Midsommar på Runmarö

Denna midsommar blev den första någonsin som jag inte spenderade i Dalarna och den var över förväntan. Trodde det skulle bli svårt att bräcka Sollerön 2010 men årets firande höll mins lika hög klass, om inte högre eftersom solen faktiskt sken i princip hela helgen och vi struttade runt i skärgården med solbrillor och bikini och mådde helt underbart bra. Åh vad jag älskar livet ibland :)  

  

  

  

  

  


...å regnet det bara öser ner!

Någon tog mig på orden och gav mig regn i helgen så jag hann få en hel del uträttat. Storstädning, bildbehandling och shopping - check. När det är reatider är dock shopping något man aldrig blir riktigt färdig med och när månadens lön rasslar in på kontot blir det allt ytterligare en sväng i readjungeln.

... men först måste jag se till att överleva midsommar. Med 300 spänn på fickan är jag rädd att det blir en riktigt utmaning.

Veckan so far har varit rätt seg och vanlig. Har med nöd och näppe lyckats tajma in mina cykelturer mellan regnskurarna som blötlagt Stockholms gator de senaste dagarna. Man ska se upp med vad man önskar sig ibland...

I fredags var jag hembjuden till Malin på tacos och vodkadrinkar. Kvällen avslutades på Bara bistro bar.Måndag

Tillbaka i storstadsstressen med brunbrända kinder och myggbitna ben. Helgen har varit den underbaraste på länge vilket jag tror jag skriver varje måndag nu för tiden så min helgeufori borde snart uppnått klimax kan man tycka. Synd om så är fallet eftersom både midsommarfirande, Ludvikafest och semester ligger framför mig. Jag tror jag nästan att jag måste önska dåligt väder och låsa in mig med dammtrasa och skurhink den kommande helgen ;-)

Lördagslyx på Piren med Sofie :)I efterdyningarna av studentfirandet...

Studentfirandet i småstäder brukar klassas som en allmän högtid och i dag vaknade så gott som hela Ludvika upp med baksmälla. Ölburkar i rabatterna, ballongrester och ett folkfattigt centrum var vad som mötte mig när jag begav mig ner till stan för att träffa Sofie. Vi är däremot oövervinnliga så vi parkerade oss i solen på Piren med varsitt glas rosé (vars prisklass sopade banan med varenda Stureplanskrog) och njöt av ännu en underbar sommardag. I kväll väntar grillning, inflyttningfest hos en gammal klasskompis och förhoppningsvis ett studenttomt dansgolv på Trädgårn ;-)

Gårdagen var för övrigt mycket lyckad. Bilder kommer senare.


Syskonkort


Give him everything tonight!

Ibland påminns jag om min barndom. Och ibland kan det hända att jag längtar. Tillbaka till tider då himlen alltid var blå, skolan bara en spottloska bort och grannens ungar alltid hade finare kläder och godare matsäck till Mullefikat. Då status mättes i antal växlar på cykeln och tåstrumpor i byrålådan, och det det största dilemmat var vilken sorts marmelad man skulle ha på mellanmålsmackan...

Dock finns det inget som gör mig så nostalgisk som juni månad. Då ölindränkta studenter ockuperar gatorna med sina skitiga vrålåk till lastbilar och årets sommarplåga skrikande ut ur de medtagna högtalarna. "Give me everything tonight" skrålade upprymda ungdomar från ett lastbilsflak vid Hornstull i går och jag försökte dra mig till minnes hur min egen student fortlöpte. Det gick inte. Kanske för att jag inte fick "everything" den natten utan tvärtom förlorade min "högra hand" (vilket är en annan historia) men den största sannolikheten är att minnen bleknar med åren, förskönas och förvanskas. Min student var en bra sådan. Åtminstone merparten av dagen. Det var sex år sedan. Och det vet jag av en alldeles särskild anledning...

... för i morgon är det Eriks dag! Eriks tur! Jag kan inte riktigt förstå att min lilla plutt har blivit så stor. Att han kommer att få uppleva den hittills största dagen i sitt liv. I morgon! Att han är redo för den stora världen. Den vuxna världen dit alla skoltrötta unga längtar mest av allt och alla insiktsfulla äldre längtar ifrån. Jag önskar dig all lycka och välgång i framtiden, min älskade lilla "pys", och i morgon ska jag än en gång stå där utanför Högbergsskolan omgiven av studentmössor med iklädd en helt annan roll än för sex år sedan: Den stoltaste storasystern av alla!

Vi klarade det! Allihop!
Dags att köpa nya strumpor?

Lägg särskilt märke till storleken på min vänstra stortå! Ett arv från pappa ;-)


Världens bästa helg!

Har hållit i gång precis hela helgen. Inte konstigt att tröttheten börjar komma smygande så här på Nationaldagskvällen efter en hyfsat lång arbetsdag. Ska däcka i sängen framför en film men först ska jag visa lite bilder från världens bästa helg som inleddes i fredags i föregående inlägg :)

Lördag eftermiddag fick jag besök av Sofie och Jocke. Grillning på gården i solen.

Sofie var mycket fascinerad över namnet på vinet ;-)


  

Kvällens höjdpunkt: Romeo och Julia på Dramaten!

  

Efter föreställningen blev det en sväng till O-baren som vi övergav (så fort vi lyckades släpa Jocke och hans stekarkompisar därifrån) till förmån för Carmen, Scandic Malmen och slutligen McDonalds. Av någon anledning tog mina bilder slut efter Dramatenbesöket...

Söndagen spenderades inne i stan på matfestivalen i Kungsan med Sofie och Jocke och avrundades med ett glas rosé på Indigo (och Carmen) tillsammans med mina två favoritjönsar ;-)

Titta vem som äntligen har kommit hem!!!

Sommaren är här!

Gårdagen bjöd på underbart väder. Mötte upp mina kollegor på Nyfiken Gul efter jobbet där vi drack rosévin ur saftglas och njöt av värmen. Svensk sommar när den är som bäst :)

Nu ska jag ta en långpromenad runt Årstaviken innan det är dags att möta upp Sofie och hennes bror vi Gullmars för införskaffande av lite grillproviant och rosévin. Till kvällen blir det teater på Dramaten (Romeo och Julia) följt av festival i Kungsan. Blir skoj :)


Vi "riktiga" knegare

I går kväll när jag släckt lamporna och dragit ner rullgardinen låg jag och försökte komma på vilka som kan tänkas jobba röda dagar (förutom journalister) och innan jag somnade hade jag en hel lista över yrkesgrupper som knegar på som vanligt när alla Svenssons ligger hemma och drar sig i sina sängar. Faktum är att det är mer "Svensson" att jobba en röd dag än att inte göra det, kom jag fram till. Därför kändes det rätt bra att åka till jobbet i morse. Jag och alla affärsbiträden, vårdpersonal, busschaufförer och krögare. Vi som ser till att samhället fungerar trots att kalenderdagen är rödmarkerad. I Paris har till exempel ALLA affärer stängt på söndagar. Sug på den ni!

Till helgen lutovas det sol och jag hoppas verkligen att det inte är något tomt löfte. På schemat står after work på Nyfiken Gul i morgon, grillning och teater med Sofie på lördag och än så länge oplanerad aktivitet på söndag. Fick dock förslaget att vi skulle ha fest hemma hos mig men de planerna slog jag ur hågen direkt eftersom vissa faktiskt måste jobba på måndag och absolut inte tänker delta i någon form av festligheter.

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg kära läsare!


RSS 2.0