Rekord!

10 timmar i skolan! Det måste vara rekord... Och jag kan ju säga att jag mår därefter också! Inte en chans att jag orkade gå och träna när fotokursen äntligen var slut kl 19.00. 

Det fick bli hem till Idol istället. Inte helt fel det heller :) Dessutom fick jag i princip träningsförbud av Daniel eftersom jag hostar så otäckt... suck... Hoppas mamma har med hostmedicin imorgon...

En dag kvar till PARIS!

Jobbig dag

Idag kommer det att bli en dryg dag:
Föreläsning 9-11
Föreläsning 13-15
Fotokurs 16-19
Träning 20-22

Går hemifrån 08.30.
Kommer hem ca 23.30.
JIPPI! Eller inte... Hade skippat träningen om det inte varit så att jag inte varit där på två veckor.


Dessutom hostar jag fortf. Smakar blod i munnen. Hoppas lungorna inte går sönder för det känns nästan som det!


Barcelona!

Sådär då var resan bokad och betald. Den 23/10 flyger jag till Barcelona och det ska bli så SJUKT KUL!

Men först Paris... Längtar! Mamma har problem med att få ner alla kläder i väskan. Som vanligt har hon packat för mycket.. haha!


Spanair...

Det tycks verkligen inte gå att ta sig till Barcelona utan att behöva flyga med Spainair. Usch, jag vill inte!

Två dagar till PARIS! Jag längtar!


Ont ont ont...

... men inte i halsen tack och lov! Den som säger att alkohol är överskattat har helt klart fel! Efter några glas vin igår så är min hals så gott som återställd idag :) Har till och med varit ute och sprungit. Första gången på en hel helvetisk vecka!

Men... just nu... är jag bara väldigt väldigt ledsen :(
Förlåt för ALLT!


Vänskap

Vänskap kommer, vänskap går. Och ibland, inte ofta men det händer, så kommer den tillbaka. I mitt 22-åriga liv har många människor passerat och lämnat avtryck i mitt hjärta och minne - vissa starkare, andra svagare. En del minns man. Saknar. Tänker på. Andra svischar förbi nästintill obemärkta. Så finns det de som alltid kommer finnas där. Vill jag i alla fall inbilla mig. Åtminstone kommer de inte att försvinna frivilligt.

För tillfället glädjs jag åt att ha fått tillbaka min gamla vapendragare. Några år, lite distans, lite mognad var allt som krävdes...

  
1. Barnteaterfestival med vår barngrupp i Hedemora. Flummigaste ledarna ever ;-)
2. Vind i seglen...
3. Förfest på teatern innan studentbalen

En snorig lördag...

Alltså min näsa har snorat igen helt! Har jag inte varit sjuk  tillräckligt nu?! Skulle inte förvåna mig om jag är sjuk på torsdag... Då vet jag inte vad jag skulle ta mig till!

Tur iaf att jag var hemma igår. Smart drag, Frida :)

Fick iaf bli en morgonpromenad på en timme. Ganska skönt faktiskt. Håller tummarna för att jag inte får hjärnhinneinflammation som Daniel skrämde mig med, eller hjärtmuskelinflammation - Davids bidrag till att få min hypokondri att skena iväg med mig.

Sitter här och dricker te och äter äpple. Ska snart smita in i duschen, klä på mig och åka in till stan och träffa Anni. Tror jag ska shoppa lite idag. Men bara lite. Sparar pengar till torsdag. Men en ny mascara behöver jag allt ha.... Och eyeliner... och nässpray... Kanske köper en bok också! Är ju ingen litteratur till nästa kurs vilket innebär att jag kan läsa skönlitteratur istället med gott samvete :)

Jag är stark!

Många frestelser de senaste dagarna som kort och gott går ut på party i helgen fastän jag borde vara hemma och vila.

1. T igår: Jaha, då har man en fredagkväll ledig. Party????!!!
Jag bangar nästan aldrig en fest! Men jag var duktig och sa att jag skulle vara hemma med min hals

2. A igår: Vad gör du imorgonvkäll??
Tja, hemma och vilar...

3. D igår: Jag ska till "bla bla" imorgon
Va trevligt, själv SKA jag vara hemma och bli frisk... Fast jag hade bra gärna velat följa med... ååååh!

4. Klassen för några timmar sedan efter tentan: Vi ska ut och drick öl nu!
.... Ja... jag ska.... hem... tror jag.. hejdå

Och nu sitter jag här framför datorn och letar flyg till Barcelona. Mammas pengar är upphandlade så ikväll blir det film och popcorn! :) Är faktiskt riktigt stolt över mig själv att jag inte föll för frestelsen att gå ut ikväll. Ibland är jag duktig :)


Fika med Anni imorgon! Ska bli kul! På kvällen tänkte jag faktiskt dricka lite... men bara lite;-) Har ju ändå bangat lillebrors inflyttningsfest pga sjukdom så det blir till att ta det någolunda lugnt...


Världens bästa mamma!

Min mamma är underbarast i hela världen!
Damp nyss ner ett brev i min brevlåda med detta innehåll:



Bara sådär liksom... vad har jag gjort för att förtjäna detta måntro?
Jaja, det får bli sushi ikväll :)

Mirakelkur

Till att börja med vill jag passa på att höja detta läkemedel till skyarna. Efter en veckas hopplöst halsont då jag provat diverse förkylningpreparat utan större framgångar så gick jag in på apoteket (ännu en gång) och köpte "nyheten" Zyx, smärtstillande vid halsont. Tre tabletter varje dag i max sju dagar.

Det var igår. Idag är min hals nästan helt återställd! Vet inte vad jag ska säga riktigt.... :)


Fortsättningsvis då...

tenta idag. Känns sådär. Bäst att boka in den 1 november för omtenta för säkerthet skull...

Inför helgen/kvällen är jag kluven. Fyra "festinbjudningar" men jag ska inte gå på någon av dem. Jag ska vara hemma och bli jättefrisk! Visst är jag duktig ibland ;-) Vill ju hur som helst inte riskera att vara sjuk nästa vecka då jag ska till PARIS! :))

Drastiska åtgärder krävs...

Okej, jag har pluggpanik! Om det vore så enkelt som att helt enkelt bara plugga så skulle jag göra det men saken är den att jag inte kan koncentrera mig här hemma. Sitter jag i soffan och läser får jag bara ont i ryggen, tröttnar och "ska bara" kolla något på datorn... Lägger jag mig i sängen somnar jag! Jag som trodde jag hade självdisciplin men icke...

Slutsatsen är att drastiska åtgärder krävs. Därför ska jag helt enkelt ta mitt pick och pack, sätta mig på tåget in till stan, bänka mig på närmaste Waynes, köpa en STOR latte och PLUGGA! Borde inte det vara en bra lösning? Jag menar....
1. Jag har inget annat att göra än att plugga och det är tråkigare att bara sitta och stirra in i väggen
2. Jag riskerar inte att somna
3. Jag har inte tillgång till internet, bloggar, facebook och andra ditstraktionsmoment

Fan, ibland är jag så bright ;-)

Kameratips?

Någon som kan tipsa om en bra kamera till hyfsat pris? Är totalt lost i kameradjungeln.

Money money money

Att det onda i halsen aldrig tycks vilja försvinna! Blir galen! Annars mår jag bra... Lite snuvig dock men det hör väl hösten till..

Mamma ringde igår (okej, hon ringer varje dag men ändå). Igår var det dock särskilt roligt att prata med henne. Jag hade fått brev. Från Dalarnas tidningar. Semesterersättning. 6000 kr!!! Jag är överlycklig! Det var HELT oväntade pengar så det känns nästan som om någon skänkt mig 6000 från ingenstans :) En kamera kanske? Nu har jag ju råd :)

Tenta imorgon. Känns sådär. Är väl inte supertaggad direkt. Vad som händer i helgen har jag inte spikat än. Det visar sig lite beroende på hur jag mår. Kanske Uppsala och lillebrors inflyttningsfest? Kanske kan jag tvinga med någon på bio? Den som lever får se....

