Kul helg!

Jag har spelat fotboll, det ni ;-) Och druckit vin... Sammanfattningsvis en mycket trevlig helg med mycket trevliga människor..

  
  
  


Ps I love you

Så här ser jag ut för tillfället efter att ha snyftat mig igenom "Ps I love you". Aldrig har jag gråtit så mycket till en film tidigare! Mina ögon var konstant våta i ca två timmar! Jag kommer vara FUL imorgon... det är bara en känsla jag har ;-)



TÅRVARNING!

Sommaren 2008

Nu har hösten kommit. Det känns verkligen i luften. Lite ledsamt men samtidigt lite trevligt. Som sagt, jag har ju fått smak på kantareller nu ;-)

Sommaren 2008 har sammanfattningsvis varit en bra sommar. Jag har haft VÄRLDENS BÄSTA sommarjobb (jag skojar inte, det kunde inte blivit bättre). Jag har lärt mig massvis och samtidigt haft väldigt väldigt roligt :)
Semesterna har lyst med sin frånvaro men jag har haft helgerna att roa mig på och det har jag verkligen gjort också. Priset "sommarens höjdpunkt" måste jag dock tilldela min och A-K:s "lyxhelg" i Göteborg i början av juni. Det var verkligen superkul (och toppenväder)

Här kommer en liten återblick/sammanfattning av sommarens små guldkorn (i okronologisk ordning)

Göteborg 6-8 juni med Anna-Karin
  

Ludvikafesten
  
  

Bus på jobbet
  

Party med Ida
  

After work
  

Fest med Sofie, Jocke och Danne
  

Midsommarafton
  

Kräftskiva hos Ewa
  

Johans 20-årsdag
   

Stockholm med A-K (och andra)
  

Saknar!



Fredag! Äntligen! Idag ska jag bara ta det lugnt och ha det skönt :) Ska t.o.m unna mig lite sushi, fast egentligen borde jag inte för jag har redan gjort av med 300 spänn idag... jävla skit! Men men, det är ju inte mitt fel att affären bara hade stenhård avokados så att jag inte kunde äta bakad potatis som jag planerat!

Imorgon ska jag på fotbollsfest. Hahaha! Jag är kass på fotboll. Tur att jag är bättre på att festa ;-)

Trevlig dag

Pengarna bara rinner! Som sand mellan fingrarna. Snart är de slut. Tokslut! Jag måste skärpa till mig!

Idag var jag med Mikaela och David in till stan för att göra en skoluppgift. Vi skulle intervjua en människa i ca 20 min om vilka krav de tyckte att man kan ställa på invandrare. På kulturhuset lyckades jag leta på den jobbigaste gubben jag någonsin träffat (såklart!) så i säkert en halvtimme tvingades jag lyssna på hans utläggning om hur dåligt alla svenska pensionärer har och att han och alla han känner ska rösta på Sverigedemokraterna i nästa val. Visst, gör det du. Du lär ju knappast få högre pension pga det.

Lunch vid universitetet och sedan yoghurtglass! :) Planerna var att gå på bio ikväll men jag bangade ur för jag orkade inte. Får bli på måndag istället.

Nu ska jag plugga... För jag är så himla ambitiös ;-) hehe

Spraydate suger!

Finns det inga normala människor därute? Eller är alla normala upptagna?

Spraydate är kul. Men nu har jag fått nog! Det är bara förnedrande!

"Du ska bli min flickvän, eller KK, eller MK, eller vafan. Du ska snacka med mig i alla fall. "

eller...

"Sväljer du"

eller...

"Vad fan gör tjejer här när de redan har kille, är lebbar eller bara skrivet skit tillbaka? Ni är sjuka i huvudet."

Skola och Parisresa

Idag började vardagen officiellt igen. Skolan kommer att bli kul men jobbig. Känner att jag hade behövt en vecka ledigt för nu är jag inte på långa vägar så taggad som jag önskar att jag var. Heldagar + tentaläsning. I fyra veckor nu kommer vi att läsa radioproduktion och det ska verkligen bli sjukt intressant! Hoppas jag lär mig MYCKET!



