Veckans planer:

Måndag
- 9–21: Jobb
- 21.30–23: Jobba med Pers bok

Tisdag

9–17: Jobb

17.30–23: Jobba med boken

 

Onsdag

9–16.30: Jobb
17–23: Jobba med bok

Torsdag

9–18.30: Jobb

19–23: Jobba med boken

Fredag

8.30–15.30: Jobb

16.30–23: Jobba med boken

 

Lördag

9–17.30: Jobba med boken

19.00: Käk med arbetskamrater

 

Söndag
9–13.30: Jobba med Pers bok

14.30–kanske 16: Almas dop!

17–MIDNATT ELLER WHATEVER IT TAKES: Göra klart Pers bok så att jag kan få tillbaka mitt liv! ;-)


Lördag <3

Lördag var den överlägset bästa dagen denna vecka och jag lyckades trots all stress att slappna av och ha roligt. Mamma och pappa hämtade upp mig halv ett och vi spederade dagen ute i Kungens kurva på köksutställningar, Heron city och Ikea. Jag har äntligen införskaffat två stolar så nu kan jag bjuda hem folk utan att skämmas. På Ikea hittade jag även underbara väggdekorer som jag förälskade mig i när jag senast var i Uppsala och jag letade inte ens utan helt plötsligt låg de bara där framför mig. Nu älskar jag min lägenhet ännu mer!

Efter lite kaffe och stolmontering (pappa) hemma hos mig begav sig mina kära föräldrar hem till Ludvika och jag till Fia vid Skanstull där vi åt sushi, drack vin och mejkade oss lite innan Tims avskedspartaj på Norrport som blev väldigt lyckat och hade en given plats i kategorin "alla vär där-fester". För alla var verkligen där!

Självklart lyckades jag ta med mig en kamera utan batteri så det blev tyvärr inga bilder från festligheterna.

Mina fina stolar


Väggen...


... som matchar mitt överkast! Klockret!


Jag måste nypa mig i armen för att känna att jag lever...

Jag har varit en maskin denna vecka. Dock en maskin med sömnbehöv vilken innebär att jag BARA har snittat 12 arbetstimmar per dag. Det är inte tillräcklig och det är det värsta av allt... Det bästa är att jag tycker det är kul. Hade jag haft mer tid på mig så hade det varit ännu roligare och då hade jag inte känt mig som en tickande bomb vilket jag gör just i detta nu.

I dag är det lördag och ute skiner solen. Skulle gett en hel del för en promenad men i stället tänkte jag försöka jobba lite innan mamma och pappa kommer hit. De är i Sthlm i dag och kollar på kök och jag har tvingat dem att åka till Ikea med mig och köpa nya köksstolar eftersom min kära far stod sönder båda mina sist han var här och monterade rullgardin.

I kväll är det avskedspartaj för Tim. Då ska jag försöka bli människa igen :) Önska mig lycka till!


Kulturnörd och arbetsmyra

Denna vecka (och förmodligen även nästkommande) lyssnar jag till namnet Arbetsmyra. För kvällen funkar även kulturnörd då jag tog en välbehövlig paus från all tidningsredigering och boklayout och följde med Johan till Konserthuset och fick en två-timmarsdos av symfoniorkester i form av Kungliga Filharmonikerna som spelade Stenhammar och Tjajkovskij. Jag har aldrig sett en orkester live så det var en ny upplevelse. Mest fascinerad blev jag av dirigenten och jag avundades verkligen dem som satt på läktaren mittemot oss och fick se karlns ansikte där han stod och viftade med taktpinne, armar, ben och bål medan svetten stänkte ner de stackars violisterna som hade oturen att sitta närmast...


Det var hur som helst mäktigt att höra en hel orkester spela live. Dock blev jag lite besviken över att Svansjön, som jag satt och väntade på, uteblev. Well, det var väl amatöraktigt av mig att tro att jag skulle få höra den kommersiella dängan av en sådan proffsig orkester.

Nu ska jag sova. I morgon väntar jobb, jobb och åter jobb. Och förhoppningsvis lite positiva resultat till följd av allt slit:)
God natt!


Nästan ihjälfrusen i Tumba...

... blev jag och ett tiotal andra strandsatta resenärer i natt. Man vet att man har blivit stockholmare på riktigt när man börjar stämma in i klagosången över SL och alla dess brister som faktiskt inte går att göra så mycket åt. Man kan bara stå där i sina nylonstrumpbyxor och högklackade skor och hacka tänder. Och gråta en skvätt. Tror jag aldrig har frysit så mycket i hela mitt liv!

När jag till sist kom hem klocka 04.30 så tog jag på mig pyjamas, stickad tröja, stickade sockor, värmde vetekudden i micron och kröp ner i sängen. Jag vaknade några timmar senare av att jag fortfarande frös...