Det här var skitkul!


Jag lär mig!

Sitter i skolan och redigerar video. Eller rättare sagt: David redigerar och jag, Mikaela och Daniel gör allt annat - det vill säga ingenting :)



Fick hem min Photoshop-bok igår - Photoshop cs3 för digitalfotografer. Kolla vad jag lyckats lära mig helt på egen hand! Är faktiskt lite stolt över mig själv :)

Därför vill jag ha en pojkvän NU:

1. Jag skulle behöva en stor kram!
2. Jag skulle behöva någon som gick till apoteket och köpte någonting till min hemska hals
3. Jag skulle behöva någon att smitta så jag slapp vara sjuk själv!

Nordkorea - del 11

Måndag 18/4 kl 8.30


Usch vilken hemsk natt det har varit! Jag och Maria spelade kort, drack te och ÅT TOMATER igår! Små minitomater som jag köpte tidigare i en affär här. Hälften var alldeles skitiga i skalet men vem bryr sig! Man blir liksom lite övermodig när man varit här ett tag. Äsch, jag borstar ju för sjutton tänderna i deras vatten, det kan väl inte vara så farligt att käka tomater som är sköljda i vatten! Logiskt resonerat.. Or not! Jag har haft jätteont i magen hala natten! Ska väl inte gå in närmare på det men varken jag eller Maria är på topp! Så vi åt enbart yoghurt till frukost... Men idag hade de vattenmelon (det absolut godaste som finns!) så vi var ju tvungna att smaka lite sånt också! Nu väntar vi på att tolken ska ringa för vi ska och shoppa med ryssarna nu på morgonen. Ikväll får vi äntligen reda på om vi får något pris eller inte! Så otroligt spännande!=)


Kl 22.30

Fan vilken jobbig förmiddag! Fick så fruktansvärt ont i magen och tillbringade större delen av tiden inne på toaletten! Trodde inte jag skulle kunna följa med och shoppa först men jag bet ihop=) Efter lunch åkte vi till teatern för "closing cermonie" och prisutdelning. Både jag och Maria fick varsitt silver!! Sedan såg vi en show på nästan två timmar vilket var JÄTTEDRYGT! Trodde aldrig den skulle ta slut! Trumhinnorna nästan spräcktes av all sång!

  
1. Jag får mitt pris. Visst är Ola världens bästa fotograf? ;-)
2. Juryn
3. Jag och Barbro

När showen var över åkte vi till någon slags baseboll hall där det dukats upp buffé. Det finns typ ingenting jag åt så jag fick gå omkring hungrig=( När vi ätit färdigt kom en orkester och började spela och vi dansade allihop! kul! Barbro var pinsam och våra snygga kineser jättefulla! Imorgon måste vi gå upp kl 3.00 för bussen går 4.00. Ska bli så himla underbart att komma hem! Fast jag har verkligen haft jätteskoj här och det har varit väldigt intressant! Det är som Barbro säger: En sån här resa kan du aldrig köpa för pengar! Jag håller med henne!=)


  

Nordkorea - del 10

Söndag 17/4 kl 11.30
Idag gick vi upp 7.30 för vi ville ha yoghurt till frukost. Den brukar alltid vara slut när vi kommer för vi kommer så sent. Idag fanns det dock =) 9.30 åkte vi till "Kimsungria festival" som är ett slags blomsterhus med en massa blommor och självklart bilder på Kim Jong Il och Kim Il Sung! Nu ska ni få höra en SJUK grej! När Maria skulle ta kort på mig framför ett gäng blommor så fick hon med halva Kim Il Sung (som var på en bild bakom blommorna). Koreanerna blev väldigt upprörda! Det var tydligen en förolämpning att kapa honom vid knäna! Haha! Jag försökte förklara att det inte var HONOM jag tog kort på utan blommorna! Hur som helst så ville de att jag skulle radera kortet men jag vägrade!

Nu är jag i alla fall väldigt, väldigt less på sightsing! Blommorna var inte mycket att se. Typ samma som finns hemma i Sverige men som koreanerna tror de är ensamma i hela världen om att ha! Nu ska vi snart gå ner och äta lunch. Sojaris och soppa igen då... suck!


 


Kl 21.45

Efter lunch packade vi rekvisita inför hemresan. Sedan gick jag och Maria ner till hotellshoppen och handlade lite. Kl 14.50 gick bussen till "Schoolchildren palace" som är en slags skola där de lär upp eliten ibland annat sång, dans, musik, akrobatik, broderi, datorer, kampsport m.m. Skolan var en stor imponerande byggnad men mycket, mycket kall! (Här i Korea är det nämligen varmare utomhus än inomhus eftersom de är så otroligt snåla med elen). Där fanns totalt 125 olika rum där barnen lärde sig olika saker. De är verkligen enormt duktiga! Sedan fick vi se en fantastisk föreställning men sång, dans och akrobatik. Snacka om att ha disciplin på ungarna! Det är nästan så man blir mörkrädd!

Föreställning av barnen på School children palace

   

När vi kom tillbaka till hotellet åt vi middag och lite senare gick vi och bowlade. Jag kom sist igen men jag skyller på kloten. Jag brukar ju faktiskt vara rätt duktig på att bowla ju... Barbro var på något möte så vi trodde vi skulle få reda på vilken plats vi kommit på i tävlingen men icke sa Nicke! Det får vi veta imorgon. Pirrigt som sjutton!


Nej, nu är jag trött på karln! Och då menar jag RIKTIGT trött! Han finns precis överallt och tycks vara värsta övermänskliga guden! I föreställningarna dyker hans bild upp i scenografin som bakgrund! (Han, hans son och t.o.m hans barndomshem!) Det är verkligen helt sjukt hur mycket makt en enda människa kan ha över ett folk och en DÖD människa dessutom! Han verkar ha varit överallt och gjort allt som finns att göra. Planterat över 90 blommor på någon jäkla åker, komponerat kända musikstycken, upptäckt grottor, gjort koreografi till operor och baletter, skrivit böcker....Allt! verkligen ALLT bra här i Korea har Kim Il Sung gjort! Jag menar, så bra kan en människa bara inte vara! Imorgon är det sista dagen här. Vi ska shoppa på förmiddagen och sedan är det "closing cermonie" och avslutningsmiddag. Då ska vi ragga kineser jag och Maria=))


(Saknar er alla så otroligt mycket! Mamma, pappa, Johan, Erik, vovvarna, vännerna och allt som hör Sverige till! Kommer snart hem!)

God natt!


Nordkorea - del 9

Lördag 16/4 kl 9.00

Idag ska vi uppträda! Maria vaknade med magont vilket inte är bra! Vi gick upp kl 8.00 för vi trodde att vi skulle åka och shoppa men tolken har inte hört av sig ännu så vi är lite griniga!

Oj, nu ringer hon visst så nu ska vi åka!


Kl 13.00

  

Vi har vart i två affärer idag och handlat. Jag har köpt två flaskor koreansk sprit. Kostade bara 3 kr st så då gör det liksom inget om de tar det i tullen! Kl 14.00 går bussen till circusen. The final show! =) wooohooo!!!=))) Koreanen som raggar på mig är jättejobbig! Fattar han inte att jag inte är intresserad! Det ska iaf bli skönt att åka hem på tisdag!