Dock bjöd första skoldagen på en mindre trevlig överraskning i form av en salsskrivning den 26 september som inte stod med på schemat som jag laddad hem från nätet. Gissa vad jag planerat att göra 26 september? Just det, Paris! Mamma blev inte direkt överlycklig när jag ringde och berättade att jag inte kunde åka, men hon lyckades boka om vår lilla tripp till veckan efter. Torsdag 2 oktober bär det alltså av. Hoppas, hoppas att ingenting annat viktigt dyker upp dom dagarna. Det vore verkligen typiskt.

Efter skolan åkte jag och David till söder och terroriserade en gubbe i en kamerabutik. David skulle köpa blixt och objektiv och jag lovar att vi tog upp säkert 20 minuter av den stackars mannens tid. Ville nästan köpa någonting bara för att jag tyckte så synd om honom :)

Förövrigt så lever livet på rätt bra här i Sthlm. Igår drabbades jag av lite "ensamsjuka" och "familjesaknad" men det är väl normalt antar jag. Jag har trots allt levt tätt inpå fyra andra personer i tre månader. Men jag tycker om att vara ensam egentligen så jag vänjer mig nog snart :)

Nej, nu får det vara slutbabblat. Ska gå och steka lite kantareller och äta kantarellmackor. Det är verkligen höst nu! Jag avskyr hösten, men det är väl lika bra att anpassa sig. Så länge regnet håller sig borta så... Jag överlever.

Skoshopping

När jag slog upp ögonen imorse visste jag först inte var jag var. Efter några sekunder kunde jag dock konstatera att jag vaknat till en solig dag i Stockholm i min alldeles egna underbara säng :) 

Trött som jag var efter gårdagens partykväll så bestämde jag mig för att skjuta städningen till framtiden och ta en repa in till stan för att införskaffa ett par löpardojor. Det var mamma som insisterade på att jag skulle skrota lillebrors gamla innegympaskor, som jag sprungit med ett bra tag nu, och istället investera i ett par riktiga skor med stötdämpning och grejer. Hon hade nog förmodligen rätt i och med att jag har haft ganska ont i benen de senaste veckorna.

Inne i stan var allt som vanligt. Indianderna skuttade runt och hojtade vid Sergels torg, massvis med folk överallt samt en helknäpp "hemlös" som stod och blåste upp ballonger på plattan. Jag tror att han försökte se hur mycket han kunde blåsa upp dem för han blåste och blåste och blåste.... PANG! Det ekade som ett pistolskott när ballongen sprack. Barn grät. Folk tittade sig oroligt runt omkring och undrade vad det var för galning som sprang runt och sköt inne i stan mitt på blanka dagen.

Hittade ett par skor på Stadium. Det sägs ju att man inte ska köpa första bästa men i det här fallet orkade jag inte bry mig. Skor som skor liksom. Visst är det lite knäppt. De dyraste skorna jag någonsin köpt är ett par som jag inte ens tycker är snygga! Som jag egentligen inte vill slösa pengar på! Tänk vad mycket annat kul jag kunde fått för dom slantarna. Men men, mina knän och höfter kommer förhoppningsvis tacka mig... someday :)


Erik övningskör


Johans 20-årsdag

I fredags fyllde Johan 20. Så nu får äntligen lillplutten handla på systemet, gissa om han är glad!

Firandet började på kvällen då Ulla och Björn kom för att gratta. Vi drack lite champagne och åt kex och sånt. Därefter bar det iväg ner till Piren. Maten var helt okej, men eftersom vi fick vänta i över en timme innan vi fick den så var vi rätt irriterade. Ska det verkligen gå så segt? Dessutom gick det inte att beställa lax utan sås för det blev för komplicerat för kocken att hålla reda på! Har man hört på maken!