Bortsett från denna lilla incident så hade jag en sjukt trevlig kväll i Södertälje med mina fina vänner. Vi käkade god mat, såg på Melodifestivalen och spelade Buzz till långt in på natten. Dock lär det dröja ett tag innan jag vågar göra om den lilla utflykten :(

  

  


Utmaning

När jag inte förstår eller inte kan saker på en gång så händer det oftast att jag ger upp utan att egentligen ha försökt. Om det trots allt faller sig så att jag verkligen MÅSTE försöka så får jag lätt panik. Jag har upplevt många sömnlösa nätter då jag legat och oroat mig över skolarbeten som visat sig vara en riktig piece of cake när jag väl lyckats skaka av mig paniken och ta tag i det hela.

I dag ska jag göra någonting jag aldrig tidigare har gjort: Jag ska göra ett bokomslag! Instruktionerna med termer som bara folk inom bokbranschen kan tänkas förstå får min hjärna att skrynklas ihop till en blöt, illaluktande disktrasa och hjärtat att slå knut på sig själv i bröstkorgen.

Det gäller bara att andas. Långsamt. Blunda och andas. Andas och blunda. Hur svårt kan det vara? Jag är ju egentligen inte dum. Fastän jag är rätt blond ibland...


Ett Stockholm i koma

Nu har det anlänt. Det där förrädiska februarivädret som kommer från ingenstans och över en enda natt lyckas med konststycket att lamslå hela Stockholms population (åtminstone oss stackars satar längs linje 19).

I morse ringde klockan 06.15 och jag var sjukt laddad för ett riktigt långt gympass innan jobbet. I stället blev jag stående i 20 minuter på plattformen i Enskede Gård innan spärrvakten behagade att informera om att trafiken mellan Gullmars och Hagsätra var inställd och inga ersättningsbussar fanns att tillgå på grund av halka. Han var även hjälpsam nog att hänvisa till alternativa färdsätt: promenad!

Så jag tog mina apostlahästar till Gullmarsplan och bad en tyst tackbön över att jag inte bor mer än en kvarts promenad bort (13 minuter för att vara exakt).

Dagen började som sagt inge vidare och den ska fan i mig sluta bättre än att jag blir stående i snöyran någonstans, full och vilsen. Därför har jag ställt in kvällens planer och förpassat mig till soffan med film, naturgodis och popcorn. Får jag tråkigt så kan jag alltid roa mig med att göra grimarser till resenärerna utanför mitt fönster där ersättningsbussara olägligt nog stannar så nära att jag nästan kan sticka ut handen och ta på dem.


Solig söndag med underbart sällskap

Det finns få saker som gör mig gladare än att vakna av solstrålar som letar sig in genom persiennerna. Då gör det nästan ingenting att trottoarerna dränks av smällt snöblask som förstör skorna och gör strumporna blöta eller att huvudet dunkar och munnen är fylld av en bitter eftersmak från gårdagens vinpimplande. Jag blir bara så sjukt glad!

Denna söndag var en härlig sådan. Sol, Skanstull, räksallad och världens bästa sällskap. Lilltjejen har blivit så stor sedan jag såg henne sist och hon är så sjukt underbar! Jag kommer bli överlycklig om jag någonsin får något ens hälften så underbart...

<3
 

När jag vaknade i morse var det inte av solen utan av väckarklockans envetna tjutande. Ute var det mörkt som i graven och det enda som lyste upp lilla Enskede var tunnelbanetågen i form av en gulglänsande fartrand när de ven förbi utanför fönstret. En helt vanlig vardag med andra ord. Måndag dessutom (för att göra saken ännu värre).

Inledde arbetsveckan med en mastodontdag, det vill säga 10,5 timme, men som vanligt blir jag alltid så glad av att jobba. Nästan lika glad som att vakna till en solig söndag. Måndagar är faktiskt generellt ett uns bättre än söndagar när jag tänker efter för det är en dag närmare fredag och lördag.

Jaja... Whatever....

Dagen efter ryssfest

Uppe med tuppen :) Så får man faktiskt säga kl 11 en söndagsmorgon då det är meningen att man ska ligga kvar i sängen till åtminstone kl 12. Har stämt träff med Anni och Almna i Globen om en timme och det är bra för det är nära. Ännu bättre är att det är Anni jag ska träffa för då räcker det om jag går upp om tja, 45 min, drar på min byxorna och går ut genom dörren. Är det någon som har förståelse för att man ser för jävlig ut så är det en småbarnsmamma ;-)

Gårdagen var mycket trevlig. Malin hade roat sig med att bjuda in halva Ryssland till min lilla lya och vi lyckades även klämma in Lovisa, Fia och Johan :) Eftersom Malin är en mycket bättre värdinna än jag någonsin kommer att bli så lykades hon övertala mig att vi skulle laga mat och bjuda på. Sagt och gjort. Maten smakade bättre än den såg ut!

Provsmakning


  


Ner med det normativa samhället!

Det är ytterst sällan jag upprörs över opinionsbildande saker jag läser och gör jag trots allt det så känner jag inget behov av att skriva om det eftersom hälften av Sveriges befolkning reagerat på samma sak och redan fyllt medier och bloggar med flera spaltkilometer av kommentarer och synpunkter innan jag ens har hunnit säga kvastskaft.