Kl 20.20

  

Uppträdandet idag gick hyfsat. Inte mycket att rapportera. Ambassadören var där och tittade. Nu har vi just ätit middag (jag lever på ris och soppa). Saknar min havregrynsgröt för koreansk risgrynsgröt smakar BLÄ! Bara två dagar kvar!!!=)) Saknar mina vovvar jättemycket! Låg och tänkte på dem idag... Imorgon ska vi på sightsing IGEN! Till något som heter "Schoolchildern palace". Snart ska vi gå och dricka kaffe med Ola=)


Åh va sjuk jag är!

Halsen värker! Fan! Vaknade kl 13, var uppe till kl15 och nu har jag sovit till kl 17. Kommer ju inte kunna sova ikväll.. Orkar inte plugga heller. Eländig jag känner mig...

Har fått nog av festande nu på ett tag känner jag. Tror jag struntar i lillebrors inflyttningsfest i Uppsala nästa helg, iaf som det känns nu.... Är mer sugen på en mysig filmkväll faktiskt. Med god mat, popcorn, trevligt sällskap och kanske kanske ett par cider ;-)

Lördag



Okej, jag skulle inte gått ut igår inser jag nu såhär i efterhand. Vaknade med halsont och (troligen) feber. Men men, gjort är gjort och kul var det.

Åkte hem till Anni i Fruängen vid femtiden. Fick äntligen se hur hon bor :) Riktigt mysigt faktiskt... Åkte in till stan och lyssnade på Tims spelning. Trevligt. Sedan drog vi vidare.... På Spy bar kostar vinet 76 kr/glas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I sådana lägen är det ju trevligt att vissa killar inte har någon uppfattning om pengars värde. Eller så har det kanske ingen anledning att bry sig...

Jag gav upp vid tre-tiden och begav mig till nattbussen. Anni stannade dock för hon hade fått syn på Adam Tensta som hon bedyrade att hon var sååååå kär i ;-) Hon ringde vid några timmar senare och berättade att hon faktiskt hade vågat prata med honom. Duktig flicka :)

  
Cool bild va? ;-)                                         På Spy bars toalett...

Crazy town

Södertälje fredag 19/9 -08

  
  

Nordkorea - del 8 (The suns dag)

Fredag 15/4 kl 23.30 (The suns day)


Vid Kim Il Sungs barndomshem: Maria, Miss Lee (vår tolk), Barbro, jag, Mr Lee (vår tolk)

Idag är det Kim Il Sung:s födelsedag och det måste självklart firas med ett besök till hans barndomshem som var en gammal halmstuga och en ganska förfallen sådan. Där var dock väldigt fint och solen sken så vi hade en skapligt skön förmiddag.


   
1. Vid Kim Il Sungs barndomshem
2. Jag
3. I det här huset bodde han.. öh.. ska man tro på det?
4. Dricker vatten ur en källa som ger evigt liv. Det vet jag inte heller om jag tror på ;-)

Sedan åt vi lunch och 13.10 gick bussen för vi skulle iväg och titta på "Pyongyang circus". De var jätteduktiga och jag såg faktiskt några bekanta ansikten från Kina vilket var jätteskoj! Korea har ju som bekant världens bästa flygare och det var en upplevelse att se dem i action.

   
Cirkus Pyongyang

När föreställningen var över skulle vi gå på toa och det var nog den äckligaste toaletten jag sett i hela mitt liv! (utan överdrift). Man tror man sett den värsta men det finns alltid någon som är hundra gånger värre! I detta fallet hade någon haft mens och dessutom var det stopp i toan! Halva dörren var prydd med ett stort glasfönster så man såg verkligen rätt in! Hemskt var det! Koreanerna som är så pryda i vanliga fall (går i kavaj och polotröjor å visar så lite hud som möjligt) sitter med olåsta toadörrar och i vissa fall stänger de dem inte ens!


Efter toabesöket åkte vi till ett stort varuhus och shoppade lite. Banketten vi skulle på började kl 17.00 så vi bytte kläder i bussen vilket inte var så uppskattat av koreanerna men vafan! Barbro hade sin "koreanska klänning" ( en sån som alla koreaner springer runt i vid högtidliga tillfällen). På banketten var det fullt med folk och servitörer överallt. Vi fick typ 10 olika rätter!


 
Jag och Maria på banketten

Kl 18.30 åkte vi vidare till "kim Il Sungs Square" (Hans torg). Där var en hel drös koreaner i färggranna klänningar, flera tusen! (utkommenderade såklart). De dansade någon sorts koreansk folkdans och sedan var det meningen att vi skulle var med! Det gick väl sådär. Det var svårt men kul! Vi träffade svenskarna från ambassadmiddagen där så det hela slutade med att vi åkte hem till Lena och tog en drink och sedan vidare till deras tillhåll (en bar som de byggt upp). Jag var (är) jättetrött så jag ville mest bara hem och sova!

  
Dans på torget. Det var mäktigt!

Jag fick en bild på mig idag ur en koreansk tidning. Fick den av snuskgubben som springer efter Barbro och pillar henne i händerna (betyder "jag vill knulla med dig") Koreanerna gillar att prata om sex. Det är för att det är ett sådant förbjudet ämne i Korea.

Show imorgon 16.00

God natt!


come on come on come on!!!

Okej, nu har jag bestämt mig: Det blir en sväng till Södertälje ikväll (David övertalade mig). Blir nog kul bara jag lyckats pallra mig iväg till tåget. Dock frestande att stanna hemma pga förkylning men wtf ;-)

Dansar can-can och skrålar till Duffys "Piece of my heart" på högsta volym. Grannarna knackar i väggen men det struntar jag faktiskt i! Snart så... snart är jag pigg :)

Nordkorea - del 7

Torsdag 14/4 kl 22.30

Dagen började kl 6.30 när klockan ringde och det var dags att pallra sig upp ur sängen. Efter frukost åkte bussen till Nord Koreas landsbygd för sightsing. Två timmars bussresa och vi var framme vid "The international friendship exhibition" som är ett monument med gåvor till Kim Il Sung från andra länder. Där fanns allt ifrån glasskålar till bilar och tåg. Sammanlagt fanns där 219 000 gåvor från 178 olika länder. Det blev ganska uttjatat eftersom det mesta såg likadant ut! I ett av rummen fanns en vaxdocka av HONOM som man skulle buga framför. Jag gjorde det inte! De kan buga om de vill men jag tänker du rakt inte buga för en VAXDOCKA av en gubbe som jag föraktar! Vi fick förresten en brosch av miss Lee idag med en bild av honom (en sån som alla koreaner går runt med). Man kan inte köpa dem i affärer men delegationen hade skaffat fram dem åt oss. Jag satte min på väskan men det var tydligen förbjudet för de blev hemskt upprörda! Man var tvungen att ha honom på bröstet över hjärtat! Vilket drabbel! Jag sa att då sätter jag väl den på väskan när jag kommit hem till Sverige då men det fick jag inte heller...Skulle inte förvåna mig om de kom och kontrollerade mig! haha!


   
  

När vi skulle gå in i byggnad nr 2 med presenter blev jag och Barbro "illamående" så vi var tvungna att sätta oss ute i solen för att kvickna till lite... Var ju tråkigt får då missade vi ju en massa intressanta presenter (hehe)

Vi satt där i en timme medan Ola och maria var inne och kollade. När det var dags att gå in i sovenirshoppen blev vi plötsligt att må mycket bättre=) Lunch åt vi på ett hotell i närheten. Det var jättegott och kul med lite variation från vårt hotell. Ris med soja är dock en riktig höjdare (typ det enda jag lever på + en massa soppor). Naturen här ute på landet är helt fantastik! Jättefint! Massa åkrar och oxar som de plöjer med... Verkligen gammaldags. Och så mitt i alltihop en stor pampig bild av Kim Il Sung (Såklart)


Efter lunch åkte vi till en stor naturgrotta. I bussen höll koreanerna allsång (de var lite packade allihopa). Maria och barbro sjöng "små grodorna". Grottorna var fräna men mitt kamerabatteri tog slut=( I grottan fanns b la en vattenkälla och om man drack ur den och sedan hade sex i 12 timmar så skulle man få trillingar! Barbro och Ola drack! Om de nu får trillingar så vet man ju precis vad de har gjort! Haha!


