu ska jag sova så att jag är fit for fight i morgon då en ny arbetsvecka står för dörren. Men först ska jag spela lite julmusik och tända första ljuset i adventsstaken (vilket jag för övrigt tjuvstartade med i fredags) så att jag får åtminstone en gnutta julstämning. Det är ju ändå bara första advent en gång om året :)

Välkommen julen!

Kvällen spenderas hemma på grund av en olidlig mensvärk och en allmänt trött och opeppad Frida. Dricker glögg, lyssnar på julmusik och julpyntar lite. Så tjuvstartade jag och tände första ljuset i min jättefina adventsstake med illgrön mossa. Tänkte köpa röd först men kände att det nog kunde bli lite för mycket ;-) Sånt tok dom hittar på :)

I morgon ska jag på julfest hos Mikaela. Kan nog bli kul, särskilt med tanke på att jag inte har träffat Mikaela på hur länge som helst!




Jag önskar jag orkade...

Ibland känner jag mig värdelös. Ni vet sådär grön, okunnig och otillräcklig. Egentligen skulle jag inte vilja säga att jag är otillräcklig utan det är snarare tiden som inte räcker till allt som jag vill göra och allt som jag vill lära mig.

Jag önskar till exempel att jag gjorde någonting vettigt av mina lediga onsdagar. Typ skrev en bok eller något, men det är ju ingenting som är gjort i en handvändning. Och då kan det lika gärna vara...

Jag önskar att jag satte mig ner vid datorn och öppnade min photoshopbibel och gick igenom den från pärm till pärm vilket förmodligen skulle ta lika lång tid som att skriva en bok. Typ.

Jag önskar också att jag rastade kameran lite oftare. Den har inte kommit ut på ett bra tag nu bortsett från ett par helger sedan då den fick gå med Eric på bröllop.

Det är så mycket jag önskar att jag hade ork, tid och lust till så att jag fick känna mig lite duktig och inte sådär grön, okunnig och otillräcklig. Ja, ni vet...

Tomten, jag tror jag önskar mig lite energi och en smula motivation i julklapp.
.... och ett playstation. Om du vill göra mig riktigt glad alltså...

Min spontana inflyttningsfest

Då var det söndag kväll och vi kan lägga ännu en helg till handlingarna. Och vilken helg!!

AK anlände i fredags kväll och jag överraskade henne med en trerättersmiddag som blev.. tja, sådär om jag ska vara helt ärlig. Förrätten bestod av avokadosoppa och till varmrätt blev det thailax med spenat och rårisnudlar i kokosmjölk med lime och chili. Efterrätten behöver jag nog inte redogöra för eftersom alla som känner oss vet att fruktsallad is da shit! Hade piffat till den lite extra med granatäppelkärnor, kvällen till ära :)

Varmrätt


Lördagen inleddes med lite shopping som (för min del) resulterade i alldeles för mycket film! Videobutiken på Götgatan är rent ut sagt livsfarlig med sina ständiga filmreor!

Mötte upp lillebror Johan med vänner vid fyratiden och åt middag på Indian Garden som helt klart levde upp till förväntningarna...

Koffe och AK


Jag och Johan (..som alltid ser en aning knäpp ut på bild)


Middagen följdes av discobowling i Enskedehallen innan vi åkte hem till mig där min lilla nätta fyrmanssammankomst utvecklades till ett riktigt partaj eftersom min bror hade varit i farten och bjudit dit i princip hela Uppsala! Mattan åkte in i garderoben och soffan fick ett fint blått lakan över sig. Jag är trots allt släkt med min mamma ;-)

Min lilla spontana inflyttningsfest blev riktigt lyckad med massa spel, lekar och trevligt sällskap. Och ni som inte var där: oroa er inte! Det blir nog en inflyttningsfest nummer två någon gång framöver. Säkerligen en nummer tre och fyra också så att jag hinner avverka alla mina vänner (observera att jag inte har en gigantisk vänskapskrets utan bara en väldigt liten lägenhet).

Kvällen avslutades på "Ett ställe" på söder där vi dansade oss svettiga till världens bästa Uggla! Tack alla för en riktig toppenhelg!














Heeeeelg!

I morgon kommer besökare nummer 1:



På lördag kommer besökare nummer 2:



Vilken helg det kommer att bli! Håll i hatten!

Tisdag

När mörkret faller framåt femtiden och arbetsdagen börjar lida mot sitt slut så vill jag helst av allt bara åka hem och sova. I dag gjorde jag dock ett seriöst försök att ta mig ur min veckovinterkoma och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra. Mötte upp Fia vid centralen vid sex-tiden och vi avnöjt en sushimiddag på ett hak på Kungsgatan. Därefter blev det biljard med Hans-Åke och två av Fia vänner. En väldigt trevlig tisdag med andra ord :)

...Nu återstår bara att hooka upp med Södertälje-gänget inom snar framtid för det var hundra år sedan! Typ...

