Underbara helg!

Fredag:
Spelkväll hos Lovisa som avslutades med ett besök på Imperiet på söder...



  

 

Lördag:
Begav mig till Uppsala där dagen spenderades på stan tillsammans med Sofie som kommit dit från Örebro samt lillebror och hans vänner. På kvällen vankades det fest :)

   

Söndag:

Jag och Sofie avnjöt en underbart god och svindyr brunch på ett hotell i Uppsala. Värt varenda krona!

 


Latare kan ingen vara...

Den första spontana reaktionen från folk som känner mig lite sådär halvdant skulle förmodligen vara något i stil med: "Frida, den där hurtbullen". Folk som känner mig lite mer än halvdant vet att jag innerst inne är ganska fysiskt lat och sällan plockar tummen ur arslet om jag inte tvunget måste. Min vardag består av 1-1,5 timme träning och that´s it. Utöver det så väljer jag hiss framför trappor, tunnelbana framför cykel och lunchvila framför lunchpromenad. Ibland är det till och med så illa att jag knappt orkar resa mig från min skrivbordsstol på jobbet och gå de fem metrarna till skrivaren för att hämta en utskrift. Ja, ni hör. Då kanske ni förstår att jag har svårt att motivera mig att åka till stadion klockan halv 8 en torsdagskväll efter jobbet för att träna akrobatik.

Men i dag hade jag verkligen laddat! Jag var så peppad! Hade till och med avstått från morgonträningen för att jag skulle känna mig extra sugen. Med en banan i näven och träningskläderna redo i väskan klev jag på tuben i Skarpnäck och en kvart senare fann jag mig själv stående på perrongen vid Gullmarsplan... Hur gick det till?

Nåja, nu sitter jag här hemma och skäms. Och lovar mig själv att nästa vecka, då jävlar SKA jag!

Vi får väl se hur det blir med den saken...

Förövrigt så längtar jag efter helgen som jag känner på mig kommer bli GRYM! I morgon väntar spelkväll hos Lovisa och på lördag bär det av till Uppsala för fest med Sofie, lillebror och hans vänner. Håll i hatten säger jag bara :)

Koffe, jag och Sofie. Juldagen 2010 i Ludvika.

Bitterljuva minnen

Nästa lördag har Malin och jag sammankallat till en minnesstund hemma hos mig vilket inte är på långa vägar så deprimerande som det låter. Det är ingen som har dött hittills åtminstone utan vi ska helt enkelt sammanstråla och titta på gamla filmer och dylikt. Det enda minnesvärda jag kan rota fram är ett par dvd-skivor med cirkusframträdanden som jag nyss tog mig en lite tjvutitt på och SJÄLVKLART slutade det hela med att jag satt i soffan och störtgrinade till följd av nostalgidosen. Jag är ju världens mest nostalgiska människa om någon har undgått den lilla detaljen.

Jag såg mig själv i min fina elddräkt, insnurrad i mitt älskade rep. Jag såg mig och mina cirkusvänner hoppa runt i cancan-kjolar och strumpeband. Jag såg mitt sista uppträdande i "Four dolls" där tårarna övergick i en skrattattack när jag minns den där gången för cirka fem år sedan. Vi skulle uppträda i ett tomt folkets hus med en kinesisk "jury" som enda publik utan tillstymmelse till motivation eftersom vår akt betraktades mer som utfyllnad.

Eftersom jag var störst så skulle jag såklart ha det minsta röret (logiskt, eller hur!). Jag bestämde mig hur som helst för att inte klaga eftersom jag inte orkade med någon argumentation. Mitt under showen när vi alla fyra sitter dubbelvikta i varsitt rör på scenen är det meningen att jag ska vicka mitt rör och sedan hjälpa de andra ut vilket inte inträffar eftersom jag har fastnat i mitt pyttelilla rör. Det som sker därefter är att jag drabbas av panik till följd av att benen trycker mot bröstet och jag känner hur det blir allt svårare att andas. Till sist skriker jag på hjälp det högsta jag kan och Jens, som står i kulisserna, rusar ut på scenen till min undsättning. Det var min sortí som cirkusartist ;-)

Bitterljuva minnen :)

Four Dolls i Köln 2005. Karin, Maria, jag och Anna


13 år och i början av min repkarriär. Bilden togs till vår broschyr


Jag och Anna

Världen mot Frida

Sedan jag anlände till storstaden i går kväll efter en toppenhelg i Ludvika har hela världen varit emot mig. Åtminstone känns det så. Möttes av ett mindre trevligt brev där CSN förkunnade att de ville ha tillbaka sina pengar så nu är jag 1 635 kronor fattigare var tredje månad i sisådär 35 år vilket känns sådär...

