Världen - Frida: 1-0

I dag gick jag en jobbig match mot vad som skulle visa sig bli en riktig helvetesmåndag. Världen i ena ringhörnan och Frida i den andra. Dunka mig gul och blå! (en urusel låt men jag kunde inte sagt det bättre själv!)

Vaknar kl 05.58 med en slemklum i halsen och en operasångare utanför fönstret (läs: en full, dryg jävel). Drar täcket över huvudet och drömmer mig tillbaka till åttonde våningen i Flemingsberg dit varken trafikbuller eller fågelsång orkade in. Lyckas till sist masa mig ur sängen bara för att upptäcka att tandkrämen är slut, regnet står som spön i backen och en illröd liten finne har byggt bo på min haka.

På gymmet är alla löpbanden upptagna och DN sådär oerhört irriterande måndags-kort, det vill säga för tunn för att lyckas underhålla mig en timme på crosstrainern men alldeles lagom för 45 minuter löpning på ett av löpbanden som - om jag inte redan nämnt det (!) - är alldeles väldigt upptagna!

Stegar ut från gymmet och missar tunnelbanan. Inväntar nästa vilket spär på min irritation eftersom jag vid det här laget, efter fem år i Stockholm,  har förvandlats från sävlig småstadskulla till sönderstressad storstadsbo vilken anser det vara en katastrof att vänta mer än tio minuter på diverse färdmedel.

På Ica har de inga röda linser och entrén på jobbet med sitt betonggolv gör mig påmind om att jag för länge sedan borde ha slängt mina skor, vars klackar slitits både bort och inåt och ersatts av två läskigt hala spikar som närpå bidrar till ännu ett avslitet korsband.

Under min nästan tolv timmar långa arbetsdag hinner jag med upptäckten att jag lyckats publicera en grumlig annons samt fel nummer av sommarföljetongen förra veckan. Dessutom får jag bannor av en fotograf vars bild jag lyckats beskära två millimeter (vilket tydligen var två millimeter för mycket). Denna vuxenvärld med allt detta ansvar. Hur hamnade jag här?

Bussen hem är i tid. Åtminstone till avgången. Ankomsten får jag se mig om i stjärnorna efter, alternativt genom ett hav av Hammarbysupportrar som väller ut från Globen och orsakar trafikkaos när de ångar fram som bulldozrar rakt ut i vägen förbi en smått uppgiven polis. Busschauffören är minst lika uppgiven när han går ut och tänder en cigarrett. Jag ber honom släppa av mig och jag knatar hem i mörkret i mina spikskor. Väl hemma glädjs jag åt att jag, på eget bevåg, har lyckats skaffa mig min första riktiga dörrskylt. Alltså en som inte består av en handskriven lapp fasttjepad över den förra bostadsinnehavarens namn.

...men glädjen grumlas snabbt när jag inser att jag har glömt bort att köpa tandkräm.

Carpe diem. Den blir nog bättre i morgon :)


Gino

Min envisa förkylning ville inte ge med sig vilket resulterade i en hemmahelg där feber sällade sig till snuvan och hostan under lördagen. Som tröst masade jag mig iväg till affären för att inhandla ingredienser till världens godaste (och nyttigaste) efterrätt, Gino, vilken jag avnjöt med en klick vaniljyoghurt och filmen "Junior" (en nostalgitripp tillbaka till glada dagar i Ludvika då jag och lillebror var stumkunder på numera nedlagda Videocenter där vi hyrde samma filmer. Om och om och om igen).

Fridas Gino:
Blanda jordgubbar, b
jörnbär, hallon, kiwi, honungsmelon och ett skalat päron i en ungssäker form.
Riv över mörk choklad (gärna med mintsmak).
Grädda i ugnen på 220 grader i cirka 10 minuter.
Tillbehör: Vaniljyoghurt med valfri fetthalt


Ska du med till toaletten?

Min tillvaro är minst sagt hektisk för tillfället. Jag vet inte exakt vad jag gör men någonting gör jag. HELA TIDEN! Ser fram emot en lugn, skön helg som jag kan ägna åt att röja upp i mitt lilla råtthål som är fullt i ingrott damm, tunnbrödssmulor och tidningshögar.