  
  

After work

Kvällssol från Piren, Ludvika


Grand
  
1. På Grand
2. Thomas, Fredrik och Tobias
3. Therése och Emmi

Piren
  
1. Fredrik med alla sina nachos och vitlöksbröd som han "råkade" beställa in!
2. Emmi och Tobias
3. Frank, Joanna och Therése

  
1. Min mat
2. Alla
3. Beställde in gurkstavar. Den konstigaste beställningen dom fått hittills tydligen. Haha!

  
1. Fredriks nachonota!!!!
2. Fredrik spiller öl
3. Jag och Emmi

Slemas

1. Avslutning på Selmas

Update

Halloj!
Har varit lite dålig på att blogga den senaste tiden. Sorry! Nu blir det skärpning!

Jobbade sista dagen igår - med blandade känslor. Kommer sakna det men samtidigt ska det bli kul att åka tillbaka till Sthlm och börja plugga och träffa alla vänner.  Har saknat er. Ser fram emot Annis flytt 1 september! Så jäkla skoj!

Om en halvtimme bär det iväg... Sitter här med Trollet i knät. Åh, va jobbigt att åka ifrån henne... till skillnad från den övriga familjen så förstår ju inte hundar varför man måste lämna dom... :( Kommer sakna alla så himla mycke! Tur att det inte är så långt till Sthlm :)

Jag och mamma bokade resa till Paris igår. Den 26 september bär det av. Ska bli så underbart! Jag har inte varit utomlands sedan jag slutade med cirkusen - dvs för tre år sedan!

Imorgon ska jag lägga in lite bilder från after work i torsdags och även från igår då Johan fyllde 20. Vi var på Piren och käkade. Jättegott! Dock fick vi vänta i över en timme på vår mat. Amatörer! Dit går jag inte tillbaka.

Nej, nu ska jag packa in mina 8 väskor i bilen. Fattar inte hur jag kan ha så mycke grejer. Johan har bara en. Fatta! EN ENDA väska och han har varit här hela sommaren!




Hejdå

Idag hade jag och A-K "avskedsmiddag". Imorgon åker hon och Jon på Semester och på lördag åker jag tillbaka "hem" till Sthlm - till min alldeles egna lägenhet! Underbart!

  
 Billigt men GOTT! Pasta med "sås" (avokado, kalkon, vitlök , viktväktarcreme
 fraische och kryddor)

 
Film och exklusiv dryck ;-)

Nu har jag bara två dagar kvar att jobba. Känns både bra och dåligt. Måste säga att redigering är himla kul. Det är som att lägga pussel :)
Imorgon har vi after work. Har en känsla av att vissa tänker ta ut svängarna rejält. Själv ska jag vara städad och ordentlig eftersom jag vill prestera BRA sista dagen :)

Kram och godnatt!

Lillebrors frukost!

Är vi verkligen släkt????


Den snabbast halvtimmen i mitt liv

Var och såg Joe Labero på Lorensberga igår. Minst sagt magiskt! Fick dock bara se halva eftersom jag var tvungen att fly tillbaka till redaktionen och skriva. Aldrig har en halvtimme gått så fort!

Resultat:
http://www.dt.se/noje/article342622.ecetet

Kräft- och pajskiva



Himla rolig gårdag. Vår kräftskiva blev till en pajskiva då det visade sig att vi
bara var tre stycken som faktiskt åt kräftor! Spriten flödade, humöret var
på topp och Singstrar gick varm i playstationet. Kunde inte fått en bättre
"sista helg" i Ludvika :)

  
  
  

Nu börjar slutspurten innan det är dags att packa ihop och dra till Stockholm.
Först ska jag bara klara av kvällens recension av Labero. Är rätt skapligt nervös
eftersom jag bara får en halvtimme på mig att knåpa ihop en text. Men det ska
nog gå bra :)

Kräftskiva

Lördag. Ikväll blir det kräftskiva ute i Grangärde. Ska bli hur kul som helst!