Och inte blev det bättre i dag när jag kom hem från jobbet och hittade Försäkringskassans kravbrev på 3 000 spänn eftersom jag tydligen fått för mycket bostadsbidrag år 2009! Snacka om att vara förföljd av det förflutna. Vill dessutom minnas att jag betalade 3 000 till dem förra året vid den här tiden. Var det för 2008 då eller?

Nej, nu ska jag slå på tv:n, slicka mina sår och se på Guldbaggegalan. Kanske petar i mig en kesomacka och en apelsin också. Det är jag fan värd!

(PS: Ska väl skriva några rader om helgen också. Har bara tagit det lugnt. Umgåtts med familjen, käkat oxfilé, träffat Ida, åkt skidor, kramats med vovvarna. You name it! Ludvika i sitt esse!)


Måndag igen

Måndagar är som en stor stoppkloss i ett annars ganska smidigt veckoflöde. Som en vagel i ögat eller en bit skinka som fastnat i öppningen av mjukosttuben. Så fort måndagen är över blir livet enklare. Ljusare. Ja, helt enkelt en aning roligare att leva.

Denna måndag vaknade jag feberfri, dock med upptäckten att en skata har byggt bo i min hals. Mina mirakelhosttabletter tycks svika mig och jag kan inte annat än dricka te och se på film. Och jobba lite såklart. Det är ju trots allt måndag :)

Har precis grinat mig igenom en av mina favoritfilmer "New adventures of Pippi Longstocking" från 1988 som är den överlägset bästa filmatiseringen av Pippi Långstrump som någonsin har gjorts och alla borde verkligen se den! Jag och min bror brukade hyra den på vhs när vi var små och för ett par år sedan hittade jag den äntligen på Megastore (dock importerade från USA = region 1).

SE!


Feber och tantsnusk

Nu när alla värktabletter jag har konsumerat för att klara av att gå till jobbet börjar lämna kroppen så känner jag mig, om möjligt, ännu sämre än de senaste två dagarna. Det är lördag och i kväll ska vi fira Tessans födelsedag med lasergame, middag och dans. Nåja, det var åtminstone planen.

Ett tag tänkte påbörja ännu en karta alvedon och föröska ignorera det faktum att jag inte mår särskilt bra, men jag insåg efter en stunds betänketid i sängen med sällskap av Mr Feberfrossa himself att det förmodligen vore att göra mig själv en björntjänst. 

Helgen ska spenderas i sängen. Punkt. Ibland måste man vara lite sträng mot sig själv. Jag blir sällan sjuk men när jag blir det så blir jag väldigt, väldigt liten, ynklig och självömkande.Har varit till affären och tröstköpt tre filmer tantsnusk som ska få äran att roa mig denna otursdrabbade lördag.

Hoppas ni har en bättre helg än vad jag har!


Danielle Steel var min favoritförfattare i mellan- och högstadiet och det är ingen överdrift att påstå att jag förmodligen har läst alla hennes böcker. 

 


Feberfredag

Det ska mycket till innan jag sjukanmäler mig. Eftersom jag faktiskt aldrig har gjort det (ni läste rätt! Aldrig!) så antar jag att jag bör vara döende eller åtminstone ligga och kräla runt i mina egna spyor innan jag stannar hemma från jobbet. Med andra ord: lite feber stoppar mig inte!

Jobbade elva timmar med feber och mag-/halsont i går. Några timmar till pallar jag. Kom igen nu Frida!

Skit-sl och ny rullgardin

I dag gick jag från jobbet 16.25. Kl 17.35 anlände jag till Gullmars efter att ha väntat i hela 40 minuter på en buss som aldrig dök upp. Jävla sl!!! Om det hade varit en vanlig dag och jag bara skulle hem och se på tv så hade jag inte brytt mig men jag tyckte galet synd om min käre far som satt i bilen utanför mitt hus och väntade på mig i över en timme!

Anyway. Vi åkte till Ikea och pappa köpte en rullgardin åt mig. En vit fin. Vi hann även med att avnjuta lite Ikea-käk bestående av fläsk och bea-sås (pappa) och lax och potatis (jag).

Nu har pappa åkte hem och rullgardinen sitter på sin plats. Han var lite skeptisk till en vit rullgardin som han inte trodde skulle hålla tätt men jag envisades och resultatet blev om inte annat mycket bättre än om den hade varit svart. Nu syns den knappt :) Och jag kommer sova som en prinsessa i natt :)

På tal om fönster så har jag upptäckt en enorm nackdel med gamla hus. Så här fint blev det när jag satte upp mina lila gardiner som jag fick i julklapp...hmm..