Bjuder på lite bilder från den gångna helgen som spenderades i Götet tillsammans med Anna-Karin där vi njöt av rosévin i solen, drinkar vid Avenyn och Scandics hotellfrukost. Självklart såg vi även till att dansa järnet på Hard rock café (nu när vi är 25 blir vi ju äntligen insläppta!!!) där jag blev föremål för världens sämsta raggningsreplik yttrad av en kissnödig, överförfriskad yngling: Jag ska på toaletten, ska du med?

För övrigt frågade vi oss lite snopet när tog de bort kylskåpen från hotellrummen?! Tur att det finns ismaskiner i korridoren och att vi är rätt så jäkla smarta ibland ;-)


  
  


En riktigt lyckad avrundning av sommaren 2011 :)

Göteborg!

Min och AK:s årliga minisemester står för dörren. I morgon bitti styr jag kosan mot Göteborg och Way och west som vi olyckligtvis inte har biljetter till. Ser fram emot att ströva längs avenyn, åka spårvagn och njuta av ett glas vin i SOLEN (pik till vädergudarna!). Men framför allt längtar jag efter Scandics underbara frukostbuffé som är så nära himlen man kan komma.

Senast jag var i Göteborg var skrämmande länge sedan, nämligen sommaren 2008 då jag och AK lärde oss följande:
1. Köp INTE åkband på Liseberg
2. Glöm inte hårborsten!

Med dessa visdomsord i bakhuvudet kan det ju inte bli annat än en kanonhelg!

Göteborg 2008                     Rom 2009                      Köpenhamn 2010
  

PS: Undra om jag har kvar den där gråa tröjan? ;-)

Norrlands guld

Guds gåva till norrlänningarna har hittat ända till lilla Enskede. I kväll hälsar jag hösten välkommen med en skiva tunnbröd från världens bästa trundöbagare, täckt med ett tjockt lager smörstekta kantareller. (Okej, de är inte smörstekta på riktigt men det kändes gott att skriva det!)


I gång

Då har vi sparkat i gång planeringen inför hundraårsfesten. Första mötet ägde rum hos mig och vi förutom en underbart god laxsallad lyckades vi även åstadkomma en lista på lokaler vi vill hyra. Vi blev särskilt kära i en källare i Gamla stan... Är riktigt pepp!


Semester del 4: Ludvika

Ett litet bildregn får avsluta min soliga, varma Ludvikavecka. Nu har sommaren dragit sin sista suck. Nu är det slut. Finito. Kyliga vindar jagar mig när jag viner nedför backen på min skrothög till cykel. Nästa vecka ska jag köpa sl-kort. Och för alla pengar jag har sparat på att cykla i tre månader har jag köpt en biljett till Brittans konsert i Globen i oktober. Det kommer bli grymt!

Lördag 31 juli:

Utgång med Anni. Jag bjöd på vegetarisk moussaka som, hör och häpna, faktiskt gick att äta!
 

Måndag 1 augusti:
Sol och mys på gräsmattan med vovvarna. Mamma och pappa kom hem efter en helg i Luleå och jag bjöd på hemgjord sushi.

  

Onsdag 3 augusti:

Besök hos mormor och morfar i Fredriksberg.
  

 

TORSDAG 4 AUGUSTI:
Min 25-årsdag som spenderades med AK vid Skuthamn och på förmiddagen och restaurang Piren framåt kvällningen.  Fredag 5 augusti:

Shopping med mamma i Borlänge och grillning hos Ulla och Björn på kvällen.Skål och god jul!


Sommarlov

Jag har semester och bloggen har sommarlov. Lever livets glada dagar i lilla Ludvika där jag gör allt och ingenting på samma gång. Äter krusbär i trädgården, dricker kaffe i solen på altanen, badar i Jägarnäs, kramas med vovvarna... Självklart tar jag kort på mina företeelser men kabeln ligger kvar hemma i lägenheten så jag får visa er en annan gång.

Förutom att lapa sol har jag hunnit med ett besök hos mormor och morfar i Fredriksberg, en shoppingrunda med mamma i Kupolen, drinkkväll hemma hos gudmor Ulla, och lite socialisering med Anna-Karin som lägligt nog avlade visit hemma hos sin familj denna vecka. Dessutom har jag lyckats med bedriften att uppnå en ålder av 25 år, vilket inte är så illa pinkat. Min födelsedag var väldigt lyckad med fina presenter, restaurangbesök och avslutningsvis en Cosmopolitan på Pirens uteservering med utsikt över Västman.

Nästa vecka är det back to work. Är sjukt laddad!


Jag och pappa prövar Segway i Västervik

RSS 2.0