 
Naturgrottan

Idag har vi alltså varit på oavbruten sightsing i 12 timmar. I morgon ska vi besöka Kim Il Sungs hus och sedan dansa på torget. Det är nämligen hans födelsedag imorgon och anledningen till varför den här festivalen arrangeras. "the sun day". Det blir även stor bankett på kvällen och då ska vi klä upp oss från topp till tå=) Jätteroligt ska det bli!


Saknar alla därhemma! Särskilt vissa!

Såhär aktiv var jag på träningen förra torsdagen...



Nordkorea - del 6 (Kim Il Sung irl!)

Onsdag 13/4 Kl 13.20


Idag var det då äntligen dagen D som jag sett fram emot! Alltså dagen då vi skulle få se Kim Il Sung "in real life" or death... wathever! Vi gick upp och åt frukost och sedan gick bussarna 9.10. Han ligger i ett stort palats som tidigare var hans hem och regeringshus fram till hans död år 1994. Kim Il Sung dog av en hjärtattack i en ålder av 83 år och bla bla bla om ni är intresserade av att veta!
Ett år efter hans död öppnades palatset för allmänheten och alla koreaner över 18 år kan gå och kolla på honom. Han ligger balsamerad i en glaskista. Vår tolk berättade att hon var där 3-5 ggr per år. Vi fick börja med att gå genom något som blåste bort allt damm från kläderna. Sedan rengjordes skorna på nån konstig grej. Efter det fick vi lämna ifrån oss kamerorna och gå igenom röntgen. Efter en massa "rullbandsåkning" kom vi till en stor sal där hans staty stod och där gick man fram fyra och fyra och stod och såg sorgsen och allvarlig ut. Sedan åkte vi hiss och fick gå genom ännu en blåsgrej och så slutligen kom vi till ett dunkelt rum där det spelades stämningsmusik. I mitten av rummet stod en kista av glas och där låg han. Kim Il Sung. Han såg ut som en möglig vaxdocka ungefär. Det var fränt att se! Man fick gå runt honom, stanna och buga och gå vidare. Jag vägrade buga! Aldrig i livet! Jag respekterar att koreanerna dyrkar honom och visst kan jag visa lite vördnad men där går gränsen!
Sedan fick vi se gåvor från andra länder till honom. Barbro säger att koreanerna själva har placerat dem där för att imponera. Vi fick även lyssna i någon slags radio på historien om hans död och se en massa statyer på sörjande människor. Vi såg hans bil och tåget han reste med när han skulle utomlands. Kartor som visade hur han åkte runt i Korea för att lära folket hur de skulle leva.
Till sist skrev vi i en gästbok och jag blev intervjuad i KOREANSK RADIO! Jag trodde jag bara skulle säga några ord om Korea men reportern började fråga en massa om vad jag tyckte om att Kim Jong Il tagit över landet efter sin far och vad jag tyckte om att palatset var öppet för allmänheten. Tyckte jag inte att det var otroligt att deras ledare hade fått så många gåvor från olika länder? Uhhh!!! I have no opinion! Typ... Nu ska vi gå och se om vi kan få lite varmt vatten i vår termos så vi kan dricka kaffe och te. Operasångerskan har vaknat till liv igen. Kl 15.00 går bussen till circusen.


  

1. Här inne ligger han       
2. Jag och Maria utanför. Min kjol är gräslig, I know, men det var order om strikt klädsel!
3. Jag, Maria och Miss Lee, vår tolk

Kl 20.15

  

Klockan 15.00 åkte vi till en affär och shoppade lite i det ofantligt stora utbudet av varor (eller inte!). Vi har förresten fått 45 dollar var i fickpengar! Nice=) Showen gick bra förresten förutom finalen då jag skämde ut mig rejält! Jag går ut som nummer två efter en mongolisk tjej. Vi stod alltså i manegen alla artister. Ni vet en sån där seriös ceremoni som man ser på tv! Då börjar den lilla mongolen promenera ut och jag efter! Först när jag gått ett par meter upptäcker vi att alla andra står kvar! Hjälp! Vi kunde ju inte heller gå tillbaka till våra platser så vi kutade vinkande och smilande av scenen medan alla artister och de 3 800 koreanerna i publiken vrålade av skratt! PINSAMT!

Nu ska vi gå och bowla!


 
1. Jag och konferensiern (hur stavas det?) Tävlade förövrigt mot henne i Kina så det var ett roligt återseende :)
2. Miss Lee (tolken) i bakgrunden


Kl 22.20


Nu har vi varit och bowlat. Vi var ett gäng på 8 st. Jag, Maria, Ola, miss Lee, mr Lee, två andra koreaner och en till. Det var kul men jag förlorade! Jag brukar faktiskt vara bra på bowling! Hmf! Sedan gick vi och åt glass, drack öl och kaffe. Ola betalade hela kalaset. Generöst=) Barbro mår dåligt igen! Stackarn! Hon fick ju akut magont idag när vi skulle och titta på Kim Il Sung! Haha!

I morgon ska vi på sightsing (som vanligt). Vi ska åka buss i två timmar (!) bara för att se en massa gåvor från andra länder till deras "great leader"! Töntigt! Aja, det är bara att le och se glad ut! På fredag ska vi få gå och se på Pyongyang cirkus! Ska bli spännande! Skönt att inte behöva uppträda imorgon.. Nu har vi sista showen på lördag! "Invitation performance" med en massa högt uppsatta gubbar!


 
1. Ola och en korean super till! De äter även torkad fisk, vanligt som snacks i Korea
2. Jag bowlar. Världens fulaste kort! Vet inte hur jag lyckats men jag ser gravid ut! haha!


Ligger och tänker på dem där hemma! Klockan är 15.30 och om en timme börjar teatern...Saknar Sofie, min högra hjärnhalva och alla andra!
Skulle så gärna vilja att någon höll om mig en stund...bara lite lite... allt är så annorlunda och SJUKT här...längtar hem!

Så saknar jag mamma en massa massa!!


Hej jag heter Frida och jag är 20 år!

... Skrev jag i min stependieansökan som jag jobbat arslet av mig med! Fan också!
Snacka om att leva kvar i det förflutna...

Slarvigt...

Jag och Daniel missade att man skulle lämna in en skriftlig opponering på reportagen igår senast kl17! Så det är vad jag ska ägna dagen åt. Roligare kan man ju ha!

Känns iaf oerhört skönt att ha rent och snyggt omkring sig. Nya gardiner, nytvättat överkast, rena golv... you name it! :)

Tänkte även passa på att införskaffa ett par benskydd så att mina smalben inte går sönder. Om jag nu ska fortsätta spela fotboll dvs...

Ikväll är det träning. Jag har längtat! Tänkte passa på att försöka lära mig lite nya fall i repet. Så ska jag stå på händer :) Dock vaknade jag med rinnande nästa och ont i halsen. Men jag förtränger det så gott jag kan ;-)

Längtar till helgen! Som vanligt... hahahaaha!

Och... Idag är det exakt TVÅ VECKOR till Paris!!!

Nordkorea - del 5

tisdag 12/4

Idag vaknade vi kl 8.00 och gick ner och åt frukost. Kl 9.30 gick bussarna till ett stort torn (första sightsingen) "The tower of the judge idea" som är Nord Koreas högsta torn och byggt till Kim Il Sungs ära (vad annars!).

