Hemma igen

Hemma igen. Tillbaka till vardagen. Nåja, inte riktigt. Först har jag ett nyårsfirande att se fram emot och det kommer bli grymt!

Som vanligt lämnar jag Ludvika med en gnutta mer ångest än när jag anlände. Ångest som uppkommit ur diverse händelser som exempelvis den älskade/hatade juldagen präglas av varje år men även ångest i form av den där ledsna känslan i kroppen som infinner sig när jag måste säga hejdå till min fina familj. Men Ludvikaångest hör till Ludvikabesök och jag skakar av mig den och samlar den i en liten låda här hemma så jag är mottaglig för ytterligare en portion ångest vid nästa hemresa som jag hoppas sker snart :)

I dag har jag stillat min rastlöshet (jobbat med andra ord) till 18.30 vilket var skönt. Jag gillar att jobba och ni får kalla mig knäpp om ni vill. Ringde min före detta hyresvärd och försökt få honom att riva fakturan på 800 spänn som jag fått för att jag städade ur lägenheten dåligt. Det gick inge bra för han var sjuk. Får försöka i morgon igen.

Bjuder på lite bilder från juldagen:










Julafton

Så lägger vi ytterligare en jul till handlingarna. En jul som blev precis som den förra. Och den förrförra. Och den förrförrförra... Men det är väl så det ska vara. Åtminstone om man får tro Gustav Svensson som propagerar för en konservativ och traditionsenlig jul varje år klockan 21.00 i vår tv-ruta.

På senare år har jag faktiskt börjat se mer fram emot juldagen vilken är just precis i dag. Det traditionella juldagspartyt står på schemat och äger i år rum hos lillebror i hans supersnygga, superstora lägenhet! Kommer bli grymt!




God jul!

God jul från mig och min lilla söta tomte (som inte riktigt var med på noterna i kylan)







Lördagskvällen

På Cooperfield vid Fridhemsplan har de surt gammalt vin som tappas upp på kran. De röda kinderna är därmed resultatet av lite för generöst med rouge snarare än av alkoholförtäring.

I natt drömde jag att jag spelade fotboll igen. Undra varför :)


I går fick jag besök av polisen

Det händer ibland (ganska ofta faktiskt) att jag saknar plugget. Då blir jag automatiskt att sakna David och Mikaela. Såklart. Berglund fick också hänga med på ett hörn när vi sammanstrålade i min lilla skrubb i går. Liksom Katinka och Fia för att dom är så jäkla bra. Helt enkelt.

Förutom lite sällskapsspel hann vi även med ett besök på "min" indiska restaurang som visade sig vara över förväntan. Engagerad kock och MYCKET mat. Perfekt!

Framåt tolvtiden kom polisen. Mikaelas polis alltså, ni trodde väl inget annat hoppas jag ;-) Han hade med sig sin lilla polisvovve Zorro som blev ett mycket uppskattat inslag i en mycket trevlig kväll.

Tack och bock.










Fredag

Inflyttningsfest nummer två står för dörren.
Och nu står även Johan och David snart vid dörren.

Måste rusa!


3.08

Riksbanken har höjt reporäntan. Igen! Skandiabankens rörliga ränta är nu uppe i 3,08. Om det fortsätter i den här takten kommer hela min lön gå till boendekostnader om ett år. Lite scary är det allt.

Känns dock skönt att veta att jag gjorde rätt som band min ränta på 2,54 procent för ett par månader sedan. Måste försöka slappna av och vara glad åt att jag enbart behöver betala 2 150 spänn i månaden i ränta i ett år framöver i stället för 2 600 som jag skulle vara tvungen att punga ut för tillfället om jag haft rörlig ränta. Men som sagt, jag har aldrig varit särskilt bra på att leva i nuet...

Onsdag i dag. Ledig dag. Ska dra till gymmet och trotsa min förkylning. Sedan ska jag möta upp Fia och Tessan för lite sushi och i kväll kommer pappa och leker vaktmästare åt mig. Äntligen ska jag få upp lite tavlor på mina kala väggar :)

Ha en bra dag allihop!


Lussevaka

Haydar bakar pepparkakshus. Och ser ut som om han har svalt en hel citron...