I morgon är jag ledig och på schemat står STÄDNING så att lägenheten är skinande ren till helgen då den ska visas upp för bror och bästis :)

Godnatt

Fars dag

Min första tårta på typ tio år! Eftersom jag inte äter tårta så kan jag tyvärr inte tala om hur den smakade men jag har en stark övertygelse om att det är tanken som räknas :)



Har haft en underbar helg i Ludvika med min familj. Ätit mammas underbart goda mat och bara slappat :) Nu är jag tillbaka i Sthlm för en ny arbetsvecka. Måndagen är avklarad och jag har sjunkit ner i soffan för att garva lite åt de blåsta småglinen i Svt:s "Ung och bortskämd". Helt sanslöst roligt!

Min badbalja

I morse insåg jag att jag förmodligen tränar min mage lite fel. Eller i varje fall ganska ensidigt... Den enda ruta jag har lyckats skaffa mig ser ut som en ful liten badbalja på magens över del. Jag blir lika full i skratt varje gång jag tittar på den ;-)



Nu: Jobb! Därefter ska jag avlägga visit i mitt älskade Ludvika hos min fina familj! Längtar ihjäl mig!

Finbesök

I dag fick jag besök av de här båda skönheterna. Lilla skruttungen har blivit så stor att jag knappt kände igen henne! Vi hängde lite här i min lilla lya och sedan gick vi till Globen och käkade. En mycket mysig dag :)





Nu ska jag gå till sängs med Den motvillige monarken och hoppas att han är så bra som alla säger ;-)


Jag har överlistat mannen med hagelbössan!

Varje natt vaknar jag av att någon löper amok i trapphuset med en hagelbössa. Denne någon, även kallad brevbäraren, anländer alltid vid tre-snåret då han gör en storstilad entré genom att smälla igen porten så att väggarna drarrar som små asplöv i hela min lägenhet (och säkerligen även i andra lägenheter). Smäll nummer två kommer några sekunder senare när DN glider in genom mitt brevinkast med en duns, en fallhöjd på säkert någon meter. Min dörr är världens sämsta uppfinning! Vitsen med att ha brevinkastet så högt upp måste enbart vara att brevbäraren ska undvika att få ryggskott.

Jag började fundera på hur jag skulle kunna göra mina nätter mer uthärdliga. Smällen i porten inser jag att det inte går att göra så mycket åt om jag inte går runt och knackar dörr hos mina grannar och försköker förmå dem att sluta prenumerera på allt vad morgontidningar heter! Uteslutet. Ett enklare alternativ är att själv sluta prenumerera på DN. Också det uteslutet...

Lösningen på problemet blev följande:

Voila!


En helg i Örebro

Det blir nästan aldrig som man har tänkt sig men ibland blir det riktigt jävla bra ändå. Denna helg är ett exempel på detta. Efter AK:s inställda besök hoppade jag på tåget till Örebro för att hälsa på Sofie och lördagen blev en riktig toppendag med ett besök på Gustavsviks relaxavdelning, traditionell tapas-middag, korridors/halloweenfest följt av utgång och dans på Frimis där det spelades musik helt i min smak.

Tack för en underbar helg, Soffis :)

På Gustavsviks relaxavdelning där vi badade ångbastu och bubbelpool, drack vin och solade solarium (enbart Sofie och hon var jätterädd!!) 
 




Jag hade självklart missat att det var en halloweenfest vi skulle på så vi klädde ut Sofie i stället. Ser ni vem hon är? Kungen såklart! Själv var jag en färgpalett. Eller prinsessan Madeleine. Det är valfri tolkning :)





Halloweenfest hos Sofies plugg-vänner och dans på Frimis...




Livets goda ting

När jag i morse fick ett sms från AK som skrev att hon var sjuk och tyvärr inte kunde komma hit i helgen kändes det som om all världens besvikelse slagit sig till ro på mina axlar. Jag är en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna och när saker inte går som jag vill eller om mina planer omkullkastas så blir jag nästan lite panikslagen. Vissa skulle nog kalla mig en aning manisk. Eller varför inte kontrollfreak?

Andas andas.... Det gäller att inte gräva ner sig och tappa greppet om tillvaron. Det gör ingen gladare och den enda som mår dåligt är du själv. Jag har lovat mig själv att försöka plocka fram det positiva i tillvaron. Ta tillvara livets goda ting och göra det bästa av situationen.

Och det gjorde jag.