Återkommer med bilder. Någonting säger mig att det kommer bli rätt galet ;-)


Labero på söndag



Det var förra veckan jag för första gången såg affischerna som tapetserats upp över hela Ludvika: Labero showar på Lorensberga söndag 17 augusti. Naturligtvis ville jag gå och se på spektaklet men efter en snabbtitt på ticnet.se slog jag idén ur hågen då biljettpriset var på tok för högt (enligt mig).

Idag: Helgreportern rynkar på nästan och ojar sig över att behöva jobba över på söndag. Gissa på grund av vad?!
Ibland har man tur :)

Så på söndag ska jag gå GRATIS på Labero och får dessutom recensera showen! Kan knappast bli bättre..

Såhär mysigt har vi det om kvällarna :)

  

Samtal med en magiker

- Hej, det är Joe Labero!
- Öh, hej (jävla skit)
- Jo, det var någon som hade sökt mig. Vet du vem jag ska prata med?

(Med mig! Med mig! med mig!!!! Dummer, du skulle ju ringa imorgon nu har jag inte hunnit tänka ut nå frågor! Dumma dumma dig!)

- Ett ögonblick så ska du få prata med Therése
- Tack


...

Nu är det skönt i mitt huvud :)))

640 spänn fattigare... (Rök några hundralappar på diverse nödvändigheter på väg från frisören)

Hejdå skatbo!

Idag blir jag äntligen av med mitt skatbo till hår! Är så trött på att det alltid tovar sig i topparna! Iof är det ganska fint när det väl är fixat och utkammat men jag orkar inte med det längre...

I brist på annat så bad jag om att få skriva något idag. Fick en stor fet bunt med papper på skolstatistik! Ringde en man vid namn Göran Haag för att få lite hjälp men det visade sig att siffrorna för 2008 inte blir klara förän i oktober :( Så gick det med mitt första jobb... Sprack som en vattenballong :(

Längtar till helgen! Jag och B har planer på att dra ihop till en kräftskiva. Som vanligt blir det väl inte någonting av våra planer men man kan ju alltid hoppas :)

Nej, nu ska jag äta lunch

Måndag

Näst sista måndagen på jobbet. Snart börjar skolan. Suck... Hade nog behövt åtminstone EN vecka ledigt känner jag... Hoppas det blir en "icke ansträngande" höst :)

Helgen har varit... tja, helt okej. Dock väldigt lugn. Besök av mormor och morfar lördag-söndag. Väldigt trevligt. Åt massa god mat och så... På söndag träffade jag Björn för en fika och därefter mötte jag upp A-K och Jon vid Coco-thai där vi beställde thaimat. MUMS!

Åkte hem till dem och såg på "På smällen". En lagom trevlig film... Proppade i mig en massa popcorn också tyvärr så det fick bli en extra snabb springtur imorse ;-)

Idag ska jag träna. Lokalen är tom eftersom alla är  Tyskland :)

Visst ser hon ut som en liten mördarsnigel :)



Det överlägset värsta med allt detta regnande är det otal äckliga, söndertrampade, bajsbruna sniglar som ligger döda i sina egna inälvor på cykelvägarna. Här har ni min alldeles egna lilla mördarsnigel, som jag bara vill krama tills hon går sönder :) *kärlek*

Vadå missunnsam liksom..

Sitter och tittar ut genom fönstret. Det regnar inte. Det regnar förmodligen inte i Sthlm heller. Fan. Hade varit rätt åt alla små Stureplansbrats om det regnat på dem ikväll. Får inte jag vara i Sthlm och ha kul så ska ingen annan få det heller!

Okej, det där var "the dark side of me" som talade. Egentligen är jag snäll. Innerst inne iaf.

Nu ska jag trösta mig med tacos och vin. Det känns redan lite bättre.. :)

080808

Idag är det 080808. Och var befinner jag mig? Jo, i Ludvika! På jobbet! Hade så ofantligt gärna velat följa med Ida och Anni till Sthlm idag och besöka Stureplan ikväll... Men men, such is life :(

Hade iof kunnat åka i kväll när jag slutar jobba men då ville det sig så illa att mina morföräldrar kommer på besök i helgen. Det ska dock bli himla kul att träffa dem då jag inte gjort det på hela sommaren.