Luciavaka, julklappsinköp och yoga

Japp, det är vad som står på dagens shema (fast i omvänd ordning). Så fort jag tagit mig ur sängen blir det en timme poweryoga följt av lite julklappsinköp inne i stan. Ser verkligen inte fram emot att trängas i butiker med tusentals andra julklappsshoppare och jag fattar inte varför jag envisas med att handla på en lördag! Men det ska bli skönt att få det överstökat...

I kväll stundar luciavaka med glöggtillverkning hemma hos Anna i Fruängen. Blir nog supermysigt :)

Ha en fin lördag allihop!

Min fina julgran

Onsdag

I onsdags var jag i Rågsved och käkade brunch med de här två underbara tjejerna som jag bara måste få visa för er :)

Dessutom blev jag invald som både sekreterare och kassör i vår fackklubb. Ska man skratta eller gråta?




ÄNTLIGEN!

Ica BEA vid Svedmyraplan is the shit! Efter att ha genomsökt varenda mataffär i hela Stockholm under en hel månads tid har jag nu äntligen hittat den. Julen är räddad!


Kallt i Stockholm

Återigen har det blivit sådär hemskt, otäckt kallt och man vill helst av allt bara kura ihop sig i soffan under en filt och dricka te. Det ska jag göra nu. Med honung. Mycket honung.

Ledig i morgon. Lediga onsdagar är GULD även om jag hellre skulle vilja jobba. Egentligen. Men innerst inne uppskattar även jag en riktigt skön sovmorgon fastän jag är en riktigt morgonmänniska. Helt ledig är jag dock inte i morgon eftersom fackklubben har årsmöte. Men innan dess ska jag till Rågsved en sväng och mysa lite med Alma och hennes mamma. Tänk vad bebisar kan få en på bra humör :) Jag längtar redan!

En oerhört kall vinterdag vid Liljeholmskajen för två år sedan...





Lördag

Sushi, vin, naturgodis och underbara vänner. Vad mer kan man önska sig en lördagskväll i Sveriges härligaste stad? :)


Ständig stress

I dag struntade vi i träningen, jag, Lovisa, Anna och Emma. I stället sammanstrålade vi på Waynes inne i stan och drack kaffe. Mys! Dessutom planerade vi in en luciavaka nästa lördag med middag och "glöggtillverkning". Längtar redan!

I går var det en stressig dag och jag kände mig som världens sämste vän till både höger och vänster. Allting började med att jag råkade sova en timme längre än planerat och sedan var hela dagen helt efterbliven. Kom nästan 40 min för sent till Anni och lilla Almis i Rågsved. Dåligt av mig och jag kan inte ens skylla på tågen (mer än tio min). I Rågsved hade jag så mysigt med damerna att jag helt glömde bort tiden och egentligen inte ville åka därifrån men var så illa tvungen eftersom jag stämt träff med Tobias i Solna. Dit anlände jag 50 min för sent (förlååååt!) och även där var det så trevligt att jag nästan tänkte stanna över natten. Tog mig dock i kragen och åkte hem redan kl 22. Väl hemma stupade jag i säng, utmattad efter min sönderstressade men mycket trevliga dag :)

I morgon har jag festplaner (som vanligt) men egentligen vill jag nog bara vara hemma och ladda inför fest nummer två som äger rum på lördagen. Jag måste varva ner lite känner jag. Det är inte bra att flänga runt för mycket.

Och på lördag måste jag dessutom köpa mig en julgran! :)


Onsdag

I dag sov jag till 9.30 fast jag tänkt gå upp redan kl 8 och åka till gymmet (det tar på krafterna att städa lägenheter i Flemingsberg). I stället får det bli lite styrketräning framför tv:n och därefter havregrynsgröt, kaffe och julkalender!!! :)

Varje år tittar jag nämligen på världens två bästa julkalendrar: Sunes jul och Mysteriet på Greveholm. Ett avsnitt om dagen i december. Jag har för länge sedan slutat följa Svt:s nya skräpkalendrar.


Dagens planer innefattar först ett besök i Rågsved hos Anni och lilla Alma. Framåt kvällen väntar filmkväll med Tobias i Solna. Ser fram emot en angenäm dag :)

Trevlig onsdag allihopa!

 


RSS 2.0