Händelserik helg

Kan inte fatta att det är söndag. Igen! Dagarna springer marathon fort som satan och jag hinner inte alls med. I den här takten kommer jag snart vara gråhårig...

Helgen har varit väldigt händelserik och den absoluta höjdpunkten var lördagen då jag äntligen fick träffa lilla Ida som lyckats leta sig tillbaka till Sverige i några veckor efter nästan två hela år i Australien. Som sagt, tiden går fort.

Saknad vän
 

På lördagskvällen hängde jag med de här filurerna. Minnet är något suddigt och mina foton likaså. Den här bilden måste vara den fulaste på mig EVER (!) men det bjuder jag på :)



  

Nyligen hemkommen efter fika och biobesök med Lovisa som jag inte har träffat på några veckor nu. Vi såg "Hämnden" med Mikael Persbrant som jag vanligtvis inte är särskilt förtjust i. Filmen var dock en tiopoängare. Se den!

Godnatt!


Underbar onsdag

Lediga dagar är överskattade. Ibland. Och ibland är de behövliga och alldeles alldeles underbara. Denna onsdag faller nog in i den sistnämnda kategorin. Sovmorgon till kl 9, lite yoga framför tv:n, promenad 1,5 timme längs vattnet vid skanstull bort till Tanto och slutligen några timmar på stan med Mikaela där vi hann avverka Waynes, Pongo och lite klädaffärer innan jag slutligen åkte hem efter att ha inhandlat en STOR flaska loka att släcka "sushitörsten" med :)

Nu ska jag slå på en film och ladda inför en lång arbetsdag i morgon :)

Och snart snart snart är det lördag! Det glömmer ni inte va? ;-)

LÖRDAG!

Lördag. Favorit i repris minus Djurgårdsfärja och solbränna (Ida förmodligen undantagen det sistnämnda efter nästan två år i Australien)
Jag längtar!


Varning för Nicke

Jag fick ett sms i dag vid lunchtid med texten: "Tja, hur är läget?". Numret var för mig okänt och som journalist borde jag självklart ha googlat det men av någon anledning gjorde jag aldrig det. Det kändes på något vis lite kittlande och spännande att skriva till en alldeles okänd människa som man varken har namn eller ansikte på.

Han hette Nicke, visade det sig. Han var 30 år, bodde i Stockholm och jobbade som lärare. Han frågade efter tre bra egenskaper hos mig och jag nämnde bland annat att jag är alldeles för godtrogen och har svårt att tro ont om människor varpå han svarade med en smajlgubbe och texten "man ska passa sig för att vara för snäll för det finns idioter överallt som utnyttjar det". 

... Närmare bestämt idioter vid namn Nicke med telefonnummer 076-20 75 608 och som har som hobby att trakassera unga kvinnor! Det förstår jag när jag äntligen kommer mig för att surfa in på google och läser andra tjejers varnande blogginlägg. Och samtidigt som det känns sjukt obehagligt så kan jag inte undgå att bli lite smickrad över att ha kvalat in bland alla blonda snyggingar som Nicke tydligen tycker  är värda att trakassera, även om urvalet baseras på en stalkers omdöme.


Gott nytt år!

När jag ser tillbaka på året som gått så minns jag mestadels bra saker. 2010 har varit ett år fullt av både medgångar och motgångar men det är medgångarna jag minns bäst. Det finns en anledning till att man bara fotograferar när man mår bra och har kul.

Det enda konkreta jag kan dra mig till minnes som har grumlat min bägare detta år är mitt knä, men min knäskada har gjort mig till en mycket positivare människa och jag har lärt mig att inte ta saker förgivet. Som att gå och springa till exempel.

Liksom alla andra här i bloggvärlden hade jag tänkt sammanställa mitt år i bilder men jag har så många bilder att jag inte kan bestämma mig så ni får hålla till godo med en liten resumé av gårdagens nyårsfest hos Johan på Lidingö. En riktigt lyckad kväll och det är helt underbart att få fira in året med så många fina vänner. Tack!

Just ja! Årets nyårlöfte: Springa halvmaran i september. Det var INTE min idé :-)




Innan gästerna anlänt
  

Bålmingel, tacomiddag, akrobatik, tolvslag, champagne och massa annat :)
  

  

  

  


Årets näst sista dag...

... var en underbart trevlig sådan. Bubbel på jobbet efter pressläggning och därefter biljard vid Fridhemsplan med bland annat Malin som jag inte har träffat på flera flera månader. Skönt att ha dig tillbaka i Sverige! Vi har saknat dig!




RSS 2.0