Dessutom är det fult väder i Sthlm (hoppas jag!) Får festa loss här hemma istället. Blir nog kul det också...

Jag vill ha kräftskiva! Någon som vill vara med?

Hejdå Idus :(

Hejdåfika med Ida och Anni. Väldigt sorgligt *tår i ögonvrån*. Anni kommer jag dock träffa igen innan jag åker tillbaka till storstan. Dessutom, hör och häpna, kommer jag att se betydligt mer av henne i höst då hon FLYTTAR TILL STOCKHOLM!!!! AHHHH! *glädjeskrik*



Snart två veckor kvar...

Jag har börjat nedräkningen. Inte för att det är tråkigt att jobba - tvärtom, utan pga att alla vikarier faller som flugor ut i den underbara ledigheten som i mitt fall lyser med sin frånvaro. Nu är det bara jag och Fredrik kvar. Tobias jobbar sista dagen idag :( *snyft*

Hade jag inte jobbat två veckor till så skulle jag i denna stund förbereda för Tysklandsresan tillsammans med allt cirkusfolk. Jag skulle tillbringat en skön vecka på ön Sylt, andats in doften av bränt cirkustältgummi och sockervadd. Det finns inget underbarare!

JAG VILL UPPTRÄDA! NUUUU! Någon av mina kära läsare som råkar äga en tidsmaskin? I sådana fall vill jag tillbaka till 2004. Härligt år!

Idag blir det fika med Ida och Anni. En sista fika innan Ida drar till Peru. Hur ska vi klara oss utan henne? Tur att det bara är i 10 veckor, och jag drar hur som helst tillbaka till Sthlm snart...

Slutligen har jag konstaterat att min tusenlapp som jag fick av farmor i måndags år SLUT :(
Kåravgift = 290 kr
Klippning = 360
Hemligt nödvändigt ont = 220 kr

Dessutom väntar en mastodontutgift som stavas SL-kort (2000 spänn)! Hejdå resten av födelsedagspengarna. Det var kul att lära känna er.


Dagens rekommendation

Säga vad man vill om Herr Flaubert (exempelvis har han gröna ögon vilket jag vet efter att ha fått frågan i TP), men nog kunde karln skriva alltid. Hans förmåga att spotta ur sig rätt adjektiv på rätt ställe gör denna bok till en av de mest blomstrande och levande romaner jag någonsin läst.



Emma Bovary vantrivs i äktenskapet med den gedigne men småtråkige läkaren Charles Bovary. Hon längtar efter en annan tillvaro, långt bort från det enahanda småstadslivet. I otålig väntan på den genomgripande kärleksupplevelsen, hänger hon sig åt romanläsning och drömmar om ett livi lyx. Ett par älskare får henne att glömma vardagen, men hon får betala ett högt pris.


Gustave Flaubert (1821–1880) debuterade och fick sitt litterära genombrott med Madame Bovary. Romanen börjande publiceras i en tidskrift 1856 och komut i bokform året därpå. Flaubert är en av den franska realismens främsta representanter. I Madame Bovary skildrar han skickligt den vanliga människan i en vardaglig miljö, utan att romantisera och idealisera. Med nästan kirurgisk skicklighet dissekerar han Emma Bovary, men hantar inte moraliskt avstånd från henne, en attityd som förargade många av hans samtida.

(Källa: Cdon.se)

Då var man ett år äldre då...

I år hade jag bestämt mig för att inte tala om för någon att jag fyller år, bara för att se hur många som skulle komma ihåg det. Dessvärre är Facebook den värsta skvallerbyttan som finns ;-)

Tack för alla fina gratulationer. Det värmer. Ni är underbara! Och tack familjen för alla presenter och den utsökta sushimiddagen :)

   


Kurtjakt

Idag när jag kommer till jobbet ligger denna lapp på mitt skrivbord:
 

Naturligtvis blir jag väldigt orolig och ger mig genast iväg ut för att leta efter min stackars lilla maskot. En Picassotavla leder mig till tv:n där nästa ledtråd finns:
 

Knepigt, vadå? Gävles julbock?? Efter en stunds betänketid drar jag mig till minnes anslagstavlan med tidningsankor som jag har vid mitt skrivbord. Ibland är jag bra bright ;-) Mycket riktigt, där sitter det en lapp...
   