Alltså.
Positiva saker med inställt AK-besök:

1. Jag kan åka till Örebro och hälsa på Sofie i stället vilket jag också planerar att göra. På lördag.
2. Jag kan dega ner mig hemma i min soffa i morgon kväll och äta popcorn och titta på "Skönheten och odjuret" som damp ner i brevinkastet i går.
3. Jag kan delta i hela företagsdagen i morgon.
4. Jag kan se fram emot ett AK-besök om några veckor i stället :)

Positiva saker överlag:
1. Jag bor i världens finaste lägenhet.

2. Skandiabanken har höjt räntan så nu är den högre än när jag band min ränta!

3. Jag lyckades skruva ihop mitt nya skoställ alldeles själv! Jag behövde inte ens ringa pappa!


I morgon...

... kommer min favorit på besök ända från Lund. Ser fram emot en toppenhelg :)

Köpenhamn, augusti 2010

Varje höst så dör jag lite...

Varje höst så dör jag lite. Varje höst när mörkret faller, vinden viner i öronen och regnet piskar mig i ryggen när jag trevar mig fram i en lång mörk tunnel som mynnar ut i tö och vårsol. Så småningom. Fram till dess kan jag bara gå och gå och gå och hoppas att jag skymtar små ljusglimtar på vägen.

Varje höst vaknar den där ledsna känslan till liv inom mig. En känsla som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad den står för eller är resultatet av. Jag vet bara att den infinner sig varje höst. Ungefär vid den här tidpunkten.

Jag vet att det kallas höstdepression. Jag vet att jag inte är ensam. Jag vet också att det är ett övergående och inte särskilt långvarigt stadium vilket gör det ganska lätt att härda ut. Jag försöker berika mitt liv med meningsfulla saker. Och med roliga saker som inte är det minsta meningsfulla utan tvärtom ganska värdsliga.

Jag vet att jag dör lite varje höst. Men jag vet också att jag lever lite extra på våren och sommaren. Jag vet att jag inte måste vara glad jämt. Och jag vet att jag kommer bli gladare. Så småningom :)


Hösten 2008. Flemingsberg


Den där förbaskat överskattade erfarenheten!

Erfarenhet. Det är någonting man stöter på dagligen i någon typ av färg och form. Den efterfrågas i platsannonser där du förväntas ha den för att över huvud taget komma på fråga för tjänsten (tro mig, jag vet!), och när du besöker personer inom serviceyrket kräver du någon form av erfarenhet. Ju mer desto bättre.

Men vet ni vad? Jag ska tala om för er att erfarenhet är så förbannat överskattat! För med erfarenhet följer ofta någonting annat: tristess. Det är inte att leka med. Vad är 20 års erfarenhet värd när rutin och mekanik tagit överhand och motivationen tryter så det står härliga till?

Också det ska jag tala om för er. INGENTING!

Jag var och klippte mig i dag. Efter nästan ett helt år sedan senaste frisörbesöket tyckte jag att det var dags att krama ur disktrasan lite. Mer än dags. När jag stiger innanför dörren och sätter mig i väntrummet ser jag en ung tjej som precis friserat färdigt en äldre herre. Jag ber till Gud (eller tja, det kanske var att ta i men ni fattar) att det inte är hon som ska klippa mig. Aldrig att jag tänkter släppa loss en liten 15-årig blond bimbo med blå ögonskugga och skrikrosa strumpor i mitt hår. Tro det eller ej, men jag är faktiskt rädd om min svintotuss!

Självklar är det precis vad som händer. Guldlock går lös med saxen i min älskade skatbo och jag biter ihop och bestämmer mig för att ge bruden en ärlig chans. Jag drar mig till minnes att jag själv faktiskt befinner mig i början av min karriär och inget heller önskar än en ärlig chans att visa vad jag går för...

Jag lämnar salongen en timme senare med ett leende på läpparna. Aldrig har jag varit så nöjd efter ett frisörbesök! Talang väger verkligen upp erfarenhet och ännu tyngre väger engagemang och det faktum att min gröngörling till frisör la ner hela sin själ och sitt hjärta i min frisyr.

Den där förbaskade erfarenheten kan ju bara ta och slänga sig i väggen!

En helt vanlig måndag..

I dag har jag:

- Sprungit 9 kilometer.
- Ätit världens godaste lunch. Filip kan han :)
- Nästan avlidit av mensvärk men jag var duktig och sa inget till någon.
- Fått en min första egna husläkare. Han heter Olof.
- Lekt vuxen och bläddrat igenom all reklam som låg innanför dörren. Serieöst, finns det verkligen folk som bemödar sig med att åka till en speciell affär bara för att de har extrapris på köttbullar? Inte jag i alla fall. Dessutom är köttbullar äckligt! Jätteäckligt!

RSS 2.0