  
Tornet                                                      Jag och en guide
 
Sedan besökte vi "The monument of the victorious Fatherland Liberation war". Det var ett monument till minne av Koreakriget när Korea splittrades i Nord och Syd. Statyerna var ganska hemska och föreställde soldater med gevär och kanoner. Det var de koreanska hjältarna som försvarat Nord Korea mot de hemska amerikanarna som förargligt nog ockuperat Sydkorea. Nord Koreaner ser nämligen Sydkoreaner som vänner fast de är förtryckta av USA. Ett av deras största mål är att fria Sydkorea och förena Korea igen! Personligen tycker jag att det är ganska förskräckligt att de lägger ut så mycket pengar på att visa hur bra det är på att kriga. Usch! Men intressant var det i och med att vi även sett gravarna från Koreakriget i Washington år 2003. Nu ska vi äta lunch och kl 14.00 går bussarna till circusen. Show ikväll kl 17.00. Juryn och ambassadören kommer att vara där och efter showen ska vi till ambassaden och äta middag. Det ska bli skoj!


   
Minnesmonumentet av Kora-kriget

23.15

Nu har vi kommit hem från ambassadören. Han hämtade oss efter showen och körde oss till ambassaden. Förrutom vi var där fem andra svenskar som jobbade med välgörenhet i Nordkorea (typ röda korset, SIDA och WHO) Det var väldigt trevligt och mycket god mat. Efterrätten var höjdpunkten! En fruktsallad med banan, vindruvor, mandrainer, äpplen, päron och ANANAS! Det satt fint eftersom den enda frukt vi får tag på här är äpplen. Sedan drack vi kaffe innan vi kördes tillbaka till hotellet.


  
Middag hos ambassadören

Dagens show gick jättebra både för mig och Maria. Det kändes mycket bättre än igår =)) och det var ju bra i och med att juryn var där. Korea är väldigt inskränkt har jag märkt. Vi har lärt oss ganska mycket idag. De är så hjärntvättade av propaganda att det är läskigt! Vi har ju t ex Kim Il Sung som dyker upp överallt i hela Pyongyang. De bär hans bild på bröstet (över hjärtat) och de dyrkar gubben över allt annat! På lördagar får folket i läxa att memorera texter som är skrivna av Kim Il Sung och på söndagarna ägnar de sig åt "frivilligt arbete". Att ta ifrån dem deras fritid är tydligen ett sätt att behålla deras hängivenhet till landet och ledaren. De får inte kyssas eller ha sex innan de gifter sig och de får inte heller kramas offentligt. Vilket hemskt liv! De är väldigt snåla med elen men nu, i och med festivalen, när här är många utlänningar så lyser lampor överallt! De har liksom sparat på el för att visa sin bästa sida för oss! Total kostnad för den här festivalen är 30 miljoner kronor! när folket svälter! Det är sjukt! De får inte köra bil på söndagar för att spara bensin!


  
Jag och Maria innan show

Nej, nu ska jag sova. Om jag kan! Vi bor nämligen granne med en operasångerska som gillar att "värma upp rösten" lite då och då... Men det är klart, hon har väl lika stor rätt att värma upp som vi har...

God natt!

Ibland kan jag (och inte)

Idag har jag varit SÅ duktig! Jag är iaf halvvägs genom duktigheten, dvs jag har:
* power-walkat i en timme
* tvättat 4 maskiner med kläder, kuddfodral och sängöverkast
* Vattnat blommorna
* frostat av min frys där jag har hela antarktis
* Städat badrummet

Nu återstår:
* Städa resten av lägenheten
* Stryka och sätta upp nya gardiner
* Plugga tills Idol och Top model börjar :)

Jag har även gjort en mindre duktig sak: lagat mat! Jag vet inte hur jag bär mig åt men jag lyckas aldrig med att koka råris! Dagens resultat blev ett gäng hårda myrägg som med nöd och näppe gick att tugga. Chilin blev dock mer lyckad men den hade ju mamma gjort så det räknas inte...


Okej, nu har jag verkligen inte råd med en kamera...

... för är inte det här misstänkt likt ett hål? Jag som inte ens äter socker! Finns det ingen rättvisa här i världen?!


Blä!

...Tydligen så är man tvungen att ha en digital systemkamera till fotokursen jag ska läsa. Vill minnas att det stod i kursbeskrivningen att man var tvungen att ha en egen DIGITALKAMERA, hur tolkar ni det?
Jag tolkar det iaf som att man måste ha en digitalkamera, alltså en sådan som jag har. Puckon!

Så jag antar att jag måste lägga 7000 på en kamera nu! Fan va fattig jag kommer bli *snyft*

Var så trött och hungrig när skolan slutade 18.30 så jag orkade inte gå och träna. Nu när jag ätit lite så känner jag mig piggare och nu är jag istället jätteträningssugen! Jag skulle gått dit ändå... damn! Aja, får bli dubbelt så hård träning på torsdag istället :)

Saknar Elias på träningarna! Hoppas du har det bra i Paris gullet :)

 

Nordkorea - del 4

måndag 11/4-05  kl 13.00

Idag vaknade vi kl 7.00 och gick ner och åt frukost. Bussen till circusen gick kl9.00 och när vi kom fram var det "general rehersal" (genrep med andra ord). Mitt rep sitter i en 4 meter lång stålvajer som i Kina men här är det mycket mer elastiskt. När jag hänger i det så åker det ner säkert 1 meter! Det är jättesvårt att klättra! Tänk er en gummislang! NERVÖST! Vi pratade lite med vår tolk idag och frågade b la varför det bara var män som cyklade här. Hon svarade att trafiken var för tuff för kvinnor! pyttsan!
kl 14.00 ska vi tillbaka hit för ännu mer repetitioner. Show ikäll kl 17.00!

kl 21.10

Nu har vi kommit tillbaka från circusen och precis ätit middag och duschat. Showen gick hyfsat. trasslade in mig i schalen lite i början men annars gick det bra. Imorgon är juryn på plats så detta var lite av ett träningsframträdande. Det är iofs lätt att man slappar till det när man vet att ingen sitter å granskar vartenda liten rörelse man gör men det är bara att försöka ge 110% i alla fall! Publiken har ju fortfarande betalt för att se oss uppträda!

Vår tolk är förresten jättetrevlig och vi pratar mycket med henne!
Raggar gör vi också... på kineser...fast de kan tyvärr inte
engelska :(

Fotokurs och chokladjuice

Idag är det tisdag och fotokursen börjar.. Hoppas jag iaf! Annars stämmer inte schemat. Har fortfarande noll motivation men jag tänker gå dit iaf och se om det är roligt. Om inte så är det väl bara att strunta i det...

Kan apelsinjuice bli gammal? Köpte en förpackning som går ut imorgon och den smakar...choklad! Tro det eller ej...

Idag blir det fika med Anni men först måste jag förbi skolan en sväng och fixa lite med mitt och Daniels reportage. Ljudnivåerna behöver justeras :( Daniel lovade att ta med en stooor påse äpplen till mig på fredag! Underbart! Det tackar vi för :)

Nej nu ska jag vara lite effektiv.
kram

Film

Jag har 233 dvd-filmer! Hur många har ni? (alltså original, inte fusk-brända)

... men guess what? Jag känner inte för att se på en enda av dom :(

If I could turn back time..

Vissa saker är omöjliga att få någon rätsida på. Ibland vill jag bara lägga mig ner och gråta. Högt, häftigt och länge. "Du hade lika gärna kunnat hamna där du också", säger mamma. Ja, jag vet. Jag är glad att jag inte gjorde det. Det kanske finns en Gud ändå?