Men om detta föblir det tyst. Det normativa samhället är redan så etablerat i svenska folket att vi helt enkelt bara accepterar riksdag och regerings strävan efter att få oss dit de vill genom lockbeten, morötter, lagar och regler. När jag läste Johannes Amans ledare "Morötter: Tidig examen dubbel vinst" i gårdagens DN så blev jag upprörd. På riktigt.

"Politik är i hög grad konsten att få individer att frivilligt välja handlingsalternativ som inte bara är gynnsamma för dem själva utan också för samhället som helhet", skriver han. Han har så rätt. Ungdomar som tar ett eller flera sabbatsår efter studenten kostar samhället hundratusentals kronor. Åtgärd: Staten efterskänker studieskulden till dem som avlägger examen vid 23 års ålder. "Med ett sådant system markerar staten tydligt vad den önskar", fortsätter Aman.

"Vad den önskar" är nyckelordet här. Vill staten ha ett land med önskvärda små marionettdockor som dansar efter samma pipa? Ja, det verkar inte bättre. Man kan dra hemska paralleller i form av exempelvis Hitler och Nazityskland. Det kan tyckas överdrivet men tänk efter ett par sekunder. Vad är skillnaden egentligen? (förutom att svenska staten förhoppningsvis inte tänkt gasa ihjäl medborgare som väljer att ta studieuppehåll efter gymnasiet)

Det är tiden efter gymnasiet som formar människan. Som gör oss alla till unika små varelser med egena viljor och egna val. Under skoltiden är vi alla som höns i en hönsgård. Vi gör vad som förväntas, vi leker mig likasinnade, beblandar oss inte över klass- och årskursgränserna och vi (i mitt fall) går runt i lika kläder eftersom alla handlar på samma affärer.

Vissa av oss har tur. Vissa (som i mitt fall) vet precis vad vi vill arbeta med när vi blir stora. Andra har ingen aning men skulle ändå pressas till att utbilda sig till någonting de senare i livet inser är helt fel eftersom chansen att slippa flera hundra tusen i studieskulder lockar mer än att resa jorden runt och ta sig tid att lära känna sig själv och ta reda på vilken väg som är rätt för just mig.

Det underbara med oss människor är att vi alla är så olika och att vi alla kan lära oss av varandra. Det sägs att motsatser dras till varandra och det har jag med min ganska normativa uppväxt fått erfara. Jag är glad över att vi i dag har en möjlighet att utvecklas i olika riktning och möjlighet att välja våra vägar. Vad skulle hända om vi fråntogs detta enbart för att staten vill skapa ett produktivt samhälle? Jo, vi skulle helt enkelt fortsätta i samma utstakade spår. Vi skulle stöpas i samma form och bli små legosoldater som gör vad som förväntas av oss.

Sverige är ett av världens rikaste länder men mycket vill som bekant ha mer. På bekostnad av vår livskvalitet. Nej, ner med det normativa, toppstyrda samhället!Daviddejt och ny kavaj

David är en av mina närmsta vänner och eftersom vi inte träffas så jätteofta nu för tiden (han bor ju ända borta i Södertälje!) så uppskattar jag desto mer stunderna då vi gör det. Som i dag till exempel. Efter 1,5 timme lunchdejtande på ett café på Gärdet kände jag mig som en helt ny människa. En bättre människa bör tilläggas :)

Jag blev faktiskt på så bra humör att jag bestämde mig för att suga ut det sista ur vinterrean och världens finaste kavaj fick äran att följa med mig hem. Som ni kan se på prislappen nedan så har jag all anledning att vara nöjd. Och all anledning att längta efter våren då jag får spring runt på Stockholms gator och känna mig toksnygg i min toksnygga kavaj. För ja, så snygg är den :)


Vilket hån!

I 2,5 år har jag grubblat mig gråhårig över mysteriet med min försvunna cykelnyckel. I dag kom den till rätta! Jag hittade den i ett litet skrin där jag förvarar extraknappar som följer med vid klädköp (vad den nu hade där att göra?)

Hade det här hänt för någon månad sedan hade jag dansat schottis av lycka. Men det var innan jag tvingade hit pappa för att SVETSA UPP LÅSET! Vilket jäkla hån det här är...


Sista lediga onsdagen

I dag är det min sista lediga onsdag på ett tag och det känns toppen! Har aldrig riktigt kommit underfund med meningen med att sova till kl 10, träna ihjäl sig på gymmet i brist på annat och se på meningslös tv-underhållning medan man väntar på att klockan ska bli läggdags. Nu låter det som om jag inte har något liv och än mindre några vänner vilket jag faktiskt har men de är duktiga och jobbar eller pluggar på vardagarna.

I går fick jag ett sms från David som skev: "Kom och luncha med mig på Gärdet i dag!". Någon tror visst att jag är stålmannen! Med tanke på att jag jobbar i Skarpäck skulle jag inte ens hinna fram innan min "lunchrast" är slut. Så vi ska ses i dag i stället. Om jag orkar ur sängen det vill säga. Den är skön min säng och jag skulle kunna ligga här hela dagen. Faktiskt.

Hälsning från sängen

RSS 2.0