... Så det blir ett besök på Emmis rum. Vad har hänt min stackars lilla Kurt?! *snyft*
 

Ahhhh! Inte får dom dränka Kurt!!!! Det står stilla i hjärnan på mig. Kan han vara i en blomma? Sätter igång att söka igenom redaktionens alla blommor. Efter mycket spring fram och tillbaka ger mitt sökande slutligen resultat :) JAG HITTAR KURT!
  

Tack, Tobias, för ett roligt inslag i min annars ganska gråa och regniga födelsedag. You made my day!
(Drar slutsatsen att du hade rätt skapligt tråkigt på jobbet i helgen? haha)


Party med drag :)



Igår blev det party med min gamla vapendragare från gymnasiet, Sofie. Senast vi festade tillsammans var för över tre år sedan på vår student, en kväll som slutade med tårar och uppsagd vänskap. Denna gång blev det tack och lov angenämare :) Sofie hade rotat fram gamla filmer från vår skoltid som vi hade väldigt roligt åt. Skrattade så att tårarna rann! Bland annat såg vi vår Nikolas Copernicus-film (stavning?) och musikvideos som vi gjorde när vi slutade nian.

En riktigt rolig kväll med andra ord! Vet förresten inte riktigt vad som hänt med Trädgårn! Från att ha varit ett förpestat tillhåll för 18-åringar med icke dansbar musik har stället förvandlats till en riktigt schysst krog med drag. Dansade så att svetten rann. Mer sånt vill vi ha :)

  
  
  

Regnig lördag i Ludvika

Halloj!
Nyligen hemkommen från lite power-shopping i regnet ;-) Present till A-K, alkohol till kvällens partaj samt lite annat smått och gott. Hittade bland annat ett par jeansshorts som jag inte riktigt kan bestämma mig för om de är fina eller fula. Vad tycker ni? Iaf så kostade de bara 75 spänn (halva reapriset) så det gör inget om jag aldrig kommer använda dem.

  

Lägger även in lite bilder på mina skofynd från förra helgen :)

   
1. Wedins, 175 kr (ord. pris 700 kr)
2. Wedins, 150 kr (ord. pris 600 kr)
3. Wedins, 50 kr (ord. pris 200 kr)

Kidnappad!

Fredrik är dum! Han kidnappade Kurt! Men nu har jag tagit tillbaka honom :) Ha!


På jobbet

Äntligen är det fredag vilket innebär att en helg med hela två underbart lediga dagar står för dörren. Ikväll blir det kräftskiva med familjen och imorgon blir det förstås partaj :) Är dock oerhört besviken på vädret som förutspåtts regningt med åska. Jag som planerat in en heldag på stranden imorgon... men men, får väl hoppas på nästa helg istället då.

Har konstaterat att jag bara har 3 veckor kvar bland trycksvärtan. Både skönt och lite trist. Därefter sätter jag mig direkt i skolbänken. Inte många lediga dagar denna sommar inte (får kompensera för förra sommaren då jag var ledig 6 veckor)

Imorgon fyller A-K 22 år. Undra vad man ska hitta på för present... hmm.. svårt.

Idag ska jag ut och käka lunch med mamma. Ska bli gott! Hoppas hon bjuder för jag har redan ätit ute två gånger denna vecka. I onsdags med jobbet och igår då det blev sushi med B1, B2 och Teo...

Längtar "hem" till Stockholm nu... Ska bli skönt med lite vardag. Egentligen gillar jag inte den flexibilitet och ostabilitet som sommaren medför. Tur att den bara infaller en gång om året ;-)

RSS 2.0