Good, old days :)

Comeback ;-)

Barbro ringde idag. Tydligen fyller vår cirkus 25 år nästa år och vi brukar ha festival vart femte år. Shit, var det verkligen 20 år sedan vi hade senaste festivalen!? ofattbart!

Iaf så blir det show då också och hon har bjudit in alla gamla "bättre" artister som varit med genom åren som hon uttryckte det. Cecilia kommer tydligen "hem" från Tyskland med sin man och son och tydligen ska t.o.m Wheeles vara med!!!! Nostalgi på hög nivå med andra ord. Undra hur gamla dom har hunnit bli? Säkert bortåt 40 iaf. Kan dom ens cykla fortf?? ;-)
Kändes väldigt smickrande att bli tillfrågad faktiskt så nu är det hårdträning som gäller. I juni nästa år ska jag vara bättre än någonsin! :)

Bilder från senaste festivalen, 20-årsjubileumet för fem år sedan.
   
1. Barbro och Timo från Finland
2. Jag. Färdigsminkad utan läppstift
3. Maria och jag.

  
1. Jag
2. Jag och David :)
3. David, ryskorna, jag och Jenny

  
1. Lilla Jenny som inte är så liten längre
2. Kinespojkarna
3. Sofie, Sofia och Jossan

Nordkorea - del 3

Söndag 10/4 -05
kl 8.15


I natt vaknade vi kl 5.00 för jag hade kommit åt larmet på radion så det tjöt i hela rummet. Vi somnade dock om igen och vaknade sedan kl 7.00. Rummet är som en bastu! Varmt med andra ord. Frukost åt vi ca 7.30. Barbro spydde i natt så hon åt inget. Maten var ungefär densamma som gårdagens middag förrutom att det fanns ägg och sådant. Det fanns även nudlar och spagetti med köttfärssås (!) Allt för att behaga oss västlänningar vilket iofs var ganska snällt... Även "min" rice porrige stod på bordet=) Samma som jag levde på i Kina. Den må vara jätteäcklig men jag var bara tvungen att äta lite för att återuppväcka gamla minnen=) Tänk er tapetklister (väldigt flytande sådant) med lite riskorn i så har ni asiatisk risgrynsgröt!
Tack och lov fanns även yoghurt (Den där äckliga naturella som finns i vissa länder men dock ätbar) och till min stora glädje: MELON! Ute är det ganska kallt och jag har ingen jacka med mig eftersom jag trodde det skulle vara vår här! Kommer nog att frysa ganska rejält! Kl 9.00 går bussarna till cirkusen för repetition. I eftermiddag ska vi marschera typ 1 km och sedan se på öppningscermonin. Man får inte ha jeans vilket innebär att det är kjol som återstår. Usch vad kallt det kommer att bli! Senare ikväll är det välkomstparty=)

       
        Vårt hotell        Solnedgång i Pyongyang

Kl 13.30

Nu har vi precis ätit lunch och ligger på rummet och slöar. Repetitionerna gick hyfsat. Vi monterade upp mitt rep och fixade med musik. Atmosfären här är nästan precis som i Kina med det är fattigare här. Det finaste huset jag sett hittills är faktiskt vårt hotell. "The greate leader", Kim Il Sung,är på bild precis överallt! På vart enda hus här i Pyongyang och det finns t.o.m en stor tavla på han och hans som, Kim Jong Il, i vår logé! Alla koreaner bär hans bild i form av en liten brosch på bröstet och de verkar verkligen DYRKA gubben! Vi ska förresten se honom på onsdag vilket ska bli väldigt intressant. Vårt schema är fullspäckat av sightsing och vi har inte en ledig stund för oss själva! Drygt! Show måndag, tisdag, onsdag och lördag så resten blir semester=)) underbart! I eftermiddags skulle vi ha marscherat med de har ställt in det p.g.a det dåliga vädret. Konstigt för ute skiner solen! 15.20 ska vi samlas och åka för att se öppningscermonin. Efter det blir det bankett på hotellet kl 20.00. Nu ska jag duscha!

  
              Scenen               Jag utanför cirkusen      Jag och Maria på repetitionerna

kl 22.50


Öppningscermonin var ganska seg. Det började med lite dans som var lite skoj att se. de höll i duvor som de sedan släppte ut över hela teatern och som slutligen landade på en av dansarna på scenen. Jättefint var det=) De visade även en kort filmsnutt på Kim Il Sung och vår tolk, Miss Lee, satt och grät! Efter det så höll "höjdarna" tal och sedan var det paus. Vi träffade svenska ambassadören. Han var jättetrevlig och ska bjuda oss på middag på tisdag eller onsdag. Han lovade även att skicka ett mejl hem och meddela våra familjer om att vi lever eftersom man inte kan ringa härifrån. Efter pausen såg vi en föreställning på en timme med sång och dans. Jag och Maria somnade så så kul var det! haha!
Kl 20.00 var det bankett. Det var jättefint dukat och det kom in servitörer med en massa mat. Totalt fick vi ca 6 olika rätter. I morgon ska vi repetera hela dagen och på kvällen har vi vår första show! pirrigt...

   
1. Innan öppningscermonien
2. Med svenska ambassadören
3. Öppningscermonien

  
1. Öppningscermoni
2. Mat efteråt. Barbro, Maria och jag
3. Ola, Barbro och Maria
  
   


Röj!

Gårdagen var jätterolig :) 
Göta Källare är BÄST! SÅ kul och så bra musik! :)
Efter tre spårade det dock ur en aning. Missade nattbussen och fick ta första tåget hem tillsammans med Johan. Men det gjorde ingenting :)

   
  
  
  

Nordkorea - del 2

Lördag 9/4 -05
Pyongyang kl 17.30 (lokal tid)


Äntligen är vi framme! Det var nu ca 28 timmar sedan jag åkte hemifrån! Väntan i Moskva blev sammanlagt 9 timmar + en timme i planet innan vi lyfte. Jag var hungrig så jag käkade sockerfritt godis vilket inte var någon större hit. Flygturen till Pyongyang blev jobbig för jag hade ont i magen hela tiden! Efter 4 timmar och 20 min landade vi i Sibiriens ödemark och blev stående en timme. Sedan var det 4 timmar kvar innan vi landade i Korea utan att ha störtat! Vi vart nämligen lite skeptiska till planet eftersom det såg ut som ett 50-talsinrett vardagsrum fullt med indier med turbaner! Nu sitter vi i en buss på väg till hotellet. Jag är jättetrött och jättehungrig! Ska somna tidigt ikväll. Vår tolk heter Miss Lee (tack och lov för att det var ett lätt namn att komma ihåg)

21.00

Vårt hotell är jättefint! Jag och Maria bor i rum 26 på 34:e våningen och Barbro och Ola bor i en svit längre ner. Kuddarna känns som sågspån och ljuset är för svagt men annars är allt okej. Rummet är varmt till skillnad för det jag hade i Peking. Sängarna är inte heller hårda som de i Wuhan! Det luktar nästan likadant som i Kina och det ser nästan likadant ut också förrutom att här är allt mycket schabbigare. I lobbyn finns en jättestor sköldpadda som Barbro döpt till frida.Såååå smickarnde! haha!

När vi kom hit gick vi upp på rummen med packningen och sedan skulle vi fotograferas till våra namnbrickor. Kan ju säga att man inte precis kände sig upplagd för att ta kort efter över ett dygns resande! Men det blir nog bra. Sedan fick vi gå och äta. Det var en stor buffé och maten påminde mycket om den i Kina. Pinnarna var i stål och fyrkantiga så det var lite svårare att äta med dem. Efter maten gick vi och kollade runt på hotellet. De har något som kallas hälsocenter med bowling, biljard, disco, karaoke, bad, bastu, skönhetssalong och t.o.m ett ställe där de lagar skor. Barbro ska på möte typ nu så snart får vi reda på vad som händer imorgon. Men nu ska jag sova! Saknar min familj!
Godnatt!


Nordkorea - del 1

Lyckades hitta mina dagbok från Nord korea när jag rotade bland gamla filer på datorn så från och med idag, kära läsare, så kan ni läsa om min vistelse där. Ett inlägg om dagen i cirka tio dager. En dag i taget...

Varsågoda:

Fredag 8/4 -05
Moskvas flygplats kl 16.00 (lokal tid)


Idag ringde min väckarklocka 4.00 vilket var rena döden! Efter en snabb dusch och en tallrik gröt kom Maria och Monica och hämtade mig. Tåg till Blge och sedan vidare till Arlanda. Flyget gick 10.45 och innan dess hade vi en massa krångel med visum. Vi har nämligen inget visum i Ryssland eftersom vi bara ska sitta på flygplatsen ( i 8 timmar!) så det var liksom inte nödvändigt när det kostar 1000 kr/pers. Min resväska väger 17 kg! 2 kg mer än de andras (Ola, Barbro och Maria). Lite småpinsamt men vi slapp betala övervikt. På planet till Moskva fick vi ingen lunch för det var något konstigt nytt system. Så nu är jag hungrig! Här i Ryssland ser det ut ungefär som i Sverige. Lite fränt är det ända att ha vart i Moskva även om vi bara sitter på en flygplats. Fatta att vi ska sitta här ända till kl 24.00! Snark!

Det som ska bli mest spännande är nog ändå att se deras balsamerade diktator, Kim Il Sung. Ola säger att det finns avlyssningskameror på hotellrummen! Urk! Aja, nu ska jag äta min kycklingsallad som jag tagit med hemifrån. Det gäller ju att passa på när det inte är nån risk att få fågelinfluensan.

Moskva kl 20.50

Nu har vi suttit här i ca 6 timmar! Tiden går ganska fort men jag har VÄLDIGT ont i rumpan vill jag lova! Lite matte har jag räknat men fattar inte mycket. Vecko revyn är uppläst och snart är det bara 3 timmar kvar tills planet går! Vi ska tydligen mellanlanda i Sibirien...




Fotboll

Har varit vid Norra real och spelat fotboll i nästan två timmar! Det var så himla kul och jag lyckades faktiskt peta in ett mål också (tro det eller ej).

Efteråt blev det sushi! mmm... Lite vin nu om några timmar sedan är lördagen fulländad ;-)

Jag älskar mitt liv för tillfället... förutom att det är kallt ute! haha!

Reportage, yoghurtglass och äppelpallning

Anlände till Märsta 9.11. Daniel var där med bilen och vi åkte till Arlandapolisens lokaler. Eftersom Daniels röst tagit stryk av en förkylning så fick jag sköta intervjuandet. Gick rätt bra tror jag. Träning ger färdighet :)

Därefter åkte vi hem till Daniel och drack kaffe och spelade in miljöljud. Bland annat kisspaus i en buske som vi fick till genom att hälla vatten ur en vattenkanna i ett buskage. Det blev så jäkla bra ;-) haha vi är så bäst!

Daniel hade världens godaste äpplen på sitt äppelträd. Jag pallade 11 st :) Två dagars fruktranson :)

Tåget in till stan. Vi parkerade oss vid Sergels torg för att genomföra en enkätundersökning. En av frågorna löd: "brukar du kissa utomhus". Folk blev rätt passa när vi tryckte upp en mikrofon i ansiktet på dem efter att ha ställt den frågan! haha! En kvinna bad mig t.o.m. att sluta förfölja henne efter att jag sprungit efter henne och varit jobbig...

Har kommit på att reporterrollen är ungefär som en roll i en teaterpjäs. Man blir en annan människa. Den vanligt Frida skulle aldrig vågat hoppa på folk sådär och ställa massa dumma frågor... Men det var kul! Riktigt jäkla kul! :) Har stora förväntningar på vårt reportage. Ska klippa på måndag. Can´t wait! :)

När vi var färdiga invigde jag Daniel i Gallerians yoghurtglasskultur :) Han tyckte det var jättegott :))
_____________________________________________________________

Längtar hem lite. Inte för att jag inte har kul här, men jag saknar min familj, Björn och A-K. Men mest saknar jag faktiskt mina underbara vovvar!
Det jobbiga är att skolan inte tillåter någon hemfärd förän tidigast typ 10 oktober! Det är först då jag kan komma loss.. Kommer alltså inte att kunna åka hem innan jag och mamma ska till Paris. Så himla trist att det ska vara så...

 
SAKNAR ER!

Fredag :)

Idag är jag trött! Har sovit lite mer än 4 timmar inatt... Träning igår och fika efteråt så jag var inte hemma förän halv 1. Upp kl 6 för att jogga och som vanligt är jag tidspessimist och sitter nu här med ca 50 min kvar tills jag måste gå till tåget... hmf :(

Idag ska vi alltså spela in vårt reportage, jag och Daniel. Är faktiskt sjukt taggad, tro det eller ej :) 
 
Ikväll blir det hemmakväll. David ringde och frågade om jag skulle med honom och två till till Västervåla (eller var det nu var) och titta på hockey. Måste faktiskt säga att jag överväger det.... men å andra sidan... Jag får nog trevligare i min soffa med en film och en skål popcorn :)

Nej det är väl lika bra att plugga lite nu när jag ändå har tid.

Vad ska jag göra idag då?

Gick upp tidigt idag eftersom jag och Daniel skulle intervjua en polis till vårt reportage. Polisen hörde dock inte av sig så Daniel fixade en annan polis som vi ska träffa 9.30 imorgon. Så nu sitter jag här med hela dagen framför mig och vet inte vad jag ska göra... Plugga kanske? Imorgon blir det en tidig morgon iaf eftersom jag måste vara i Märsta kl 9. Få se nu, ska jag springa innan så blir det till att gå upp... halv 6 kanske? FY!

Igår var jag och tittade på fotboll. Dock inte Sverige-Ungern på Råsunda tyvärr :( Men det var roligt. Fastän det regnade. Blev så himla sugen på att vara med så på lördag ska jag faktiskt masa mig upp tidigt och vara med dom och träna :)

Ikväll är det träning. Ska äntligen få klättra lite i rep. Skoj! :)

Ser fram emot lördagen för då blir det PARTY! Och då SKA jag faktiskt ut och dansa för det var typ hundra år sedan...


B-uppsatsgängets återträff

Halleluja! Idag lyckades jag och Mikaela få med oss Daniel in till stan och fika! Det var inte igår, men det var å andra sidan inte särskilt svårt heller eftersom han var tvungen att stanna till halv 6 i vilket fall som helst :)


Ett hårt arbetande uppsatsgäng (Vt-08)


En students kylskåp

Säg inget, jag behöver frosta av frysen!


  
1. Äppelmos och citron
2. Soya såklart (är missbrukare)
3. Oliver, yoghurt, mjölk


Översta raden från vänster: Lätt kokosmjölk, ratatouille, tonfisk i vatten, lätt skinkost, äppeljuice
Mellersta raden från vänster: Apelsinjuice, gurka, tomat, ägg, fikon- och björnbärsmarmelad utan tillsatt socker
Nedersta rader från vänster: Motötter, 1 avokado, vindruvor, äpplen

Sådär, nu känner ni mig lite bättre. För vad är väl mer avslöjande än att visa vad man har i sitt kylskåp? Det skulle väl vara smutstvätt då (men den får ni INTE se), eller badrumsskåpet.  Men det tar vi nästa gång :)

Jag vill också ha korv och makaroner!

På tunnelbanan påväg hem efter träningen:

Frida (alltså inte jag utan en annan): Jag är så hungrig. Men Ruben har lagat mat till mig...Korv och makaroner.
Frida (jag): Va snällt, jag ska nog äta.... fil... tror jag.
Frida (inte jag): Jaha, ja det skulle jag nog också ätit om jag inte hade Ruben

JAG VILL OCKSÅ HA NÅGON SOM LAGAR KORV OCH MARKARONER TILL MIG! Eller tja, kanske inte just korv och makaroner. Men ni fattar...

Ibland är jag så jäkla trött på att vara singel. Men för det mesta är det skönt, tack och lov :)

För att vara lite fjortis ;-)

... Dagens outift!


Skola snart. Tycker det är så jobbigt att lyssna på radioinslag som man gjort själv. Avskyr att höra min egen röst! Nej, någon radioreporter blir jag nog aldrig.

Ikväll är det träning. Ska bli skoj! Behöver lite mer utrymme till att träna handstående. Här hemma brakar jag ju bara in i soffbord! haha!

Längtar till helgen! Ska bli så skoj! Då blir det party! Får se hur många man lyckas dra med, men ju fler desto bättre :)

Slutligen: jag KRÄKS på den där jäkla Ewa (programledaren i "Full pott"). Jag gillar sådana program, rätt avslappnande att kika på samtidigt som man äter frukost men jag tål henne verkligen inte. Blir liksom tvungen att slå av ljudet! Kan inte någon vänlig själ vara så vänlig att sparka henne.
Tacka vet jag "Momento" på trean. Där får man iaf reda på lite roliga saker. Som att Hugh Grant fyller 48 år idag tex. Grattis till honom :)

Nu måste jag rusa!
kram

Tack till fittan

Kristallen 2008
Pris för bästa dramaprogram: Gynekologen i Askim

Tacktal: (Tova Magnusson-Norling) 
... och så skulle jag vilja tacka fittan också. Utan den hade det inte blivit något program!

Ja, jag säger då det... Någon skriker efter tidningsrubriker.. haha
_______________________________________________________

Idag har jag varit ledig. Eftersom jag kände mig rätt pigg så passade jag på att träffa Anni inne i stan. Trevligt som vanligt :)
Ja, det var min dag... typ :)

Bruten lilltå!

Idag bröt jag lilltån. Stod på händer i min lägenhet, tappade balansen och brakade rätt in i soffbordet!

Nejdå, jag bara skojade ;-) Den är inte av men bra jäkla ont gör det! AJ!

Mår bättre idag. Så imorgon SKA jag ut och jogga! Bara så att ni vet...


Eftersom bloggar utan bilder är det tråkigaste som finns så bjuder jag på en gammal städ-bild. Jag har som hobby att dansa och sjunga när jag städar, det blir så mycket roligare då :) haha!


Okej...

... Jag är för sjuk för att jogga,så är det bara. Därför tänkte jag ta en promenad men faktum är att jag nog är för sjuk för det också. Jag tror inte ens jag orkar med yoga.

Fattar ni hur illa ställt det är med mig?! ;-)

Gud va kasst jag mår!

Efter att ha redigerat färdigt min intervju så bestämde jag mig för att ta bussen till Heron City och handla lite (Willys är numera den enda affären som har viktväktar-creme fraiche och jag behöver pigga upp mig lite med bakad potatis med avokadoröra).

Jag avskyr verkligen att vara sjuk! Det absolut värsta är att man inte kan träna. Jag som skulle spela fotboll imorgon - äntligen! Har inte "orkat" gå dit flera lördagar nu och när jag för en gångs skull verkligen vill och är taggad så blir jag SJUK! Typiskt!

Satt och tittade på barnfamiljer på bussen. Tänk när man var liten! Önskar jag var det ibland. Vill bli omhändertagen! Vill att mamma och pappa ska komma hit och tala om för mig vad jag ska göra, vad jag ska äta och vad jag ska ha för kläder. Vill att mamma ska köpa lördagsgodis åt mig!

Gud va ynklig man blir när man är sjuk... hahaha!

Fredag

Äntligen fredag! Jag älskar fredagar! Dessvärre vaknade jag imorse med världens halsont så det blir nog till att sitta inne och kurera mig idag. Tur att jag bestämt mig för att plugga hela helgen för det är inte så fysiskt ansträngande :)

Igår var jag och intervjuade Annis bror Per som läser på en bibelskola här i Sthlm. Det blev faktiskt en rätt bra intervju - tror jag iaf. Därefter träffade jag Anni en sväng och sedan åkte jag och tränade. Så jäkla kul! Har saknat träningen så himla mycket!

Idag är jag ledig. Ska redigera ihop intervjun bara. Dock var jag tvungen att gå upp kl 6 eftersom jag delar inspelningsutrustning med Daniel och han hade bokat in sin intervju nu på förmiddagen. Suck! Så istället för att ligga i min sköna säng och sova nu så äter jag frukost eftersom jag måste vara inne i stan kl 9! Det suger faktiskt riktigt hårt.. men men, så kan det gå :)


Fika och träningsvärk

Idag tog jag mig lite sovmorgon (ja, jag TOG mig sovmorgon). Eftermiddagens föreläsning om intervjuteknik var den intressantaste på väldigt länge. Efteråt tog jag pendeln in till stan för att träffa Anni. Helt underbart att hon flyttat hit :) Dock åker hon hem till L-A igen till helgen så hon kan inte partaja med mig. Så det får bli nästa helg istället...

Träffade Elias igår. Som alltid lika trevligt. På måndag flyttar han till Paris och det känns rätt skapligt trist. Träningarna kommer inte alls bli detsamma utan honom :(

Har förresten sjukt mycket träningsvärk i HELA kroppen efter gympan igår. Hoppas det känns bättre imorgon för annars kommer jag inte kunna träna...

Oj, nu börjar Idol!


Mörk vs ljus

  
I våras                                                      Nu

Sitter och tittar på "gamla" kort. Shit, tänk att jag varit såhär mörk för inte alls länge sedan. Känner knappt igen mig! Det känns verkligen inte som jag.

Fan

Okej, det här suger! Har tittat fel på schemat och fotokursen börjar tydlligen inte förän tisdag 16 september! Är lite rädd att det är fel schema jag tittat på men jag hittar inget annat så missar jag den så missar jag den helt enkelt och då får jag söka till våren istället. Men det retar mig... hade ju hunnit med att träffa både Anni och Elias. Suck...

Men nu har jag istället haft tid att städa hela lägenheten + tvätta två maskiner. Så jag känner mig duktig för tillfället :)

Nu fick jag mess av Elias. Blir fika ändå. Kul! Kanske sista gången någonsin jag träffar honom då han flyttar till Paris i helgen.

Tisdag

Idag vill jag INTE gå till skolan! Skäms så mycket över min taskiga inspelning igår och jag DÖR om läraren spelar upp den. Jag skojar inte, jag verkligen verkligen skäms. Borde ansträngt mig mer...

Hade bokat in två fika-dejter idag. Först med Anni kl 15 och sedan med Elias kl 17 men det visade sig att jag var tvungen att ställa in både eftersom foto-kursen jag ska gå börjar idag. Suck. Har verkligen ingen motivation alls så jag funderade i ett svagt ögonblick på att skita i det men det är verkligen inte likt mig. Så nu har jag bestämt att iaf gå dit och se vad det är förnåt och sen se om jag vill fortsätta eller inte.

...Så istället bokade jag in tvättid kl 11 efter skolan. Ska även hem och städa för det har jag skjutit upp på tok för länge!

Ikväll börjar gympan/akron äntligen! Gud va jag är träningssugen! Ska bli så sjukt kul!

RSS 2.0